Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Mar 2023, 21:55:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 67 68 70
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi zakon – nove kazne!  (Pročitano 435878 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma


Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 42.0.2311.135
Da znam period zabrane ne ulazi u period od 2 god. za brisanje bodova. Racunicu znas i sam...e sada ako ti je zesca frka i ako imas nekog saobracajca pitaj ga u vezi toga, trebalo bi da je tako ali posto non stop nesto menjaju vise ko da pohvata sta i kako.

Citat
Od 14 - 17 kaznenih bodova spadaće u kategoriju "opasan vozač" i privremeno mu se oduzima vozačka dozvola. Takav vozač je obavezan da ide na psihijatrijski i psihofiički pregled, a potom da pohađa poseban seminar o bezbednosti saobraćaja i tek tada mu se ponovo vraća vozačka dozvola.

A zbog oboga sam ti spomenuo ono. A mozes u mup-u da predas zahtev za uvid u stanje bodova. Mada u kakvoj si situaciji bolje da izbegavas mup i trazis preko nekoga da procacka  :D
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


Отаџбински ЗБОР - Млада Србија

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3169
Zastava Novi Beograd... Blokovi...
OS
Windows
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Samsung Galaxy Ace Plus
A zbog oboga sam ti spomenuo ono. A mozes u mup-u da predas zahtev za uvid u stanje bodova. Mada u kakvoj si situaciji bolje da izbegavas mup i trazis preko nekoga da procacka  :D

Pitao sam jednog, kaže da ne brinem i da su ti bodovi izbrisani, onda sam pitao još jednog i kaže da je najbolje da proverim u MUP-u!  :mrgreen:
Frka mi je da me ne sjebu ako predam zahtev za uvid! Sutra ću proveriti kod još jednog pa ću napisati šta mi je rekao, kako bi nesreće kao što sam ja znale šta ih čeka...  :?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma


Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Šta vas očekuje ako vam oduzmu vozačku dozvolu?

Vozačka dozvola se oduzima kada dobijete 18 kaznenih poena (ili 9 poena ukoliko imate probnu vozačku dozvolu), što je moguće „postići“ i sa samo dva ozbiljnija prekršaja.

Zaustavi li vas policija nakon što ste prošli kroz crveno svetlo na semaforu dobićete 6 kaznenih poena, a bude li utvrđeno da u krvi imate od 1,61 do 2 promila alkohola u krvi dobićete još 12 kaznenih poena.
Dakle, ova dva prekršaja su dovoljna da vam se oduzme vozačka dozvola. Da biste je ponovo dobili, neophodno je da započnete tzv. proces rehabilitacije.
1. Prvo morate da sačekate 90 dana od dana kada ste izmirili sve obaveze (platili novčanu kaznu i/ili izdržali zatvorsku kaznu), odnosno od dana kada vam je istekla mera zabrane upravljanja vozilom.
 
2. Prijavljujete se na obavezan seminar koji organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja. Odštampate i popunite ovaj obrazac http://www.abs.gov.rs/doc/nesavesni/Prijava.pdf i prikupite neophodnu dokumentaciju:
 
pisani dokaz o izmirenoj obavezi plaćanja izrečene novčane kazne za prekršaje zbog kojih su izrečeni kazneni poeni, odnosno izmirenoj obavezi plaćanja izrečene novčane kazne za krivična dela zbog kojih je oduzeta vozačka dozvola, sa brojevima presuda i datumima plaćanja novčanih kazni. Primer: http://www.abs.gov.rs/doc/nesavesni/Potvrda%20suda.pdf
 
pisani dokaz da su izvršene sve mere zabrane upravljanja motornim vozilom koje su izrečene. Primer: http://www.abs.gov.rs/doc/nesavesni/Uverenje%20MUP.pdf
 
