Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 14:35:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Iran konacno dobija S-300?  (Pročitano 17138 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Samsung S7
Hmm   to bi ovako trebalo da izgleda?Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson z1010
yeah baby..... Smile Smile Smile Smile...lepo ja rekoh...ameri gutaju svrsh Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia E90
Na ovoj temi se nalazi retrospektiva S-300 koju sam pisao pre par meseci:
http://forum.burek.com/index.php/topic,265376.0.html
Na najveci broj pitanja (kako se S-300 bori protiv anti-radarskih raketa, ometacha, sistema za generisanje laznih ciljeva) odgovor se moze naci tu. Ako i posle ischitavanja retrospektive, odgovora  i komenara (koje sam na pitanja i reakcije na temi dao) neshto ostane nejasno - ponovite pitanje na ovoj temi. Chisto da istu "prichu" ne kuckam vishe puta kad sam je vec jednom detaljno razjasnio.

Hmm   to bi ovako trebalo da izgleda?Smile

Ne samo "da bi trebalo" nego to TACHNO tako izgleda. Naime video odlichno opisuje "shtafeta princip" princip primopredaje ciljeva u okviru integrisanog sistema PVO. Kad nadjem malo vremena objasnicu svaki od sistema koji se vide u animaciji.

Pa ja bih korejsku pvo pre uporedio tehnoloski sa nasim nego sa americkim nivoom, bas zbog toga sam to i rekao, ali to ma i ne zanima toliko koliko tvoja anliza onog linka sto sam postavio, tj desavanja koja se opisuju u njemu. Uz naravno rezultate efikasnosti iranske pvo koje si naveo, to me jako zanima posto nemam bas podataka o tome.
kad god stignes, nije zurba, tu smo Wink hvala u napred Smile

