Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Informacije - Saveti, Pitanja i Odgovori  (Pročitano 358118 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
HTC Tattoo
Golf 2  1.6    dizel  1984 god.  Troši mi 8.7 l

Koji je uzrok velike potrošnje? Bosch majstor je pregledao Bosh pumpu, kaže da je uredu i štelao uloške dizni.

Unaprijed hvala
Pa koliko bi ti da ti troši,po meni je to sasvim normalna potrošnja za grad. Smile

Cao svima, imam audija A6, 2.5 TDI, 1999 godiste, presao 272 000km...

U poslednje vreme je poceo da mi trosi ulje, otisao sam do servisa i tamo su zamenili jedan dihtung, kao nista strasno... uglavnom motor je stvarno u dobrom stanju, nema nigde vidljivih mrlja od ulja... Do sada sam menjao turbo, bos pumpu, servisi redovni itd.

Eee problem je da je opet poceo da trosi ulje, sve vise i vise, sada je otprilike na 1000km sigurno 1l... A nigde na motoru i ispod motora nisu vidljivi tragovi ulja

Sada planiram da pokusam sa drugim uljem, do sada sam koristio castrol, mozete mi vi preporuciti dobro ulje za dizele?
Ranije nikada nisam imao problema sa uljem, sve do jedno 260 000km, nikada nisam dosipao

Zanim me i to da li mu ulje mozda ostaje u filteru, napuni se i ostane tamo.... posto nekada izmerim ulje ispod minimuma, izmerim sledeci dan sve ok... znam da se ulje moze malo sleci, ali to ulje verovatno ostaje u filteru, jel to normalno?

Ajd pomagajte ljudi Smiley Ne znam, ako nastavi ovako, morat ce na prodaju...

PozZz Smiley
Prvo,promeni majstora i teraj ga kod majstora koji će konkretno kaže šta ti se dešava na automobilu,jer ne može odjednom da troši toliko ulja,da crkava,počeo bi po malo da troši,pa sve više i više.Promena ulja ti neće pomoći,ali možeš i ulje da promeniš,ali idi negde gde će po oznakama motora da ti daju i ulje,ako si iz BG-a idi u "MASS co",ulica Jovanke Radaković,put od bogoslovije prema Mirijevu i ponesi saobraćajnu i oni će ti dati ulje za tvoj auto,po specifikacijama i za određenu kilometražu,ali prvo idi kod majstora da vidiš šta ti je sa autom.
I ulja naravno da uvek ima u filteru,ali to nema veze sa nivoom ulja i sa manjkom ulja,jer ne može filter da ti upije ili proguta ulje.On upije jednu količinu ulja,ali to tako i treba.Samo je dosta čudno što jedan dan izmeriš ispod minimuma a drugi dan je sve u redu,to je čudno,nešto ti se dešava u motoru,samo teraj kod majstrora
Interesuje me dali je neko ugradjivao ove chipove za  brzinu
neznam kako se tacno zove
tipa krecu se oko 300 evra tako nesto i kao razlika extraaa
jel neko ugradjivao,jel neko zna nesto vise o tome???koliko steti kolima?koliko jebe lamelu kaiseve i tako to...nisam nesto strucan
Koliko bi ja mogao da izvucem iz mojih kola golf 4 90 ks maks 180 km  
koliko bi dobio chipovanjem?
Ako urade dobro chip tjuning nema nikakve štete na kolima,kaiševe nema šta da jebe,servise radiš na istim intervalima kao i bez čipa,a lamela,pa to zavisi od tebe,a ne od snage motora.

