Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Planetoidi u astrologiji / Asteroidi  (Pročitano 30037 puta)
09. Maj 2004, 14:55:11
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

357 kume, 357...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 1503
Značaj asteroida

Džejkob Švarc

 
Na hiljade imenovanih asteroida označavaju revoluciju koja će astrologe uvesti u novi milenijum prosvetljenja. Otkriće Urana, Neptuna i Plutona označilo je prelaz iz srednjeg veka u industrijsku i tehnološku eru, koja je probila ograničenja vremena i postora. Revolucija današnjice, koja odgovara vibracijama doba Vodolije, jest revolucija informacija.
Informacije svih vrsta jure elektronskim superputevima brzinom munje, probijajući granice koje su odvajale carstva kompjuterskih i telefonskih kompanija, kablovskih sistema, filmskih studija, medijskih konglomerata. Izazov je u tome da primimo, shvatimo, prihvatimo i delujemo na osnovu te velike eksplozije informacija, a da pri tome ne osetimo da su nas one preplavile i onesposobile. Astrolozi, uzimanjem u obzir svih pet hiljada do sada imenovanih asteroida, mogu razviti određeni jezik koji će se na specifičan način baviti time kako ova eksplozija informacija utiče na evolutivnu psihu čovečanstva i zauvek je menja.

 Astrologija nije uvek bila tako komplikovana. Pretci naše profesije delovali su u svetu koji je opisivalo samo sedam planeta. Saturn, najdalja planeta koja se tada mogla golim okom videti, simbolizovala je ograničenja onoga do čega čovek može da dopre. Onda su Viljam i Karolina Heršel otkrili Urana 1781. godine i drevne kosmologija koja je bila zasnovana na sedam svetih planeta, sedam čekri, sedam muzičkih nota, sedam dana u nedelji, itd. doživela je potres. Iz metafizičke perspektive, planeta predstavlja aspekt svesti. Imenovanje neke nove planete odslikava simultano aktiviranje svesti u ljudskoj psihi.

 Uran svesti govori da svaka osoba ima pravo da bude slobodna i jednaka. Takva svest navela je ljude širom sveta da se pobune protiv tlašitelja i da osiguraju svoju slobodu. Do sličnih društvenih promena došlo je i prilikom otkrića Neptuna i Plutona. Neptun je došao u trenutku u kome su anesteziranje, zbrninjavanje bolesnika, lečenje homeopatijom i zvanična medicina postojali sve sistematičniji. Otkriće Plutona poklopilo se s ekonomskom krizom, svetskim ratom i otkrićem nuklearne energije koja je obećavala transformaciju čovečanstva procesom alhemijske evolucije. Otkriće i imenovanje novootrkivenih planeta sinhronizovano je s novim periodima u istoriji i pojavom pojedinaca koji menjaju drustvo. Imenovanjem asteroida pre dva veka, astroloski jezik je prosiren kako bi objasnio delove licnosti koji su u ljudskoj drami predstavljali novinu.

 Novogodisnje vece 1800. godine obeležilo je otkriće Ceresa, prvog asteroida. Ubrzo nakon toga otkriveno je jos asteroida i oni su dobili imena po boginjama iz drevne mitologije: Palas, Vesta i Juno. do kraja devetnaestog veka, bilo je poznato više od šetristo asteroida. A vek kasnije izrašunate su orbite za preko četrnaest hiljada asteroida, od kojih je pet hiljada dobilo ime ne samo po bogovima i boginjama iz mitova, kao što je slučaj s Bakusom, Apoom, Herom, Artemisom, već i po mestima poput Kalifornije, Ohaja, Toronta i Tuksona, istorijskim ličnostima poput Kleopatre i Kopernika, Baha i Bernaštajna, svari kao što su Medved i Autobus, Univerzitet i Ujedinjene nacije, i imenima ljudi kao što su Dijana i Dona, Ana i Artur, Džejms i Johana. Većina asteroida orbitira oko Sunca u prostoru između Marsa i Jupitera, iako nekolicina njih dolazi i u blizinu Venere i Zemlje, a jedan je pre šezdesetpet miliona godina pogodio Zemlju i doveo do izumiranja dinosaurusa. Asteroid velilčine jednog gradskog bloka približio se Zemlji 1994. godine na razdaljinu koja je upola manja od razdaljine između Zemlje i Meseca, bliže od bilo kog drugog potencijalno destruktivnog svemirskog objekta. Sledeće približavanje nekog asteroida Zemlji očekuje se u dvadesetdrugom veku. Mnogi naučnici danas smatraju da je misteriozna eksplozija iz 1908. godine iznad Sibira rezultat eksplozije asteroida pre njegovog pada na Zemlju.

 Efemeride asteroida nisu bile dostupne sve do kraja dvadesetog veka, tako da dva veka nekon otkrića Ceresa nije bilo moguće proučavati moguće astrološke uticaje asteroida. Većina astrologa nije ni znala da oni postoje, a oni koji jesu nazivali su ih "kosmičkim peskom", smatrajući ih nevažnim; deset redovnih planeta bilo im je sasvim dovoljno. A oni koji su možda i razmatrali mogućnost upotrebe novih tačaka u natalnoj karti, kao što su četiri najveća asteroida: Ceres, Juno, Palas i Vesta, plus kometa Kiron, bili su šokirani saznanjem da tu nije kraj, već da postoji na hiljade asteroida.

 Asteroidi ukazuju na evolutivni prodor čovečanstva. Ako prihvatimo premisu da je imenovanje novog planetarnog tela u vezi s novim centrima svesti unutar nas, iznenada dolazimo do otkrića da se na hiljade novih centara svesti pali u kosmosu i u našem umu.

 Pevačka grupa "Peter, Paul and Mary" po prvi put je nastupila u javnosti u leto 1961. godine. Asteroidi Peter (br. 1716), Paul (br. 3525) i Marz (br. 2779) tada su se takođe našli zajedno u teatralnom znaku Lava. Kada je fidel Kastro uspostavio prvu marksističku vladu, asteroid Karl Marks (br. 2807) bio je u konjunkciji s asteroidom Amerika (br. 916). Asteroidi Adolfina (br. 608) i Germania (br. 241) otkriveni početkom dvadesetog veka, imaju skoro istu orbitu oko Sunca i njihova uzajamna konjunkcija je retka pojava, ali kada do nje dođe, ona traje dugo. Njihova longituda i deklinacija bile su zajedničke tokom dvadesetogodišnjeg perioda vladavine Adolfa Hitlera u Nemačkoj, da bi se razišli u leto 1945. godine, kada je došlo do propasti Trečeg Rajha!

