Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Industrijske masine u stambenoj zoni  (Pročitano 3774 puta)
27. Maj 2012, 15:26:51
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Postoje li neka zakonska ogranicenja gde mogu da se koriste industrijske masine?

Imam zesce muke sa komsijom koji mi trese kucu i danju i nocu
« Poslednja izmena: 27. Maj 2012, 21:31:17 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Qtek 小米
Postoje li neka zakonska ogranicenja gde mogu da se koriste industrijske masine?

Imam zasce muke sa komsijom koji mi trese kucu i danju i nocu
Наравно да постоји, мада ниси навео да ли живиш у градској зони и да ли си из БГ или неког већег града.
То ти кажем из простог разлога што различите средине имају различите проблеме и локалне власти, рецимо у Пљевљима је нормално да овце и свиње шетају поред солитера, а да поред парка стоји пласт сена и паркиран трактор.
Рецимо у градској зони, без обзира да ли се ради о насељима које немају ни асфалт забрањено је држање домаћих животиња (стоке и живине).
Дакле обрати се комуналној инспекцији, па ако то неуспе буди упоран ... даље до виших органа локалне власти.

Пази свако може понекад да обавља неке грађевинске радове, посебно у насељима где се увек нешто дограђује/уграђује/руши, али нико нема права да у својој башти отвори пилану и да ту покрене малу привреду.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Beograd centar Smile

Lik je izgleda otvorio neku firmu za pruzanje majstorskih usluga (na 988.rs sam nasao 4 telefona registrovana na toj adresi i jedan od ta 4 telefona mi je google izbacio kao telefon te firme)

po svemu sudeci neka masina je naslonjena na moj zid i nemilice je upotrebljava i usput mi trese dve sobe (lusteri, namestaj...)

Zabava traje vec mesecima. Kad smo ga pozvali telefonom pravi se blesav i navodno nema pojma o cemu je rec. Posle tog razgovora je nastavio najnormalnije da trese da bi prestao tek posle mog lupanja u orman. Od tada je smanjio i neko vreme cak nije ni tresao.

Sad opet pocinje. Poslednjih nekoliko dana mu je praksa da to najvise radi nocu. Sinoc je poceo u 1:50 i nije prestao najmanje do 6 (tada sam nekako zaspao). Jutros je opet tresao i prestao je tek posle mog lupanja. Do sada mu je bila praksa da se obicno smiri posle lupanja ali nocas mi je cak iz inata poceo da trese jace.

Do sada smo probali sekretarijat za zastitu zivotne sredine i oni su mi rekli da utvrfdim da li ima registrovanu firmu i da podnesem pismenu prijavu (nisam jos to uradio ali nameravam)

Danas smo zvali komunalnu i receno nam je da ih zovemo ponovo nocu dok se to desava (zovem ih prvom prilikom kad mi nocu zatrese)

Mesecima izbegavam da mu navlacim inspekcije i komunalce na vrat ali je vise nego ocigledno da se drugacije nece smiriti.

Citao sam nesto zakon o zastiti zivotne sredine i vibracije se racunaju kao zagadjenje zivotne sredine. Zakon je na mojoj strani, sad "samo" da nadjem ko ce da ga sprovede...
« Poslednja izmena: 27. Maj 2012, 16:46:58 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
samo je u srbiji moguce otvarati bilo kakve firme u stambenim zonama lecimo u mom "gradu" postoji fabrika za prepradu mesa i klanica , kojekave sivacke firme sa masinama i ostalim cudima,nebrojano mehanicarskih i bravarskih radionica gde se tutnji i dan i noc al najjace je farbarfska radionica u blizini vrtica,kojekve stolarske radnje za prozvodnju namestaja gde se testerise non stop i to sve u stambenim krajevima tok nam industrijska zona zvrlji prazna,a i zasto bi uzimali zemiljste kad im je svim bukvalno dozvoljeno da otvore sta oce gde hoce bez ikakvih posledica,a svi smo svesni kolko i buka moze da skodi ljudima pogotovo u ova luda vremena kad hoces da uhvatis svaki moguci trenutak za odmor,a onda komsija uhvati brusili i cikic i otkiva kapiju u radionici ili tako nesto  Smile
« Poslednja izmena: 27. Maj 2012, 17:05:10 od fredikruger »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Qtek 小米
Citat
O D L U K A O KUĆNOM REDU U STAMBENIM ZGRADAMA

Član 22.
Pri korišćenju stana i zajedničkih prostorija u zgradi zabranjeno je vikom, bukom, trčanjem, skakanjem, igranjem loptom i sličnim postupcima ometati druge stanare u mirnom korišćenju stana.
Korišćenje raznih mašina i uređaja, muzičkih aparata, radio i televizijskog prijamnika, kao i sviranje i pevanje u stanu, odnosno zgradi nije dozvoljeno je u vreme od 14.00 do 17.00 časova i od 22.00 do 05.00 časova. Stanari se u pomenutom vremenu moraju ponašati na način koji obezbeđuje potpuni mir i tišinu u zgradi (vreme odmora).

Član 27.
Nadzor nad sprovođenjem odredaba ove odluke brši organ uprave nadležan za poslove komunalne inspekcije ako pojedini poslovi toga nadzora nisu posebnim propisima stavljeni u nadležnost drugog organa.
Он не би смео ни да отвори ту занатску радњу у стамбеном објекту, а камоли да бургија у време када је забрањена било каква бука.

