Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 11:54:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Insajder  (Pročitano 62437 puta)
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.51
mob
BlackBerry bold 9000
da, sve vezano za hapsenje bagzija je netacno.
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 23
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Najopanija laz sadrzi 90% istine i takvu laz je tesko dokazati, a ona razare, mislim da tu svi po malo mute, u stvari neki vise a neki manje, pa danas se istina ne govori vise ni u vrticu. Vredjaju mi inteligenciju.Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Who the fuck is Bugs Bunny?!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 4047
Zastava Beograd, trenutno...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Nokia 6630
Cista antisrpska popaganda, promovisanje Kandicke i Biserko, uz donacije SAD, i ko zna jos koga... Smile
IP sačuvana
social share
"Бог вас клео, погани изроди, што ће турска вјера међу вама?"

Remember, if you shake it more than twice, you're playin' with it!
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4372
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Eh sto ja ne mogu da gledam taj insajder,insajder Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Eh sto ja ne mogu da gledam taj insajder,insajder Smile Smile
Sto, gledala bi ga? Evo ja cu ti nasnimim jednu "epizodu" ako oces pa pogledaj.  Smile
Al pre jela da to gledas...nije bas preporucljivo sa punim stomakom gledati toliku koncetraciju shita.  Smile
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Motorola V3i
Izuzetno hrabra voditeljka, sa izuzetno vaznim i smelim pitanjima

______________________________ ________

Stanko Subotić Cane u Insajderu   

14. maj 2006. | 17:14 -> 19:18 | Izvor: B92    

Beograd -- U sutrašnjem Insajderu Stanko Subotić Cane otkriće kako je od početka znao za policijsku istragu o svercu cigareta protiv njega.

Stanko Subotić Cane, biznismen iz Srbije koji već godinama živi u Ženevi, u policijskom izveštaju tajne akcije Mreža koja je vođena 2003. godine, označen je kao jedan od glavnih švercera cigareta na ovim prostorima. U ekskluzivnom razgovoru za Insajder, Subotić otkriva da je za istragu protiv njega znao od samog početka, jer ga je o tome obavestio lično tadašnji ministar Dušan Mihajlović.

B92: Da li vam je poznato da je policija vodila istragu o švercu cigareta, koja je nazvana tajna akcija mreža 2003 godine?

Subotić: Da od 2003. godine slusam za tu akciju

B92: Znači vi ste znali za to?

Subotić: Da.

B92: Kako ste znali?

Subotić: Obaveštavali su me ljudi koji su organziovali tu akciju.

B92: Ne razumem.

Subotić: Ni ja ne razumem, zato vam i kažem. Ni ja ne razumem.

B92: Istragu je naredio Dušan Mihajlović. Akcija je bila toliko tajna da  ni njegov pomoćnik to nije znao. Vi znate od samog početka da postoji taj izveštaj?

Subotić: Ja sam nekoliko puta bio obaveštavan oko nekog izveštaja, ne znam kakav vi izveštaj imate. A između ostalog i sam ministar policije me je jednom pozvao kod sebe 2003. da mi priča nesto o toj akciji.

B92: A ko da vam priča?

Subotić: Pa on me je obavestio da je sprovođena istraga i da su ustanovili da je, što se tiče mene i moje kompanije, sve ok i da je sve bilo u skladu sa zakonom.

B92: To vam je rekao ministar policije Dušan Mihajlović?

Subotić: Da to mi je rekao.

B92: A jeste li videli taj izvestaj?

Subotić: Jesam, on mi je pokazao.

Dušan Mihajlović odbio je razgovor za Insajder, i pored toga što smo ga obavestili šta je Subotić rekao u razgovoru za B92. Subotić, između ostalog, govori i o tome kada je počeo da se bavi trgovinom cigaretama, o svojim odnosima sa Milom Đukanovicem, o tome zašto se premijer Srbije Zoran Đinđic vozio njegovim privatnim avionom, u kakvim je odnosima bio sa Jovicom Stanišicem, ali i o ubistvu policijskog generala Radovana Stojčica Badže.
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Apple Iphone 5
Da je Siptar ziv verovatno bi i on dosao Brankici na noge, ako zatreba pomogao bi joj Ceda da ga ubedi da dodje i da optuzi i on Kostunicu za sve lose u Srbiji. Smile
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Pitanja su zaista vazna i veoma hrabra..hmmm
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Eno malopre je poceo "Brankicin show". Zanimljivo je koliko prica a ne pruza adekvatne dokaze za to sto tvrdi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
mob
Apple 15
Stanko Subotić Cane u „Insajderu“

Kako sam postao duvanski bos

Za sve ove godine u kojima se priča da se bavim nelegalnim poslom, nikada me niko nije pozvao da me pita bilo šta u vezi sa tim, zvanično, sem novinara, izjavio je u sinoćnjem „Insajderu“ TV B92 biznismen Stanko Subotić Cane, koji je u policijskom izveštaju „Mreža“ označen kao jedan od glavnih švercera cigareta na ovim prostorima.