pisani dokaz o izdržanoj izrečenoj kazni zatvora za prekršaje, odnosno krivična dela zbog kojih je oduzeta vozačka dozvola, ako je izrečena. Primer:
http://www.abs.gov.rs/doc/nesavesni/Otpusni%20list.pdf
fotokopiju lične karte, ili iščitanu ličnu kartu ukoliko je sa čipom
 
pisani dokaz o izmirenim troškovima za prisustvo na obaveznom seminaru Primer uplatnice: http://www.abs.gov.rs/doc/nesavesni/Uplatnica.jpg
 
uverenje o zdravstvenoj sposobnosti vozača za upravljanje motornim vozilima najviše kategorije vozila koje su vozaču upisane u vozačku dozvolu.
3. Odštampan i popunjen obrazac Prijave i potrebnu dokumentaciju možete poslati isključivo redovnom poštom na adresu Agencije za bezbednost saobraćaja.
4. Prilikom podnošenja Prijave uplatilac mora biti lice kome je oduzeta vozačka dozvola - podnosilac zahteva, na čije ime se izdaje Potvrda o završenom obaveznom seminaru unapređenja znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja.
5. Obavezno popunite i online prijavu: http://www.abs.gov.rs/vozaci_nesavesni_prijava.html
Sve informacije vezane za prijavljivanje na seminar možete dobiti pozivom na telefon 011/301-4406.
Troškovi i trajanje
Prijavljivanje za pohađanje seminara košta 25.000 dinara, polaganje ispita 15.000, a uverenje o položenom ispitu 3.000 dinara. Treba dodati i prateće troškove, kao što su lekarsko uverenje i pisani dokazi o plaćenim kaznama i isteku zabrane upravljanja vozilom.
Seminar se sastoji od ukupno 40 časova po 45 minuta, pri čemu u toku jednog dana mogu da se održe najviše tri časa. Devet časova odlazi na grupne razgovore o uzrocima i posledicama ponašanja koje je dovelo do gubitka vozačke dozvole, najmanje petnaest na poznavanje saobraćajnih propisa i šesnaest na isticanje značaja bezbednog ponašanja u saobraćaju.
Zanimljiva statistika
Agencija za bezbednost saobraćaja je „prevaspitavanje“ vozača kojima je oduzeta dozvola počela u junu 2012. godine, a od tada do danas je kroz ovu proceduru prošlo (samo) oko hiljadu vozača, iako je oduzeto oko 7.000 vozačkih dozvola. Gotovo polovina „polaznika“ ima od 20 do 29 godina.

Dragan Romčević

polovniautomobili
IP sačuvana
social share
                                     
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple iPhone SE 2020
Oduzimanje vozila za više od dva promila alkohola

Tanjug   | 09. 06. 2015. - 14:12h | Foto: M. Metlaš   | Komentara: 0
Predloženim izmenama Zakona o bezbednosti u saobraćaju vozačima koji upravljaju vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, odnosno imaju više od dva promila alkohola u krvi, vozilo će biti oduzeto, najavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić.

Ova zaštitna mera oduzimanja vozila će se, prema njegovim rečima, odnositi i na one koji voze bez položenog vozačkog ispita ili odbiju da se podvrgnu alkotestiranju.

- Želimo da čujemo i sudije za prekršaje o njihovom stavu po pitanju sprovođenja te zaštitne mere - rekao je Rebić Tanjugu, na marginama seminara u Subotici, posvećenog unapređenju saradnje prekršajnih sudova i saobraćajne policije, gde će ove izmene biti jedna od tema.

On tvrdi da izmene zakona imaju za cilj da unaprede efikasnost vođenja prekršajnog postupka i da sankcijama i novim rešenjima odvraćaju od činjenja prekršaja.

Predviđena veća upotreba kamera

Rebić je dodao da se izmenama predviđaju i "efikasniji mehanizmi" na otkrivanju prekršaja putem video nadzora, rekavši kako je to fokus rada saobraćajne policije koji treba da se produbi u narednim godinama.

