Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 15:56:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Imao okrsaj i sta sad?  (Pročitano 5537 puta)
05. Maj 2012, 03:12:35
Zodijak
Pol
Poruke 3
Browser
Chrome 18.0.1025.168
Pozz ljudi.   .   nov sam na forumu.   .   nezz da li sam u dobrom podforumu al nek admin premjesti ako ne valja :) Nego.   .   

Vracao sam se kasno iz grada.   .   .   .   .   presrela me 4 lika , nakon duze borbe dobijam ja po glavi,nailazi mi drug,dize me vodi u bolnicu,vadim ozlijednu listu,prijavim policiji.   .   .   .   oni otkriju ko je.   .   .   .   E sad: Idemo na sud za neke 4 sedmice, vjerovatno cu i ja da platim zbog krsenja javnog reda i mira i zakona o oruzju i municiji,nego.   .   .   .   sve je predano na sud kao i moja OZLIJEDNA LISTA.    Pa vas pitam: Da li ja trebam negdje jos da je odnesem,znaci  u neko osiguranje ili nesto, ili samo neka je na sudu? Posto, kako "oni" to na kraju placaju? Da li sudija odredjuje koliko da plate ili neko drugi?
Unaprijed zahvalan

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora Anea (Vreme: 05. May 2012, 08:21:36)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
 Smile presrela te cetri "lika" onako bezveze... Smile
i nakon duze borbe dobijas po glavi... Smile...
jesu te presrela 4 lika ili 4 pajaca... Smile
no ajd dobro... Smile

prvo... remecenje javnog reda i mira je jedno..a nanosenje tjelesnih povreda..drugo..
a posjedovanje i koristenje oruzja i municije je trece... Smile

ako si iz bosne...onda si najebao... Smile
za nelegalno posjedovanje oruzja automatski bez ikakve price...dobijas dvije godine zatvora... Smile
svaki metak..koji je bio kod tebe... u trenutku izlaska sluzbenih lica na mjesto dogadjaja..
po jedan mjesec robije plus...dobijas...

za nanosenje tjelesnih povreda...moze da se dobije od 1 mjeseca do 3 godnine zatvorske kazne...
a za remecenje javnog reda i mira je predvidjena kazna na licu mjesta..tj dobijas uplatnicu..
koju moras da uplatis u roku od 24 h....a simbolicna kazna je oko 200 km..iliti sto evra...pa do 1000 km...
zna da izadje ako to ne uplatis...u roku od 24h...i ako to dodje do suda... Smile

u slucaju da si maloljetan...moci ces da se izvuces...za tucu i remecenje javnog reda i mira...
ali za oruzje...sumnjam...da ces se izvuci ako imas vise od 16 godina... Smile
sto je po meni savim okej...i ne treba da se izvuces...
jer ako te puste ti ces opet da nosas oruzje i vjerovatno ces ili da ubijes nekoga ili da budes ubijen... Smile

sve u svemu ti si najebao....kao i bilo ko ko je umijesan u taj belaj... Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Zajeban si ti. Napadnu te 4 lika i ti tek nakon duže borbe dobiješ po glavi.
Šta će da bude na sudu zavisi od okolnosti slučaja. Ako nisi isprovocirao tuču, nećeš da imaš nikakve posledice, još imaš pravo na naknadu zbog lake telesne povrede.
Opiši šta se dešavalo pre okršaja i kako je tekla tuča, da vidimo šta možeš da očekuješ na sudu.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
nepostoji taj zakon koji ce da oslobodi nekoga ko je bio  ucesnik tuce..
pogotovo u tuci u kojoj su ucesnici bili naoruzani vatrenim ili hladnim oruzjem.. Smile
svakom ko ima gram mozga u glavi jasno je da su policajci kod njega pronasli municiju... Smile
a gdje je municija tu je i vatreno oruzje...znaci na robiju ide... Smile
i mislim da tu sve kauboje  treba smjestiti... Smile

sve u svemu...mislim da ti je jasno da oruzje ponekad nicemu ne vrijedi...
jer oruzje ne puca i  ne plasi samo..nikoga....nego onaj tko ga koristi...
jedno je nositi oruzje a nemati muda ga upotrebiti ..a sasvim nesto drugo je nositi ga i imati muda upotrebiti ga..
a fakticki u oba slucaja te zakon gotovo  isto kaci...

postoji velika mogucnost da ces jednoga dana naletiti na nekoga ko ce taklodje imati oruzje...
ali i ko ce imati muda da ga upotrebi...pa ce te upucati ko zeca...bez rijeci i bez miga na licu.. Smile

oruzje se ne nosi i ne mlatara se s njim..
ako nisi spreman da snosis posledice...
jer kako rekoh neki ljudi koji nose oruzje znaju i hoce i te kako da ga upotrebe...
a sem toga to je protiv zakonito....i ne postoji validno objasnjenje koje ce "zakon" uvaziti...
zbog cega ga nosis sa sobom...cim ga poneses i stavis za pas...
ti se smatras potencijalnim ubicom...kojeg treba sto prije odstraniti iz drustva...

sve sto s njim mozes da uradis to je da zavijes u crno svoje i necije tudje roditelje...
a sebi i jos nekome da sjebes zivot...

