Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 09:37:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Indijci prave IT park u Inđiji  (Pročitano 25979 puta)
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Motorola V3i
Meni se sve cini da ova Smiljanicka jos nije shvatila da je ministarka i da je ovo mozda bio neki email poslat nekome, vise nego nekakvo promisljeno saopstenje koje bi osporavalo ovakvu (mogucu) investiciju. Mislim da ce posle danas dosta bolje da shvati u kakvoj se ulozi nalazi i da ce malo pazljivije birati svoje reci i saopstenja. Ne mislim da je ona imala lose namere, siguran sam da ce se ispostaviti kao jedna od najboljih ministarki u ovoj Vladi.
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

NEMA MALIH BOGOVA.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2900
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
LG U8290
Ja znam bar troje ljudi koji su otišli u inostranstvo još iz srednje škole jer ovde nisu imali perspektivu, a tamo postali priznati stručnjaci, i bar još tri puta toliko koji su ovde, sa doktorskim zvanjima, zaposleni po školama, jer ne mogu da se dokažu na polju u kojem su se školovali, i onda ministarka ima obraza da pita koji je interes Srbiej da dobije IT park. Stvarno neki ljudi zalutaju na neka mesta. Ma kakav god da je Velj selja, bolji je od ove analfabetkinje.
IP sačuvana
social share
Srbija je Kosovo i Metohija!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Motorola V3i
Mislim da je verovatno bila ljuta sto je nisu zvali na potpisivanje sporazuma ili nesto sl.
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

NEMA MALIH BOGOVA.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2900
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
LG U8290
Ma da, i zbog nemira u Mjanmaru. Proradila joj sujeta jer je niko ništa nije pitao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20

Edit by niko79:Ne laprdaj... Smile
« Poslednja izmena: 28. Sep 2007, 00:48:39 od niko79 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

NEMA MALIH BOGOVA.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2900
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
LG U8290
Razvoj softvera je najvažnija grana tehnologije tako da ne može biti nikakve štete od otvaranja IT parka. Ako bi u taj isti IT park došle svetski priznate i poznate IT kompanije, verovatno bi i ti stučnjci razmislili o prelasku. Pri tom, Inđija je blizu BG, 25 miuta autoputem nije prepreka za dolazak na posao, toliko nekom iz rakovice treba do NBG.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610

У СИЕПА изненађени изјавом Александре Смиљанић, министра телекомуникација, да њено министарство није било укључено у пројекат изградње технолошког парка у Инђији
Политика - Пре 4 сата

Изјава Александре Смиљанић, министра за телекомуникације и информатичко друштво Србије, да њено министарство "није било укључено у пројекат улагања индијског капитала у изградњу технолошког парка у Инђији", унела је извесну сумњу у ваљаност најављеног великог посла не само за ову општину него и за земљу.

Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић потписао је дан раније са индијском компанијом Ембаси груп меморандум о разумевању о изградњи информационо-технолошког парка у Инђији, првог Ембаси групе у Европи. Том приликом је речено да би изградња тог ИТ парка, у коју ће бити уложено 60 милиона долара, требало да буде завршена средином 2009. и да омогући запошљавање 2.500 високообразованих људи. А

Али, у саопштењу за медије, Смиљанићева је указала да "ни на основу разговора са министром економије и регионалног развоја Млађаном Динкићем, ни на основу вести из медија, није јасна садржина тог пројекта". Агенције су пренеле да је она додала да "није јасно ко у шта улаже, као што није јасно какве ће користи од тог подухвата имати грађани Србије и држава". "Један од аргумената министра Динкића је да ће то омогућити запошљавање младих у Србији. Према сазнањима у нашем министарству, нема проблема са запошљавањем у ИТ сектору у Србији, посла има за стручњаке који хоће да раде у нашој земљи", навела је Смиљанићева. Према њеној оцени, "није јасно ко ће бити запослен у технолошком парку у Инђији - грађани Србије или странци". "Уважавам достигнућа ИТ сектора у Инђији и подржавам равноправну сарадњу са индијским стручњацима. Изражавам, међутим, бојазан да ако се овај пројекат не осмисли на прави начин, може да нанесе штету домаћој ИТ индустрији", упозорила је Смиљанићева.