- Želimo da postavimo jedan standard da vozači budu svesni da, iako nisu zaustavljeni u nekom trenutku, da će možda u nekom narednom periodu doći na kućnu adresu poziv da se izjasne o učiniocu prekršaja - rekao je Rebić.

On dodaje da je u prethodnih pet godina bilo problema u procesuiranju takvih slučajeva, zbog čega su pripremljene određene izmene zakona, u pravcu stimulisanja vlasnika vozila da jasno kaže ko je upravljao ili da plati zaprećenu kaznu, bez utvrđivanja ko je konkretno učinio prekršaj.

- To je jedna od tema oko koje želimo sa sudijama da napravimo zajednički dogovor, odnosno standarde kojih ćemo se pridržavati - rekao je Rebić.
 
Sve više otkrivenih prekršaja

Osim toga, u pripremi je i predlog izmena Zakona o prekršajima koji, kako je rekao, treba da napravi bolji sistem za dovođenje lica koja izbegavaju odazivanje sudu za prekršaje, i na taj način “otežu” prekršajni postupak i prave dodatne troškove državi.

- Želimo da napravimo ambijent gde će se građani praktično, ma koliko to sad utopistički zvučalo, sami javljati sudiji za prekršaje da reše svoje probleme, a da izbegnu potencijalna dovođenja - dodaje on.

Rebić ističe da je Saobraćajna policija u poslednjih godinu dana značajno povećala aktivnosti na otkrivanju saobraćajnih prekršaja, pa je tako u prvih pet meseci ove godine za 56 odsto povećan broj otkrivenih prekršaja u odnosu na prethodnu godinu.

On naglašava da aktivnosti saobraćajne policije čine sam prvi deo procesuiranja, dok drugi predstavljaju sudije za prekršaje, koje trebaju svojim presudama da potvrde rad saobraćajaca.
 
Veća primena sporazuma o priznavanju krivice

Zbog toga je, kako kaže, i organizovan ovaj seminar u Subotici, uz podršku fondacije Hans Sajdel.
 
Predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović predložio je da se sporazumom o priznavanju prekršaja obuhvate i oni prekršaji za koji je propisana zabrana upravljanja motornim vozilom.

- Suštinski, to ne bi trebalo da bude sporno, tumačeći sadašnje odredbe Zakona o bezbednosti u saobraćaju i Zakona o prekršajima, ali bi bila dobra jedna izmena za koju sam čuo da je najavljena –da se precizira da se i na takve prekršaje, kojih nije mali broj, može primeniti institut sporazuma o priznanju prekršaja - rekao je Marinović Tanjugu.

On je naglasio da je do sada u Srbiji sklopljeno više hiljada takvih sporazuma, od čega se 80 odsto sporazuma između samih građana, prekršilaca i Saobraćajne policije odnosi na prekoračenje brzine u naseljenom mestu za 21 do 50 kilometara na čas.

Predsednik Prekršajnog suda u Subotici Ljubo Simić ističe da tužbe Saobraćajne policije čine više od polovine predmeta svih ovakvih sudova u Srbiji.

- Moram da kažem da su to najkvalitetniji zahtevi po kojima mi radimo u Srbiji. Međutim, život uvek diktira nešto novo, tako da uvek ima prostora da se raspravlja - rekao je Simić Tanjugu.


Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1
Zastava Your fantasies
mob
HTC 
Hi!
 
Author Help! Say how to unlock access blocked sites, free? I use NORD but they say, it can be done for free.  Someone has experience?
IP sačuvana
social share
Men's power -  I recommend
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju


Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 30
Zastava prilike
od kada vezi novi zakon o alhoholu.....od kada krece to posto sam gledao na sat emisiji da je sada 0.2
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju


Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 30
Zastava prilike
koje su cene kazni tipa pojas svetla
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju


Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 30
Zastava prilike
molim za odgovor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma


Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
5.000 dinara.
IP sačuvana
social share
                                     
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 747
10 hiljada pojas
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 67 68 70
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Mar 2023, 21:55:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.