Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 17:33:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Iranski nuklearni program  (Pročitano 5891 puta)
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
malo ste  skrenuli sa teme. Nije pitanje ko je gospodar nuklearki, nego da li Iran poseduje takvo oruzje  ako ne poseduje da li planira i kada ce to biti. Evo u cemu je stvar: iranski nuklearni program je zapocet 50-ih godina proslog veka uz pomoc SAD. Posle islamske revolucije 1979. godine, iranska vlada je privremeno prekinula istrazivanja, da bi ih kasnije nastavila bez podrske zapadnih zemalja. Trenutno Iran uglavnom usredsredjuje svoja istrazivanja na rudnike uranijuma, nuklearne reaktore i postrojenja za preradu uranijuma kako bi se dobio obogaceni uranijum. Iranska vlada tvrdi da njime zeli da snabdeva nuklearnu elektranu koja bi proizvodila 6000 mW godisnje. Zapad pokusava da dokaze da Iranci prave bombe sto oni negiraju. Iranski nivo istrazivanja nuklearne energije je jaci od libijskog (u odnosu na podatke iz 2003. god) ali je manje razvijen u odnosu na severnokorejski. Iran sirom drzave poseduje 16 objekata koji su ukljuceni u istrazivanja.
Koga zanimaju detalji neka pogleda : http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_program_of_Iran
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
211 i ramon-ma,izvinite na uznemiravanju.vi ste baje... Smile
a nez znam ciji je tenk proimenio istoriju,ciji je tenk prvi imao anti-radijacijski oklop,ciji je tenk prvi imao aktivno-reaktivni oklop,ciji je tenk za sada jedini sa 155mm,ciji je tenk prvi dobio zastitini sistem "stora"...usput,ja se nikada nisam hvalio za najveceg poznavaoca tenka.a predpostavljam da si ti bio komandant tenkova u Iraku,dugom ratu,gde vec,pa si expert...
a,inace,samo da vas podsetim:Amerika ima negde do 3000 raketa(mozda i manje),a Rusija ima 10000,i kao sto vec rekoh ona je isto detonirala najjacu ikada nuklaerku,TSAR...
mislim,svi ste pravi delioci pravde na forumu...ne mogu da odem na jednu jebenu temu da neko meni/nekome nesto ne kontrira,popuje mu,ispravlja ga oko detalja,cepidlaci,uci ga "kako da postavlja postove na forumu" Smile,itd,itd...ne znam uopste vise i poentu dolaska na forum,kada gde god da sam citao neke postove,nisam video da ja neko rekao"e,da,pogresio sam","pa,dobro,u pravu si"...svi uvek teraju svoje do kraja i misle da je sramota ako priznaju da su pogresili,a npr.kad sam bio na malo usao u temu Rusija nece uloziti veto,ja sam odmah napomenuo da ne znam sve o tome jos,da sam bio na putu,i da je moguce da cu mozda nesto gresiti...
evo vam vase divne teme,pa se zezajte sa njom...samo se pre toga malo zamislite oko 2.recenice...
sve sami skepticni,sujetni pametnjakovici... Smile

inace,Aconja,pa,mislim da mozda imaju,ili da ce imati u skorije vreme...i Irak nije zvanicno imao,ali je bilo nekoliko zataskavanja...mislim da i Iran ima nesto...e sad,ne znam samo da li je vec spremno ili se pravi... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
I ako jednog dana Iran napravi atomsku bombu, pitanje je sta ce sa njom? Da ugroze Ameriku ne mogu, jedino mogu da gadjaju Izrael ili americke baze u regionu. Izrael je veca sila sto se tice nukleranog oruzja od Irana, pa im to nebi bilo bas najpametnije. Nema sumnje da bi Izrael odgovorio zestoko. Opet, ako gadjaju neku susednu zemlju u kojoj ima americkih baza, vise stete ce imati sam region nego Amerika. Radioaktivne padavine posle eksplozije ce kontaminirati veci deo zaliva. Cak ni Kina ne poseduje rakete koje mogu da ugroze tlo Amerike. Jedina sila koja moze nuklearno da se suprodstavi Americi je Rusija. Medjutim, takav rat nebi imao smisla, jer bi znacio totalno unistenje cele Zemlje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
@hkj ovo si ti napisao:
deco,nemojte da lupate...ja znam sve o tenkovima,citao sam knjige o njimai pratim dogadjaje i istrazivanja.uskoro upisujem masinski faks i krecem da ucim o njima i na faksu.mogu da vas ucim tenkovima...
Tada nisam hteo da reagujem, jer sam mislio da se salis.
U savakom slucaju, nemam nameru da se raspravljam sa tobom. Sto bi rekli u vojsci: nastavi sa radom!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
Kao sto rece 211, Iran nema na koga da ispaljuje svoje rakete, tako da je to jos jedan dokaz da ih uopste i ne prave. Amerika pokusava da uveri svet u suprotno jer to njima odgovara da izazovu jos jedan rat. Sudeci po Majklu Muru, Amerika ne izaziva ratove da bi osvajala drzave ili naftu (mada ima i toga), vec da bi se ocistila od nize stalezi saljuci ih u rat. Moram priznati da su nadmasili Hitlera.
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat
vec da bi se ocistila od nize stalezi saljuci ih u rat