Asteroidi dodaju stvarne ljude i mesta u naš život i horoskop. Ako ih povežemo s planetama, zodijačkim znacima i kućama, kao i međusobno, dobićemo obrasce naših odnosa s drugim ljudima. Asteroidi koji nose imena koja su vam značajna postaju vaši asteroidi.
Pošto su asteroidi tako mali i brojni, mogu se usredsrediti na odrešeni odnos među ljudima, mestima i stvarima; oni samo identifikuju ime osobe, mesta, događaja i daju nam odrednicu kada dolazi do njihovog spajanja.
Najveći broj vama važnih osoba, mesta i stvari nose ime kao i neki asteroid. Nije li čest slučaj da osoba uspostavi prijateljski odnos s nekoliko osoba istog imena? A koliko često čujemo da neko kaže da se nikada nije dobro slagao s osobama tog i tog imena... Asteroidi mogu objasniti zašto.
Ime sada ima svoj siklus, ono putuje kroz znake i kuće, pravi aspekte s planetama, lunarnim čvorovima i drugim značajnim tačkama u astrološkoj karti. Odjednom horoskop je prepun ljudi, mesta i stvari! I ta imena sada imaju međusobni kosmički odnos! Povezivanje kosmosa s određenim ljudima i mestima predstavlja suštinu geokosmičke astrologije. Razlika je u otme što u tumačenju više ne koristimo samo apstraktne planetarne simbole, već sada kosmos povezujemo s određenim imenom.

 

Skrivena lica boginja-asteroida

Džesika Mari

 Poslednjih nekoliko decenija patrijarhalni elementi u društvu doživljavaju izazov na bukvalno svim područjima, od pravnog do jezičkog. Simbolizam nebeskih tela možda je poslednji bastion patrijarhata koji je definisao civilizaciju zapadnog sveta, ali i tu čak dolazi do promena. Otkriće četiri najveća asteroida predstavlja tu promenu baš danas, na pragu novog milenijuma. Od paganskih nebeskih bogova, pa do Jehove i Alaha, muška božanstva vladala su nebesima i društvom u kome su dominirali muškarci. Klasični tolozi, od kojih savremeni astrolozi uče mnogo, imenovali su Jupitera/Zevsa za kralja neba još od tog doba mi smo zadržali akcenat na muškom principu s našim malim panteonom osam muških i samo dve ženske planete.

Međutim, danas astrologija poseduje jezik kojim mnja taj kosmološki patrijarhat i ponovo uvodi misteriju ženskog principa. Prva četiri otkrivena asteroida - Ceres, Palas Atena, VEsta i Juno - predstavljaju iskuljučivo ženski arhetip, baš kao i Mesec i Venera, s tom razlikom što ga predstavljaju u svremenom obliku. Metafizičari se pozivaju na Zakon korespondencije kako bi objasnili kako je moguće da neka planeta bude otkrivena baš u trenutku u kome se u zajedničkoj svesti javljaju baš ona pitanja kojima ona vlada. Shodno tom zakonu, svaki od nedavno otkrivenih asteroida tiče se ideja čije je vreme došlo. Na primer, poremećaji ishrane, kojima vlada Ceres, kao i fraza "dupli standardi", koja se vezuje za Juno, nisu bili deo svakidašnjice sve do poslednjih nekoliko decenija kada su ti asteroidi zvanično ušli u astrološki leksikon. Otkriće prva četiri asteroida početkom devetnaestog veka pokopilo se s periodom pojave sifražetkinja. Drugi talas feminizma uhvatio je maha ranih sedamdesetih godina, baš kada je Elenor Bah štampala prve efemeride asteroida.

 Ova tela mogla su orbitirati između Jupitera i Marsa od nastanka solarnog sistema, ali za nas su nova. Ako ih sagledamo u tom svetlu, asteroidi postaju izuzetno važni. Svaki od ova četiri asteroida predstavlja koncentrisani paket simbola, određeno parče celine arhetipskog ženskog principa.

 Činjenica da je konvencionalna astrologija koristila samo dve planete da bi izrazila ženski princip jeste pokazatelj da su postojale samo dve društveno prihvatljive uloge žene: supruga (Venera) i majka (Mesec). Bili smo odsečeni od svih drugih mogućih izrata ženske moći. Problem nije samo u seksualnim ulogama, već se odnosi i na sve jin aspekte ljudskog iskustva, od našeg stava prema majci prirodi do nepoznavanja svojstava desne hemisfere mozga.

 Sada, međutim, imamo asteroide kako bismo popunili praznine. U svom delu Boginje-asteroidi, Demetra Džordž u potrazi za njihovim značenjem zaranja duboko u praistoriju, istražujući ta četiri božanstva kroz njihovu ulogu u grčkim i rimskim mitovima, a potom ih povezujući s mitovima iz doba prehelenističkog perioda, kada je svaka od tih boginja imala drugačije lice i u svakom pogledu bila mnogo moćmija.

 I tu priča postaje izuzetno zanimljiva.

 Originalno, ove boginje potiču iz doba obožavanja boginje majke, perioda koji je počeo da se gasi kada su religije o nebeskim božanstvima počele da preovlađuju negde tokom Doba Bika. Sklapajući deliće slagalice o tome kako su ljudi doživljavali ove boginje tada, u praiskonsko doba, shvatamo kako su legende vremenom mutirale zahvaljujući pojavi novih religioznih stremljenja koja su usmeravala različita politička previranja u društvu.

Ovde se polazi od premise da su istorijska doba i kosmološke predstave nerazdvojno isprepletane. Da bismo dobili celokupnu sluku sva četiri asteroida, moramo uzeti u obzir njihovo božansko poreklo: svaka od ovih boginja ima arhaično unutrašnje i novo spoljašnje lice. Spoljašnje lice je modernizovano: svima nam je poznato. Unutrašnje lice nam je mnogo manje poznato i predstavlja ključ ličnog oslobođenja. Zbog toga natalnu kartu možemo sagledati na potpuno drugačiji način.

 
Ceres

 Ceres je najveći i zvanično prvi otkriveni asteroid.

 Demetra (De-Mater ili majka Zemlja) je grčko ime ove boginje čiju je kćerku Persefonu oteo Had/Pluton i sakrio u podzemni svet. rvo iz tuge, a potom iz besa, majka Ceres je povukla sve svoje blagoslove iz sveta, uzrokujući smrt biljaka i glad ljudi. Na kraju se došlo do kompomisnog rešenja na osnovu koga je kćerka dobila dozvolu da deo godine provede na površini zemlje s majkom (a tokom tog perioda biljke ponovo počinju da rastu), ali mora svake godine i nekoliko meseci provesti ispod zemlje (i to je period tokom koga biljke ne rastu). Vidno primerena, Ceres je čovečnastvo podarila seme kukuruza.