1. Odgovorno ne mogu da tvrdim shta se i kako dogodilo poshto o samom "incidentu" postoji gotovo "sumnjivo" malo podataka  Smile Naime chlanak koji si link-ovao je jedan od mnogih koji se u tom periodu pojavio a vezan je za "nekakav napad", na "nekakve ciljeve" u Siriji. Tachno ko, kako, kada i zashto i sa kakvim rezultatima ni u jednom nije navedeno !!! Plus mi nekoliko stvari tu dosta "smrdi":
- nigde se ne pominje shta je to napadnuto i gde ! Ako se radilo o nekakvim objektima blizu granice sa Izraelom lako je moguce da su izraelci ustvari izvrshili artiljeriski napad  Smile a rekli da su gadjali avionima  Smile Smile samim time generishuci kod Sirijaca ozbiljan osecaj nelagodnosti "JOJ kako mi to nismo videli !" Nikad ne podcenjuj kapacitet Izraelaca za PSYOPS. Uchili su od majstora, a i sami nisu nimalo loshi  Smile
- po informacijama koje imam navodno se radilo o "nuklearnom reaktoru i pripadajucim nuklearnim postrojenjima". Ono shto mi je sumljivo je TOTALNO odsustvo bilo kakve reakcije Sirije na ceo incident. Pazi, kad ti skenjaju sredstvo za proizvodnju nuklearki trebao bi da pizdish do neba a ne da slegnesh ramenima i kazesh "Pih, nebitno ...". Kada je ranih 80-tih Izrael rasturio Osirak I i II u Iraku digla se halabuka do neba, pola zaliva je merilo radijaciju i bilo zabrinuto za posledice. A u ovom sluchaju - ni agenciska vest ...
- identichne izjave je od "sedmodnevnog rata" 1968 pa sve do 1972 davalo egipatsko ratno rukovodsvo. "Mere elektronskog rata Izraela i problemi koje nam on generishe su nepremostivi", "Mi nemozemo da se nosimo sa njihovim ometanjem", "Nashi sistemi PVO su zastareli i neadekvatni", "u svakom narednom sukobu Izrael ce kontrolisati nebo" itd. itsl. Shto je najgore, praksa je u tom periodu zaista pokazivala da Izrael nesmetano dejstvuje u zoni Sinaja i Suetskog kanala bez prepreka od PVO-a egipcana. Zatim dodje 1973, Yom Kippur rat, i Iraelski avioni uljuljani u osecaj lazne sigurnosti, u prvih nekoliko dana bejashe obarani "ki muve". Naime sve vreme su ih egipcani i pratili i bili u mogucnosti da obore, samo im to "nisu rekli" dok to nije bilo za egipcane bitno !!!
- identichan presedan vec postoji. Pogledati pod Coventry i Cherchil (mada je i ta pricha - pricha za sebe)  Smile A da se razumemo
- jako, ali JAKO mi je sumljivo to shto Izraelske novine, citiraju americhki chasopis o pogledima Irana na kvalitet PVO Sirije  Smile Lepo chovek da ne zna koga pre da optuzi da je fashista, diktator, lazljivo djubre ili zrtva sopstvene propagande !  Smile Vec vidim par generala Iranske PVO kako se "americhkom turisti" jadaju o tome kako su zabrinuti za to shto Sirija nije detektovala izraelski napad ! A ovaj brze bolje (neometen od strane bezbednosne sluzbe iranske revolucionarne garde) tu zabrinutost preneo Aviatio Week-u. Mozda telefonom ili e-mail-om. SMESHNO.
- Pri chemu ne zaboravimo sve "zanimljive chlanke" koje nam je Aviation Week preneo proteklih godina. Od fantomskih misija u sever Irana americhkih specijalaca, preko bolesne glorifikacije "Patiot-a", sve zachinjeno sa svemirskim performansama F-22-ke, do "ozbiljnih analiza" koje dokazuju da je sam koncept S-300 i radara sa pasivnom faznom reshetkom promashena pricha. Nezaboravimo meni omiljeno poredjenje novog ruskog lovca (projekat koji nije ni napravljen ni na nivou tehnoloshkog demonstratora) sa vec postojecim avionima u sluzbi SAD-a (pogodite ko je bolji).
2. Avganistan. Pricha koju SAD pricha po pitanju bombi je samo jedna u nizu ochajnichkih dezinformacija. Naime kao shto je posle prvog zalivskog rata Patriot "misteriozno" od protiv-raketno/protiv-avionskog postao "protiv-avionski sitem koji smo eto morali da koristimo za protiv raketnu odbranu a za to nije namenjen", Apach "nikada i nije bio namenjen za samostalna dejstva nego samo za podrshku trupama" (mada neshto sasvim drugo pishe u specifikaciji tendera), tako neko pokushava da proda prichu da ce normalan pilot da leti sa relikvijom iz vijetnamskog rata ispod krila koja nije proshla validan remont. Naime kao shto moze da ne eksplodira kada treba, neshto shto nije validno odrzavano i reparirano moze i da eksplodira kada NEtreba  Smile
3. Shto se doline Beka 1982 tiche tu se radi o tipichnom "spavanju na lovorikama". Naime Sirija je imala suludu ideju da su od 1973 Izraelci i Ameri sedeli na rukama i/ili vrteli prstima pa nisu za 8 godina smislili nachin da "doakaju" sitemu KUB. Plus Sirija (za razliku od Egipta, a kao i Irak deset godina kasnije) nije imala sisteme za blisku vazdushnu podrshku koji ce braniti same radarske stanice od direktnog napada avijacije. O tome da je vrhunac debiliteta da ti posle svih pricha o manervabilnosti i umeshnosti Izraelskih pilota ne bude sumljivo da lete bez manevrisanja prema tebi i ne pokushavaju da izbegavaju projektile koje lansirash (naime sirici su gadjali bespilotne letilice) ne zelim ni da govorim.
4. Iranska PVO se jako dobro pokazala:
* u Iransko-Irachkom ratu:
- Odbrana pretovarnih terminala na ostrvu Karg. Izvrsheno je 5 napada, ni jedan nije doveo do iole znachajnijeg oshtecenja terminala, tankova sa naftom niti vezova za tankere. Istovremeno je svaki Irak koshtao znachajnog broja aviona. Chak tolikog da je od daljih napada vec posle godinu dana Irak u potpunosti odustao.
- Uspeshno odvracanje jurishne avijacije od dejstava po kopnenim trupama Irana. Trajao je ceo rat. Nazalost realizovano je preko principa "pucaj na sve shto vidish" chime ni Iranska jurishna avijacija nije imala dejstva, ali sobzirom da je bila u revolucionarnom previranju (naime postojao je rizik da ce piloti iskoristiti sopstvene avine da prebegnu u neku od susednih zemalja) nije da je i mogla neshto znachajno da uchini.
- Veoma uspeshna realizacija OSOJ sluzbe prema lovachkoj avijaciji. Nazalost to je bilo "dzaba" poshto priucheni piloti nisu bili u mogucnosti da uspeshno navodjenje sa zemlje iskoriste za presret zbog loshe obuke. Ali kako ni Irachani nisu bili mnogo sposobniji - nije da je nastala neka narochita shteta  Smile
- Integrisani sistem je sa velikom uspeshnoshcu vrshio odvracanje Irachke avijacije od napada na tankere klasichnim bombama i projektilima (specijalno u kasnijim fazama rata kada su avioni F-14 vrshili ulogu "mini AWAKS-a"). Tek 1984 upotrebom raketa Exocet Irak ponovo uspeva da ugrozi izvoz nafte Irana dejstvovanjem "sa daljine".  Medjutim taj metod je chesto dovodio do ozbiljnih incidenata (vec pomenuti USS Stark).
- naravno cela stvar nije bila bez krupnih promashaja. Isti otok Karg je u napadu pred kraj rata gotovo unishten kao pretovarna luka (eliminisano je preko 60% vezova i tankova za pretovar nafte) poshto su ovaj put Iranci "spavali na lovorikama".
* Posle 2000-te:
- SAD je vishe puta optuzivao Iran da "agresivno koristi" sisteme PVO u detekciji, pracenju i ozrachavanju aviona koji lete nad Irakom (kako pre, tako i za vreme i posle invazije na Irak).
- u maju 2006 SAD je optuzio Iran da irachke pobunjenike snabdeva podatcima vezanim za tempo i obrazac delovanja avijacije SAD-a protiv uporishta pobunjenika "chime je u velikoj meri redukovao efikasnost bombardovanja i eliminacije pobunjenichkih uporishta".
Ramon, ako imash problem sa nalazenjem konkretnih podataka o dolini Beka, Ratu Iran-Irak itd evo par knjiga koje ti mogu pomoci:
- Dr Tone Zabkar: "Ratne mornarice u lokalnim ratovima" (obe zaracene strane su imale jako mnogo dejstava avijacijom, a malo brodovima chime je to i akcentovano u knjizi).
- V.K. Babic: "Avijacija u lokalnim ratovima".
- Grupa autora: Elektronsko izvidjanje i maskiranje.
Sve tri knjige su u izdanju VINC-a i mogu se naci u knjizari na Studentskom trgu (preko puta "Platoa")
5. HAWK je Iran zaista pokushao da modifikuje kao zamenu ze "Feniks" rakete na F-14, medjutim (ali me nemoj drzati za rech jako davno sam o tome chitao) mislim da je cheoni otpor bio preveliki za efikasnu upotrebu, plus se javio nekakav problem sa ozrachavanjem cilja i pravilnim prijemom signala radara na glavu tragacha rakete. Sad mozda je to prevazidjeno ili je problem reshen - STVARNO ne znam.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2007, 09:28:24 od gslavic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6120
IP sačuvana
social share
"...ja sam samo prolazio i neam` pojma..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson z1010
jeste..bas ce rusi da potvrde da su irancima prodali....mozda im je slucajno ispalo sa broda pa iranci nasli pa uzeli... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Samsung S7
Citat
5. HAWK je Iran zaista pokushao da modifikuje kao zamenu ze "Feniks" rakete na F-14, medjutim (ali me nemoj drzati za rech jako davno sam o tome chitao) mislim da je cheoni otpor bio preveliki za efikasnu upotrebu, plus se javio nekakav problem sa ozrachavanjem cilja i pravilnim prijemom signala radara na glavu tragacha rakete. Sad mozda je to prevazidjeno ili je problem reshen - STVARNO ne znam.

