Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 18:22:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Glasanje
Pitanje: Koji instrument bi voleli da svirate?
Klavir
13.7%  (19)
Violina
2.9%  (4)
Gitara
47.5%  (66)
Bubanj
16.5%  (23)
Harmonika
2.2%  (3)
Truba
3.6%  (5)
Saksofon
11.5%  (16)
Harfa
2.2%  (3)
Ukupno glasova: 139
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Instrument - volim ga, ne volim ga  (Pročitano 20498 puta)
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Koji instrument bi voleli da svirate? Zbog čega? Zašto vam je neki lepši i atraktivniji od drugog? Da li zbog zvuka? Izgleda? Ili nešto treće? Da li ste neki svirali?

Glasajte i komentarišite radi mogućeg opširnijeg upoznavanja o samim instrumentima kroz razgovor  Smile

Citiram sebe. Nisam pitao koji je najbolji instrument Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1387
Zastava Uvek i svuda
Nisi, ali si odgovorio umesto mene.....

Ne bi svirao el. gitaru da je ne volis najvise. Da volis sve podjednako - svirao bi sve po malo. Prema tome, pitanje-a je-su sasvim jasno postavljeno-a i nema potrebe da se dovodi u pitanje!
.....ja to nisam rekao , i ako cemo pravo najvise volim klavir da cujem........ Smile
(nemo`se slucajno ljutis..... mene ovakva caskanja samo jako dobro zabavljaju........cisto da ne bude zabune Smile)
IP sačuvana
social share
Ne dam ovo sunca u ocima
Ne dam ovo hleba na dlanu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Special One - JM

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1418
Zastava
mob
SonyEricsson K750i
Gitaru vec sviram, a voleo bih da sviram sve instrumente ovog sveta. Klavir, violinu...ufff.
Dvoumio sam se izmedju trube i saxa, jer sam trenutno zessce nalozen na jazz, i na kraju sam glasao za trubu. Mogao bih da sviram po nekim jazz-klubovima, a ni Guca nije iskljucena... Smile (ne znam sta predstavlja ovaj smajli, ali mi nekako deluje kao da svira trubu)
IP sačuvana
social share

Jose Mourinho - The Special One
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Zasto bih se ljutio? Normalno komuniciramo!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
da, da, truba Smile
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
Ja vec sviram jedan instrument....KLAVIR.Najvishe mrzim Chembalo.Ubedljivo najgluplji i falichni instrument.
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Cembalo je preteca klavira. Da nije bio falican ne bi ga ni menjali pa bi i danas bio koriscen Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
Chembalo jeste pretecha klavira,i postoji jako puno kompozicija koje su pisane originalno za chembalo,ali se sviraju i na klaviru.Mnogo bolje zvuche na klaviru,jer jednostavno instrument ima mnogo vishe mogucnosti.Tachno je da chembalo ima specifichan zvuk,i da se koristi u renesansnoj i baroknoj muzici,ali ima jako male dinamichke mogucnosti(postoji praktichno samo jedna dinamika),i koliko god da se trudish da bilo shta promenish-NE MOZESH! Da ne picham o tome koliko je samo pera i shrafova natrpano unutra.... Chembalisti(mushkarci) su vecinom pederi. Smile
Danas se koristi chembalo,i to uglavnom u svrhe pedera i mlakonja-pijanista.
MRZIM CHEMBALO.
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Lupas preterano Smile

1. Te kompozicije sto su komponovane za cembalo su komponovane u velikim kolicinama zato sto klavir jos nije bio napravljen ili ga je malo imalo i jos nije bio usavrsen.
2. To sto si rekla da postoji samo jedna dinamika je velika glupost jer ta recenica kao recenica nije tacno. Dinamika na instrumentu (ako postoji) samo jedna moze i da bude, u slucaju cembala ona ne postoji - nema je zbog konstitucije tj. gradje samog cembala.
3. To kod cembala i nije mana jer:
- ono je po tome prepoznatljivo;
- Bah koji ima mnogo kompozicija za cembalo je svoje radove za njega i namenio (Bahova motoricnost) i iste na njemu se vise koriste i danas (Bahovi korali) jer na klaviru ne zvuci na isti nacin tj. klavir nije za njih namenjen i nema potrebe.
4. To koliko je prea i srafova natrpano je stvarno bezvezna konstatacija jer:
- sigurno nije vise nego sto treba;
- ko jos gleda sta je unutra - vazan je zvuk i savrsenstvo miziciranja na instrumentu.
5. To da samo pederi sviraju cembalo nisam upucen ali u velikoj meri sumnjam!

Zakljucak:

Vise volim klavir ali nikako ne mrzim cembalo iako se ni meni nesto posebno ne svidja zvuk Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
1.Pisao je i Skarlati 555 sonata za chembalo,i 1000 puta sam slushala ljude koji ih izvode i na chembalu i na klaviru.Jasno je da zvuche 1000 puta bolje na klaviru.
2.Nervira me zvuk chembala
3.Poznajem mushkarce koji sviraju chembalo,i DA pederi su.
Razumem da ima ljudi koji ne dele moje mishljenje,ali jednostavno ne volim chembalo,ma koliko ono bilo specifichno po zvuku,konstituciji itd. Na mene ne ostavlja nikakav utisak,jer uvek poredim sa mogucnostima klavira(naravno repertoar koji se izvodi na oba instrumenta).
Ali zato osim klavira posebno volim CHELO.Chak vishe od violine....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 18:22:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.