 Na jednom nivou mit objašnjava ciklus godišnjih doba i poreklo poljoprivrede, ali na drugom je to univerzalna priča o gubitku nevinosti. Ali, ko je bila Ceres pre nego što su je se Grci dočepali? Poreklo mita nam otkriva novi nivo značenja.

 Pre klasičnog perioda, postojale su mnoge boginje plodnosti i za svaku od njih je vezan sličan mit, izuzev jednog detalja: silovanja kćerke. Taj detalj je, izgleda, pridodat nešto kasnije: alegorija odslikava novo društvo u kome dominiraju muškarci. Stanje neprekidnog leta u kome se svet nalazio pre otmice Persefone predstavlja zlatno doba prepatrijarhalnog perioda. Odsustvo Persefoninog oca simboliše činjenicu da je u drevnim plemenima očinstvo bilo sekundarne važnosti.

Neki delovi mita ukazuju i na incest, pošto je pluton, koji je silovao Persefinu, njen ujak. Zanimljiva je i podtema koja govori o tome da je incest bio odobren od strane autoriteta (Homer je u svojoj Odi Demetri kazao da je Zevs to "video i dozvolio"), a očigledna je i tema podele starateljstva nakon presude sudije s Olimpa. Izgleda da tranziti Ceresa ukazuju na borbu za starateljstvo. Ceres takođe vlada problemima ishrane, što je indikovano odbijanjem Ceres da uzima hranu, potom uskrećivanjem podrške i zastojima u poslu, što je indikovano njenim obustavljanjem proizvodnje hrane, koristeći to kao sredstvo kontrole.

 Položaj Ceres u natalnoj karti govori o sposobnosti negovanja drugih, prihvatanju nežnih osećanja upućenih nama i o još jednom mračnom potencijalu: uskraćivanju nežnosti ili preterivanju u njoj u cilju kontrolisanja drugih. Ceres u dvanaestoj kući može ukazati na neuhvatljiv ili apstraktan materinski odnos, ili odnos u kome osoba s majčinim mlekom u sebe unosi i duhovne vrednosti. Položaj Ceres u Biku dao bi osobi realističan stil u negovanju drugih, uvećavajući želju da se oni poseduju. Tumačeći arhaično unutrašnje lice ovog asteroida, otkrivamo mudru boginju sahranjivanja, Ceres kao staricu, ali i nevinost koja je transformisana u Hadu, Ceres kao devojku. Poput praistorijskih starica koje su u svom naručju držale umiruće članove svog plemena tokom poslednjih obreda, Ceres nas inspiriše kao samilosna negovateljica terminalno obolelih pacijenata. Položaj  situacija u kojima bi osoba mogla proći kroz pakao, kao što je to Persefona doživela. Ceres u aspektu s Mesecom, na primer, učinio bi verovatnim da osoba krizu oseti u domu, ne samo s članovima porodice, već i s cimerima ili bilo kojom drugom osobom s kojom živi. U tom slučaju, čak i najmanja prepirka u domu može osobu navesti da se oseti poput bespomoćnog deteta koje mora odrasti kroz katarzu.

 Roditelji mogu koristiti transformativne osobine arhetipa Ceresa kako bi lakše prošli kroz gubitak uzrokovan sindromom praznog gnezda. Ceres nas može provesti kroz bilo koji gubitak koji moramo prihvatiti, kao što je to i sama boginja morala učiniti.

 Poput ženskog Plutona, Ceres predstavlja majčinsku ljubav koja grli smrt i tugu. Takođe izgleda da vlada prelazom u odraslo doba potaknutim mračnim stvarima, od kojih je ekstremni primer čin silovanja. Bez obzira da li je nasilje psihičko ili fizičko, osoba uči da užasne traume mogu predstavljati predznake suvereniteta, kao što je to bio slučaj s mladom žrtvom koja je završila kao Kraljica podzemlja.

 

Palas Atena

 Palas Atena je civilizovani asteroid
Ona je za Grke bila patron umetnosti i lečenja, zanata i trgovine, velika ratnica i strateg, koja je odbila da se uda. Ona nije imala majku: Homer opisuje kako je izašla iz Zevsove glave u punoj veličini i kaže da je bila omiljeno dete. U astrološkom smislu, vezuje se za politiku i društvena pitanja.
Palas Atena ima veoma praktičnu vrstu inteligencije. To nije logika u uobičajenom smislu, već holistička i inventivna inteligencija. Važno je primetiti da ovde imamo mentalnu planetu koja nije mentalna u muškom smislu. To je ženski tip mentalnosti koji treba koristiti u spoljašnjem svetu. Kakav koncept: isključivo ženska energija koja se najbolje oseća gradeći karijeru!
Ovaj asteroid ima kvalitet dvopolnosti, ali je pre naglašeno drugarstvo nego seksiualnost. Grčke priče o Ateni predstavljaju je u ulozi pomeranja svesti o polovima.

U mitu o suđenju Oresesu, Atena je bila na strani heroja koji je ubio svoju majku. Prema starom krvnom zakonu, ubistvo majke bilo je zabranjeno. ali, Atena je rekla: "Zašto ne? Majka nije pravi roditelj deteta, već otac." Ovo je alegorična referenca činjenica da je u doba kada je ovaj mit zabeležen, bilo potrebno odreći se zakona o majčinskim pravima, kako bi se uveo red u novo, patrijarhalno društvo, iz čega je proisteklo jedno od značenja ovog asteroida: sposobnost žene da postigne uspeh u muškom svtu. U iskrivljenom svetlu, ova figura predstavlja prodaju moćnim silama. Boginja Atena bila je nedodirljiva, asteroid Atena može govoriti o blokiranju emotivne ranjivosti iza psihološkog oklopa.

