Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 09. Mar 2021, 05:06:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Regresija  (Pročitano 1493 puta)
24. Dec 2007, 11:19:52
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 

Regresija u prošle živote - sjećanja naše duše    


Kažu da male bebe znaju sve, njihove duše su se tek smjestile u ovozemaljska tijela, izabravši taj svoj život kako bi riješile neke karmičke dugove. Znaju što će im se događati, kakav će život imati, sjećaju se svojih prošlih života i točno znaju što trebaju postići i napraviti u sadašnjem životu. Kako rastu, ta slika blijedi, sjećanja se brišu, a svjesne spoznaje, učenje, zapažanje materije i nametnuta pravila sve više preuzimaju to biće. Sve što je podsvjesno sve više se potiskuje, dok iz nekih razloga opet te podsvjesne reakcije i unutarnji osjećaj ne izbiju na površinu, no tada je to drugačije oblikovano. U životu nam se može dogoditi da se nađemo negdje i odjednom nam se sve učini poznato i blisko. Često puta je to sjećanje iz nekog prijašnjeg života, no uglavnom taj osjećaj ne ide dalje od prepoznavanja. Ako doživimo nešto takvo trebamo imati u vidu da se to nije slučajno dogodilo. To što smo se našli na takvom mjestu sigurno ima svoju poruku, nešto iz prošlosti nas želi podsjetiti na događaje koji su zasigurno značajni za sadašnjost. One suptilnije duše mogu imati druge načine podsjećanja iz prošlih života pa im tako poruke dolaze kroz snove ili vizije, no tu se najčešće radi o određenih isječcima iz prošlosti. Jedini sigurni način koji nam omogućava uvid u sve prošle živote je individualna nehipnotička regresija. Upravo taj oblik regresije je najbolji zato što za vrijeme cijele seanse imamo potpunu kontrolu na svim razinama, svega smo svjesni, možemo odbiti vidjeti ono što ne želimo ako procijenimo da nam to može štetiti ili djelovati traumatično i u svakom slučaju iz tog iskustva donosimo ono što je najbolje za nas, a omogućava nam kvalitetan uvid u ono što je bilo i što se isprepliće sa sadašnjosti. Sve to je velika prednost u odnosu na hipnotičku regresiju koja zna izmaknuti kontroli i postati opasna ugrožavajući psihičko stanje osobe koja se tome podvrgla, a isto tako i u odnosu na grupnu regresiju koja ne dozvoljava da se terapeut pozabavi svakim pojedinačno pa neki ljudi mogu imati određene posljedice.

Ono što nam nehipnotička regresija može pružiti je pregled prošlih života do detalja koje sami želimo vidjeti, no te životne priče koje gledamo nisu toliko bitne u smislu što smo bili, koliko je značajno to iskustvo same duše, modeli ponašanja, reakcije, razmišljanja, postupci, događaji koji su uvjetovani tuđim odlukama, a tiču se nas, naši potezi prema drugima i na kraju kakav nam je osjećaj ispunjenosti tog života, jesmo li izvršili zadatak potpuno, djelomično ili ga prenijeli dalje, u neki kasniji život.
Način na koji doživljavamo viđenje prošlog života izgleda kao da maštamo. S obzirom da smo svega svjesni, nije neobično da se tako osjećamo, no često puta se nađemo u takvim životnim pričama koje baš i ne bi željeli maštati da to stvarno svjesno biramo. Nehipnotička regresija je čisto sjećanje duše nečega već doživljenog, a sve se pojavljuje u tom obliku zato što su svijest i podsvijest izjednačeni, neki to nazivaju prošireno stanje svijesti, no to je ipak nešto dublje.