Subotić tvrdi da je od početka znao da se protiv njega vodi istraga i da ga je o tome obavestio tadašnji ministar policije Dušan Mihajlović.

B92: Dakle, videli ste taj izveštaj?
Subotić: Verujte mi to je gomila gluposti, konstrukcija.

B92: Ništa nije tačno?
Subotić: Ništa osim da se zovem Stanko Subotić.

B92: Vaše cigarete koje ste uvozili nikada nisu završile na nelegalnom tržištu?
Subotić: Nikada. Imam dokumentaciju od kompanija koja se bavila legalnom poslom.

Poklon krajini

B92: U tom policijskom izveštaju se navodi da je jedan od vaših glavnih saradnika bio Milan Milanović Mrgud, koga danas vezuju za jedinicu „Škorpioni“.
Subotić: Ja sam sa gospodinom Milanovićem prijatelj. Upoznao sam ga početkom 1995. godine. On je bio u Krajini ne znam tačno šta. Oni su tražili kontakt sa mojom firmom, pošto sam imao na lageru neka putnička vozila. Ja sam otišao da pregovaram oko prodaje tih vozila i tada sam upoznao Milanovića u Krajini. I posle razgovora s njim i onoga što sam zatekao tamo, ja nisam imao obraza da prodajem ta vozila, nego sam im ta vozila poklonio.

Subotić tvrdi da je trgovinom cigaretama počeo da se bavi slučajno 1995. godine.

B92: Pa, je l’ vas neko uveo u posao?
Subotić: Nije me niko uveo u posao.

B92: Nema nikakve veze to sa Vanjom Bokanom?
Subotić: Kakve bi to imalo veze sa Bokanom? Vanju Bokana sam upoznao negde 90 godina, i tada smo počeli da sarađujemo. Ja sam bio proizvođač konfekcije. Tako da to naše poznanstvo nema nikakve veze sa cigaretama.

Na pitanje kako je od običnog trgovca postao ekskluzivni distributer cigareta svih svetskih proizvođača Subotić odgovara:

- Ja sam 1997. napustio Beograd i tada sam se vratio za Francusku, odnosno Švajcarsku, i u kontaktima koje sam napravio sa svetskim proizvođačima i od njih sam dobio da budem distributer cigareta za određena područja.

B92: Da li ti svetski proizvođači cigareta, takođe, jednim delom rade nelegalno?
Subotić: To morate njih da pitate. Što se mene lično tiče, moj posao sa njima je bio apsolutno legalan.

B92: Da li ste vi nelegalan trgovac?
Subotić: Sebe ne smatram nelegalnim trgovcem

Poznanstvo sa Stanišićem

B92: Da li ste bili u odličnim odnosima sa tadašnjim šefom DSB Jovicom Stanišićem?
Subotić: Čoveka sam sreo dva puta ako to za vas znači odličan odnos.

B92: Da li je tačno saznanje da ste finansirali Službu, a DB a za uzvrat.
Subotić: To je takav niz laži da nije normalno. Kakve sam ja veze imao sa DB-om. Imao sam jednu kompaniju koja se bavila uvozom, distribucijom, maloprodajom, potpuno prirodno.

B92: Zanimljivo je da ste rekli da ste Jovicu Stanišića videli samo dva puta, a njegov sin je pilot u vašoj avio-kompaniji?
Subotić: On je bio jedan od naših ljudi koji se školovao u Americi u to vreme za pilota. Kada sam uzimao avione za moju kompaniju, gledao sam da zaposlim naše ljude i on je bio jedan od tih ljudi.

B92: Da li je Jovica Stanišić preko vas posle 5. oktobra zahtevao susret sa Đinđićem?
Subotić: Ne.

B92: Niste imali nikada kontakt sa njim u tom smislu?
Subotić: Ja nikada nisam bio nikakav organizator tog sastanka između Đinđića i Stanišića, ali sam bio u kontaktu i sa Đinđićem i sa Stanišićem u to vreme.

B92: Šta je Stanišić hteo od vas u tom slučaju?
Subotić: Nije hteo ništa. Bili smo poznanici. Ništa od mene nije tražio.