 Palas Atena može govoriti i o pozitivnom odnosu koji žena može imati s nekom autoritativnom osobom, odnosu profesionalne žene s mentorom, ili odnosu "male devojčice" s muškarcem koji se doživljava kao figura oca. Ona se može pozitivno ispljiti u vidu poriva za pionirskim pohodom u građenju karijere ili, u negaivnom smislu, kao strah od uspeha.
Drugo lice Palas Atene može se otkriti na osnovu njene prošlosti, pre nego što je postala zaštitnica države i branilac osvajačkog reda.U legendi o Perseju, Atena je suprostavljena Meduzi, gnusnoj ženi-čudovištu, koja umesto kose ima zmije. Međutim, priče iz ranijeg doba o Meduzi govore kao o prelepoj kraljici gorgonskih Amazonki (takva plemena su stvarno postojala pre helenskih osvajača). Pojava Meduze ponovo je referenca socioistorijske promene koja je okončala doba ženske političke moći u svojoj ranijoj formi i dovela do uvođenja novog sistema. Amblem s Meduzinom glavom, koji Palas Atena nosi na grudima, referenca je upravo ove pojave. U suštini, Meduza je ružan arhetip Palas Atene. Kada asteroid posmatram na ovaj način, uviđam njen heroizam i hrabrost u veoma drugačijem svetlu od onog kome su me učili u školi. Vidim da njena hrabrost ne potiče od identifikacije s muškim principom, već od njenih amazonskih korena: ženska forma ratničkog duha.
Položaj Palas Atene u natalnoj karti ukazuje na najbolji način korišćenja holističke percepcije i inteligencije. Palas Atena u Blizancima se, na primer, viđa u horoskopima stručnjaka za govornu terapiju. Položaj asteroida takođe nam može dati do znanja kakvo će miđljenje osoba imati o savremenim problemima odnosa među polovima, kao što je mišljenje o važnosti muške dece, na primer. Može biti da novoispolitizovano pitanje seksualnog maltretiranja na radnom mestu može potpasti pod vladavinu ovog asteroida. Osoba s Palas Atenom u Strelcu naročito je osetljiva na moralnu dimenziju takvih pitanja i o njima govori sa puno strasti; položaj u Vagi govori o tome da će osoba tim pitanjima pristupati razumno i uz pokušaj da se pregovorima dođe do rešenja.
U današnje vreme se sve češće čuje da bi upravljanje svetom trebalo da pređe u ženske ruke. Ako u dvadesetprvom veku dođe do pojave većeg broja ženskih premijera i predsednika, Palas Atena mogla bi nam poslužiti kao model za razotkrivanje opisa novog oblika vlasti.

 
Vesta

 Vesta je asteroid čije je arhaično unutrašnje lice namanje nalik njenom spoljašnjem licu.
Upravo Vesta je izglubila najviše od svog originalnog značenja u procesu tranzicije. U prehelenističkoj Grčkoj, sveštenice boginje Meseca sprovodile su seksualne obrede. Na taj način su inicirale hramove. Bile su to device koje nisu bile nevine u bukvalnom smislu te reči, već nisu pripadale nijednom partneru. Nakon tih obreda, one su se prale, simbolički vraćajući sebi nevinost na taj način. Paganski festivali, koje su kasnija sveštena lica tako mnogo kudila, nastali su iz svetih obreda u kojima su grupe sveštenica i njihovih uških prtilaca odlazili u tamu svete pećine, ne obazirujući se na to ko im je partner. Za decu koja su se nakon toga rađala tvrdilo se da su božanska bića. Izgleda da odatle potiče legenda koju su kasnije Hrišćani s entuzijazmom prihvatili, prema kojoj su neke latinske kraljeve rodile majke-device, pa su se smatrali božjim sinovima.
Čim je došlo do pojave patrijarhata, ovi običaji više nisu odgovarali vladajućim kastama, jer je za nasleđivanje zamlje i titule bilo neophodno znati poreklo po očevoj liniji. Rimljani su u obrede sveštenica uveli bukvalnu nevinost, pod pretnjom smrtne kazne zakopavanja žive osobe. Hrišćanski mitovi koji su potom sledili još su bukvalnije predstavljali ovo pitanje nevinosti stvarajući sliku idealizovane majke koja čak rađa dete, a da nije imala seksulani odnos.
Unutrašnje arhaično lice Veste je lice duhovnosti koja seks smatra načinom kanalisanja snage božanske ženstvenosti: seksualnosti koja se ne koristi za nalaženje partnera, niti za dobijanje dece, niti za lično zadovoljstvo... već za ispoljavanje religiozne odanosti. Sa stanovišta konvenionalne moralnosti, ovo mora biti najeksplozivnija ideja koju duhovni feminizam može ponuditi.
Sveštenice drevnog sveta takođe su bile zadužene za očuvanje večnih vatri, koje su predstavljale duhovno i seksualno središte svake zajednice. Grčka boginja i sekularno središte svake zajednice. Grčka boginja Hestia zalagala se za jedinstvo i slogu porodice i države, a vladala je gostoljubivišću i svetilištima. Zato su moderni astrolozi asteroid Vestu povezali sa sistemima obezbeđenja, osiguranjima i notarima.
Vesta funkcioniše kroz sposobnost samocentriranja, fokusiranja (latinska reč za srce je "fokus"), povlačenja od spoljašnjih ometajućih faktora i postizanje stanja nepodeljene pažnje. Vesta u Devici, na primer, ima neverovatnu sposobnost gubljenja sopstvene ličnosti u poslu. Tranzitna Vesta može ukazati na periode u kojima je osobi potrebno da se osami i odmori kako bi ponovo napunila baterije. Vesta u Vodoliji bi to verovatno učinila osamljujući se pred kompjuterom.
Vesta označava memoriju kojoj svi imamo pristup kroz kolektivno nescesno svete seksualnosti. Seks Veste je seks u ime boginje. Usled izuzetne sumnje koju tako nešto može izazvati u modernom svetu, da ne pominjemo pravne posledice, može se zaključiti da je ispoljavanje energije Veste veoma podložno iskrivljenju. Raskidi veza predstavljali su deo zdravog funkcionisanja svetih kurvi. Ali, mi danas nemamo društveni okvir za ispoljavanje ove vrste energije, pa ako ne uspemo da pronađemo lični okvir za to, dolazi do patološke manifestacije svešteničkog nagona za povlačenjem. Vestina senka govori o seksualnoj represivnosti, strahu, čak i frigidnosti i impotenciji, a naročito kada Vesta tripi loš aspekt od Marsa. Iz toga sledi da, što više neko društvo umanjuje vrednost seksualnosti, to je veća opasnost da će osoba sa snažno položenom Vestom u natalnoj karti patiti - bilo tako što će potiskivati sopstvene seksualne čežnje, ili tako što će ih ispoljiti, ali smatrati sramnim. Površan promiskuitet je još jedan simptom poricanja energije Veste: potpuno svesna Vesta može tragati za mnoštvom partnera, ali nikada na površan način. Vesta je, u suštini, sklona diskriminaciji. Za nju je običan seks čisto bogohuljenje.

