Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Informacije - Saveti, Pitanja i Odgovori  (Pročitano 358127 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15432
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Apple iPhone 6S
Citat
U reviji SAT se govori kako su otkrili isto gorivo (dizel) sa dva razlicita naziva...

Koji su nazivi u pitanju? Ne razumem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 321
Zastava montenegro
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia n97
kako stranac sa nasim tablama???
Mislis neregularan?

Pa da.Stranac sa saobracajnom i tablicama istog takvog automobila koji je regularan ali npr. nije u voznom stanju pa je "zamenjen" istim takvim strancem u dobro stanju.

krivicno djelo .mislim da ide (pored oduzimanja vozila) pokrece se postupak protiv te osobe zbog falsifikovanja isprava.tako nesto...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia ispo iz modu
Zanima me sta se desava kada se "na putu" oduzme stranac na nasim tablicama (prebacenim sa drugog vozila, koje je legalno registrovano), jel je u pitanju krivicna ili prekrsjana prijava i kakve su posledice?Novcana kazna ili zatvor ili oba?Ako je novcana kazna zanima me u kom se opsegu krece?Ako ima neko upuceniji da mi objasni ili neko ko ima slicno iskustvo iz prve ruke.

Hvala unapred

Мој ортак је имао сличну ситуацију пре пар година. Купио је ауто на цг табле (још смо били иста држава) али није знао да су папири фалш тј. да ауто уопште није ни регистрован. Платио је новчану казну тачније царински прекршај и ауто му је одузет. Такви аутомобили завршавају на царинским лицитацијама (бар званично).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Vezivanje bi spaslo četvrtinu nastradalih

Na putevima Srbije četvrtina poginulih i povređenih u saobraćajnim udesima ne bi stradala da su bili vezani sigurnosnim pojasevima. Tako je prošle godine od 900 poginulih, 230 nastradalo zbog nevezivanja. Istraživanje, koje je prošle godine uradio Komitet za bezbednost saobraćaja, pokazalo je da se u Beogradu vezuje samo 28 odsto vozača i još manje putnika u vozilima.

– Pre šest godina sprovedena je akcija države kada su konstantno proveravani i kažnjavani vozači koji se ne vezuju, „ušteđeno“ je 428 života, nekoliko hiljada povređenih i mnogo novca. Videli smo koliko je vezivanje značajno i koliko daje rezultata. Ipak, u tome nismo istrajali. Zato je čudno što se poslednjih godina na tome ne insistira i toleriše se nevezivanje – kaže Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, i dodaje da su sigurnosni pojasevi čak osam puta efikasniji od vazdušnih jastuka.
Da su pojasevi zaista najsigurnije sredstvo koje sprečava povrede, potvrdio je i Milan Božović, asistent na Saobraćajnom fakultetu i koordinator za edukaciju u Komitetu za bezbednost saobraćaja. Naime, kako kaže Božović, ima dosta razloga zašto je važno da se vozač i svi putnici vezuju tokom vožnje.
– Ono zbog čega čovek smrtno strada u saobraćajnim nezgodama jeste naglo usporavanje vozila, a ne brzina. Kad je veliko usporavanje, dolazi do rascepa unutrašnjih organa. Dakle, ukoliko je brzina vozila veća od 50 kilometara na sat, pri sudaru dolazi do rascepa jetre, slezine, srca, pluća – kaže Božović, i dodaje da je brzina od 50 kilometara po satu jednaka sili pri slobodnom padu sa četvrtog sprata. Ukoliko niste vezani, a krećete se u vozilu brzinom od 80 kilometara na sat, ravno je kao da ste skočili s osmog sprata.
Sigurnosni pojasevi su projektovani i prilagođeni osobama prosečne mase 75 kilograma i visine od 175 centimetara, tako da će pri brzini od 80 kilometara po satu i udaru u prepreku oni pući. Čak i ako pojas ne pukne, kako kaže Božović, male su šanse da se preživi pri ovolikoj brzini.
A ako je vozač vezan i vozilo ima vazdušne jastuke, tada će pojas da zadrži telo putnika dok ne dođe do ispaljivanja vazdušnog jastuka (erbega), a zatim vozač udara u njega. Ako vozač nije vezan, realna je opasnost da pri sudaru bude povređen i od vazdušnog jastuka.
– Na primer, ako vozač nije vezan, a vozilo se kreće brzinom od 10 do 12 kilometara po satu, i ako udari u neki zid, ishod toga je da će zadobiti prelom obe ruke. U svim brzinama iznad ove posledice u sudaru će biti mnogo teže i za vozača i za putnike – objašnjava Božović.
Prema njegovim rečima, važno je da i putnici na zadnjim sedištima budu vezani. Jer prilikom sudara ili tumbanja automobila, nevezana osoba može da povredi ili usmrti druge putnike.
Ovo potvrđuje i Damir Okanović i kaže da su Zakonom o bezbednosti u saobraćaju svi putnici u vozilu dužni da se vežu.
– Na Zapadu se već završava „bitka“ za vezivanje putnika na zadnjem sedištu. Kod nas je, međutim, sramota vezati se na prednjem sedištu, a o upotrebi zadnjih pojaseva, i da ne govorimo. Međutim, u Evropskoj uniji je obavezno i ugrađivanje i upotreba sigurnosnih pojaseva i u autobusima – kaže Okanović.
Naš sagovornik upozorava da postoji nekoliko zabluda i predrasuda zašto ljudi ne vezuju sigurnosne pojaseve. Jedna od njih je da u gradskoj vožnji sigurnosni pojasevi nisu potrebni jer se kola kreću manjom brzinom. Prema rečima Okanovića, veoma je važno da se razbije ovaj mit jer se baš u naseljenim mestima događa 90 odsto saobraćajnih nezgoda. A već smo pominjali kakve su moguće posledice i pri „gradskim brzinama“ od 60 kilometara na sat.