У припреми овог пројекта учествовала је и Агенција за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА), где нам је речено да су изненађени изјавом Смиљанићеве.

- Поготову што је Александра Смиљанић лично била упозната с пројектом. У њеном кабинету је 10. јула, у термину од 10 до 11 часова, одржан састанак на којем је она дала начелну сагласност на пројекат и чак сугерисала како треба уредити канцеларије - каже Александар Милорадовић, портпарол Агенције за страна улагања.

Милорадовић још указује да евентуално заобилажење Министарства за телекомуникације није било ни могуће, јер су у припремама за потписивање меморандума о разумевању учествовале све надлежне државне инстанце. Од министарства за телекомуникације, Министарства за инфраструктуру, Министарства економије и регионалног развија до Агенције за страна улагања и промоцију извоза.

Додатно објашњење потражили смо у Министарству за телекомуникације и информатичко друштво, а отуд нам је речено да се поводом изјаве Александре Смиљанић више неће оглашавати.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
za razvoj softvera nisu potrebni tehnoloshki parkovi . u srbiji vec postoje desetine kompanija koje se bave razvojem softvera ,ali sve one su relativno male - 20,30 ljudi maximum i uglavnom su bazirane po poslovnim zgradama ,a ne po fabrichkim kompleksima .opet kao shto sam rekao - sumnjam da mi imamo potencijal za toliki broj radnih mesta ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
Citat
verovatno se ocekuje posle otvaranja, priliv studenata na faxeve koje se bave IT

Priliv ili ne, ti fakulteti ostaju veoma skupi za prosecnog gradjanina Srbije, pa tako ne razumem otkud ti ideja da ce se nesto znacajno promeniti i nakon otvaranja tog IT parka. I dalje ce te fakultete studirati najbolji tj studenti na budzetu i oni koji imaju novac da isti i placaju ...
mi mozda ne zivimo u istoj drzavi.
imam druga na ETF-u na budzetu.
roditelji mu rade u sportu(12000) i u nekoj fabrici boja(oko 20000)
decko je uspeo da upise, placa fax.
jos nikoga nisam upoznao da ne studira jer nema para.
ocigledno si ostarila...
hvataju godine.

ili jednostavno:nemas uvid u situaciju, gresis.

Citat
zasto je ovo nemoguce?
pa nece valjda da otvore fabriku za 25000 ljudi u parizu i da svakog placaju bar po 3000 eura?

ili je tvoja logika drugacija?

postoje svi uslovi da ovo stvarno bude najveca IT investicija u Evropi.
ne vidim razlog da ne bude tako.

a i da bude 'samo' 10000 radnika, pa je to dovoljno za srbiju.
verovatno se ocekuje posle otvaranja, priliv studenata na faxeve koje se bave IT jer ne verujem da imamo ni 15k kvalifikovani radnika u drzavi, a ne vise.

mada, mozda donose nemacki sistem:kurs pa posao.
svak radi svoj usko strucni deo a fabrika pravi pare.

Немогуће је јер да би запослио 25000 људи треба ти 10 огромних фабрика, хиљаде трговина и гомила других ствари...
Немогуће јер нема шансе да се развија ИТ парк тог капацитета само за Србију...Заборављаш да још нисмо у ЕУ и да на том тржишту немамо шта да тражимо...