 
Ceres (Demetra)

 Velika majka, ili princip bezuslovne ljubavi. Ceres je boginja plodnosti. Mit o Ceres i njenoj ćerki Persefoni objašnjava ciklične ritmove prirode. Ceres vlada cikličnim strukturama prirode i ritmovima ženskog doba i plodnosti, roditeljstvom i razmnožavanjem. U astrološkom smislu, Ceres opisuje način na koji se suočavamo s pinjima sopstvene vrednosti, odnosa s roditeljima i decom, emotivnih veza, zavisnosti, gubitaka, odvajanja, odbacivanja, tuge, deljenja, rada i produktivnosti.
Ceres predstavlja način na koji negujemo druge i potrebu da nas neguju drugi. Takođe se bavi pitanjima samopoštovanja i odnosom s roditeljima i decom.
Položaj Ceres po astrološkim kućama ukazuje na životno područje koje je obasuto energijom negovanja. Na primer, ako se Ceres nađe u šestoj kući koja govori o našem okruženju na poslu, to će nam ukazati na to da naša želja da brinemo o drugima (i da oni zauzvrat brinu o nama) može predstavljati veoma važan aspekt našeg posla. Ceres takođe govori o tome u kojim životnim područjima će naše samopouzdanje biti uvećano ili umanjeno, kao i da li ćemo kritikovati ili prihvatiti osećanja drugih ljudi.
Aspekti koje Ceres pravi s drugim planetama ili asteroidima ukazuju na način an koji je naša želja da negujemo druge povezana s drugim energijama i porivima naše ličnosti. Na primer, težak aspekt sa Saturnom ukazuje na postojanje neke blokade u našoj sposobnosti da brinemo za druge.
Ceres govori o brzi i pomoći drugima. Uticaj Ceresa je poput uticaja kombinacije Bik-Rak-Venera-Mesec. Bez obzira u kojoj se konfiguraciji nađe, Ceres je skoro uvek povoljnog uticaja. Njene konjunkcije i poluiznosi u sinastriji poboljšavaju kvalitet odnosa s drugom osobom, jer Ceres ima želju da obezbedi udobnost, strpljenje i bezuslovnu ljubav.

 
Palas Atena (Minerva)

 Kraljica-ratnica, princip je kreativne inteligencije i mudrosti. Atena je rođena iz glave Zevsa (Jupiter), postajući jedina na Olimpu koju nije rodila majka. Predstavljajući božansko znanje, ili mudrost, ona predstavlja ženski izraz savršenog razumevanja. Takođe vlada odnosom oca i kćerke i svim incestuoznim vezama, kao i onima u kojima postoji zlostavljanje, u kojima neravnoteža snaga mora biti ispravljena. Palas, mudra ženska ratnica, daje značenje i usmerenje ženskoj borbi za slobodu od dominacije muških sila. Astrološki, Palas Atena opisuje način na koji se suočavamo s pitanjima učenja, kreativnosti, umetnosti, politike, isceljenja, otuđivanja u vezama, takmičenja i straja od uspeha.
Palas se vezuje za kreativnu inteligenciju i sposobnost originalnog razmišljanja i umetničke sposobnosti.
Kuća u kojoj se nađe Palas ukazaće na životno područje u kome će sposobnost razmišljanja i kreativnosti biti izraženi. Na primer, kada se Palas nađe u šestoj kući, bićemo naročito vešti u korišćenju kreativnosti za rešavanje problema vezanih za posao.
Aspekti koje Palas pravi s drugim planetama i asteroidima ukazuju na način na koji naša kreativnost dolazi u vezu s drugim energijama naše psihe. Na primer, dobar aspekt između Pallasa i Jupitera ukazuje na potragu za univerzalnim istinama i sposobnost da se vidi i ono što nije očigledno.
Asteroid Palas Atena govori o mudrosti, intuiciji, ravnoteži intuicije i logike, strategije, nauke. Palas takođe može govoriti o sekusalnoj intimnosti žena u sinastriji.


 Vesta (Hestia)

Večni plamen koji neprestano gori u srcu. Kao princip usredsrešenosti i posvećenosti, Vesta je jedna od najobožavanijih boginja. U drevna vremena, ona je predstavljala goruću energiju u srcu života i društva. Njen poziv za pročišćavanjem je krik za istinom. Astrološki, Vesta opisuje način na koji se suočavamo s pitanjima lične integracije, rada, posvećenosti, žrtvovanj, otuđivanja u ličnim vezama i niz seksualnih pitaja koja uključuju poricanje i strah od intimnosti.
Vesta je princip fokusiranosti i posvećenosti. Ukazuje na načine na koje rešavamo pitanje lične integracije i intimnosti s drugima. Takođe je vezana za način na koji izražavamo svoju sekusalnost. Nju je najteže razumeti od svih velikih steroida.
Kuća u kojoj se nađe Vesta ukazuje na životno područje koje će najverovatnije biti fokus naše posvećenosti. Takođe može ukazati na područja u kojima ćemo najverovatnije nailaziti na prepreke. Na primer, ako je Vesta u drugoj kući, to ukazuje na posvećenost stvaranju finansijske sigurnosti ili na prepreke vezane za potrebu za tom sigurnošću.
Aspekti koje Veta pravi s drugim planetama i asteroidima ukazuju na način na koji je naš princip usredsrešivanja vezan za druge energije koje posedujemo. Na primer, dobar aspekt s Merkurom govoriće o osobi koja je posvećena jesnoći misli i u stanju je da veoma precizno fokusira svoje ideje.
Asteroid Vesta je "čuvar vatre", čuvar istine i drugih duhovnih i kulturnih vrednosti. Vesta je od izuzetnog značaja za "stare duše" koje imaju osećaj misije i svrhe. Vesta predstavlja tačku koja govori o dobrim i toplim osećanjima.
« Poslednja izmena: 08. Dec 2006, 23:03:29 od andjela pizelly »
IP sačuvana
social share
Be sociable - have a Pepsi
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Iako se u nekim tumačenjima natalne kasrte često izostave asteroidi oni ipak imaju značenje i utjecaj, njihov položaj možete saznati na www.astro.com tako da idete na "Extended chart selection", upišete svoje podatke ako niste i lijevo dolje imate prozorčić gdje piše "additional objects" te u tom prozorčiću označite koji asteroid želite da vam se prikaže na karti

 Asteroid Juno  će vam biti interesantan zbog toga što nam opisuje bračnog partnera kakvog trebamo i kakvog ćemo dobiti, ne partnera kojeg mislimo da želimo već onakvog kakav nam zaista treba.

