Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 15:33:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Glasanje
Pitanje: Koji je bend po vama bolji?
Iron Maiden
Metallica
Idi dole
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 54
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Iron Maiden VS Metallica  (Pročitano 52614 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
Čini mi se da nekako...u metallici je to malo izveštačeno...

pa sad...u svakom iole poznatijem bendu je sve izvestaceno...ni iron maiden nije imun na to...velike su pare u pitanju da bi se eksperimentisalo i da bi se menjala dobitna kombinacija(ne mislim na samu muziku vec na sve ostalo sto ide sa tim...npr i odnos sa fanovima)...

iskreno...mene bas zabole da li je lars kreten a bruce ili steve dobri ljudi...ja volim da slusam njihovu muziku bez obzira kakvi su oni u biti...
moj izraz postovanja prema bendovima je u tome od kojeg benda cu kupiti originalna izdanja a koje cu skinuti sa neta bez dinara placanja...naravno da imam sva izdanja maidena,metallice,opeth-a,death-a,zeppelina i jos puno bendova koji zasluzuju da im se plati za njihov autorski rad...nasuprot tome...slayer,cannibal corpse ili npr coldplay cu skinuti sa neta...i to bez da trepnem Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
ako cemo ulaziti u detalje, Metallica je svoje najbolje albume izdala u svojoj trash fazi , za razliku od Maidena, cistih heavy metalaca.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 341
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
mob
SonyEricsson 
Ma kakva metallica, nema vishe nishta od njih, sve su gori i gori. Cenim samo prva tri albuma
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
mob
Nokia Asha300
Ne mogu se porediti ova dva benda.  Ja sam ipak zakleti Maiden-ovac, mada 'Metlicu" postujem.

Moj glas ide Maiden-ima.
IP sačuvana
social share
I am the one who dwelt within Cain.   .   .   .  
I am the one who dwelt within Nero.   .   .  
I once dwelt within Judas.   .   .   .  
And I was with Legion.   .   .  
I am Belial.   .   .   .  
And I am Lucifer, the devil in the flesh.   .   .   .   .   .  

We are the ones who dwell within!
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

live long and prosper

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13
Zastava Verona
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Nokia 6300
Uz sve poštovanje momcima sa Otoka, ipak je Metallica imala daleko veći uticaj na metal , pa i rock kao žanr. Oni su možda i bili etiketirani kao trash metal bend, ali kada ih uporedite sa ostala 3 vodeća trash benda, Slayer-Megadeth-Anthrax, razlika se osjeti već na prvo slušanje. Dok su se ova 3 benda oslanjala na brzinu i agresivnost, a u slučaju Megadetha na nevjerovatnu virtuoznost "mr Davea" Mustainea, Metallica je više pažnje dala melodiji i aranžmanu. Njihove pjesme su dugačke, ali nikad dosadne, promjene tempa i nagli prelazi akustično/električno (u pjesmama Welcome Home, One, Fade to Black, The Unforgiven), su postali njihov zaštitni znak. Pročitajte malo po Wikipediji, pa ćete vidjeti da su svi bendovi koji su sebe nazivali "metal bendovima", uzimali baš Metallicu kao glavnu inspiraciju - Sepultura, Pantera, Lamb of God, ...Pa i neki rock bendovi kao što je Nickelback( osobno ih mrzim,k ali su ovi momci dan i noć preslušavali "The Black Album", "Load" i "reLOad"). Činjenica jest da se Iron Maiden nije probio u Državama sve do eksplozije trasha u San Francisco bay area. A ko je pokrenuo trash? - Metallica!!! Uostalom , ne može se reći da je Metallicu inspirisao najviše Iron Maiden. "Kill 'em All" je album na kojem je, po riječima Ulricha, Metallica spojila brzinu Motorheada i Agresivnost Diamond Heada. A kao galvne uticaje na svoju muziku, ovi momci navode Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple, Rush, Motorhead, Diamond Head - možda više od ostalih, Saxon - veliki prijatelji benda,Thin Lizzy - otud harmonija Hetfield/Hammett, Blue Oyster Cult, itd. da ne nabrajam više. Dakle, Iron Maiden, bend koji obožavam i doslovce "uživam" dok slušam, ipak nije veći faktor u razvoju metala od momaka iz Frisca. Oni jesu važna karika u razvoju ovog muzičkog pravca, po tome što su ostali primjer svim metal bendovima da slijede svoje ideje, usprkos željama izdavača za laganim pop pjesmicama koje ne traju ni mjesec dana (primjeri Linkin Park, The Jonas "idiot" Brothers etc...). A Metallica ko Metallica - il' je voliš il' je mrziš. Moj glas njima.
IP sačuvana
social share
tariq[/img]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

"During your life never stop dreaming..."

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10233
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
SonyEricsson W800i
Ima dobrih stvari od metalike,ali ipak mejdeni su mejdeni,tako da moj glas ide stivu i ekipi  Smile
IP sačuvana
social share
O Partizane,o sampione,uz Tebe uvek smo mi,zato pobedi!Pesme se ore,i baklje gore,jer mi smo tvoji GROBARI!
GNP!
2pac R.I.P.
Pile,brate,pocivaj u miru!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Serbian Empire

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 18830
Zastava Суботица - Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6288
 Metallica
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Ja vise volim thrash nego heavy, tako da moram da glasam za Metaliku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 934
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Metallica
(ne volim metal,heavy metal mrzim ,ali Metallicu sam slusala i volela u 7. razredu,malo pre nego sto sam otkrila pank i shvatila da je skoro sve ostalo bezveze )

IP sačuvana
social share
Go zombie,go!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2411
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Iron Maiden
IP sačuvana
social share
Roses are red. Violets are blue. I have a gun. Get in the car.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 54
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 15:33:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.