Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Jul 2025, 14:29:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Covek je senka.  (Pročitano 4364 puta)
15. Mar 2012, 14:57:34
Svedok stvaranja istorije

Ego sum qui sum.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 15076
Zastava
Browser
Chrome 17.0.963.79
Covek kao ‘’COVEK’’  sta je on uopste?Nekome bitan,nekome totalno nebitan lik. Tvrdim da je covek senka. Ljudi borave tu u tvom zivotu I onda poput senke nestaju u noci. Neki od njih se vrate kao senka kad se sunce rodi. ,neki ostaju u mraku. Nemaju svrhu osim nesvesne zelje za sazaljenjem. Koliko god da se trudimo da shvatimo druge,upravo tada gubimo sebe. Niko od njih se ne trudi da shvati nas. Pod ovim ‘’Nas’’ mislim na ljude slicne sebi. Bitno je da si tu da ti njih saslusas,odgovoris kao da ce taj tvoj odgovor nesto njima resiti. Zasto im je uopste bitno to neko moje misljenje,kad su samo tu da im pruzim utehu. Zar niko od njih nije sposoban da ide svojim putem?Zato tvrdim da su ljudi senke!!!Pojave se samo u odredjeno vrema. Senka nije spodobna da bude tu ako nema neceg sto ce da je stvori. Ne volim sazaljenja,zato ne trazim misljenja drugih ljudi za svoje odluke. Idem svojim putem koji ja stvaram,donosim odluke koje meni odgovarajuu,a ne one koje su najprikladnije. Prihvatam svoje uspehe kao I svoje posledice. Ljudi kao ii senke ne mogu da prihvate,vec traze svrhu svog postojanja. Zasto su uopste tu I sta imaju od toga sto su tu. Cvrsto tvrdim  covek je ‘’SENKA’’!!!!!!!!!Senka nikad nece stati na tvoju stranu,uvek ce bezati na suprotnu. Kao da se plasi toga sto nosis u sebi. Tako isto I ludi,ako imaju imalo strahopostovanja prema tebi uvek ce biti distancirani,plaseci se da ne urade nesto pogresno,da ne kazu nesto sto bi te uvredilo. Ljudi su zarobljeni u svojim senkama. Kao mali bio sam ubedjen u prijateljstvo kao nesto najsvetije sto moze da postoji. Verovao sa u tu ljubav prijateljstva. ,sigurnu ruku prijateljastva. Bio sam u stanju da ja snosim posledidce zbog nekog,da bi njemu bilo bolje. Tu je bila moja najveca greska…Prijateljstvo postoji sve dok jedna strana ne oseti da je ova druga bolja u nekim stvarima I tu onda pocinje zavidnost. Prijateljstva su kratkorocna,ako stalno ne budes upoznavao nove ljude,nikad neces osetiti prijateljstvo. Ljudi koji tvrde da su ti prijatelji u dobru I zlu,bice ti prijatelji dok god misle da su u boljem polozaju. Kada budes uspeo da postignes nesto u svom zivotu,okrenuce ti ledja. Pricace ti kako si ti poleteo,kako uzdizes sebe,reci ce da si uobrazen. Senka te prati dok ima svoju svetlost,kada nje nema,nema ni te senke,nadam se da razumes o cemu ti pricam. Ljudi cesto idu glavom kroz zid ne razmisljajuci sta ce tamo naci. Totalno su sladjeni nekim stvarima da I ne razmisljaju koliko je to nesto vredno takvog ponasanja. Ljudi cesto lazu,vremenom se priviknu na to I to im postaje realno lazni zivot koji zive. Nikad nece priznati da zive u lazi. Jedno se uvek pitam da li obmanjuju druge ili sebe. Kakve koristi imaju od takvog laznog zivota. Pre ili kasnije sve ce se to doznati,onda nastupa situacija kako opravdati tolike izrecene lazi…Niceov Zaratustra je u pravu. Ljudi prihvataju dusu kao deo tog tela,dusa nije nista drugo do samo orudje tog tela. Upravljacki sistem. Jedino to sto um treba biti toliko sposoban da svoju dusu iskoristi na pravi nacin za svoje pobede. Ako um ne bude upravljao dusom,covek ce uvek biti psihicki nestabilna licnost. Coveka na samrti drzi jos jedino dusa koja zeli da jos malo bude sa telom…Um se cesto predaje smrti pre duse. Radim na takvom mestu gde gledam cesto ljude koji umiru,ljude kojima nema spasa. Svi oko mene zajednicki,trudimo se da pomognemo tom coveku,ali ja mislim da samo pogorsavamo njegove muke. Covecanski je pomoci nekome,ali sta uciniti u situaciji u kojoj nema spasa?Sta onda uraditi?Sta je tada ispravno,eticki,moralno?Produziti nekome zivot jos par dana,muciti ga,ili jednostavno pustiti da se dusa rastane sa telom?Ni sam ne znam oodgovor na to…Jedina stvar koja me jos uvek drzi na tom poslu je to kada nekome spasem zivot,kada mi ne umre na rukama. Celi zivot je borba izmedju svetlosti I tame. Nocu mogu da zive samo oni koji se stope sa tamom. Oni koji imaju u sebi neceg stranog,neceg cega nisu ni svesni. U tami ne postoje senke,ne mozes se tada sakriti. Dusa je tada otvoreno. Tad postoji pravo JA. Nocu srce razmislja,um spava. Takav je mehanizam samog coveka. Volim nocu da slusam ljude,tada otkrijem pravu stranu,tada mozak spava I ne shvataju zapravo sta pricaju. Tada shvatam ljude na pravi nacin. Tada zavirim u njihovo srce. Ne znam zbog cega,ali noc je iskrenost. Nice je u svojoj knjizi napisao :”Kada cujete kako se sami nazivaju “dobri I pravedni”,ne smecite s’uma da im nedostaje samo vlast da budu fariseji”.