Juno po znakovima

Ovan: partner će biti jak, snažan, agresivan, aktivan, ova osoba nikada nema mira i nenadajte se da će vam ova osoba praviti društvo dok ispijate kavicu po nekoliko sati.

Bik: stabilan, tvrdoglav, materijalist, hedonist ali i obiteljski tip. Osoba u kojeg se možete pouzdati.

Blizanci: osobama sa ovom pozicijom Juna nikako ne pašu šutljive osobe, njima treba puno razgovora i razgovora, vole da im je partner pametan, komunikativan, društven.

Rak: vi trebate osjećajnog i brižnog partnera koji voli obitelj, dom, djecu. Koji će vam slati ljubavne sms-iće i obasipati vas pažnjom i podsjećati kolik ovas voli,obožava.

Lav: vaš partner ne treba biti u show biznisu ali svakako mora biti zabavan, kreativan i zaigran. Ali mogao bi biti arognatan, egocentričan u svakom slučaju zaboravite na šutljive i povučene tipove.

Djevica: trebate partnera koji je efikasan, pedantan, praktičan, radišan i naravno pazi na vaše zdravlje i kuha čaj kad ste prehlađeni.

Vaga: vama treba partner koji je šarmantan, društven, ima umjetniču crtu i naravno razmišlja o braku, koji nije za usputne veze i provode.

Škorpion: vama treba intenzivan partner, pomalo tajajnstven, jak i definitivno dobar u krevetu, teba vam jako strastvena osoba koja zna što želi i zna kako to dobiti.

Strijelac: partner će vam biti iz totalno drugog okruženja, vjerovatno će biti među vama razlike u obrazovanju a mogao bi lako biti i stranac. Čak i ako vam partner ne bude Strijelac u horoskopu imati će obižlja strijelca. Može biti visoko obrazovan, osoba koja je često na putovanjima, puno će pričati a malo slušati.

Jarac: vama treba praktičan partner koji je dobro organiziran i može vam pomoći u poslovnom smislu. Partner jarac nepokazuje puno emocija, ali ispod hladne vanjštine krije se vatreno srce, treba smao znati put do jarčeva srca a kada ga nađete budite sigurni da ćete tamo i ostati dugo vremena.

Vodenjak: vama treba partner koji je u najmanju ruku neobičan, može biti genijalan, ekscentričan, ili se praviti lud , a moguće i sve navedeno. Moguće da se radi o partnerstvu/braku koje je malo neobično, drugačije od ustaljenih normi. Vodenjak se fanatično bori za svoju slobodu i prostor. Vodenjak vaš partner mogao bi biti čak i astrolog ili vrlo neobičnog zanimanja.

Ribe: ova pozicija Juna govori o osobi koja je možda zadovoljna samo slikom i maštanjimao partneru. Ako us u braku ili žive sa stvarnom a ne imaginarnom osobom tada u mašti eliminiraju partnerove mane i virtualno si slažu u galvi sliku idealnog partnera. Kako su ribice jako osjećajna bića pazite da ne uletite u brak samo zato jer vam je žao te osobe ili jer vam je samo draga. Vladar riba-neptun je planet jake mašte, imaginacije, života u bajci tako da širom otovrite oči i spustite se na zemlju.

Juno po kućama

1.kuća: prva kuća ste vi sami, kako vas drugi vide, kako pristupate svijetu oko vas. Juno s ovom pozicijom može stvoriti situaciju da am je partner centar svijeta, isto tako ova pozicija daje vam dašak dječjeg entuzijazma, malo djećje naivnosti i nevinosti. Ovo posebno ima značenje ako vam je Juno u konjukciji s Ascedentom i u istom znaku.

2.kuća: ovo je kuća novca, posesivnosti i samovrednovanja. Brak pojačava vaše vrednovanje samog sebe tj. donosi osjećaj da više vrijedite. Ako osoba s ovom pozicijom uđe u brak smao kako bi zadobila samopoštovanje i osjećaj vrijednosti, često na tom putu izabere krivog partnera i u tom slučaju ostaje u braku kolčiko god brak bio loš jer gleda na razvod kao na katastrofu. Mogli bi se oženiti zbog novca il ismatrati partnera svojim vlasništvom.

3.kuća: s ovom pozicijom Juna komunikacija je jako, jako bitna i patneri u zajednici će često raditi na poboljšanju svoje komunikacije, razumijevanju, razgovarati o osejćajima pogotovo ako je Juno u dobrim aspektima (trigon, sekstil) može govoriti i o dobroj komunikaciji i osjećajnosti u braku, a Juno u lošim aspektima (neke konjukcije, kvadrati, opozicije) govori o lošoj komunikaciji, manjku razgovora i osjećaja.

4.kuća: osoba s ovom pozicijom Juna može doslovce biti u braku sa svojim domom. Ovaj položaj Juna govori o potrebi za osobom iz domaćeg okruženja, istog kraja. Isto tako nakon vjenčanja mogli bi lako postati kućanica.
(ako vam supruga ima ovu poziciju Juna zapitajte se jeli vam vrtlar zgodan, moja preporuka je što stariji i ružniji vrtlar, ako se pitate zašto pogledajte malo "Kućanice na novoj tv)
Muškarca s ovom pozicijom Juna mogli bi prijatelji počastiti epitetom "papučar" dok će za vas biti divno da vam pomaže u kućanskim poslovima i pegla dok vi odmarate.

5.kuća: ova pozicija Juna govori o tendenciji da brak popravi vašu kreativnost, naravno partner će biti kreativan, društven, dobar sa djecom, sportaš. S druge strane mogao bi se ponašati kao dijete i ujutro odlaziti na igralište umjesto na posao.

6.kuća: osoba s ovom pozicijom mogal bi lako biti udata za svoj posao, lako bi se moglo dogoditi da se udaju/ožene za kolegu/kolegicu ili poslovnog suradnika, ali nećemo isključiti ni šefa kao potencijalnog bračnog partnera.
Isto tako ova pozicija govori da trebate partnera koji se s vama može mjeriti u poslu.
Ako je Juno u lošim aspektima brak i posao mogli bi naići na poteškoće a u dobrim aspektima dobro ćete balansirati između braka i posla, isto tako partner bi mogao želiti da vam postane nadređeni ali isto i vi želite-njemu postati nadređeni, u svakom slučaju borite se za ravnopravnost ako želite da zajednica opstane.

7.kuća:ova pozicija pojačava vašu želju za brakom/zajednicom. To će vam biti velika okupacija. Za vas nije stvoreno samovanje.

