Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Instant pomoc: Treba mi skripta za ...  (Pročitano 513071 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Apple iPhone 6s
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Pozdrav sf, rekoh da ti se javim samo i jos jednom zahvalim da ne ispadne da sam pokupio link i nema me vise. Imao sam malo problema dok nisam naso ko ima paypal, ali nocas je montirana na sajt. Skripta je ludnica koliko je dobra, upravo ono sto mi je trebalo. Imam jos uvek male nejasnoce tu i tamo, ali ocekujem validaciju skripte i onda cu moci da skinem neke paceve koji su potrebni da bi postavljao i sopstveni sadrzaj na sajt. U profilu cu postovati link za sajt ukoliko hoces da vidis kako izgleda. Puno ti hvala jos jednom i ziveo jos godina sto. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Apple iPhone 6s
Wink np.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Here I am, on the road again...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
HTC Touch Pro
da nema neka da kazem html skripta kataloga proizvoda-ovo mi treba da bi moglo fino da se nareze na cd u vidu prezentacije

ako ima nekih drugi ponuda ili programa bilo bi pozeljno-hvala Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Apple iPhone 6s
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Here I am, on the road again...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
HTC Touch Pro
ej ti si legenda
svaka ti cast

hvala Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
Zastava Novi Sad - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
HTC Touch HD, Luna
pozdrav svima i naravno SF-u jer ce mi on verovatno i najvise pomoci sudeci po dosadasnjim stranicama.

imacu par pitanja u vezi sa nekoliko skripti.

ali ici cu kao nekim redom odnosno kada resimo jedan "problem" prelazimo na naredni  Smile

Trebala bi mi "mala" modofikacija za obicnu formmail skriptu. (bilo je nesto reci vec o njoj)

(iako nesto od toga sto mi treba vec ustvari postoji u nekim drugim skriptama ali sticajem okolnosti meni ni jedna ta ne radi a i prilicno su velike i komplikovane)

a) trebala bi mi provera email adrese - trenutno je tako napisano da kada se cak nista ne upise on salje poruku

b) da se u delu za poruku i u delu za ime moze pisati cirilica. da preciziram. moze i sada da se napise cirilica ali na mail stizu znakovi pitanja umesto nasih slova. (probao sam sa podesavanjem enkodinga u ff ali nije dalo dobre rezultate)

v) forma skripte se nalazi naravno u html stranici dok se sustina skipte nalazi u php stranici. Sta je potrebo ukucati da na toj php stranici bude cirilica. trenutno se desava sledece... recimo ako se formular ostavi prazan a klikne se na posalji ucitava se nova stranica (php) u kojoj onda pise tekst sa "opomenom" na engleskom pismu (odnosno latinici ali bez nasih slova)

posto je skripta free okaci cu je ovde. u slucaju da to nisam trebao da uradim izvinjavam se i uklonite je.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
FormToEmail.zip (3.59 KB)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Apple iPhone 6s
Citat
a) trebala bi mi provera email adrese - trenutno je tako napisano da kada se cak nista ne upise on salje poruku
Najlakse uraditi kroz javascript na html stranici na kojoj je formular...
Googlaj: check form fields javascript ili javascript form validation
Citat
b) da se u delu za poruku i u delu za ime moze pisati cirilica. da preciziram. moze i sada da se napise cirilica ali na mail stizu znakovi pitanja umesto nasih slova. (probao sam sa podesavanjem enkodinga u ff ali nije dalo dobre rezultate)
Treba na toj stranici staviti neki kompatibilan encoding, recimo utf-8, i podesiti u skripti da mail header takodje nosi utf8...
$mail{'Content-type'} = 'text/plain; charset="utf-8"';
Citat
v) forma skripte se nalazi naravno u html stranici dok se sustina skipte nalazi u php stranici. Sta je potrebo ukucati da na toj php stranici bude cirilica. trenutno se desava sledece... recimo ako se formular ostavi prazan a klikne se na posalji ucitava se nova stranica (php) u kojoj onda pise tekst sa "opomenom" na engleskom pismu (odnosno latinici ali bez nasih slova)
Pregledas skriptu, prevedes sta zelis, i pogledas gde je charset, i promenis ga u utf-8...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
Zastava Novi Sad - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
HTC Touch HD, Luna
pod a) sve namestio kako treba. hvala

pod b) koliko mi se cini to sto si napisao je za php i kada to tamo kopiram nema promene. forma-input podataka se nalazi na html stranici i tamo vec ima <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" charset="utf-8" />

sto se tice v) (znaci ovo je u php stranici) imam samo jedan charset i to u head koji glasi <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> i kada sam pre uopste postovanja ovde ga promenuo u utp-8 nista se ne desava sve dok necu da sejvujem sa nasim slovima kada iskoci upozorenje.

ono sto smi mi napisao za b) sam naravno probao i ovde ali nema promene.

--- izmena ---

uspeo sam da namestim po tvojim uputstvima i b)... hvala. sto znaci da jos treba "samo" podesiti da na mail stizu nasa slova a ne ynakovi pitanja i jos neke kvačice

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

poruka.GIF
(4.55 KB, 783x115)
« Poslednja izmena: 22. Jul 2007, 16:49:42 od nbns »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Apple iPhone 6s
Mozes da probas da koristis charset=windows-1251
Kada bi slao html mail, ne bi bio problem, ali za plain text nisam bas siguran kako ide...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.14 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.