Ono sto ja znam,oni su HAWK dobro odradili kao zamenu Feniksu,medjutim javio se problem jer su Iranci hteli da urade takoreci bolju verziju Feniksa(Mada dzabe) koja je bila aktivna,za razliku od originalnog Feniksa koji je bio poluaktivan sto je dovodilo pilota da drzi zakljucan cilj sve vreme.Ta njihova ambicija i zelja za unapredjenjem tog projektila ih je kostala 7 godina istrazivanja i bacenih 5 milijardi dolara.Na kraju su odustali .......ali stvarno teskog srca.Medjutim Rusi se pojavljuju 1994 godine sa ponudom da im integrisu njihove R30 na Tomkete koje i jesu odradili medjutim to je Irance jako puno kostalo,tako da su odustali i od te ideje.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
ma napisis ti i knjigu o tome sto pricas ali ameri ima da ih overe za 4-6 nedelja i vrate za 10 god unazad!

ne volim ni jedne ni druge... ali najvise nevolim nekoga ko misli da ce ameriku srusiti zemlje kao iran, irak ili severna koreja!   sve je stvar novca, kad oruzarski lobi kaze da se krene na iran u rat ce se i krenuti, i iran ce dunuti. jer mnogo iranaca verovao ti to ili ne jedva ceka da odu ovi homeinijevi napaljenici pa da se vrate u vreme slobodnijeg drustva koje je postojalo `70-ih.