8.kuća: e vi trebate sex-mašinu za partnera najblaže rečeno! A kako 8 kuća vlada partnerovom posesivnošću i ljubomorom lako bi vam se moglo desiti da vas partner smatra svojim vlasništvom, pogotovo ako je Juno u lošim aspektima.
Brak će vam pomoći da se transformirrate željeli vi to ili ne.

9.kuća: trebate partnera s kojim možete ići na duga putovanja, razgovarati o filozofiji. Partner bi mogao biti totalno drugog statusa, obrazovanja a lako moguće i stranac.

10.kuća: ova pozicija Juna lako može govoriti o braku s karijerom jednsotavno rečeno. Partner bi vam mogao pomoći u karijeri i poslu. Ako je u lošim aspektima partner će se umiješati u vaš uspjeh i karijer uželjeli vi to ili ne, ili se ne želite razvesti jer vam partner pomaže u poslu.

11.kuća: osobe s ovom pozicijom lako bi se mogle udati za prijatelja ili ostati s partnerom u prijateljskim odnosima nakon razvoda. Partner bi se mogao baviti hzmanirarnim, socijalnim radom a i vi nakon razvoda.

12.kuća: s ovom pozicijom budeite na oprezu, kao moguće da vas životni ili poslovni partner želi izigrati, mogao bi vam čak biti i neprijatelj. Vi jednostavno se uvlačite u nevolje samo zato jer ste magnet za krive osobe. Ovo je posebno isitina ako Juno im a loše aspekte pogotovo s vladarem 7.kuće. Ova pozicija može se ispoljavati na način da vam je partner dobra i nježna osoba ali u stalnoj potrebi za vašom pomoći.

 
« Poslednja izmena: 08. Dec 2006, 23:04:52 od andjela pizelly »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
Odlično Andjela  =D>
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik


Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 220
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
negdje sam pročitala da asteroid Juno vjerno opisuje našu sliku idealnog partnera  :chuckel:
moja Juno u Ovnu na 9 st (stupanj Strijelca) u 10. kući odlično opisuje mog idealnog muškarca - jak, snažan, "pravo muško" sa nešto odlika avanturističnog strijelca (društven, komunikativan, elokventan, koji je spreman na izazove) i 10. kuće (da ima status u društvu, poznat, da ga se cijeni) :)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik


Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 220
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
evo što sam pronašla o asteroidu Vesti koju lik koristi kao važan faktor u usporednim horoskopima:

Vesta Brief

Vesta is almost always connected (0, 180, 90, 135 or 45 degrees away from) to any of the following:

The other person's Moon.
The other person's Vesta.
The other person's Lunar Nodal axis.
The other person's angles

The other person's Sun

The other person's Sun/Moon midpoint


If you are looking at a composite or Davison chart then Vesta is almost always connected to any of the following:

The Aries Point (00 Cardinal, 15 Fixed)


Is not connected with any planet (without planetary ptolemaic aspect)

The Moon.
The Lunar Nodal axis.
The angles

The Sun

The Sun/Moon midpoint

All of these factors play probably the most important role in the creation of a commited, passionate and intimate relationship. There are some other planets that I have often seen tied in to Vesta as well and they certainly add an interesting dynamic. They are listed in order of what  have noticed more as a happening factor in relationships. I also think these can probably apply to the natal chart.Vesta-Uranus. Sparks fly. This is often the aspect you see at the beginning of relationships. Strong sexual energy as well flirtatiousness.

Vesta-Venus. Strong appreciation for each other's sense of beauty and grace.

Vesta-Saturn. Marriage or something officialized like that.

Vesta-Neptune. Either the ultra-romance, or the ultimate disillusion. Blinded by love or blind of love. I have seen many affairs involving Vesta-Neptune. It's like when you love someone but you don't know why...

Vesta-Mars. Strong sexual energy. Ego gets involved.

Vesta-Pluto. Profound experiences. Deep feelings. Relationships created from some sort of turmoil.

Vesta-Mercury. Intellectual attraction.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Mogao bi ovo neko prevesti :-k
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik


do what you wilt should be the whole of the leo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 485
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.5
mob
Nokia E70
znam ortaka koji ima aspekt na kraju raka sunce-palada sa ascedentom na kraju ovna i u trigonu sa uranom u skorpiji koji je na fiksnoj zvezdi. turak poreklom, mada nije bas povukao tolike te gene. rekli su mu da je nadaren za logiku dok je bio u osnovnoj i uglavnom je radio svakakve vrste poslova. izmedju ostalog ima u aspektu sa suncem i severni mesecev cvor na pocetku lava i neki tzv. vidovit covek mu je rekao da je pravi lav a njegova keva bi da on zavrsi neku visu skolu. sve u svemu tipican primer kako taj asteroid prenosi i ojacava uticaje drugih aspekata. drugo, ako bi malo gledali mitologiju o zevsu, koji je vole devicanske devojke u obliku orla, labuda itd. dolazimo do toga da su lav i neki asteroid koji vlada devicom povezani i strelac i asteroid koji vlada vagom. mi ionako verujemo u unapred odredjena pravila i kada bi zanemarili astronomiju i orbise ti asteroidi bi nasli svoje logicno mesto u zodijaku.
IP sačuvana
social share
25 whores in the room next door, 25 flores and i need more... another black hole in the killing zone, a little more med in the methadrom
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ajde da i ja pomognem...

Juno u Aspektima....

Juno u aspektima može značiti da težite privući partnera koji ima osobine znaka koji je vladar planete koja radi aspekte s Junom.Npr. Juno aspekt mars bi vas mogao privući ovnovskom tipu

JUNO ASPEKT SUNCE:
Osoba teži da privuče dramatične lavovske tipove partnera. Obrnuto, ova bi osoba mogla biti ta koja je dramatična nakon braka.
Pozitivni aspekti djeluju slično kao Venera. Oni povećavaju šarm i socijalna umijeća. Ali, Juno ovdje ide još dalje dajući ovoj osobi dozu nevinosti. Mi volimo osobe koje imaju konjukciju Venere i Sunca jer su šarmantne. Osobe sa aspektom Juno/Sunce volimo jer su «slatke».
Negativni aspekti su indikatori konflikta ega između partnera. Počesto se tu nađu poteškoće u pronalaženju i zadržavanju partnera.

JUNO ASPEKT MJESEC:
Privlačit će vas emocionalni partneri koji će se brinuti o vama, i biti će kućanski tipovi. Takvi će biti u pozitivnim aspektima.
Negativni aspekti indiciraju raspad između vaših emocionalnih i partnerskih odnosa. Mogli biste dobiti preemocionalnog partnera ili će on puno zanovijetati.