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora klody (Vreme: 15. Mar 2012, 14:59:24)

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora WhiteGoa (Vreme: 17. Mar 2012, 22:45:17)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Linux Ubuntu
Browser
Chrome 17.0.963.79
mob
Nokia 6630, valjda
Jbte, a formatiranje teksta?  Smile
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.79
We mortals are but shadows and dust. Shadows and dust, Maximus!
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Predlazem citanje serijala Malaska knjiga palih  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.79
Predlažem uvođenje psihostabilizatora.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
Neki ljudi su senke, neki su jednostavno ljudi.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.79
mob
Nokia 
LJUDI SJENKE

Ima na svijetu mirnih, dobrih ljudi
što kroz život nečujno i tiho gaze
kao da nogom stupaju po pamuku,
a naše oči nikad ne opaze
ni njih ni njinu tihu radost ili muku.

Ima ćutljivih patnika na svijetu
što se samo umorno i gorko nasmiješe
na ljude kad se o njih teško ogriješe
i suminu ih nevini, nalik cvijetu.

I ima ljudi usamljenih i bo‘nih,
sa obrazima upalim i žutim
što ne čuje im se ni smijeha ni plača,
što žive kao samotna i divlja drača,

Ali s bodljama unutra okrenutim,
da nijedna nikoga ne ogrebe
i da nijednom nikoga ne ubodu
do samo svoje rođeno srce, i sebe.
Njih ne vidi naše oko kad ih sreta,
kad tiho prođu u mimogredu mirnu,
jer nikog oni ni laktom ne dodirnu
u vječnoj gužvi i vrevi ovog svijeta.

I žive oni tako, nečujni i neveseli,
i mile kao sjenke, kao vrijeme i sati,
i tek kad umru, slomljeni i uveli,
objave crni posmrtni plakati
da su i oni sa nama živjeli.
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.79
mob
Samsung 111111
kakav filozof...sam sebe zakopa tackom u naslovu  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mene mrzi da citam moze li neko da mi preprica?
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Ego sum qui sum.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 15076
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.79
Veliko hvala na kritikama,jer sam pocetnik i mnogo mi znaci...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Jul 2025, 14:29:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.