U regresiju se treba upustiti kada imamo probleme koje ne možemo ni na koji način riješiti, kada su u nas usađeni strahovi koje si ne možemo na normalan način objasniti, kada nas muče pitanja poslovnog ili ljubavnog neuspjeha, intenzivnih zdravstvenih problema i kada želimo raditi na sebi u smislu duhovnog izgrađivanja. Zapravo je regresija preporučljiva svakome tko traži odgovor više, jer ćemo putem nje saznati puno više o stazama kojima je kročila naša duša, o njenim iskustvima i svemu što smo donijeli sa sobom u ovaj život. Uvid u prošle živote nam može skratiti put u rješavanju karmičkih repova koje vučemo za sobom. Ako vidimo što je bio osnovni problem u prošlom životu, pa još ako nađemo neke paralele sa sadašnjim životom i shvatimo da možda ponavljamo neke greške, to možemo puno brže početi mijenjati kada vidimo gdje su korijeni svega toga.

Najzanimljiviji dio regresije je iskustvo smrti. Iako mnogima zvuči zastrašujuće, zapravo je to najmanje zastrašujuće od svega. Svatko tko je prošao kroz vlastitu smrt u nekom životu izjavio je da je to nešto prekrasno, najljepši mogući osjećaj koji se ni sa čim ne može usporediti. Energija, mir, zadovoljstvo i osjećaj kako je to nešto sasvim prirodno nam govori da smrt uopće nije nešto strašno. Zapravo, baš dok to proživljavamo postajemo svjesni svoje besmrtnosti, saznajemo da ne postoji kraj nego da je sve to pretapanje iz jednog života u drugi, dokle god je potrebno. Naša duša se razvija korak po korak, a takvih koraka može biti jako puno u obliku raznih života. Ona ima zadatak savladati određene lekcije i sve dok u potpunosti ne savladamo jednu, nema prelaska na drugu.

Neki životi su važniji za sadašnji život, neki su manje važni, no svi skupa tvore cjelinu koja pokazuje gdje smo i za čim tragamo. Najvažnije je ono što smo odabrali rješavati u ovom životu, iz tog područja bi trebali izvući sve što je već doživljeno i na taj način odrediti kako najbolje kreirati svoje buduće poteze.
Još jedna zanimljivost je da neke naše frustracije, nemire, nezadovoljstva i blokade možemo riješiti samo sjećanjem iz ranog djetinjstva u ovom životu. Nekada je i to dovoljno da shvatimo što je uzrok nekih problema, a čim to osvijestimo, otvara nam se i prilika za rješavanje svega toga.

Centar za istrazivanja
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
Postupak regresije - nehipnotička regresija     


Nehipnotička regresija je zapravo vrlo jednostavna metoda, lako ju je i naučiti primjenjivati, no da bi uspješno vodili regresiju moramo konstantno raditi na sebi, svakodnevno proširivati svoje vidike, duhovno se regenerirati, suočavati se s vlastitim životnim problemima, rješavati ih u skladu sa zakonima prirode, biti ono što jesmo i uvijek, baš uvijek biti pozitivni i optimistični, pristupačni, suosjećajni i odgovorni. Samo tako možemo stvoriti povjerljiv kontakt s ljudima koji zatraže pomoć kroz regresiju i olakšati im početne napetosti, te ih osloboditi od bilo kakve nelagode.

Nakon uvodnog razgovora o eventualnim problemima i motivima zbog kojih netko dolazi, u regresiju se obično uvodimo vježbama disanja, koje mora biti polako i duboko, što nam pomaže pri opuštanju, a popratno se radi opuštanje svakog dijela tijela pojedinačno. Kada se obavi početno opuštanje, osobu još jednom podsjećamo na sve što je bitno u iskustvu regresije. Važno je da se osoba koja se upušta u regresiju zaista osjeća smireno i opušteno.

Nakon opuštanja se rade mentalne vježbe, gdje je bitno napraviti određene naredbe, gdje mozak preuzima funkciju isključivanja dijelova tijela, čime se potiskuje svijest i pojačava utjecaj podsvjesnih sklopova.

