Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 02:12:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Indijanac objasnio ko je pravi domorodac  (Pročitano 37176 puta)
Svedok stvaranja istorije

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Citat
Čemu histerija oko rasizma koju plasiraju crnci, kada oni nisu tema?

Jeste tema. Ti i RejvenDark ste to prvi pomenuli, ne ja. Dakle, jeste tema.

Hoćeš li mi argumentovati svoju tvrdnju, da su "crnci veći rasisti od belaca", ili ne?

Citat
Ovde u Kanadi tj provinciji Ontario konkretno gde ja živim je tim ljudima dato sve što požele ... znači ti ljudi npr. ne plaćaju 13 posto takse na sve osim hrane tako da kad pogledaš tu mogu da uštedete dosta para jer 13 % nije mala suma. Isto tako školovanje im je obezbeđeno gde tu isto tako dobiju popust ( nisam upućen koliki ali znam da preko njihove kartice koju dobiju imaju popust na školovanje i to veoma dobar )

Smile Edit by cg_ac: Bez provokacija

« Poslednja izmena: 02. Mar 2013, 19:35:48 od cg_ac »
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Ja mislim da ja mogu da postujem argumente do sutra na ovoj temi, ali da jednostavno oni koji nisu ziveli duze vremena medju crncima/indijancima nikada nece to skapirati dok ne osete na svojoj kozi.
Ja sam jedno vreme branio i crnce i indijance, ali posle 9 godina zivljenja sa njima i medju njima sam promenio stav. I posto sam ja samo jedan "white ass motherfucker" "white piece of shit" "white nigger" onda su oni i chamuge, crvenkosci, timber niggers, itd. Dakle sta reci vise. Moj stav je uzrocno posledican. A ja vam kazem, samo vi branite, ali nemate pojma koga branite. Oni bi vas sjebali ovde ko nista. Predlazem svima koji ne veruju, da kupe kartu, dodju na primer u Chicago, Detroit ili tako neki veci grad gde ima dosta chamuga, pa prosetajte se u nekom njihovom delu grada, da vidim da li cete da ostanete u jednom komadu, jer ste vi "pogresna boja." Smile
Pa ja sam ziveo u Cleveland Ohio-u od 03.12.1994. - 06.03.2006. radio za SYSCO foods i obisao dosta drugih mesta u SAD. Nikada nisam cuo od crnca da mrzi belce niti od belaca da se zale kako ih mrze crnci.
Ali sam cuo od dosta belaca " mrzim crnce " komentare.
To je subjektivno iskustvo, kao sto ti tvrdis da je tvoje nesto potpuno suprotno, ali argumenti da crnci mrze belce su ili udruzenja/organizacije koje otvoreno mrze belce ili kriminalni izvestaji koji ukazuju na tu mrznju..
Stoga, reci " ima crnih rasista u SAD " je razumljivo i zvuci moguce, ali " crnci su najveci rasisti " je jako daleko
od stvarnosti....

Ja pricam svoje zivotno iskustvo. Ne znam da li si bio u medjuvremenu ali od 2006 do sada mnogo se toga promenilo.  Ja kada sam doshao u USA 2004, biti Gej je bila tabu tema u neku ruku, danas se to promenilo.  Isto tako i sa ovim.  Ja kada radim na poslu, kad god pridjem crncu (koji je obicno nesto ukrao, popio suvise, ima/prodaje drogu itd) ja sam rasista i ovo i ono, bez obzira na to sto on gresi u svojim postupcima.  
Mozda treba da kazem da su medju najvecim rasistima.  Odes u juzne drzave USA i tu je rasizam vise protiv crnaca i latinosa od strane bele populacije, sto je sasvim u neku ruku i razumljivo, jer gde god da se nastane ove grupe u roku od par meseci do par godina sve se pretvori u geto i onda sta ces.  Treba se samo setiti nasilnickih nereda u LA-ju krajem 90-ih.  Imas na YouTube-u.  Crnci izvlace belca iz kamiona i ubijaju boga u njemu, samo zato sto je beo.  I onaj sto ga je tukao, se kao izvinio, ali nista nije osecao pri tome.  Crnci postaju experti "reverse discrimination" i sa njima polako slede latinosi i ostali.  I ako se razdvajamo po rasama, sta mislim koju rasu bi mi "Caucasians" trebali podrzati?

