Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 23:47:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Insajder  (Pročitano 62976 puta)
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.24
Ubistvo Bulatovića naručeno iz Crne Gore
Autor: | 29.01.2008 - 06:05

BEOGRAD - Ubistvo generalnog sekretara Fudbalskog saveza Jugoslavije Branka Bulatovića naručeno je iz Crne Gore, a na to ukazuju saznanja policije još od 2004. godine, objavljeno je sinoć u drugoj emisiji serijala „Insajder“ o fudbalskoj mafiji na TV B92.

Bulatović je, kako navode izvori iz vrha MUP -a na koje se poziva „Insajder“, ubijen samo nekoliko dana nakon što je odbio da registruje utakmicu Sutjeska - OFK Beograd „zbog sumnje da je nameštena“. „Insajder“ navodi da je tada na čelu nikšićkog prvoligaša bio Brano Mićunović, dok je OFK Beogradom rukovodio Zvezdan Terzić, sadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije. U izjavi za „Insajder“ Mladen Stojović, sportski novinar, kaže da u trenutku kada je Željko Ražnatović Arkan preuzeo Obilić, Sutjesku preuzima Brano Mićunović.
- Brano je u Crnoj Gori ono što je Arkan bio u Srbiji - rekao je Stojović.
Da su Terzić i Mićunović u dobrim odnosima, nedavno je potvrdio i sam predsednik FSS izjavom da se on „svojih prijatelja nikada ne odriče“.
Stojović je u „Insajderu“ istakao da u Crnoj Gori i dalje postoji strah „kada se spomene Brana Mićunović“.
- On je 70-ih godina otišao iz zemlje i bio je blizak prijatelj s pokojnim Đorđem Božovićem Giškom i Arkanom. Svojevremeno je bio bokser, a sada je privrednik i veliki zaljubljenik u fudbal. Bio je i prvi čovek Sutjeske pet-šest godina - rekao je Stojović.
Inače, interesantno je da malo ljudi uopšte zna kako Mićunović izgleda, a Stojović kaže da postoje samo dve njegove fotografije.
Mićunović je, podseća „Insajder“, u oktobru 2000. optužen da je na stepenicama Urgentnog bloka KBC u Podgorici pred nekoliko svedoka ubio ranjenog Radovana Kovačevića, koga su unosili u bolnicu. Mićunović je tada optužen za ubistvo Kovačevića, ali ga je Viši sud u Podgorici oslobodio krivice.
Mićunović se, inače, vratio u Crnu Goru krajem 80-ih godina i uspostavio kontakte sa ljudima iz biznisa i političkog života. Kako navodi „Insajder“, Mićunović je preko svojih prijatelja novac plasirao u sportske klubove, hotele, ali je otvario i preduzeća na Kipru. Kako se navodi u dokumentu MUP-a Srbije, na koje se poziva „Insajder“, Mićunović je označen kao vođa crnogorskog podzemlja, a sumnja se i da stoji iza nekoliko likvidacija u Crnoj Gori i Beogradu.
Mićunović je, prema tim navodima, povezan sa Ratkom Buturovićem, zvanim Bata Kankan, vlasnikom FK Vojvodina, Ivanom Delićem i Željkom Maksimović Makom, čija grupa je nezvanično dovođena u vezu s ubistvom Jusufa Bulića Juse, vlasnika FK Železnik. Međutim, to ubistvo ni posle deset godina nije rasvetljeno. Njegov sin Dragan - Aca Bulić, koji je 2000. postao predsednik Zajednice prvoligaša, otkriva za „Insajder“ da je imao dosta pretnji iz Crne Gore. Kako je naveo, to je počelo onog trenutka kada je javno rekao da mora da se prekine nameštanje utakmica.
- Ništa mi se nije dogodilo, ali sam dobijao upozorenja iz policije i službe.
Zbog te izjave dolazili su ljudi da me likvidiraju. Nije bilo čoveka iz crnogorskog podzemlja da zbog toga nije dolazio ovde - ispričao je Bulić.
On sumnja da iza ubistva njegovog oca stoje ljudi koji su povezani sa crnogorskim klanom.
Bivše fudbalske sudije Zoran Arsić i Dragomir Tanović potvrđuju da su i oni imali problema zbog nameštanja utakmica. Oni su za „Insajder“ objasnili da su nove gazde u klubovima osmislile formulu „tri za tri“ kako bi ostali u najvišem rangu takmičenja. Taj sistem je funkcionisao, priča Tanović, tako što bi domaćin pobedio kući, ali i u gostima.
- Dakle, u susretu ta dva kluba jedan uvek dobija, a sudije su tu samo nemi posmatrači - kaže Tanović.
On kaže da su mnogi pristajali na igru koju su nametali moćnici ili zbog straha, ali, kako kaže, i zbog interesa.
- Mi smo, nažalost, tada bili jedno veliko sredstvo za kontracepciju - bajpas nekim ljudima u fudbalu, jer smo bili za jednokratnu upotrebu - kaže za sudija Zoran Arsić.
Tanović navodi da se nijedna od državnih institucija, pre svega policija, nije bavila FSS, jer nikada nije bilo prijave. Bulić je rekao i da je na sednici Zajednice prvoligaša, čim je preuzeo mandat, otvoreno pričalo o nameštanju utakmica i da je, kako tvrdi, dogovoreno da se s tim prestane. Bulić za „Insajder“ kaže da su tada svi krenuli pažnju na utakmicu za koju je i on sumnjao da neće biti regularna.
- Zvao sam vlasnike i FK Obilića i OFK Beograda, Svetlanu Ražnatović i Zvezdana Terzića i molio ih da se utakmica odigra regularno. Rekli su da nema problema. Međutim, utakmica je odigrana kako je odigrana - kaže Bulić za „Insajder“.
Mladen Stojović priča da se sve zakuvalo u sezoni 2003/2004, a strast su dolivale i kladionice. Tada je utakmica Sutjeska - OFK Beograd uzbudila čitavu javnost. Bulić navodi da nije upoznat s detaljima u vezi s tom utakmicom.
- Navijači Rada su izvukli transparent: „Regularno, zar ne?“. Video sam ono što su svi videli na TV-u. Morao sam da izađem i kažem da je to regularna utakmica. Mislim da je zbog te utakmice nastao veliki problem - priča Bulić.
Stojović navodi i da su tada prvi put svi mediji jednu utakmicu okvalifikovali kao nameštenu. Na domaćem terenu Sutjeska je tada pobedila OFK Beograd sa 2:1. Posle nekoliko dana na Terazijama, ispred ulaza u FSS, ubijen je generalni sekretar Branko - Bata Bulatović.
Stojović konstatuje da su se u međuvremenu dešavale i neke druge stvari u Kući fudbala, ali napominje da je posle ubistva Bulatovića situacija došla do tačke ključanja.
- Ne treba sve povezivati sa tim slučajem, ali je činjenica da posle komemoracije Bulatoviću više niko nije spomenuo tu utakmicu. Komesar za takmičenje je došao i rekao da je istraga završena i da je ona bila regularna - kaže Stojović.

