Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 11:23:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Internet rat Slovenaca i Hrvata  (Pročitano 22066 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 346
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Komšijska sporenja na „Jutjubu“
Internet rat Slovenaca i Hrvata
Autor: N. B. | 24.08.2007 - 08:19

„Zdravo! Ja sam iziritirani Slovenac i hteo bih da vam kažem zbog čega je Hrvatska nerazvijena zemlja koja je dobra samo u krađi teritorije i zašto bi joj trebalo zabraniti ulazak u EU.“

Video-snimak sa ovakvim početkom odnedavno je moguće pogledati na najpopularnijem video-sajtu na svetu „Jutjub“. Veruje se da je njegov autor Slovenac koji je hteo sa svetom da podeli gorčinu zbog hrvatsko-slovenačkog sukoba oko granice u Piranskom zalivu. U snimku se posle uvodne poruke vide mape dela obale u severnom Jadranu, u kojima se vidi kako se slovenačka teritorija smanjivala tokom vremena.
„Zbog čega zemlji koja ima 1.000 kilometara obale smeta komad od preko nešto više od 46 kilometara, koliko ima susedna, manja zemlja?“, pita se autor snimka.
Ogorčeni Slovenac je još i pozvao lidere EU da nipošto ne dozvole da Hrvatska uđe u Uniju i da pre Hrvatske treba da pozovu Srbiju, Albaniju ili Makedoniju, koje su, kako kaže, „jednako zaostale zemlje, ali poštenije“.
„Te zemlje nisu kradljivci teritorije. Osim Srbije, naravno, zbog Kosova“, zaključio je on. Na istom sajtu se odmah pojavio i hrvatski odgovor. Takođe anonimni autor je objasnio da je Hrvatska „nerazvijena“ zbog toga što se u njoj vodio rat pet godina (devedesetih), a u Sloveniji svega nekoliko dana, dok se ostalo vreme Slovenija „nesmetano razvijala“.

Izvor: Blic

eee Anea pa mislio sam da Istra sa slovenackoj obali i naravno , Ostrva Brioni , su bile ratne ostete od Italije u drugome sveckom ratu a ne pripajane zbog nesto drugo ,, pa tako su dobili Slovenci Koper izlaz na jadranu,  i naravno naj veci deo Horvati sa Istrom i Brionima
Cak i onaj Pavelic nije pripajao ovaj deo u nekadasnju = Ustaskoj drzavi , a i ovo zanimljivo da ratne ostete su pripadale svakoj republici u tome prostoru cak i Makedoniji preko Srbije Crne Gore Bosne itd ,, svako mogao da trazi svoj deo ali nisu znali za ovo ,, Istra sa Brionima je trebalo biti neka vrsta Autonomije,, posle drugog sveckog rata  Oterani Italijanci ,, sta je sa njihove restitucije o tome se neprica ,, onda tudjman je stalno ,, cuceo po Italiji nise znalo dece sa ovim pa su nasli nekvi Arazman naravno,, jos jednom Ratne ostete su bile ravne sa drugim Republikama itd ,,, svako mogao da Pretenduje na jedan deo itd ,,, ako se nevaram aaa
postoji i povelja o Anekciji teritorije pa neka neko Okaci Link da pored toga nesto komentarisemo ,, zanimljivo Ovo veoma 