moj savjet ti je da se okanes mangupisanja..jer je ocigledno da nisi rodjen za to  i da nemas felu  za to...
takve seronje niko ne voli...niti zeli u svojoj blizini...
normalni ljudi izlaze u " grad" da se zabave..provedu.." ganjaju cure" i uzivaju...
a samo gnjide izlaze da bi pravili sranje i drugim ljudima upropasatavali vece...
imao si ti i srece...a zapamti ...sreca i pare su najvece kurve..uvijek su kod nekog drugog.. kad tebi trebaju najvise... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Ako te neko napadne imaš pravo na nužnu  odbranu i to te oslobađa krivice. Bilo bi krajnje nepravično kazniti žrtvu zato što se branila. Zato je zakonodavac i predvideo institut nužna odbrana.
Ali ako je neposredno isprovocirao napadača i naveo ga na napadne, onda je to nešto drugo.
Iz uvodnog posta ne vidim da je bilo potezanja oružja.
Treba malo više informacija.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
Citat
javnog reda i mira i zakona o oruzju i municiji,

znas kako..sluzbeno lice kad izadje na uvidjaj...tj mjesto dogadjaja...
duzno je izvrsiti legitimisanje i pretres svih zatecenih lica...na mjestu dogadjaja..
izdvojiti osumnjicene.. za krsenje javnog reda i mira...ili bilo koji drugi prekrsaj...
i ako posjeduju ..duzni su izvrsiti pretres i njihovih prevoznih  sredstava...
posebno ako su lica u alkoholisanom stanju..
onda  po slobodnoj procjeni...
mogu da ih lise slobode...ili samo uz upozorenje ili prekrsajnu kaznu puste...

cim je on pomenuo neki zakon...o oruzju..logicno je da su nesto nasli od oruzja... Smile

zakon o samodbrani fakticki vise ne postoji...naravno uzima se kao olaksavajuca okolnost...
ako lice nije izazvalo eksces...ali dio krivice mora da snosi...
tj za djelo u ucestvovanja u tuci...ili ako je posjedovao oruzje..za izazivanje opste opasnosti...

sto bi znacilo.. danas..ako ti neko iz cista mira opali samar na ulici...
a ti uzvratis..bit ces isto tretiran pred zakonom... kao i drugo lice
koje je ucestvovalo u tom prekrsaju...

to ja licno smatram podobnim..i dobrim...
jer na taj nacin se sprecava da prekrsaj poprimi vece razmjere... Smile

mada ..realno gledajuci...to bas i nema smisla...
jer ja ne znam nikoga...ko je bio napadnut od nekog a da nije reagovao...
tj...to je normalna reakcija i urodjeno u svim zivim bicima..ali..jbg..zakon je zakon..
i sigurno ima svoju svrhu cim je kao takav usvojen ...sto znaci da je primjenjiv...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
 Ma vidite da ga boli uvo-nema ga dva dana sa malo više informacija tj. detalja. Bog sveti zna šta se tu desilo al' da ima pravo da se brani utokom-ima i treba.
« Poslednja izmena: 07. Maj 2012, 22:28:51 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
Ma vidite da ga boli uvo-nema ga dva dana sa malo više informacija tj. detalja. Bog sveti zna šta se tu desilo al' da ima pravo da se brani utokom-ima i treba.

nema pravo ni da nosi (osim ako nije lice koje radi pod oruzjem ili ima vremenski ogranicenu dozvolu za nosenje zbog prirode posla ili ugrozenosti zivota) a kamoli da upotrebi, osim ako mu zivot nije ugrozen pod striktno odredjenim uslovima, koji se naknadno vestace na mestu uvidjaja i strasno su tesko dokazivi na sudu.

Na primer, skroz plasticno, ne moze da dokaze da je bila samoodbrana ako mu lice nije bilo na manje od 20 cm od tla nasilno okrenuto ka tlu ili barem 60 stepeni od lica napadaca ili citavo telo - zajedno sa glavom, nize od nivoa visine kolena napadaca, , jedna ili obe noge celom duzinom na tlu u lezecem ili polu-lezecem polozaju sa nemogucnoscu da koristi makar i jedno koleno da se podigne, ako je prethodno dobio snazan udarac u neki od vitalnih organa pa je u pred-nesvesnom stanju, i slicno. E sve to zajedno MOZDA moze da bude pocetak da uspe da dokaze da je pucao da spasi sopstveni zivot.  Smile

zakljucak - nosite noz  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.168
Evo vise informacija,tacno sta i kako:
Kada sam krenuo iz grada presreli su me ta 4,nakon duze rasprave izbila je tuca,uspio sam da se odbranim od 2,ali onda ona 2 su poceli da mene sutaju,a u tome su ustala i 2 od kojih sam se prethodno odbranio :) Znaci,tad me obaraju na zemlju i sutaju kud stignu.   Onako sav prebijen sam otisoa u policiji i  odmah ih prijavio,izbadio ozlijednu listu.  .  .  .  E sad kad je sutradan policija otisla po njih, kako da se izvuku, predali su "teleskop" palicu.   Napominjem da nikakve palice niti bilo kakvog drugog vatrenog ili hladnog oruzja nije bilo to vece kad su me presreli, nego je meni natovreno sada to za palicu.   Znaci, oni su svoju palicu odnijeli, rekli da je moja i da sam ja poceo da ih bijem sa njom,onda je oni meni oteli i odnijeli svojoj kuci.  .  .  LOL.    Smile E sad vidicemo kako ce da prodje sud, nego mene zanima, da lic emorati da mi palte odstetu zbog nanonsenja tjelesih povreda ili nesto?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
ako nema tvojih otisaka na palici, ne mogu da dokazu nikad da si je koristio  Smile

tako da ta prica na prolazi, ostaje dakle samo izivljavanje njih 4 nad tobom i nanosenje telesnih povreda i za to ce da krivicno odgovaraju, a odstetu samo u posebnom postupku ako resis da podneses prijavu licno protiv konkretno svakog od njih ili posebno nekog od njih i to recimo za pretrpljeni strah, ozlede ili traumu i to su postupci koji u Srbiji traju 15 godina, pa srecno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 15:56:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.