Као што рекох то је добра вест и да је 2500 људи у питању...
pa oni su i rekli dana pocetku, tj, kada se izgradi prostor(za par godina, mozda 2) bude prvo 2000.
USS izvozi u EU iako nismo u istoj.
ne znam sta ti to znaci, da nas ne zanima to trziste. Smile

dalje, najava e, da 5 god po otvaranju(dakle, za 7 ili vise god) da bude do 25000 ljudi.
tada cemo biti u EU a i da ne budemo, ne vidim problem.
jeftini proizvodi mogu da se prodaju i u rusiji i u EU.
E, ali najbolja mi je ministarka... "pametnica" Smile Smile "Ko zna kakve to polseice moze imati po Srbiju" ...znaci, da li zena moze biti gluplja? Ja mislim da ne moze Smile Smile
stvarno nemam pojma o cemu se radi sa tom zenom.
ovom izjavom me je skroz razocarala.

mogu slobodno da kazem: glupaca.
smeta joj sto je dinkic odradio posao, pa se buni.

„Predstavnici indijske kompanije „Embazi grup“ su posetili Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo u julu, te je očigledno došlo do nekog nesporazuma, koji će biti rešen u narednih sedam dana po povratku ministra Božidara Đelića u zemlju.
nije bas ministar...
kako je moguce da premijer ne moze da resi to pitanje?
ipak, on je glava vlade..
a ceka se da se vrati podpredsednik.
pitam se zasto? Smile Smile
 Smile Smile Smile Smile
Citat

Realno je očekivati da će se ovim projektom eliminisati nezaposlenost u segmentu višeg i visokog obrazovanja u oblasti tehničkih i prirodnih nauka u Srbiji, a dolazak vodećih međunarodnih kompanija u oblasti informacionih tehnologija u Srbiju će omoguti transfer novih tehnologija i rad domaćih stručnjaka na najsavremenijoj opremi, koja će biti instalirana
Smile Smile Smile

stvarno mi nije jasno sta gadura hoce?

alloooo, mi smo za liberalni kapitalizam, a ona sere sa nekom planskom privredom i sl sranja.
mani je u......

nisu tu cist posla sa njom!

a ono da nasi ljudi nemaju problema sa nalazenjem posla u IT-u je notorna glupost!
najveci guru-i nemaju problema, ali treba negde da radis dok ne savladas posao do kraja.
ovo je najbolja vest u sribiji od kako pratim vesti.

Mislim da je verovatno bila ljuta sto je nisu zvali na potpisivanje sporazuma ili nesto sl.
u ovakvim trenucima, nema mesta emocijama!
i sta sada, to sto je bila ljuta treba ovakonesot da zaustavi?
ma ja  sam duboko razocaran!!!

za razvoj softvera nisu potrebni tehnoloshki parkovi . u srbiji vec postoje desetine kompanija koje se bave razvojem softvera ,ali sve one su relativno male - 20,30 ljudi maximum i uglavnom su bazirane po poslovnim zgradama ,a ne po fabrichkim kompleksima .opet kao shto sam rekao - sumnjam da mi imamo potencijal za toliki broj radnih mesta ...
nesto mi se cini da se svi zivi zale an veliku nezaposlenost.
a i da nemamo dovoljno radnika, koj je problem da uvozimo radnu snagu?
ne placamo to mi kao drzava, vec vlasnici.
mi samo ubiramo porez od onih 2 milijarde izvoza!! Smile
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20

nesto mi se cini da se svi zivi zale an veliku nezaposlenost.
a i da nemamo dovoljno radnika, koj je problem da uvozimo radnu snagu?
ne placamo to mi kao drzava, vec vlasnici.
mi samo ubiramo porez od onih 2 milijarde izvoza!! Smile

ne budi smeshan  Smile pa sigurno nece indijci-programeri da dolaze u indjiju. oni koji su stvarno dobri idu u ameriku ili z.evropu ,a u poslednje vreme mogu i u indiji da zarade vishe nego shto se kod nas placaju programeri.

u poruci koju mi je niki obrisao ja sam napisao da je najverovatnija opcija da kod nas izgrade fabriku elektronike kakve vec postoje u kini i indiji jer tu se ne trazi visokostruchna radna snaga ,a i cena rada je niska  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 09:37:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.