Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Svestenik snimio film o problemima dece sa autizmo i njihovih roditelja  (Pročitano 528 puta)
15. Maj 2016, 17:21:39
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 601.5.17
mob
Apple 15
Sveštenik snimio film o autizmu

Jerej Željko Gardović, Foto: privatna arhiva
Međutim, preciznih podataka nema i pretpostavlja se da je broj znatno veći. Jerej Željko Gardović, autor dokumentarnog filma o autizmu „Sami“, u razgovoru za „Alo!“ kaže da je film nastao kao rezultat potrebe da ljudima približi i razjasni kako je roditeljima koji imaju decu sa autizmom i da ukaže sa kakvim se sve problemima sreću u životu.

- Božjom promišlju imao sam priliku da budem upoznat sa ovim neurorazvojnim poremećajem, jer u mojoj neposrednoj blizini živi porodica koja ima dete sa autizmom i video sam kako se ljudi negativno ophode prema tom detetu i njegovim roditeljima. Mislim da Crkva treba da se uključi u brigu o osobama sa autizmom i da osmisli način kako da im pruži pomoć - kaže Gardović za „Alo!“ i dodaje da neizmernu zahvalnost duguje timu ljudi koji su mu pomogli da realizuje ovaj projekat, kao i Srpskoj pravoslavno crkvenoj opština Budva. Prema savremnim tumačenjima autizam je stanje i ne definiše se kao bolest. Osobe sa autizmom nisu bolesne u klasičnom smislu te reči, ali imaju neke zdravstvene probleme.

Autizam nije bolest

- Autizam je u pricipu celoživotno stanje, odnosno to je stanje koje ima svoju razvojnu dinamiku, i promene postoje od detinjstva preko adolestencije do odraslog životnog doba. Kako će se razvijati osoba sa autizmom zavisi od samih sposobnosti te osobe, ali još više zavisi od od pomoći koju dobija od drugih - objašnjava Gardović i napominje da je pitanje samo do koje mere ćemo mi uspeti da tu njihovu potrebu za podrškom smanjimo ili je izmenimo tokom života, i do koje mere ćemo uspeti da ponudimo adekvatne modele zbrinjavanja za odrasle osobe sa autizmom.

Premijera filma „Sami“ se očekuje krajem maja. U filmu učestvuju episkop Andrej Ćilerdžić, prof. dr Nenad Glumbić, mr Ljiljana Ćirović, psiholog Irena Vanić, Tatjana Nikolajević, roditelj iz Vršca, i Dušan Janjanin, roditelj iz Beograda.

Izvor: Alo
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.