Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 15:18:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Inglourious Basterds (2009)  (Pročitano 25165 puta)
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia E72
Odgledao sam sve njegove filmove (i pulp fiction). Dobri su na neki svoj način, kao i Linčovi. Imaju svoj potpis i to je sasvim ok. Reservior Dogs je dobar film. Pulp Fiction isto. Jacke Brown me je smorio do zla boga. Kill Bill je isto dobar ali sam zaista imao osećaj da se Tarantino zajebava tokom čitavog filma. "OK, ajde sad da je otkine ruku i da krv pršti na sve strane... Nije loša ni fora da se udarcima izvuče iz sanduka..."

Ajde molim te...I ne zezam se što se tiče prskanja po filmskoj traci. Stvarno sam stekao utisak da bi umrljana traka koja se projektuje po bioskopima širom sveta, bila prosečno Tarantinovo delo...

A što se tiče originalnosti u njegovim filmovima, i sam je priznao da je plagijator. I to onaj najgori. To su njegove reči, ne moje.

Ne kažem da pravi loše filmove, mada sam 80% njegovih filmova uspeo da odgledam tek iz drugog puta, ali stvarno ne vidim po čemu je genije i po čemu je jedan od najboljih reditelja na svetu...

p.s. Čak ni njegovo govno ne bi bilo obično govno jer je to Tarantinovo govno...
IP sačuvana
social share
...kažu da imamo još samo par godina za nas...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

High.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
HTC Diamond
Hmm, procitah post. Rek'o bih da se Tarantino zezao posle Reservoir i Pulp, jer jednostavno Jackie Brown ovim filmovima nije ni za prismrdeti, a Kill Bill... Pa ni taj film. Jednostavno je prestao da lici na Tarantina i pocelo da mirise delom na parodiju, delom na sandbox klinca koji zivi unutar Tarantina. Death Proof, on the other hand, mi se na neobican nacin svideo. I dalje nisam video Tarantina iz Reservoir dogsa, ali bez obzira na to, Death Proof uopste nije los film. Reservoir dogs i Pulp Fiction su po meni 2 atipicna pretstavnika zanra, sa atipicnim pristupom, koji pruzaju momentalni blow away osecaj, te milisekundu po zavrsetku imate osecaj da ste odgledali odlican film, bez razmisljanja.
Da, Tarantino je krao, pozajmljivao i na kraju to sve priznao, to stoji. Ali jedno bitno pitanje: Ko nije krao od danas aktuelnih rezisera? Mislim, i od starijih. Leone je pokrao Kurosawu, a ne biva brutalnija kradja od kopiranja kompletnog plota. I dalje mislim da je Fistful of Dollars odlican film (isto misljenje imam i za Yojimbo) i i dalje mislim da je Leone jedan od najvecih rezisera. Kurosawu je inspirisao John Ford i uopste americki westerni tog vremena, pa sta? U tom poslu ne mozes da budes potpuno originalan. Po mom misljenju skill danasnjeg filmadzije je u prepoznavanju dobrih segmenata iz duge istorije filmotvorenja i prebacivanje istih u novu pricu (cesto je reziser/pisac taj posao radi nesvesno), u novo delo, a sto se originalnosti tice, uvek je ima, ali ne dominira.
« Poslednja izmena: 06. Avg 2009, 02:47:18 od Gilgames_LF »
IP sačuvana
social share
Egoizam, zarazna bolest 21.  veka.
Look at me, I have an avatar!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia E72
Hmm, procitah post. Rek'o bih da se Tarantino zezao posle Reservoir i Pulp, jer jednostavno Jackie Brown ovim filmovima nije ni za prismrdeti, a Kill Bill... Pa ni taj film. Jednostavno je prestao da lici na Tarantina i pocelo da mirise delom na parodiju, delom na sandbox klinca koji zivi unutar Tarantina. Death Proof, on the other hand, mi se na neobican nacin svideo. I dalje nisam video Tarantina iz Reservoir dogsa, ali bez obzira na to, Death Proof uopste nije los film. Reservoir dogs i Pulp Fiction su po meni 2 atipicna pretstavnika zanra, sa atipicnim pristupom, koji pruzaju momentalni blow away osecaj, te milisekundu po zavrsetku imate osecaj da ste odgledali odlican film, bez razmisljanja.
Da, Tarantino je krao, pozajmljivao i na kraju to sve priznao, to stoji. Ali jedno bitno pitanje: Ko nije krao od danas aktuelnih rezisera? Mislim, i od starijih. Leone je pokrao Kurosawu, a ne biva brutalnija kradja od kopiranja kompletnog plota. I dalje mislim da je Fistful of Dollars odlican film (isto misljenje imam i za Yojimbo) i i dalje mislim da je Leone jedan od najvecih rezisera. Kurosawu je inspirisao John Ford i uopste americki westerni tog vremena, pa sta? U tom poslu ne mozes da budes potpuno originalan. Po mom misljenju skill danasnjeg filmadzije je u prepoznavanju dobrih segmenata iz duge istorije filmotvorenja i prebacivanje istih u novu pricu (cesto je reziser/pisac taj posao radi nesvesno), u novo delo, a sto se originalnosti tice, uvek je ima, ali ne dominira.

Potpuno se slažem sa tobom. Što se tiče Death Proofa, film je ok urađen. Od scene na haubi sam iskakao iz kreveta samo tako, što u prevodu znači da je uradio dobar posao. Ali se meni mnogo više sviđa Rodrigezova Planeta smrti. E sad, njih dvojica su naj ortaci, i po meni Rodrigez pravi gledljivije i bolje filmove, ali je opet iza Tarantina koji je definitivno precenjen.

Što se tiče Tarantinovog potpisa, dovoljno je da čovek odgleda Četiri sobe i da vidi njegovu epizodu... Potpuno Tarantinovski stil. (nema veze sa diskusijom, ali sam morao da napišem)

Nemojte pogrešno da me razumete, kao što sam rekao, on snima solidne autentične filmove koji su odmah prepoznatljivi (dovoljno je da pogledaš jednu scenu i da ukapiraš da je to Tarantinovo delo), i daleko od toga da je loš reditelj. Samo kažem da je precenjen i da bilo koje govno da izbaci, to će biti remek delo...
IP sačuvana
social share
...kažu da imamo još samo par godina za nas...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3881
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Evo neke slike sa premijere...  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 163
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.3

pa dobro, i inglorious bastards je prilično glup naslov...

Zapravo je prilicno genijalan  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3881
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Nego kakve veze ima ovaj film sa igrom Wolfenstein?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ko je rek'o da ima ikakve veze?  Smile
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3881
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Zagledaj malo slike sa premijere.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Najbolje bi bilo da mi kazes na sta ciljas  Smile
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3881
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Na slikama pored "Inglourious Basterds" pise i "Wolfenstein" pa me zato zanima kakve veze ima. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 15:18:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.