izvor: blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 404
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Nokia 
Чудно да неки радикали мрзе Б92 а благосиљају Бранкицу и Инсајдер  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.24
Brankica ih je odvalila. Definitivno ima najveca muda u ovoj zemlji. Radi posao i za MUP, i za FSS, a nadam se da ce najvecu korist od svega imati pravi ljubitelji fudbala.

Bice interesantno gledati neke ljude kako beze iz zemlje...

ps: koga briga koga radikali mrze.. Smiley
______________________________ ______________________________ ______________________________ _______

sveze: priveden Ratko Buturovic (finansijer FK Vojvodina) zbog sumnje u namestanje utakmica. Privedeno jos trojica sudija i jedan fudbalski funkcioner.
« Poslednja izmena: 29. Jan 2008, 17:43:52 od vrcomm »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia N70
Od kad ja pricam da je Brankica legenda... Smile
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia E
Ma emisija kao ideja je dobra a brankica je najobicnija bezveznjakusa sa toliko glupim upadnicama komentarima i zakljuchccima da je to strasno!
Elem, dzaba bilo koje emisije kad je sve to pisanje uz vetar i nista vise kad svi mi blejimo kao telci i kazemo mamu mu jebem sta se radi umesto da napravimo opet sranje i rusimo ovu vlast koja nije nista uradila da se sve to promeni!!!

P.S. Nisam Radikal nikad bio niti cu biti, cisto da kazem da ne skacete odmah ne mene i da me ne etiketirate!
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.24
Ne znam da li je bezveznjakusa, ali znam da je uradila nesto sto drzavne institucije nisu za 15 godina.

A, dokaz da emisija nije pisanje uz vetar je i danasnje hapsenje petorice ljudi iz "fudbalske mafije".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia N70
Naravno,pricamo argumentovano... Smile
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.24
Radikalska posla... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 404
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Nokia 

P.S. Nisam Radikal nikad bio niti cu biti, cisto da kazem da ne skacete odmah ne mene i da me ne etiketirate!

Можда ниси радикал, ал да си чамуга - чамуга си.

Пишање уз ветар увек резултира неким хапшењем и привођењем.

У сваком случају, Бранкица је само координатор Инсајдера, назовимо то џенерал менаџер, а иза ње стоји тим људи који лобира, проналази информације и снимке, даје стручне савете и слично.
« Poslednja izmena: 29. Jan 2008, 20:44:45 od Shmrk-Belo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2260
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Ne pratim redovno ali budu cesto interesatne teme. Bili podaci tacni ili ne ali u svakom slucaju malo na drugaciji nacin otvaraju oci o drugih medija, ili se meni samo tako cini... Zadnje 2 epizoda o mafiji u fudbalu su mi dosta zanimljive bile.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 23:47:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.366 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.