Taj lik sto je to rekao ocito nije hteo da pogleda u statistike i vidi da su u pitanju milioni ljudi. Ali da hoce da izmisle rat protiv Irana to je cinjenica. Zanimljivo- amerikanci nisu losi likovi, znam ih vise, al zato im je vlada katastrofa.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Mislim da je sustina posedovanja nuklearnog oruzja psiholoskie prirode i da zemlja koja sebi obezbedi takvo oruzje stice drugaciji polozaj u odnosima sa amerikom i ostalim silama, a jos ako uspe da obezbedi i raketu nosac koja moze to oruzje da isporuci na bilo koje mesto na planeti (citaj SAD) onda se tvari sustinski menjaju. Niko nece uci u rat protiv nuklearne sile zbog straha od odmazde. Da rusi nisu imali nuklearke, nakon raspada SSSR-a i urusavanja odbrambenog sistema ameri su mogli vojno da ih poraze u konvencionalnom ratu uz neki izmisljeni povod a sa ciljem da im otmu energetske i druge resurse. Naravno svi smo svedoci da su se prema takvoj raspaloj vojsci odnosili sa strahopostovanjem upravo zbog postojanja nuklearnog kapaciteta rusa, tokom svih ovih godina oni ruse nazivaju partnerima itd.
Ukoliko bi i iran postao nuklearna sila, ameri bi promenili politiku prema njima i gledali na drugaciji nacin da rese probleme u regionu, tj. bili bi prisiljeni na neke bolne kompromise.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Nazire se resenje problema, samo jos da se dogovore gde ce da bude:
Citat
Uranium enrichment consortium must be based in Iran - MPs
16:34    |    03/ 11/ 200

TEHRAN, November 3 (RIA Novosti) - A senior Iranian parliamentarian said Saturday that if an international uranium enrichment consortium were to be formed, it should be based in Iran.

Saudi Foreign Minister Saud al-Faysal Al Saud recently voiced a proposal from six Arab States of the Persian Gulf that a multinational uranium enrichment consortium be formed to cover Iran's needs in nuclear power and resolve its nuclear problem. The Arab countries said the consortium, however, must be based in a third neutral country.

"Considering that Iran invests massive funds in its nuclear sector, the consortium, if it is created, must naturally be based on its territory," said Alaeddin Borudzherdi, the head of the commission for national security and foreign policy in the Iranian parliament. He added the consortium could involve countries having nuclear technologies.

Iran has been under international scrutiny over its nuclear research, which Tehran says is aimed to generate energy but Western nations suspect the Islamic Republic of pursuing a clandestine weapons program.

Russian President Vladimir Putin raised the idea of joint nuclear enrichment centers early last year, in a bid to defuse tensions over Iran's controversial nuclear program. The president said the centers would give countries transparent access to civilian nuclear technology without provoking international fears that enriched uranium could be used for covert weapons programs.

Russia's nuclear chief Sergei Kiriyenko said Friday he opposed the idea of setting up an international uranium enrichment center in one of the Arab states.

"We believe there should be a number of such centers, but clearly the centers should be located in countries in full possession of [uranium] enrichment technology, so that the technology does not proliferate around the world," Kiriyenko said.

Izvor: www.en.rian.ru
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
 po mom skromnom mishljenju (koje potvrdjuje i muhamed el-baradej  Smile) iran je dosta daleko od nuklearnog oruzja. zashto to mislim ? pa bash zato shto amerikanci i jevreji stalno prete kako ce da ih napadnu. to znachi da se ne plashe nuklearnog odgovora teherana. seti te se sluchaja sev.koreje - ta zemlja je stvarno uspela da napravi ataomsku bombu  Smile ,a amerikanci nikad ni jednom rechju nisu pominjali vojnu intervenciju protiv njih .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Видиш, има то логике... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 17:33:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.