A običnom TDI.ju od 66 kw ili 90 ks možeš da podigneš snagu za oko 20 konja,i da dobiješ na max brzini isto tu negde,dobićeš na obrtnom momentu i imaće bolje ubrzanje,ja nisam radio čip tjuning ali sam se raspitivao jer sam vizio golf sa istim motorom. Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 76
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Apple iPhone
Prvo,promeni majstora i teraj ga kod majstora koji će konkretno kaže šta ti se dešava na automobilu,jer ne može odjednom da troši toliko ulja,da crkava,počeo bi po malo da troši,pa sve više i više.Promena ulja ti neće pomoći,ali možeš i ulje da promeniš,ali idi negde gde će po oznakama motora da ti daju i ulje,ako si iz BG-a idi u "MASS co",ulica Jovanke Radaković,put od bogoslovije prema Mirijevu i ponesi saobraćajnu i oni će ti dati ulje za tvoj auto,po specifikacijama i za određenu kilometražu,ali prvo idi kod majstora da vidiš šta ti je sa autom.
I ulja naravno da uvek ima u filteru,ali to nema veze sa nivoom ulja i sa manjkom ulja,jer ne može filter da ti upije ili proguta ulje.On upije jednu količinu ulja,ali to tako i treba.Samo je dosta čudno što jedan dan izmeriš ispod minimuma a drugi dan je sve u redu,to je čudno,nešto ti se dešava u motoru,samo teraj kod majstrora

Pa bio je na ovlastenom audijevom servisu, ne znam sta bolje da trazim.
Citao sam po forumima gde kazu da promena ulja pomaze, nasao sam na jednom forumu kao Audi A6 3.0 TDI koristio Castrol i puno mu trosio ulja, presao na Addinol i sve sada ok. Mada je Catsol ono sto audi preporucuje, ja mislim. Citao sam i o nekakvim aditivima za ulje Liqui Moly (LM), ne znam sta je njegova funkcija tacno i da li to pomaze? Nisam iz BG, iz Dijaspore sam. A to da mi pokazuje jedan dan ispod minimuma, drugi dan normalno, to je ja mislim zbog hladnog i vrucog motora i zbog toga sto ako je malo vruci ostaje mu ulje gore u filteru, tek za nekoliko sati se ocedi dole, a ne za 15ak min. Ali eto da predpostavimo da konstantno gubi ulje... Znaci 1l na 1000km... Kako moze da se lako utvrdi do cega je problem, citao sam nesta i o plavkastom dimu, ako je na pocetku plav onda je nekakva gumica losa, ako je i tokom voznje plavkast onda je do karika? Najjednostavnije bi mi bilo da odem na audijev servis i da ga popravljaju, ali ovde je satnica oko 100 eura... a ne ulaze mi se previse para u ovaj auto, do sada sam na popravke bez servisa za ovih 8 godina koliko ga imam dao oko 5000 eura. Ako nekome nesta pomaze mogu reci da "mislim" da trosi vise ulja sa vecim obrtajima kada sam na autoputu (130-160km/h) nego gradska voznja. Citao sam po forumima da je za dizela sa ovom kilometrazom 1 Litra sasvim normalna?

PozZz i hvala na brzom odgovoru
IP sačuvana
social share
You hit me, we hit you
Edit by Belgrade: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 718
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nec 
Citat
Pa koliko bi ti da ti troši,po meni je to sasvim normalna potrošnja za grad.

mislim da ovo nije normalno ni za grad
IP sačuvana
social share
Potpis
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 128
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Citat
Ako urade dobro chip tjuning nema nikakve štete na kolima,kaiševe nema šta da jebe,servise radiš na istim intervalima kao i bez čipa,a lamela,pa to zavisi od tebe,a ne od snage motora.

A običnom TDI.ju od 66 kw ili 90 ks možeš da podigneš snagu za oko 20 konja,i da dobiješ na max brzini isto tu negde,dobićeš na obrtnom momentu i imaće bolje ubrzanje,ja nisam radio čip tjuning ali sam se raspitivao jer sam vizio golf sa istim motorom. Smile
Citat
Koliko bi me kostalo to chipovanje kod ok majstora,i kolika bi bila razlika
na primer do stotke mu sad treba fabricki oko 12.nesto
koliko bi dobio sa ovih 20 konja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3162
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple Iphone 3G 8GB
   Golf IV 1.9 TDI 90 pk