Ја имам проблема са сељацима који воле да пале тек покошену траву.
И ове године ћу први пут звати и то не комуналну инспекцију, него ватрогасце.

Citat
Do sada smo probali sekretarijat za zastitu zivotne sredine i oni su mi rekli da utvrfdim da li ima registrovanu firmu i da podnesem pismenu prijavu (nisam jos to uradio ali nameravam)
katamaran, ако си одлучио да покренеш кривични поступак , препоручио бих ти да покренеш приватну кривичну тужбу која се предаје првостепеном суду, а не кривичну пријаву која се предаје тужилаштву.
Ако не знаш да саставиш тужбу, обрати се својој оптштини где имаш правну помоћ.
Кривична пријава је неформални акт, покреће се у случају кад постоји вероватноћа да је неко лице (познато или нн) починило неко кривично дело т.ј. основно јавно тужилаштво се обавештава о томе.
Приватна кривична тужба је иницијални акт, подноси се се основном суду (кривичном суду) када постоји основана сумња да је неко лице извршило кривично дело.

fredikruger, људски је толерисати буку, ако рецимо комшија пар пута годишње нешто зида, уграђује или поправља.
Али ако си у лошим односима са тим комшијом или ако се судите због нечега, онда тај исти комшија чак и једном годишње ако прави буку мора да то ради у време када је дозвољено.
« Poslednja izmena: 27. Maj 2012, 18:12:39 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Radije ne bih pokretao bilo kakve tuzbe. Nije mi ni cilj da mu ometam posao (sta mene briga jel legalan ili nije) ali mi je cilj da obezbedim sebi mir i to cu uraditi na ovaj ili onaj nacin.

Ispred ulaza u njegovo dvoriste ne postoji nikakva oznaka firme

Na toj adresi sam nasao 4 telefona i po dva su na njega i na neku zenu. Guglao sam te brojeve i jedan od ta dva koja se vode na zenu je u isto vreme kontakt telefon neke firme tipa hauzmajstor. Na sajtu ne pominju gde se nalaze vec samo taj telefon, neki mobilni i mail

daljim guglanjem sam naleteo na tu firmu na ovom sajtu ali su se ucrtali na drugoj adresi

http://beograd.olx.rs/

isti je logo i ime firme.

mail koji na sajtu firme ide uz ovaj telefon je radionica@...

Po svemu sudeci ovde im je radionica gde verovatno potpuno divlje rade.

Gledacu da ne pokrecem tuzbu (poslednja opcija) ali cu mu tovariti jednu po jednu inspekciju na vrat dok se ne smiri
« Poslednja izmena: 27. Maj 2012, 18:13:49 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
postoji li neki sajt ge mogu da potrazim da li postoji registrovana firma na nekoj adresi?

Na agenciji za privredne registre postoji samo pretrazivanje po maticnom broju i poslovnom imenu.(cini mi se da je ranije bilo vise opcija kad sam trazio nesto nevezano za ovaj slucaj)

po poslovnom imenu ne uspevam da ih pronadjem tako da je moguce da je cela firma divlja

edit: iako na apr-u pise da je pretraga samo po poslovnom imenu trazi i po adresi. Nema nista prijavljeno na toj adresi gde je ovaj
« Poslednja izmena: 27. Maj 2012, 19:57:37 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Samsung SGH-E590
Cekaj ti nisi nikad ni popricao sa vlasnikom o ovom problemu? Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Jesam jednom.

Lik navodno nema pojma o cemu se radi. (pravi se blesav)

Cak je tad probao da me ubedi da se to desava zbog kafane( Smile) koja je udaljena 50-ak metara i skroz je u drugom pravcu.

Po sobama koje se tresu (dve moje i jedna komsinicina. U jednoj mojoj koja se isto naslanja na taj zid se ne oseca nista) mogu tacno da odredim gde je ta masina.

Nemam nameru vise da ga zovem jer je jako neprijatan i bezobrazan. Ako nije kod njega kao sto tvrdi onda nema sta da ga brinu inspekcije. To sto sam ja potpuno siguran da je kod njega (kuca u drugom ulazu ali se naslanja na moju) je druga prica.

edit: sasvim moguce da se pravi blesav zato sto je svestan da mu je cela operacija nelegalna. (industrijska masina u stambenoj zoni, nema nista registrovano na njegovoj adresi (samo sam nasao sajt firme preko telefona koji je registrovan na tu adresu), trese po celu noc bez ikakvog obzira na kucni red...)
« Poslednja izmena: 27. Maj 2012, 21:02:18 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
fredikruger, људски је толерисати буку, ако рецимо комшија пар пута годишње нешто зида, уграђује или поправља.
Али ако си у лошим односима са тим комшијом или ако се судите због нечега, онда тај исти комшија чак и једном годишње ако прави буку мора да то ради у време када је дозвољено.

ma nije to problem kad se nesto radi na kuci i okucnici
nego sam naveo primer kakvi ljudi imaju problema u komsiluku jer je dozvoljeno otvaranje bravarski,mehanicarski i slicnih radionica u stambenim zonama
ja srecom nemam tih problema al zato imama komsiju sa sve stalom sa bikovima i kravama i djubrivom leti mogu da zaboravim na uzivanje u svom dvoristu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.112 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.