Iznesi neke konkretne zamerke na perfektno izlaganje Glavsica ,a ne prazne price kako ce ih razbiti Amerika.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k-750i
kada glavsic nesto napise,to je bas milina citati...sa uzivanjem sam citao Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
@gslavic
pokusacu da ti dam vise podataka o Izraelskom napadu kako bi mogao da das bolju analizu i procenu sta se zapravo desilo, izvini sto te cimam ali mislim da si ti ipak najstrucniji i najobjektivniji po ovom pitanju.
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article2461421.ece
lokacija samog bombardovanog mesta je na severu Sirije i izraelski avioni su dosli iz pravca mora. Imao sam svojevremeno i satelitske snimke same lokacije pre napada i dan-dva nakon napada gde se vidi da su sve rascistili kao da nista nije bilo, samo tragovi buldozera. Inace reakcija nije izostala, pretili su da ce odgovoriti na napad, kada i kako njima bude odgovalo. Inace Sirija ne poseduje S-300 i rusi su rekli da im nece ni isporucivati da ne bi poremetili balasns snaga sa Izraelom, oni o tome veoma vode racuna i po ovome su odgovorniji od amera, daleko odgovorniji, mada mozda i rade zajedno sa amerima na ocuvanju balansa, ko zna, zapetljana tema... bilo kako bilo, problem je sto se Sirijska pvo i sistem vojin u potpunosti oslanja na sredstva kupljena u rusiji (SSSR) i relativno lak prodor izraelskih aviona tako duboko sigurno mora da zabrine buduce kupce njihove (ruske) opreme, i makar ih natera da analiziraju kako i zasto se to desilo.

Inace poslednja vest koja stize od rusa je da nece ni Iranu dati S-300:
http://www.en.rian.ru/russia/20071228/94513968.html
podseticu da su prethodno bili neodredjeni, nisu hteli da kazu ni da ni ne vec su samo rekli kako pomazu unapredjenje iranske pvo, sto i cine, nedavno su se vratile iz rusije prve obucene posade sistema tor-m1.

Pozdrav za gslavica i hvala na ovako iscrpnim odgovorima Smile Smile
P.S. hvala ti za preporuke literature, pokusacu nesto od toga da nadjem. Smile
Nije pisao ni zasta, pametni ce procitati i nauciti po nesto, mozda se ne slazem sa svim sto on(gslavic) napise, ali svakako postujem njegovo misljene i gledam da sto vise naucim od njega posto je jasno da poseduje strucno znanje, ako imas argumente da pobijes njegove tvrdnje po bilo kom pitanju tehnike iznesi ih, pa da i od tebe naucimo nesto svi cemo ti biti zahvalni, a verujem i on.   Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6120
pa stvar je u tome sto je sve on izneo hipoteticki... jer da se ovde ukljuci neko strucan sa terena, videli bi sta znaci korstiti neku tehniku!

kao prvo on je samo izneo kako nesto funkcionise u savrsenim uslovima, a ne borbenim ili recimo realnim uslovima eksploatacije!

primer... jeste domet metka 7.62x51 nato 1000 metara, ali ajde da ti obican vojnik sa njim i sa najboljom puskom recimo sako TRG 22 pogodi na toj daljini metu velicine 10x10 cm! dali shvatate, nije stvar u karakteristikama na papiru, vec u primeni necega... iran je brdovita zemlja, nema mnogo suma, gde ces sakriti tehniku a da se ne vidi iz vazduha ili pomocu termalnih kamera, dali ce te 100 raketa sistema s-300 spasiti kad ti protivnika ima bar deset puta vise krstarecih ili standoff oruzja, kada ima bolju elekreoniku, ima satalite, 20-30 puta vise kvalitetnijih aviona!

pricam o realnosti... lepo je znati specifikacije, ali treba znati i konkretne mogucnosti necega, te specifikacije koje je on napisao se primenjuju u savrsenim a ne borbenim uslovima, o tome ja pricam, a on to nije uracunao!

pa izdrzali smo i mi 11 nedelja, ali koliko su oni stvari porusili, oni te paralisu da ne mozes da funkcionises! u tome je poenta!

i opet kazem ovo gore napisao je samo anti-americki tekst ili rusofilski hvalospev!

realnost pre svega, samo se to ceni!   sad slobodno me pljujte!
IP sačuvana
social share
"...ja sam samo prolazio i neam` pojma..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 14:35:09
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.