Ali da se vratimo na temu o Indijancima. @ Arijada, mogu oni sada da palamude tu do sutra kako im je tesko, i kako im je lose.  Moj zivot je bio pakao, mozda ne tih proporcija kao sto je bila njihova proslost, ali ja ne mrzim sve Srbe samo zato sto su mi Srbi napravili zlo.  Sudim coveku jedan na jedan, koliko god je to moguce, oni to ne rade, i zato nemam postovanja prema njima.  Oni ovde imaju shanse da ostvare sve svoje snove, samo da hoce da se posvete tom cilju, ali nista od toga. Lakse je uzeti flasu, popiti ono sto nisi zaradio i kukati o onome sto si izgubio, to jest sto nikada nisi imao.  

@Bojan
Opet si u pravu, opet se slazem sa svim izrecenim.  Ja i ti imamo manje vise istu sliku tog naroda.

@hkj
Ja nisam postao rasista dok nisam doshao u USA, i dalje ne mogu da kazem da sam rasista poput KKK ili tako tih grupa, ali sve te grupacije drzim na oku, jer znam kakvi su. Ali daleko od toga da nema belaca koje ne podnosim sa kojima sam radio i radim.  Ima izroda svuda.

@raca 5
Pa dobro, ajde onda nas ti poduci. Sa kojim si se plemenima ili crncima druzio, gde kada i koliko?  Koje protivargumente imas?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
@hkj
Ja nisam postao rasista dok nisam doshao u USA, i dalje ne mogu da kazem da sam rasista poput KKK ili tako tih grupa, ali sve te grupacije drzim na oku, jer znam kakvi su. Ali daleko od toga da nema belaca koje ne podnosim sa kojima sam radio i radim.  Ima izroda svuda.

Bey brige,znao sam ja odmah na šta si ti mislio.

I slažem se u potpunosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Nisam,nisam pratio celu temu,najpre što su u nju ušli pojedinci koji se deklarišu kao eksperti za sve, počinju da zapišavaju ceo forum ,tpraju se svuda i oće da dele savete i mišljenja o svemu,kao da pomognu drugima,a sami sebi ne mogu da pomognu i izađu iz nekog svog sveta.
A i zato što sam video koliko je žestine bilo,pa nisam ni hteo da se upuštam.
Iako bi moj stav,suma sumarum,bio negde na sredini,možda maaalo ka strani u korist Indijanaca,jer uprkos Indijanskoj naravi i ponašanju, neke gnusne istorijske činjenice, odnosno događaji, se ne mogu zaboraviti.
Posebno što ih i dan danas repriziraju iste nacije koje su ih počinile,a sad drugima kenjaju o demokratiji, pravdi i slobodi.

No,kako god bilo... nisam znao za te podatke i činjenice koje si naveo. Hvala,naučio sam još nešto i uverio se u istinitost priča.

Naravno da ne sme ništa da se zaboravi i od toga niko ne beži ali oni to stalno ponavljalju i stalno su umišljeni kako oni moraju da mrze ceo svet jer im je tako nešto učinjeno ...  ali zar sad npr. ceo svet treba da mrzi turke koji su harali svetom vekovima ...ili da npr. svaki jevrej mrzi svakog švabu zbog Hitlera koji je imao neke svoje komplekse prema jevrejima ?

O tome se ovde priča ... ja sam lično pričao sa babom moje devojke koja mi je ladno rekla da ona jednostavno ne može da svari nikoga ko nije indijanac  Smile a ja sedim preko puta nje beo kao sir  Smile ...

Drago mi je da sam uspeo nekako da ti ' pomognem '

Citat
njihova pričom kako su oni bili na ovom tlu prvi i kako je njima oteta zemlja što je nešto od čega niko ne beži i niko nije rekao da se to nije desilo ali oni ljudi žive znači 200 godina unazad i ne mogu da svare nikoga.
.

па ово имаш и у србији  Smile

Nažalost, da ... to se da primetiti i na ovom forumu  Smile

@RavenDark

Ne obraćam pažnju na one ljude koji nemaju argumente i koji nemaju nikakve dokaze ali pokušavam svojim ličnim ' iskustvom ' da prinesem ovoj temi .. to je sve
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
@hkj

Bey brige,znao sam ja odmah na šta si ti mislio.

I slažem se u potpunosti.
Smile  Two great minds, think alike  Smile

@bojan
Pa isto i ovde brate. Mi smo na dva razlicita mesta, dve razlicite drzave, imamo isto misljenje iz iskustva
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.14

Citat
njihova pričom kako su oni bili na ovom tlu prvi i kako je njima oteta zemlja što je nešto od čega niko ne beži i niko nije rekao da se to nije desilo ali oni ljudi žive znači 200 godina unazad i ne mogu da svare nikoga.
.