Isto kada su francuzi u 19 veku posle ratova onih napoleonove ,, spojili veliki deo Italijacke teritorije , Juzna Provencija i Savoju i Korsiku ,, jos i dan danas u Savoju nemozete prema zakona da nesto prosperirate otvorite napr promet ima poseban zakon ,, pa i kada je vracena Alzasa i Lorena i dan danas vladaju , Bismarke zakone ,, Francuzi nemaju Autonomije za njih je to potsecanje da nije potpuno njihova teritorija pa ga drugcije nazivaju , ,
Italija je mnogo gubila u 19 veku pa cak i u 20 veku zbog ostete a Nemacka samo je Alzasu i Lorenu predala francuzima ,, ovo je bio i cilj ,,  Smile 
ps; secate se mozda pre dve ili tri god kada je jedan slovenacki zapoceo u beogradu pricu kako je deo obale pripala Jugoslaviji od drugog sveckog rata, da natera Srbiju da mu bude svedok ,, eee Lukav Slovenac Lukav tero jednu propalu drzavu srbiju da svedoci eee ,, otcepio se zbog nekvi razloga pa se vraca kad mu to odgovara ,, bilo mi zanimljivo ovo videti Uzivo onda ,,  Smile lukav  Smile
pa i ovo je dobar primer , ako se sastanete sa jednom italijanom i ako vam prica o Istri i ostalih izgubljenih teritorije , on to asocira na jugoslaviju a i ovo stalno morate mu potcetiti da nije vise jugoslavija vlast nego Horvati , pa vas gleda onako ocima punih osveta , ko Slovenac tera srbiju da mu se vrati zato sto on i ostali asociraju srbiju sa jugoslaviju , pa mozemo da mislimo da nisu iskoristili raspad Sfrj da ponovo vrate Istru i Brione u njihove vlastu,, eee opasni italijanci  Smile
« Poslednja izmena: 03. Sep 2007, 14:45:24 od azer »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
azer, Italija nije okupirala Srbiju tokom II svetskog rata. Verovatno bi to pravo na obeštećenje mogla da istakne Crna Gora i delimično BiH. Srbija bi imala pravo na obeštećenje od Nemačke, Bugarske, Mađarske, ALbanije, ali se tih obeštećenja Broz oderkao u tuđe ime kao što to diktatori obično rade.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
slovenci jedino mogu preko interneta ratovati Smile
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 346
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
azer, Italija nije okupirala Srbiju tokom II svetskog rata. Verovatno bi to pravo na obeštećenje mogla da istakne Crna Gora i delimično BiH. Srbija bi imala pravo na obeštećenje od Nemačke, Bugarske, Mađarske, ALbanije, ali se tih obeštećenja Broz oderkao u tuđe ime kao što to diktatori obično rade.
Simijon nije u pitanju Srbija nego Slovenacki deo i Istra sa Brionima koji spojen posle drugome svecnom ratu ,, Srbija je bila okupirana sa strane Italije na kosovo preko marionetcke vlasti onda ,,  i naravno Bugare i Madzare oni su bile onda deo Pakta ,, al ko sto sam naveo ovde u pitanju obale slovenacke i neka se ide prema povelji ona postoji ,, kako je doslo do ovog pa posle raspada Sfrj ovo je palo Uzalud ,, ceo Paket sa obali i Istre sa brionima je jedna jedini Paket u tome je njihovo pitanje i cela prica ,,neka se ide od pocetka a ne nesto sto svako oce da utvrdi, tako mi izgleda,
Al ovo slovenac zna dobro , zato je terao srbina da mu svedoci , potsetio on da je obala podeljena po nekom drugim Ugovorima i principima , lukav slovenac lukav  Smile
Ratne ostete  ,,one su ravne sa republikama u Sfrj,  ostete su ostete a ne nesto drugo, svako mogao da pretenduje na deo , zato sto svakve republike su bile ravne i priznate, po socializmu onda sve do raspada pocetku 90 god ,,,

« Poslednja izmena: 03. Sep 2007, 15:39:42 od azer »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Simijon nije u pitanju Srbija nego Slovenacki deo i Istra sa Brionima koji spojen posle drugome svecnom ratu ,, Srbija je bila okupirana sa strane Italije na kosovo preko marionetcke vlasti onda ,,  i naravno Bugare i Madzare oni su bile onda deo Pakta ,, al ko sto sam naveo ovde u pitanju obale slovenacke i neka se ide prema povelji ona postoji ,, kako je doslo do ovog pa posle raspada Sfrj ovo je palo Uzalud ,, ceo Paket sa obali i Istre sa brionima je jedna jedini Paket u tome je njihovo pitanje i cela prica ,,neka se ide od pocetka a ne nesto sto svako oce da utvrdi, tako mi izgleda
Ratne ostete  ,,one su ravne sa republikama u Sfrj,  ostete su ostete a ne nesto drugo, svako mogao da pretenduje na deo , zato sto svakve republike su bile ravne i priznate, po socializmu onda sve do raspada pocetku 90 god ,,,

Taj raspad izvršen je po Badenterovom receptu i ako se sećaš u njemu su Srbi najviše oštećeni. Umesto prava naroda u državi SFRJ da se samoopredele zahvaljujući Badenteru Nemačkoj i Americi to pravo dobile su republike. Tako je većinski narod Srbi razbucan i izazvan krvavi građanski rat.