Extra information                       Software modification
                                    Original             Ziptuning   Difference
Power [HP]                         66 kW              87 kW    21 kW
                                    90 HP              118 HP   28 HP
Torque [Nm]                         210 Nm              270 Nm   60 Nm
Rpm                                   2100 rpm              2100 rpm   0 rpm
Speed                                   180 km/h              192 km/h   12 km/h
Acceleration                         +/- 12.4 s            
Combustion 90               6.50 / 100 km   6.17 / 100 km      -0.33 / 100 km
Combustion 120               4.10 / 100 km   3.89 / 100 km       -0.21 / 100 km
Combustion                         4.90 / 100 km   4.65 / 100 km    -0.25 / 100 km

Koliko sam video na netu sa 120ks treba mu 9s do 100, ali proguglaj malo...
Ako si iz Bgd-a mogu da ti dam telefon od likova gde sam ja radio za Opela... kod njega dobijas okruglo 30ks...

EDIT: Ne mogu nikako da sredim ove kolone, dok ''kucam'' sve lepo izgleda ali kada je posaljem izgleda ovako...
« Poslednja izmena: 23. Feb 2009, 17:15:43 od Roksab »
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
HTC Tattoo

Pa bio je na ovlastenom audijevom servisu, ne znam sta bolje da trazim.
Citao sam po forumima gde kazu da promena ulja pomaze, nasao sam na jednom forumu kao Audi A6 3.0 TDI koristio Castrol i puno mu trosio ulja, presao na Addinol i sve sada ok. Mada je Catsol ono sto audi preporucuje, ja mislim. Citao sam i o nekakvim aditivima za ulje Liqui Moly (LM), ne znam sta je njegova funkcija tacno i da li to pomaze? Nisam iz BG, iz Dijaspore sam. A to da mi pokazuje jedan dan ispod minimuma, drugi dan normalno, to je ja mislim zbog hladnog i vrucog motora i zbog toga sto ako je malo vruci ostaje mu ulje gore u filteru, tek za nekoliko sati se ocedi dole, a ne za 15ak min. Ali eto da predpostavimo da konstantno gubi ulje... Znaci 1l na 1000km... Kako moze da se lako utvrdi do cega je problem, citao sam nesta i o plavkastom dimu, ako je na pocetku plav onda je nekakva gumica losa, ako je i tokom voznje plavkast onda je do karika? Najjednostavnije bi mi bilo da odem na audijev servis i da ga popravljaju, ali ovde je satnica oko 100 eura... a ne ulaze mi se previse para u ovaj auto, do sada sam na popravke bez servisa za ovih 8 godina koliko ga imam dao oko 5000 eura. Ako nekome nesta pomaze mogu reci da "mislim" da trosi vise ulja sa vecim obrtajima kada sam na autoputu (130-160km/h) nego gradska voznja. Citao sam po forumima da je za dizela sa ovom kilometrazom 1 Litra sasvim normalna?

