Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Internet explorer 9 ... konacno nesto dobro ... izgleda :))  (Pročitano 7442 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 102
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Samsung Omnia II
Ja ne vidim problem... IE6 je godinama bio najbolji browser, tek onda je doslo do problema...
To nisu stvari koje su predvidjene da traju vecno i da uvek budu savrsene... koristiti bilo koji drugi browser iz tog vremena donosi vrlo slicne probleme...
Uostalom, pogledamo li stare Secunia izvestaje, ostali browseri su imali isto ili vise propusta, ali prosto neki od njih su to krpili brze, a i ljudi su generalno nespremni da updatuju sistem i vode racuna...
I IE7 je bio pristojinij, IE8 je bio cak relativno dobar, a koliko cujem i IE9 je na dobrom putu... funkcionise ok, mnogo manje hackova zahteva, cak za neke normalne stvari ne zahteva nista... Jebiga, to je ozbiljan napredak...

Cak i sam Burek mora izdvojiti dodatne resurse, i dodatno vreme ne bi li njegov izgled u IE-u ostao iole isti kao u Firefox-u, Chromeu isl...

Kod:
<!--[if lt IE 7]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://themes5.burek.com/default2/ie_fix.css" />
<script defer type="text/javascript" src="http://themes4.burek.com/default2/pngfix.js"></script>
<![endif]-->

<!--[if IE 7]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://themes4.burek.com/default2/ie7_fix.css" />
<![endif]-->

Takav je slucaj sa 99% ostalih sajtova (barem onih koji drze do svog izgleda i User Experience-a), a zasto? Da li je IE mozda VIB (Very Important Browser) kada se radi o web pretrazivacima? Svaki, ali svaki Web Developer na ovome svetu muku muci sa IE-om, bilo da se radi o verziji 6, 7, 8 ili ovoj "obecavajucoj" devetki.

Ne razumem zasto tako uspesna kompanija ne moze uloziti nesto vise novca te napraviti pristojan browser, za kojeg bi svako mogao reci "Ovo je super stvar".

Firefox - Open Source (Kreiran od strane ziliona nesebicnih contributor-a)

InternetExplorer - Proizvod multimilijarderske kompanije koja ima multimilijardu puta vise resursa od Mozilla-e , a ne mogu se porediti.

Ne razumem majke mi moje, pa uzmite deo koda jbm. ga, implementirajte nesto dobro u taj IE, zar je to toliko tesko...

IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 102
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Samsung Omnia II
A evo jos jedan dokaz koji podkrepljuje moju teoriju o IE-u i njegovom VIB Statusu

SMESNO  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Apple iPhone 6s
Burek ne mora izdvojiti dodatne resurse da bi nesto izgledalo u IE kao u drugim browserima, zato sto je IE standard, a ostalo je egzotika. To zvuci pogresno, ali je prakticno govoreci, potpuno istinito. Ono sto koristi vecina je standard, ono sto koristi manjina je prilagodjenje. Po W3C standardima IE nije dobar browser... to obicnom korisniku interneta znaci isto koliko i meni znaci kada mi neko kaze da po standardima Americke agencije za hranu, kajmak od seljaka od koga kupujem godinama nije bakterioloski ispravan, a genetski modifikovana govedina je cool, i karton sa emulgatorima je ok Smiley

Beta i release candidate i alfa verzije nisu predvidjene za ozbiljan rad vec za test - samim tim, nije problem Microsofta sto ti hoces da radis nesto sto ti Adobe ne omogucava, u verziji njihovog proizvoda koji nije za javnu upotrebu Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
Licno, koristio sam IE, nekih 1-2h, za ukupno 3-4 god...cim sam dobio net, odmah sam presao na Operu, pa kad sam video da je Mozilla bolja (barem meni), onda presao na nju Smile.Najvise zbog toga, sto je previse spor, i sporo otvara stranice...Mozda budem updatovao kad izadju iz bete, cisto onako da probam Smile
« Poslednja izmena: 23. Okt 2010, 05:09:37 od pleybeck »
IP sačuvana
social share

Calmly.. walk down the road.. and into your death..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 102
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Samsung Omnia II
Dobra ti je ova za kajmak, tuzna istina  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.41
mislim da je ovo super sto su izbacili podrsku za xp
Uh, a pola windovsovih korisnika je na XP-u....
IP sačuvana
social share
Im a Gamer i have Many lives
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Apple iPhone 12, S21
probacemo ga desetak dana da vidimo kako radi...
tek tada cu znati vredi li cemu...

osmica je ok, bolja mi je od opere, ali sve su to subjektivni dozivljaji...
meni jeste, drugima nije...

videcemo...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 81
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
klasican mamac kako bi privoleli ljude da predju sa xp-a na sedmicu i vistu. ne znam da li znate, ali nakon nove godine samo ce korisnici gorenavedenih operativnih sistema moci da koriste msn 2011, odnosno oni koji i dalje koriste xp nece moci da koriste msn...al kontam da ce se naci vec neki hack i za to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.41
al kontam da ce se naci vec neki hack i za to.
treba mi jedan takav  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Im a Gamer i have Many lives
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1823
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Internet Explorer 9.0
mob
Nokia E71
E probao sam ie 9 juce izasla finalna verija odlican je neverovatno brz ali ne mogu da instaliram flash player, da li neko zna zasto i ako ima link neka postavi posto sam cuo da postoji flash za beta verziju ali kod mene nesto nece.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.352 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.