Pokreni Se Srbine Мој Србине Ramon Molinas Belza Za Zivot Srbije нигде нећеш стићи Vecna mu Slava! Celo Srbstvo Diglo Se главну ријеч воде бранковићи Za Zivot Srbije устај Гавро,пуцај иза угла не можемо живјети од РУГЛА! DVERI SRBSKE
Ukratko u Srbiji konjske u inostranstvu normalne (realne) Kod nas je aktuelni 3gs jos uvek preskup (oko 900 eura) dok u americi mozes da udjes u prvi at&t shop i da ga kupis bez ugovora za 599$ ili 699$ + porez ciji procenat zavisi od drzave (USA) u kojoj kupujes. Na karaju sa porezom najskuplji model sa 32gb moze da se kupi za 530 eura sto je u odnosu na nasih 900 za ](*,)
« Poslednja izmena: 18. Sep 2009, 20:14:35 od zare88 »
Pokreni Se Srbine Мој Србине Ramon Molinas Belza Za Zivot Srbije нигде нећеш стићи Vecna mu Slava! Celo Srbstvo Diglo Se главну ријеч воде бранковићи Za Zivot Srbije устај Гавро,пуцај иза угла не можемо живјети од РУГЛА! DVERI SRBSKE
Posto sam "u materiji", moracu da te demantujem. To teoretski jeste tako, ali u praksi je daleko od toga. Verovao ili ne moroni iz AT&T-a, posto jedino kod njih mozes da kupid iphone u bilo kojoj varijanti (osim sim-free koji je mnogo skuplji), NECE da prodaju telefon po 650$ za 16gb, sa porezom. Da, dobro i procitao. Zavisi od dobre volje prodavca da li ce da ti proda. Ja sam jednu prijatlejicu slao vec, ne znam ni sam koliko puta u razne radnje, zvala je telefonom i sta sve nije pokusavala i rezime je da nije uspela za sada da kupi telefon iako je zelela da da celih 650$ za telefon. Moronima nije dosta para, vec hoce da te nateraju da potpises ugovor, da bi zaradili jos vise. Inace iphone kosta u prozivodnji oko 150$, sto znaci da i u ovoj prvoj varijanti imaju profit od 400%, ali im ni to nije dovoljno. Inace postoji varijanta sa potpisivanjem, pa onda raskidanjem ugovora i to je najjeftinija varijanta, ali je i najrizicnija. Postoji solidna verovatnoca da ti na kraju traze i telefon nazad, tako da mozes gadno da se ispalis, a opet sve zavisi od dobre volje prodavca. Ima i ebay varijanta, ali tek to je macka u dzaku i mogu da ti uvale svasta. Licno sam video nekoliko aukicja gde ljudi prodaju "NEW NEVER USED iPhone 3GS", a na slici se jasno vidi po svemu da nema veze sa iphone-om, vec da su u pitanju kinezi. Naravno gotovo svi stavljaju "no retur accept", pa se ti posle slikaj, kada platis nekog kineza. Inace smradovi iz AT&T-a traze neke uslove za koje ni sami ne znaju koji su. Traze da budes njihov korisnik, ako kazes da nisi korisnik, a pod korisnikom se podrazumeva da imas validan i aktuelan ugovor sa njima, a kada odes i kazes da imas ugovor, onda ti kazu da ne mozes da otvaras novi ugovor posto imas vec postojeci. Onda su jos maksimalno bezobrazni (kada sam slusao sta mi je ta zena pricala, nisam mogao da verujem). Ladno postavljaju pitanja tipa, a zasto ce vama bas taj telefon i slicno, sto je vise nego bezobrazno. Dakle ni malo nije lako, skoro da je nemoguce kupiti na bilo koji nacin osim uz ugovor i to da se isplati do kraja, dakle 2 godine.
Inace kod nas je oko 900 eur u radnji. Po oglasima imas za 700 ako se malo potrudis, a krecu se cene od 650-800 eur manje vise.
@smook
Posto me interesuje bas za Svajcarsku kako stvari stoje, jel mozes da mi kazes da li postoji neki nacin da se telefon uzme bez ugovora, uz raskid ugovora, ili na neki treci nacin, koji nije ugovor na dve godine?
inace mislim, nisam siguran da li sam u pravu ali mislim da bez ugovora fon moze da se kupi i u apple shopu, naravno dobijes i at&t karticu posto je telefon zakljucan
« Poslednja izmena: 18. Sep 2009, 22:24:02 od zare88 »
Hvala ti za ovaj cenovnik. Ja sam trazio nesto ovako "crno na belo" da ta moja prijateljica to odstampa i da im tamo nabije na nos. Ipak, ovde isto ne pise da li samo njihovi korisnici(ma sta to znacilo) imaju pravo na ove cene, ili svako ko se pojavi. Kazem ti, ta moja prijateljica je isla prvi put da kupi i rekli su joj da po toj ceni moze da kupi samo ako je njihov korisnik, a ona je rekla da nije. Onda je posle na moj nagovor, poslala u istu radnju komsiju koji ima vazeci ugovor sa njima, dakle njihov je korisnik i njemu su rekli da ne moze da otvara novi ugovor posto vec ima jedan. U medjuvremenu su postavljali ta krajnje privatna pitanja, tipa sta ce vama bas taj telefon, mnogo je skuplje da ga kupite tako, bolje je da potpisete ugovor i tako dalje. Inace, ako je bitno ovo se sve odigravalo na Floridi. Inace, ta moja prijatleljica je i zvala direktno Apple i isla u apple store i isla u nekoliko okolnih (cak i u drugi grad je isla) AT&T radnji i zvala AT&T telefonom i jednostavno za sada nije uspela nista da uradi. Informacija iz apple-a je da kod njih, dakle u apple store-u mogu da se kupe sakmo sim free telefoni, koji su dosta skuplji (ne znam sada tacnu cenu), dok se sve varijante zakljucanih telefona, ukljucujuci i tu varijantu za 650$, kupuju iskljucivo u AT&T radnjama.
To je to sto ja znam. Jos nisam odustao, ali vise i nemam ideju, kako da kupim telefon za tih 650$, odnosno kako da nateram stoku da ga prodaju po toj ceni. Ako ti provalis nesto, javi obavezno.
ne znam ovi moji zive u NY. Mozda zavisi od drzave do drzave i velicine poreza pa zato ne daju. U NY je porez 9% Javicu obavezno ako bude novih "desavanja".
« Poslednja izmena: 18. Sep 2009, 22:51:08 od zare88 »
Imao sam prilike da isprobam iPhone 3g i mogu vam reci da nije nesto posebno svidja mi se osetljivost ekrana multitouch ali interfejs mi se bas i ne svidja.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.