Jedan od najvećih problema kada je u pitanju Windows Vista je taj što ovaj operativni sistem ima malo toga zajedničkog sa drugim softverom koji Microsoft isporučuje. U godinama koje su prethodile pojavljivanju Windows Vista-e 2006. Microsoft je menjao svoj kurs nekoliko puta što je dovelo do gubljenja vremena i energije proizvođača softvera i hardvera. Sada kada je Windows 7 na putu Microsoft želi da promeni ovo i da vrati poverenje u Windows. Kompanija se nada da najveći broj partnera neće imati mnogo toga da uradi da bi bili potpuno spremni za Windows 7. Kompanija je uverena da će svi programi koji rade na Visti raditi i na Windows-u 7.
Ukoliko to do sada niste primetili Microsoft ima dva datuma kada će izdati Windows 7. Jedan, prema zvaničnicima ove kompanije, to je početak 2010 dok je prema svima ostalima to sredina sledeće godine. Razlog za ovakav stav kompanje je želja da se izbegne fijasko u javnosti koji je obeležio brojna odlaganja pojavljivanja Windows Vista-e. Koristeći predstavljanje Vista-e kao reper za očekivati je da će se Windows 7 u konačnoj verziji pojaviti sredinom sledeće godine kada su u pitanju poslovni korisnici dok će komercijalna verzija uslediti tri meseca kasnije. Početkom 2009. očekuje se javna beta verzija novog OS-a koju će naslediti Release Candidate.
To sto sam cuo za hitlera ne znaci da sam nacista. To sto sam cuo za marksa ne znaci da sam komunista. To sto znam da postoje govna ne znaci da cu da ih jedem. Tako ja razmisljam. Ako se vase misljenje razlikuje bojim se da imate problem.
Uskoro će se pojaviti i prve beta verzije Windows 7 operativnog sistema. Ono što programeri Windows razvojnog tima ponavljaju je da će operativni sistem doneti mnogo bolje performanse i manju hardversku zavisnost u odnosu na Windows Vista-u. Međutim, kada su u pitanju nezavisni analitičari, oni smatraju da Microsoft-ovi programeri malo preteruju i da će Windows 7 doneti samo neka manja unapređenja u odnosu na Vista-u a da ovom operativnom sistemu može da se dogodi upravo ono što se dogodilo i Vista-i, da bude snažno pogođen raznim problemima vezanim za kompatibilnost sa postojećim hardverom i softverom, što je bio i jedan od glavnih razloga slabog usvajanja Vista-e.
Pre izvesnog vremena predstavljene su i nove karakteristike koje će doneti Windows 7, naslednik Windows Vista-e koji bi trebao da se pojavi u toku sledeće godine ili početkom 2010. Jedna od karakteristika po kojoj će se Windows 7 razlikovati od prethodnika je i potpuno redizajniran kalkulator. Ova standardna Windows karakteristika je prošla kroz kompletan redizajn, pa će sada zahvaljujući novim karakteristikama, matematičarima, naučnicima i svima drugima koji imaju potrebu da barataju komplikovanim matematičkim operacijama znatno olakšati život. Novi kalkulator će karakterisati nekoliko radnih režima koji će biti namenjeni određenim grupama korisnika.
Jedan od najvećih problema kada je u pitanju Windows Vista je taj što ovaj operativni sistem ima malo toga zajedničkog sa drugim softverom koji Microsoft isporučuje. U godinama koje su prethodile pojavljivanju Windows Vista-e 2006. Microsoft je menjao svoj kurs nekoliko puta što je dovelo do gubljenja vremena i energije proizvođača softvera i hardvera. Sada kada je Windows 7 na putu Microsoft želi da promeni ovo i da vrati poverenje u Windows. Kompanija se nada da najveći broj partnera neće imati mnogo toga da uradi da bi bili potpuno spremni za Windows 7. Kompanija je uverena da će svi programi koji rade na Visti raditi i na Windows-u 7.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.