Ali da se vratimo Istri i Brionima, oni su teritorija Hrvatske po stavu EU koji je oblikovao Badenter.Dakle nije problem u razorenoj Srbiji koja nema snage da traži Brione i Istru. Problem je u EU. Kao članica EU Slovenija još uvek podržava te odluke kad je na štetu Srbije. Slovenija je spremna da podrži nezavisnost Kosova na štetu svoje obale. A Srbija da postavi takvo pitanje opet bi bili sotonizovani kao okupatori i ne znam šta sve još.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
da su ti se mogli narodi opredjeljivati na samoodređenje izgubio bi kosovo a prostor bivše ju bi izgledao kao švicarski sir od mnogobrojni enklavica raznih naroda i nacija koji su proglasili neovisnost po općinama

o slovenskoj državotvornosti suviše je trošiti riječi, mizernija je od bosanske a i najbliža je njoj (potomci bosanskih rudara)
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 346
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Simijon nije u pitanju Srbija nego Slovenacki deo i Istra sa Brionima koji spojen posle drugome svecnom ratu ,, Srbija je bila okupirana sa strane Italije na kosovo preko marionetcke vlasti onda ,,  i naravno Bugare i Madzare oni su bile onda deo Pakta ,, al ko sto sam naveo ovde u pitanju obale slovenacke i neka se ide prema povelji ona postoji ,, kako je doslo do ovog pa posle raspada Sfrj ovo je palo Uzalud ,, ceo Paket sa obali i Istre sa brionima je jedna jedini Paket u tome je njihovo pitanje i cela prica ,,neka se ide od pocetka a ne nesto sto svako oce da utvrdi, tako mi izgleda

Taj raspad izvršen je po Badenterovom receptu i ako se sećaš u njemu su Srbi najviše oštećeni. Umesto prava naroda u državi SFRJ da se samoopredele zahvaljujući Badenteru Nemačkoj i Americi to pravo dobile su republike. Tako je većinski narod Srbi razbucan i izazvan krvavi građanski rat.

Ali da se vratimo Istri i Brionima, oni su teritorija Hrvatske po stavu EU koji je oblikovao Badenter.Dakle nije problem u razorenoj Srbiji koja nema snage da traži Brione i Istru. Problem je u EU. Kao članica EU Slovenija još uvek podržava te odluke kad je na štetu Srbije. Slovenija je spremna da podrži nezavisnost Kosova na štetu svoje obale. A Srbija da postavi takvo pitanje opet bi bili sotonizovani kao okupatori i ne znam šta sve još.

ee zato ti kazem taj cvor nije lak ,, priznali su svasta al na kraju nista , i kako da se uclani Horvat u Eu kada ne priznaje neki delove i suprotno slovenci nepriznaju i oni nesto , A sto se tice Bendentera pa on je jedan Seronja Miteranog seronja nista drugo ,,

« Poslednja izmena: 03. Sep 2007, 16:17:24 od azer »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
[/b]

[b]ee zato ti kazem taj cvor nije lak ,, priznali su svasta al na kraju nista , i kako da se uclani Horvat u Eu kada ne priznaje neki delove i suprotno slovenci nepriznaju i oni nesto , A sto se tice Bendentera pa on je jedan Seronja Miteranog seronja nista drugo ,, 

Za ovo imaš piće kad budeš u Beogradu.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 346
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
ok Nisko pivo 
Ps; ovde pricamo o obali slovenacke i Horvatcke al imali su isti problem oko neki delova, na duz granice , pre ovog dilema ,, pa Tek se ovo Naslo na dnevnom redu ,,, Smile
« Poslednja izmena: 03. Sep 2007, 16:16:21 od azer »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.23
mob
SonyEricsson G 502
Evo gledam slovensku kurijeru(bus) kako prolazi Riječkom obilaznicom i ful me strah da ne izvrše invaziju na moj lipi Kvarner.. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Potpuno legitimno u Kninu, Srbi bili na svojoj zemlji i rusili balvane na svojim ulicama, ne vidim u cemi je problem.....

Onako im samo kazu: pamet u glavu ili vam pustamo Srbe s lanca. (by shkorpion
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 11:23:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.