Kada se i taj postupak završi, radimo vježbu sjećanja određene situacije koja se zada, što služi u svrhu upućivanja kako izgleda susret s prošlim životom, odnosno podsjećamo osobu da je i prošli život sjećanje na razini duha, te je ona tu samo promatrač koji opisuje ono što vidi. Iako osoba u regresiji nije samo pasivni promatrač, terapeut je tokom regresije mora više puta podsjećati da je njen duh u ulozi promatrača, da se ne bi previše uživljavala u ono što vidi.

Nakon obavljene vježbe sjećanja krećemo u postupak povratka u prošli život, koji se može izvršiti na nekoliko načina, a najbolje je prilagoditi ga osobi koja ulazi u regresiju.

U procesu regresije se povezujemo sa svojim duhovnim vodičem koji nas usmjerava tamo gdje treba i koji nam nakon iskustava prošlih života može dati još neke smjernice, značajne poruke, a ako je potrebno i ako osoba to želi, može nas uvesti i u progresiju, odnosno budućnost. I prošlost i budućnost vidimo onoliko koliko sami to želimo, u tim postupcima ne postoji riječ «ne mogu», bez obzira o čemu se radilo, iako će se vrlo često upravo to čuti kada se postavi neko određeno osobno pitanje kroz regresiju, ili kad se osoba treba opisati često se događa da kaže da ne može vidjeti svoje lice, a u progresiji se događa da jednostavno ništa ne može vidjeti. U nekim slučajevima se pojavljuju tvrdnje da se ne može uopće povezati sa svojim duhovnim vodičem. Nekada vodič možda stvarno nije potreban, ali svako od ovih «ne mogu» je zapravo pokušaj svijesti da nadjača podsvijest, što znači da si osoba sama stvara blokade u viđenju nečega, iz raznih razloga. Nekada je to strah od onoga što će vidjeti, nekada samo nesigurnost u sebe pa se pri tome sama uvjerava da to ne može, iako na podsvjesnoj razini ne postoje prepreke. Treba se samo prepustiti utiscima koje primamo, ne razmišljati o tome da li je to nešto izmišljeno, jer upravo ono što nam prvo padne na pamet je najtočnija informacija. To je slično igri asocijacije u psihologiji, kada na navedeni pojam morate reći što vam prvo padne na pamet. Na taj način se stvara vaš psihološki profil, no u regresiji je to malo drugačije, jer se ne radi o asocijacijama, nego prisjećanju onoga što nam iz podsvijesti isplivava na površinu.

Jako je važno osobu podsjetiti na to da nema pogrešnih odgovora, da nema opasnosti od onoga što će vidjeti jer će svijest to zaustaviti ako nije spremna nešto saznati i suočiti se s tim.

Uloga regresoterapeuta u smislu iskustava regresije je zapravo najmanje važna u cijeloj priči, on tu služi da bi vodio osobu u viđenju svoje prošlosti, podsjećao je na to da se radi samo o sjećanju jer se zna dogoditi da osoba previše emotivno doživi neki trenutak. Da se ne bi osjećali kao da ponovo sve to proživljavamo, voditelj regresije treba raditi ta osjećajna odvajanja i bez obzira koliko se radi o ozbiljnim situacijama i osoba ozbiljno, nekada i dramatično doživljava scene koje vidi, uvijek je uputno poslužiti se dozom humora ili sitnim upadicama da se razbije napetost tog trenutka.

Po završetku regresije radi se odbrojavanje uz podsjećanje da će se osoba osjećati svježe i odmoreno nakon što se potpuno vrati u sadašnjost i normalno stanje svijesti.
Najvažnija stvar je da osjećate povjerenje prema regresoterapeutu, da ga doživljavate pozitivno i da vam je ugodno u njegovom prisustvu jer to omogućava kvalitetniji rad. Mala je vjerojatnost da ćete se uspjeti opustiti ako vam regresoterapeut ne odgovara i ako osjećate nelagodu u njegovom prisustvu.

Centar za istrazivanja
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Mar 2021, 05:06:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Muzej srpskog jezika :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.037 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.