Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Jul 2025, 03:15:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Iranski PVO manevri  (Pročitano 3293 puta)
21. Nov 2010, 18:02:41
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
  iran je od 16-21 novembra izvodio manevre kojima je bio cilj da testira svoj sistem PVO . od interesantnijih stvari koje treba pomenuti su :

- tvrde da su sposobni da samostalno proizvode (poboljshane ) rakete za S-200

-  tvrde da su sposobni da sami proizvode I-Hawk PVO sistem

- prikazani su F-14 i  F-4 koji su josh uvek u letnom, stanju

klipovi :

slike i tekstovi :

http://uskowioniran.blogspot.com/2010/11/defender-of-sky-of-vellayat-iii.html

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/tehranbureau/2010/11/irans-military-exercises-send-strategic-message-to-israel-the-united-states.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4002
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Imaju dosta dobar PVO sistem. Smile Smile Smile

bf_109_g_6

Imas li informaciju koju verziju sistema SA-6 poseduje Iran.

Iran says ready to test domestic air defense system similar to S-300

Iran is set to test-fire a domestically-designed air defense system similar to the Russian S-300 after Russia refused to fulfill a delivery contract, the IRNA news agency said on Wednesday.

Russia signed a deal to deliver five battalions of S-300PMU-1 air defense systems to Iran in 2007 but banned the sale in September, saying the systems, along with a number of other weapons, were covered by the fourth round of sanctions imposed by the UN Security Council against Iran over its nuclear program in June.

"We had plans to purchase the S-300 from Russia as part of our agenda to meet some of our security needs, but under pressure from the United States and Israel, [Russia] refrained from delivering the defense system to our country," Brig. Gen. Mohammad Hassan Mansourian said.

"[Missile defense] systems similar to S-300 will soon undergo test firing and field modification while other long-range systems are also being designed and developed," Mansourian said.

The general also said Iran's air defenses would soon be strengthened with a new generation of Mersad and Shahin missiles.

The advanced version of the S-300 missile system, called S-300PMU1, has a range of over 150 kilometers (over 100 miles) and can intercept ballistic missiles and aircraft at low and high altitudes, making it an effective tool for warding off possible air strikes.
« Poslednja izmena: 25. Nov 2010, 19:01:59 od ujkaalbert »
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Sunce mu, koliko su ove godine oni novih oruzja i sistema testirali i koliko toga isprobali ikoliko toga prave Smile Smile Smile Smile Malo mi je to nesto mnogo, prosto ne mogu da verujem da je sve to realno. Ili stvarno trose uzasnu kintu i ubrzano razvijaju sve, ili je dosta toga mazanje ociju. Smile Smile Smile
Nemam vremena da pratim i analiziram sve to i tako dam neko razumno i pouzdano misljenje. Mozda da se uporedi sadasnje stanje (ako se uopste zna) sa onim od pre invazije na Irak, ili tako nesto. Mozda se tu vide razlike u naoruzanju kao i u kvantitetu naoruzanja. ne znam, lupam, ali zanima me koliko oni stvarno jacaju, a koliko je to blef, kako neki na zapadu kazu.
Smile
« Poslednja izmena: 26. Nov 2010, 01:03:56 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12

koliko mi je poznato , iran ne poseduje kub (sa-6) ni nevu (sa-3) . u vreme kad su ti sistemi bili aktuelni , iran je bio blizak zapadu . otuda je kod njih u naoruzanju I-Hawk (mim-23)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4002
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12

koliko mi je poznato , iran ne poseduje kub (sa-6) ni nevu (sa-3) . u vreme kad su ti sistemi bili aktuelni , iran je bio blizak zapadu . otuda je kod njih u naoruzanju I-Hawk (mim-23)

Na netu se pojavljuje podatak da Iran poseduje sa-6.
Reports of eight SA-6 systems transferred to Iran from Russia in 1995/1996.
Dali je to istina tesko je reci. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12

Na netu se pojavljuje podatak da Iran poseduje sa-6.
Reports of eight SA-6 systems transferred to Iran from Russia in 1995/1996.
Dali je to istina tesko je reci. Smile

za sada nisu primeceni . ali chak i da je to istina , ne radi se o nekom vrlo sofisticiranom oruzju . ovo kazem stoga shto je sovjetska armija josh 80-ih pochela prelazak sa kub-a na na buk kao glavno PVO oruzje srednjeg dometa . buk je u stvari prirodni naslednik kub-a i sve dalje modernizacije su radjene na buk-u a ne na kub-u . na ovoj stranici ima bash lepa shema razvoja sistema kub u buk i raznih verzija :

https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Buk_missile_system
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Комерцијална електроника је постала довољно моћна да је од ње могуће начини системе вођења и управљања вредне поштовања. Једино што је потребно јесте знање.

Што се тиче С-300 ни Русија не жели Иран наоружан атомском бомбом.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Jul 2025, 03:15:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.