JUNO ASPEKT MERKUR:
Vaš partner neće biti tiha osoba.
Pozitivni aspekti označavaju dobru komunikaciju između vas i vašeg partnera.
Negativni aspekti označavaju probleme u komunikaciji sa partnerom. Jedan će drugog stišavati jer ćete htjeti govoriti u isto vrijeme.

JUNO ASPEKT VENERA:
Privlačit će vas šarmantan partner sa umjetničkim osobinama. To je tako u pozitivnim aspektima.
Negativni aspekti donose lijenog, nedoličnog partnera. Partnerstvo bi moglo vama donijeti te osobine. Nastat će konflikt između vaših sposobnosti pokazivanja ljubavi (Venera) i onoga što trebate od partnerstva (Juno). Moglo bi vam biti teško izraziti ljubav.

JUNO ASPEKT MARS:
Brak i partnerstvo bacat će vas u akciju. Mogao bi vam biti potreban partner da bi ste općenito bili aktivni.
Negativni aspekti su indikator prepiranja s partnerom. Oboje želi biti dominantno u vezi.

JUNO ASPEKT JUPITER:
U pozitivnim aspektima partner će biti ekspanzivno optimističan i jovijalan. I radit će vas optimističnim. Pazite da se ne udebljate.
Negativni aspekti privlače preoptimističnog partnera koji izaziva sreću. Moglo bi doći do problema zbog religijskih ili filozofskih razlika. U stresnim aspektima je moguće da dođe do nevjere partnera.

JUNO ASPEKT SATURN:
Partneri će biti stariji ili u duhu ili u godinama.
U pozitivnim aspektima partneri će biti postojani, praktični i moći ćete se osloniti na njih.
Negativni aspekti bi mogli biti indikator da će brak ili kasniti ili biti negiran. Ako imate ovaj aspekt, nemojte se ženiti dokle se god vaš prvi Saturn ne vrati, a to će biti oko 29 godine života. Ovi aspekti su slični onima koje radi saturn kad se nalazi u 7. kući. To indicira i osobu koja će biti u lošem braku samo da bi bila sigurna. Ako se ova osoba vjenča prije nego što joj se njezin natalni saturn vrati, tj. prije 29 godine, to će biti brak koji će polako propadati sve dok se svi osjećaji ne izgube.

JUNO ASPEKT URAN:
Za ljude s ovom kombinacijom, slijedeći primjer postaje živa istina:
Ulazite u sobu u kojoj je 20 ljudi. 19 ljudi je normalno i zdravo, a 1 osoba je ili pobjegla iz ludnice ili su je oteli vanzemaljci…. Ali zašto se zagledate baš u tu 1 osobu ???!!!?!?!?
Uran uvijek mora biti drugačiji.
U pozitivnim aspektima ne upadate toliko često u nevolje. Partner će biti neovisan i jako bistar. To će biti veza u kojoj će oba partnera moći raditi ono što vole bez ograničenja. Svatko će imati onaj «samo svoj» prostor… u ovome je uran fantastičan.
Negativni aspekti dovode do više brakova. Ne žurite u brak ako imate ovaj aspekt. I zaboravite konvencionalnu vezu.

JUNO ASPEKT NEPTUN:
Ako imate negativni aspekt, MOLIM VAS, ne ženite se zbog sućuti prema nekome ili zato što ih trebate «spasiti». Zapamtite broj policijske službe i neka oni odvedu vašeg partnera da ga profesionalci spase.
U pozitivnim aspektima partner će biti senzitivan, empatičan i pun mašte. Ovo je indikator za idealiziranjem partnera.

JUNO ASPEKT PLUTON:
Partner će biti intenzivan i tajnovit. Pošto je Pluton planet transformacije, jedno od vas će u braku biti transformirano.
Pozitivni aspekti vam donose snagu za koju niste ni znali da je imate.
Negativni aspekti vam isto daju snagu, ali postajete ili vi ili partner diktator i jedno želi vladati drugim. Osjećaji lako prelaze VOLIM TE/MRZIM TE/ OPSJEDNUT SAM S TOBOM…….i ako prekinete vezu, ovog partnera nećete nikad zaboraviti.

JUNO ASPEKT ASCENDANT:
U konjukciji, Juno nas čini privlačnijim, kao venera.
To je i sa drugim pozitivnim aspektima, ali malo slabije.
Opozicija je ovdje pozitivan aspekt.
Konjukcija čini osobu orijentiranijom, pogotovo ako je Juno u 1. kući. Ako je Juno u 12. kući, isto će postojati želja za udajom, ali sa nekim restrikcijama.
U kvadratu ( još ako je tu umiješan MC), brak će biti stresniji i zahtijevat će konstantno privikavanje. Bar neće biti dosadno……

JUNO ASPEKT MC:
Juno od ove osobe čini bračnog savjetnika i ljude koji rade u ustanovama za sprječavanje pobačaja i zlostavljanja djece. Kad je riječ o karijeri, nema veze dali je pozitivan ili negativan aspekt. Negativni aspekti ovdje čak donose više uspjeha u karijeri jer imaju više sange. Oni sa pozitivnim aspektima će raditi sve lagano i neće upirati toliko čvrsto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
EVO JOŠ NEŠTO:

KAD TRANZITNI JUNO RADI KONJUKCIJU SA NATALNIM JUNOM JEDNE OSOBE, TADA BI SE TA OSOBA TREBALA UDATI, TJ. OŽENITI.....:

Isto vrijedi kad Juno tranzitira 7. kućom
  :flower:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Da, ja volim svaki dio natalne prokomentirati, pa evo da prokomentiram.... Sebe....  :[115]:

Moj Juno je u jarcu u 12. kući.... 
A šta mi kaže moj Juno? Neprijatelj.... najgore je što se to bilo ispostavilo kao istinito sa mojim prošlim dečkom kad smo probali živit skupa pa je ispao rusvaj. I onda sam naučila par lekcija  ...
Ali, sad je O. K. Za mog sadašnjeg sam sigurna da će ostati i budući.   :[115]:

Što se tiće aspekata, kvadrat merkur, sekstil uran.

Ah, što se tiće merkura, i prije nego što sam si pogledala natalnu, znala sam da imam ovaj aspekt.... 

Ovako, što se tiće urana, uvijek sam ja imala drugačije frajere... dokle se god nisam natjerala da nađem nekog normalnog... i jedino s njim sada imam kad mi treba moj prostor, potpunu slobodu.... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Muzej srpskog jezika :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.116 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.