Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: pravni savet - ne znam gde ovo da stavim  (Pročitano 1758 puta)
20. Jan 2011, 21:31:43
Clan u razvoju

quid quid latine dictum sit, altum videtur

Zodijak
Pol Žena
Poruke 33
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung z 240
stavljam na ovaj pdf, iako je ozbiljno, al ne vidim nigde pravne savete.

Ako ima taj deo foruma, molim modove da mi post prebace tamo (hvala unapred)

Evo teksta:

Firmi koja je bila vlasnik stanova, komšije i ja platili zakupninu unapred (oni na 2 godine, ja na tri).
Firma posle ode pod stečaj, novi upravnik nam poništi ugovore, kaže da možemo da tražimo povraćaj novca formalno, ali da od toga realno nema ništa, i traži nam da ponovo platimo zakupninu za stanove koje smo već platili.

S tim što traži da mu plaćamo retroaktivno, od juna meseca, kada je firma otišla u stečaj (sve nam to ponudio u septembru, a sad će da nas tuži što nećemo ponovo da mu platimo nešto za šta smo već dali pare)

moje pitanje - na osnovu čega on ima pravo da nam traži novac za nešto za šta s nama nema sklopljen ugovor, a po onom ugovoru koji je ranije sklopljen - je to već plaćeno?

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora Belgrade (Vreme: 20. Jan 2011, 21:38:51)
IP sačuvana
social share
Prodaj čoveku ribu - i nahranio si ga za jedan dan.
Nauči čoveka da peca - i upropastio si sebi sjajnu poslovnu priliku.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Alcatel One Touch
Citat
moje pitanje - na osnovu čega on ima pravo da nam traži novac za nešto za šta s nama nema sklopljen ugovor, a po onom ugovoru koji je ranije sklopljen - je to već plaćeno?
   ...na osnovu bezobrazluka...knjigu zalbi u ruke...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Citat

Imate li vi nekakav pisani trag da je to placeno?
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

quid quid latine dictum sit, altum videtur

Zodijak
Pol Žena
Poruke 33
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung z 240

pa naravno.
ne bih davala pare za tri godine unapred bez priznanice.
IP sačuvana
social share
Prodaj čoveku ribu - i nahranio si ga za jedan dan.
Nauči čoveka da peca - i upropastio si sebi sjajnu poslovnu priliku.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 

pa naravno.
ne bih davala pare za tri godine unapred bez priznanice.

ne vidim razlog zasto se brines onda.
Nema prava ponovo da trazi novac, neka vas tuzi, isterati vas ne moze bez sudske odluke...Ako vas bude tuzio, platili ste.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Idi kod advokata da pogleda tvoj ugovor i klauzule o prevremenom raskidu ugovora. Takođe ponesi i odluku novog vlasnika. Stan ne napuštaj nego podnesi tužbu protiv novog vlasnika u dogovoru sa advokatom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
prvo skupi komsije i napravite udruzenje. sama nemas sanse.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Naravno da se udruže ali po mom viđenju oni treba da odgovore uz advokata da mogu prihvatiti preseljenje samo uz nadoknadu u visini kirije za stan odgovarajuće kvadrature, kvaliteta i na odgovarajućem mestu plus troškove preseljenja i ostale nanete štete prevremeno raskinutim ugovorom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
Nadam se da cete resiti ovaj problem pravnim putem jer sam se licno uverio u slicne mahinacije.

Kolega sa posla koji je prodao svoj stan, kao i njegova zena, jer su hteli da kupe veci, vec godinu dana se ganjaju sa jednim podizvodjacem. Sta se desilo?

2009, decembar valjda, nebitno, nasli su idealan stan, naravno, novogradnja, stan useljiv u martu 2010-te. Dogovor je bio da se da kapara u visini od 30% ukupne vrednosti, sto je ono malo sumnjivo al ajd. Angazuju advokata i potpisu ugovor/sporazum, sta vec, sa podizvodjacem da svaki naredni mesec koji budu cekali na useljenje, vracace im se deo po deo kapare. Dakle, ako je stan 100k evra, dali su kaparu 30k. Ukoliko se usele u aprilu, dva meseca posle roka, recimo podizvodjac im je vratio 5k evra i oni placaju jos preostalih 70k evra, znaci podizvodjac je na gubitku od 5k evra.

U medjuvremenu podizvodjac nestane bukvalno, preuzme posao drugi podizvodjac i pocne da zvalavi sa radovima. Epilog price je taj da se oni jos nisu uselili, ocekuju da ce sada u februaru, realno, zgrada je vec gotova ali nisu uspeli da odrade bilo kakav povracaj kapare, niti bilo sta, a imaju ugovor sa bivsim podizvodjacem koji je, ne znam iz kog razloga pravno nistavan sa novim podizvodjacem. Godinu i par meseci iznajmljuju stan, 200 e mesecno.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Ne vidim razlog zasto bi oni placali advokata za gledanje ugovora. Koliko vidim, a niko i nije danas, bas pri parama. Za to gledanje uzece im kes. Bolje da ostave novac dok ih ne bude tuzio. Pa onda lepo, kad izgubi, ako je sud pravican...ako lik nije jak da podplati sudije...neka covek lepo plati sve troskove sudjenja.
Ako imaju papir , uplatnice, ugovore gde pise da su platili, nemaju potrebe za strah.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.