B92: Da li je nekada tražio od vas neku pomoć?
Subotić: Nikakvu pomoć nije tražio od mene. Ja sam tražio od njega možda.

B92: Kakvu?
Subotić: Da mi da objašnjenje za 1997. godinu i da mi objasni zbog čega su vršeni ti pretresi i zbog čega nikada nisam saznao ko je pretresao moju kuću.

Poslovi s Badžom

B92: Milorad Vučelić, visoki funkcioner SPS je u akciji „Sablja“, rekao da ste saslušavani zbog ubistva Radovana Stojčića Badže?
Subotić: Tačno je. Ja sam išao posle ubistva Badže u 29. novembar u jedinicu koja se bavila tom istragom da dam izjavu o svojim odnosima i relacijama koje sam imao sa Badžom. To sam uradio dobrovoljno, sam.

B92: Zašto ste otišli da date izjavu?
Subotić: Pa zato što sam poznavao tog čoveka. Bio sam u dobrim odnosima s njim i mislio sam da moja izjava može nešto da im znači.

B92: Šešelj počinje da tvrdi da vi stojite iza ubistva Badže.
Suboti: Ja sam Šešelja tužio zbog takvih izjava i dobio sam ga na sudu.

B92: Vezuju vas za mnoga ubistva u štampi, od Badže, Lainovića do Bokana…
Subotić: Ispod svake časti mi je da vam odgovaram na to pitanje... Toliko je to daleko od mene da uopšte ne želim da pričam o tome. Ko je to pričao? Je l’ neki zvanični organ rekao da sam ja učestvovao u takvoj nekoj stvari? Da li je sud uradio, policija da me osumnjičila i opteretila za neko tako delo.

B92: Da li je raspisana poternica za vama zbog ubistva Radovana Stojčića Badže?
Subotić: Za mnom nikada nije raspisana poternica, bila je raspisana neka policijska potraga u periodu posle ‘97. godine, ta potraga se ticala nekih navodno prekršaja koje sam napravio u deviznom poslovanju moje firme, što sam kasnije kroz sudski postupak dobio u moju korist.

Odnosi s Đukanovićem

B92: Kakvi su bili vaši odnosi sa Milom Đukanovićem i od kada se poznajete?
Subotić: Poznajemo se od 90-ih godina dobro.

B92: I tačan je podatak to ste i sami potvrdili da ste kupili, odnosno kreditirali avion za crnogorsku vladu?
Subotić: Ja sam im pomogao da kupe avion koji su mi kasnije normalno otplatili bez provizije i bilo kakve nadoknade.
Šta u tome postoji loše, objasnite mi.

O Đinđiću

B92: Da li se Zoran Đinđić vozio vašim avionom i zbog čega?
Subotić: Zoranu Đinđiću dao sam nekoliko putu, odnosno omogućio da se nekoliko puta besplatno preveze mojim avionom i to je tačno. Šta tu ima loše? Je l’ sam mu naplatio mozda. On taj avion nije koristio za svoje privatne svrhe, nego za zvaniča putovanja.

B92: Zašto za zvanična putovanja?
Subotić: Zato što u početku verovatno nije imao načina da otputuje, nije mogao da se snađe ili je imao određenih problema. On je mene pitao da li mogu dam u učinim, ja sam mu to učinio - i šta tu postoji loše? Zar ne bi bilo loše da sam mu iznajmljivao, pa iznajmljivao dva puta skuplje nego što košta, a on mi plaćao iz državnog budžeta. To bi bilo loše. A ovo ja ne vidim da je loše.

B92: Da li je tačno da se američki ambasador Vilijam Montgomeri takođe vozio vašim avionom?
Subotić: Mislim da jeste.

B92: Da li mislite iz ove perspektive danas da je to druženje Zorana Đinđića sa vama samo doprinelo tome da se napravi negativna kampanja o njemu. Da li ste mu odmogli ili pomogli?
Subotić: Pa, da budem objektivan, može biti drugačije formulisano pitanje. Da li je meni možda nanelo štetu to što sam pomagao prvom demokratskom premijeru Srbije i zbog toga sam bio meta nečijih napada ili je on bio meta nečijih napada zbog mene. Ja do pre 2000. godine nigde nisam bio označen kao negativan lik.

B92: A kada ste se upoznali s njim?
Subotić: Upoznao sam ga prvi put ‘90. godine kada sam se vratio iz Francuske. On je trgovao mašinama iz Nemačke koje su se koristile za proizvodnju konfekcije. Tada sam od njega kupio te mašine koje je on distribuirao u Srbiji a drugi put sam ga upoznao ‘95. i postao s njim prijatelj.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 11:54:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.