па ово имаш и у србији  Smile

Nažalost, da ... to se da primetiti i na ovom forumu  Smile

@RavenDark

Ne obraćam pažnju na one ljude koji nemaju argumente i koji nemaju nikakve dokaze ali pokušavam svojim ličnim ' iskustvom ' da prinesem ovoj temi .. to je sve

сад дали је нажалост или не,то је друга прича
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Citat
Čemu histerija oko rasizma koju plasiraju crnci, kada oni nisu tema?

Jeste tema. Ti i RejvenDark ste to prvi pomenuli, ne ja. Dakle, jeste tema.

Hoćeš li mi argumentovati svoju tvrdnju, da su "crnci veći rasisti od belaca", ili ne?

Nije tema ali ajd da ti odgovorim  Smile

Verovatno je i Raven imao sa njima neka iskustva sa njima i zato piše o tome.

Ono susreta što sam imala sa njima u prkookeaniji, su na žalost više bezveze nego lepa. Ne mogu sada da ti dočaram svaku sitnicu njihovog ponašanja ali se ponašaju veoma osiono i provociraju. Na razne fore i načine. Nisu me napadali, ne daj Bože, ali su pokazivali nesimpatije gde god su mogli. Nisam zalazila niukakve getoe, pričam o crncima koje sam sretala na ulici, marketima, tržnim centrima, institucijama. Vole da galame, da skreću pažnju na sebe a pogotovo sam se iznenadila da u tome prednjači ženski deo populacije.
Kasnije sam razgovarala sa ljudima tamo, i našim i nekim drugim, svi su imali isto mišljenje i slična iskustva. Tako da je opšte mišljenje da su veći rasisti od belaca.

I da ne pričamo više o njima, sigurno postoji neka druga tema.

Što se Indijanaca tiče, toliko gluposti sam ovde pročitala ali mi je donekle i jasno zašto neki ljudi imaju takvo mišljenje. Socijalna i svaka druga pomoć im može zapušiti sve nedostatke u životu. Jbg, nismo svi isti, samim tim i činjenice se tumače drugačije.   Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ja pricam svoje zivotno iskustvo. Ne znam da li si bio u medjuvremenu ali od 2006 do sada mnogo se toga promenilo.  Ja kada sam doshao u USA 2004, biti Gej je bila tabu tema u neku ruku, danas se to promenilo.  Isto tako i sa ovim.  Ja kada radim na poslu, kad god pridjem crncu (koji je obicno nesto ukrao, popio suvise, ima/prodaje drogu itd) ja sam rasista i ovo i ono, bez obzira na to sto on gresi u svojim postupcima.  
Mozda treba da kazem da su medju najvecim rasistima.  Odes u juzne drzave USA i tu je rasizam vise protiv crnaca i latinosa od strane bele populacije, sto je sasvim u neku ruku i razumljivo, jer gde god da se nastane ove grupe u roku od par meseci do par godina sve se pretvori u geto i onda sta ces.  Treba se samo setiti nasilnickih nereda u LA-ju krajem 90-ih.  Imas na YouTube-u.  Crnci izvlace belca iz kamiona i ubijaju boga u njemu, samo zato sto je beo.  I onaj sto ga je tukao, se kao izvinio, ali nista nije osecao pri tome.  Crnci postaju experti "reverse discrimination" i sa njima polako slede latinosi i ostali.  I ako se razdvajamo po rasama, sta mislim koju rasu bi mi "Caucasians" trebali podrzati?
Gejevi nisu taboo od osamdesetih, tvoje zivotno iskustvo je za mene fantastika, a neredi u LA-u
http://en.wikipedia.org/wiki/1992_Los_Angeles_riots   su rezultat oslobadjajuce presude rasistickih policajaca koji su pretukli sada pokojnog Rodney King-a
Citat: Arijada
Što se Indijanaca tiče, toliko gluposti sam ovde pročitala ali mi je donekle i jasno zašto neki ljudi imaju takvo mišljenje. Socijalna i svaka druga pomoć im može zapušiti sve nedostatke u životu. Jbg, nismo svi isti, samim tim i činjenice se tumače drugačije.
Koje su to gluposti, da li mozes da citiras ? kakve veze ima necije misljenje o indijancima sa istinom o njima i u vezi sa njima ?
Kakvi nedostaci i kako se to cinjenice tumace drugacije ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
A zasto su ga prebili? Pa zato sto je bio drogiran, pa su mediji isekli prvi deo kada se opirao muriji  Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.97
родни кинг-грађанин за пример Smile

Citat
. On August 23, 2012, King's autopsy results were released. It stated he died of accidental drowning, and that alcohol, cocaine, and marijuana were found in his blood and were contributing factors.

Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 02:12:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.