Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 04:55:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Iran to Test Fire Optimized Smart Bombs  (Pročitano 1432 puta)
01. Mar 2010, 18:56:44
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0

Ko na Iran krene u startu se zajebo. Smile

TEHRAN (FNA)- A senior Iranian military commander on Monday announced that the Army is due to test-fire an optimized version of the country's 2,000-pound (900-kilogram) smart bombs, Qassed (Messenger), in the near future.
Iranian Air Force Commander Brigadier General Hassan Shahsafi told FNA that early samples of the new version, called Qassed 2, will be tested in the near future.

The General reminded the capabilities of the Iran-made smart bombs, including high-precision and destruction power, and said that Qassed 2 has a longer range than its primary version.

He also said that Qassed 1 has already been mass-produced and delivered to the Iranian Air Force.

The Iranian Army's Air Force announced in September that it has successfully test-fired Qassed (Messenger) 1and 2, in aerial drills over the Persian Gulf and the Sea of Oman.

Elsewhere, Shahsafi pointed to the deployment of the US Patriot missiles in the Persian Gulf, and stated, "That is not a new development. They had previously deployed and tested the systems in other places and gained no (positive) results."

US officials announced that the United States has expanded land- and sea-based missile defense systems in and around the Persian Gulf to counter what it calls Iran's growing missile threat.

Four Mideast countries to have the US system are Kuwait, the United Arab Emirates, Bahrain - which also hosts the US Navy's 5th Fleet headquarters - and Qatar, which has a modernized US air operations center that played a key role in the Iraq and Afghanistan wars.

http://english.farsnews.com/newstext.php?nn=8812101508

Iran to test new guided-bomb soon

Iran's air force will soon test-fire a new guided-bomb, the Iranian Fars news agency reported on Monday.

"The 2,000-pound Qassed-1 guided-bomb has been mass produced and given to the Air Force ... its new version will be test-fired soon," Iranian Air Force commander-in-chief Hassan Shahsafi was quoted as saying by the agency.

"The Qassed-2 has a longer range, more accuracy and enjoys more explosive power than its older version," Shahsafi said.

The Iranian Air Force first test-fired the Qassed-1 (Herald) bomb in 2006 and put it into service the year after.

In February, Iran started production of two domestically-developed missiles with enhanced armor-penetration capability, the Qaem ground-to-air missile and the Toufan-5 anti-tank missile.

According to analysts, Iran has recently made significant progress in developing various types of combat planes and succeeded in gaining the technical know-how for producing aircraft and drones with stealth capabilities.

Iran launched a domestic arms development program after a U.S. weapons embargo was imposed during its 1980-88 war with Iraq. Since 1992, the Islamic Republic has reportedly produced its own Saeqeh and Azarakhsh jet fighters, stealth-capable Ghadir submarine, missile boats, torpedoes, tanks and armored carrier vehicles.

Iran frequently holds military drills and shows off modern weaponry in an effort to demonstrate its readiness to thwart any attack on its territory.

MOSCOW, March 1 (RIA Novosti)

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

A0340741.jpg
(21.97 KB, 250x150)
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 138
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Citajte malo izmedju redova...ono sto se moze zakljuciti iz ovog teksta je da oni imaju potencijala da nesto naprave sto je za pohvalu! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Samsung S7
Smesno...

A sta je smesno???
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
SonyEricsson C702i
Smesno...

Bilo bi lepo da u cilju diskusije napises zasto smatras da je smesno  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
GBU-15 koji su iranci kupili u vreme Šaha, ovo je kopija tog proizvoda, po svemu sudeći do detalja. Pominje se da druga verzija ove bombe ima i raketni motor kako bi se povećao domet. Inače domet osnovne verzije (bez sopstvenog pogona) zavisi od visine sa koje se odbaci, pa tako može ići i do 20-30km, ako se ne varam.
Vođenje TV, slično Mavericu, samo je nakačeno na gravitacionu bombu Mk 84 (900kg) uz dodatak aerodinamičkih površina.
Mi smo na osnovu glave za samonavođenje sa Maverica razvili sopstvenu za Grom-B. Verovatno su to i oni uradili, jer ako su samo kopirali i taj deo, onda su "performanse" takve glave ograničene, ali verujem da su koristili modernu ccd tehnologiju, sada je već uveliko komercijalno dostupna.
Ograničenje dometa ove bombe, čak i sa raketnim motorom (pa u tom slučaju govorimo o raketi vazduh-zemlja) jeste u optičkom senzoru, tako da se može gađati ona meta koja se optički može snimiti ovim senzorom i zaključati.
Zanimljivo je da GBU-15 ima i data link, pa je moguće voditi je i ručno a izbaciti pre nego se uđe u reon cilja i ostvari vizuelni kontakt, već pilot navodi bombu u očekivani reon cilja a zatim koristi sliku sa TV glave bombe da uoči i napadne cilj. Ne znam da li su iranci imali ovu verziju bombe sa data linkom ili ne.

Evo slike originala GBU-15(V)1/B:

« Poslednja izmena: 02. Mar 2010, 20:38:10 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
 pretpostavke su da bi bombu verovatno nosili iranski F-5 (samo po jednu ) ili F-4 (ako je neki ostao u upotrebi) . teoretski bi i drugi tipovi aviona u iranskoj sluzbi mogli da budu upotrebljeni u te svrhe (mirage f1 , su-24 ,mig-29 i.t.d.) ali to bi znachilo razvoj avionike za koji se misli da iran nije sposoban (mada ko zna  Smile )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Ovo treba posmatrati samo kao prelazno resenje do sledece generacije savremene bombe koje je u toku.
U svakom slucaju Iranci dosta ulazu u samostalni razvoj,sto je za svaku pohvalu. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 04:55:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.