Magiju je teško definisati,može se reći da je to uticaj na nekoga bez njegovog voljnog učešća. Magija postoji,to je sigurno a razlozi zbog kojih je to mnogima smešno su jednostavni:pravi se previše fame i mistifikacija oko te,može se reći,prirodne pojave. A o zastrašivanju,da ne pričamo! 8)
Hm sta znam. . ja se vodim nekom logikom da,eto, ja sam recimo vernik. Verujem u Boga. Al isto tako postoji i onaj drugi, Sotona. Zla sila. . . Oba entiteta predstavljaju super nadmocna bica. Logicno je da postoji i magija. E sad , smatram da ako covek iskreno veruje u Boga, i zivi poboznim zivotom da doticna "magija" nema efekta na njega.
njidje veze. a i bog nije onaj koji ti mislis da jeste...
Ti bas opravi temu. Niti si ista objasnio,samo si puko reko bez ijedne cinjenice. :ballbounce: :-k A smatram da verovatno mislis na "svog" Boga to jest religiju ili sektu kojoj pripadas. A to je vec individualna stvar i ne bi ni trebao da drugima podvaljujes svoje stavove, to jest da tvrdis kako ti znas i u pravu si dok tudja verovanja nisu. Smesno. [-X
Pa, ako se gleda da je 'Bog' stvorio Satanu, i... ma sto bih pisao vise, evo ovako:
I evo (jedan, od mnogo, mnogo, mnogo primera, tvog divnog boga):
"You are my battle-ax and sword," says the LORD. "With you I will shatter nations and destroy many kingdoms. With you I will shatter armies, destroying the horse and rider, the chariot and charioteer. With you I will shatter men and women, old people and children, young men and maidens. With you I will shatter shepherds and flocks, farmers and oxen, captains and rulers. "As you watch, I will repay Babylon and the people of Babylonia for all the wrong they have done to my people in Jerusalem," says the LORD. "Look, O mighty mountain, destroyer of the earth! I am your enemy," says the LORD. "I will raise my fist against you, to roll you down from the heights. When I am finished, you will be nothing but a heap of rubble. You will be desolate forever. Even your stones will never again be used for building. You will be completely wiped out," says the LORD. (Jeremiah 51:20-26)
(Note that after God promises the Israelites a victory against Babylon, the Israelites actually get their butts kicked by them in the next chapter. So much for an all-knowing and all-powerful God.)
Odoh sa teme.. couldn't resist :chuckel:
Ne verujem u magiju, imam dosta rodjaka koji veruju u to, i to je previse..
Magija je sastavni element animizma, koji predstavlja prvu fazu u razvoju religije i najprimitivniji nacin tumacenja pojava... Tu nema nista logicno ni razumno.
- Besramno, Mefisto, zaista besramno - reče zgađeno Gospodar Raja i stade pred mene, ne skrivajući docrtane rupe od zarđalih eksera. Apostolke rupe, masna kosa preko ramena i belo haljinče. Gospodar Raja. Tužno i smešno u isti mah.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.