PozZz i hvala na brzom odgovoru
Probaj sa nekim drugim uljem,to te ništa ne košta,ali obavezno operi motor pre nego što sipaš ulje od drugog proizvođača,kupi sredstvo za pranje motora,ali neko kvalitetno,,to nije skupo,10-ak evra,i kad to odradiš,onda zameni ulje,bar ti u inostranstvu imaš mogućnost da kupiš originalno ulje,i neka te oni posavetuju koje da uzmeš,uzmi sa većom gradacijom nego što si do sada koristio.
Da si u BG-u mogao bi da te pošaljem kod majstora da ti reši problem,i ne naplaćuje kao lopovi u ovlašćenom servisu,nego lepo ostaviš mu auto,on vidi šta se dešava nazove te i kaže šta ti je sa autom,šta treba da kupiš od delova i naplaćuje zamenu delova,a ne po satu.
Ako sa zamenom ulja ne uspeš da rešiš problem,moraćeš da odeš kod majstora.
I u vw knjigama piše da je do 1 lit. na 1000 km normalna potrošnja ulja,ali meni to nije normalno,jebeš ti to kad na jedan interval zamene dospeš još 10 litara ulja. Smile
A aditivi su obična sranja,sa tim nemoj da gubiš vreme.
« Poslednja izmena: 23. Feb 2009, 19:58:37 od diletant »
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 76
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Apple iPhone
Eeee ovako ljudi, skidao sam sve one plastike, ni kap ulja nigde... Na servisu kad sam bio ljudi nisu mogli da poveruju za tu kilometrazu u kakvom je stanju motor, znaci nigde ni mrlje. Pranje, nema potrebe, motor je bez mrlje ulja. Ranije kao sto rekoh do jedno sta znam mozda 250 000km nije trosio ni kap ulja, nikad nisam ni razmisljao o dosipanju. Znaci na gumicama nigde ne curi, kompresija je OK, turbo sam menjao na oko 140 000km, nije ni do novog turba, ni do bosch pumpe, ona je promeljena, inace bih primetio da posle toga trosi vise ulja, ali nije trosio. Za koji dan cu da menjam ulje, sta da uzimam, cena nije vazna, Castrol polusintetika? Pricao mi ovaj jedan poznanik sa benzinske pumpe, sef mu ima novog audija A8 3.0 TDI, trosi pola litre na 1000km. Ako je ova 1 litra previse, sta bi bila normala? Ranije sam koristio Castoll 5W 40, kasnije sam sve do sad duze vreme koristio Castrol 10W 40 i sada ne znam kojeg ulja 6 litara da kupim? Smiley
Mislio sam sad opet Castrol 5W 40?

Ahh da naravno gledao sam da ne mesa vodu i ulje, nije ni to.

PS
Sutra cu da gledam plavi dim, sad sam vec zakasnio, vece, hehe, posto sam i te savete dobio... PozZz
« Poslednja izmena: 23. Feb 2009, 22:48:26 od red_devil »
IP sačuvana
social share
You hit me, we hit you
Edit by Belgrade: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Mislim,sta reci...

Zodijak
Pol
Poruke 1852
Zastava [spam]
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Sony 
   Golf IV 1.9 TDI 90 pk

Speed                                   180 km/h              192 km/h   12 km/h
Combustion                         4.90 / 100 km   4.65 / 100 km    -0.25 / 100 km

Ako si iz Bgd-a mogu da ti dam telefon od likova gde sam ja radio za Opela... kod njega dobijas okruglo 30ks...

EDIT: Ne mogu nikako da sredim ove kolone, dok ''kucam'' sve lepo izgleda ali kada je posaljem izgleda ovako...

Koliko kosta ovo chipovanje ?
Jel treba zamena kocnica,da budu jace,ili tako nesto???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1467
Zastava sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 5800xpress
potrosnja ulja za tu kilometrazu po meni je ok.ja bi na castrol-u ostao.
   Golf IV 1.9 TDI 90 pk

Koliko kosta ovo chipovanje ?
Jel treba zamena kocnica,da budu jace,ili tako nesto???
cijena varira,od kloniranih mapa po 150 e,do vrhunskih izradjenim mapa po tvom motoru za oko 400e.na tebi je sta ces izabrati,ovo prvo zna dosta poslije da kosta,....pri ovakvom tuningu ne treba nikakva zamjena kocionog sisstema,naravno ako je tehnicki ispravan
IP sačuvana
social share
kad jedan papak umre,rode se dva!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Japanac se ubio jer je voz kasnio 30sec.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 391
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
SonyEricsson 
Da li je usvojen novi zakon o bezbednosti u saobracaju? Znam da je postojao nacrt od 195 clanova, a danas sam dobio poziv od sudije za prekrsaje po clanu 226 i pise ZOBS-novi na pozivu???

Inace u pitanju je preticanje kolone vozila, medjutim kao sto rekoh ne mogu da nadjem taj zakon i ne znam sta se podrazumeva pod kolonom posto sam ja navodno preticao 2 vozila??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.