Za nevezivanje kazna samo hiljadarka
Ukoliko vas zaustavi patrola saobraćajne policije, za nevezivanje pojasa platićete samo hiljadu dinara, što se tretira kao sekundarni prekršaj. Prema rečima Damira Okanovića, direktora Komiteta za bezbednost saobraćaja, novim Zakonom o bezbednosti u saobraćaju ova kazna će biti povećana na pet hiljada.
– Problem je što se generalno kod nas vozač zaustavlja zbog nekog drugog prekršaja, pa se tek tada konstatuje da se nije vezao i eventualno mu se izrekne kazna – objašnjava Okanović.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

-Dabre idu kobre. -Ko bre? - Da bre!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 394
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Siemens c 45
Planiram u neko skorije vreme uzeti krosericu. Ono sta me interesuje jesu neke preporuke od ljudi koji se razumeju u njih. Pocetnik sam sto se tiche kroserica i nisam do sad vozio nesto tako jako.

Takodje me interesuje registracija, cuo sam da neke kroserice se ne mogu registrovati jer su za trke?
Jel mozhe neko malo bolje to da objasni?

Hvala Smiley
« Poslednja izmena: 27. Jan 2009, 16:48:22 od P-rex »
IP sačuvana
social share
Ja još nisam video da je neko koga su dobro istabanali to zaboravio, ali sam sto puta video da ljudi zaboravljaju i najlepse savete i pouke.
Ivo Andrić

There ain't nothing to it but to do it.

Tvoj život je možda nečiji san
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8869
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Sony Xperia Neo L
greska
« Poslednja izmena: 27. Jan 2009, 17:17:26 od ooooooooooo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2507
Zastava Topčidersko brdo-Beograd-Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Možda nisam na pravoj temi da postavim ovo pitanje, ali ako grešim, molim vas da me ispravite i uputite na pravo mesto....

Prodao bih vufer, koristio sam ga dve godine i zasitio sam se glasne muzike, pa me interesuje koliko se kreću sene polovnih vufera  Smile

Ne znam koja mu je jačina, jer na kućištu nigde ne piše, u pitanju je marka Sony...

Ako neko može da mi da, bilo kakve informacije, neka mi se obrati...  Hvala...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1467
Zastava sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 5800xpress
Možda nisam na pravoj temi da postavim ovo pitanje, ali ako grešim, molim vas da me ispravite i uputite na pravo mesto....

Prodao bih vufer, koristio sam ga dve godine i zasitio sam se glasne muzike, pa me interesuje koliko se kreću sene polovnih vufera  Smile

Ne znam koja mu je jačina, jer na kućištu nigde ne piše, u pitanju je marka Sony...

Ako neko može da mi da, bilo kakve informacije, neka mi se obrati...  Hvala...
pasivni ili aktivni?kakvo je pojacalo i kolika snaga?prosijek oko 50-70-eura bar kod mene
IP sačuvana
social share
kad jedan papak umre,rode se dva!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Moja prva ljubav bio je Željo

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4933
Zastava Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
dilema ... treba mi savjet Smile
peugeot jet force 50 ccm 2004 god. - 2400 KM (1200 eur) - trajno registrovan
ili
keeway matrix 125 ccm 2008 - 1800-1900 KM ( 900-950 eur) - nije registrovan

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Šareni brzinomer protiv loših navika vozača

„Honda“ je u hibridnom modelu „insajt“ predstavila brzinomer čija pozadina menja boje kako bi vozačima pokazao kada je pravi trenutak da promene brzinu, a sve radi uštede goriva. „Eko asist“ tehnologija takođe pomaže punjenju baterija pri kočenju.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.127 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.