ispisaću po nebu riječi za tebe vjekova mir vraćaš mi ti smiruješ vode nabujale moj šapat i krik ćeš pomiriti pijem ti dah kao lijek svaku noć, prije no što usnim ja i taj tren i zauvijek samo ti, ti si mi u mislima i kad nisi tu, kraj mene da znaš da me boliš i noćas ja ću da te čuvam dok spavaš i ljubim tamo gdje najviše voliš dok sanjaš hodao sam ja bos po oštrici kavez samoće život mi gradio i stalno čekaš lopova da karte otvori hiljadu puta dosad me uvalio ljubim ti oči k'o u bunilu svaku noć tu boju usnim ja ti si izvjesnost u ovom ludilu i jedino sunce što mi sja
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Na stolu su prazne čaše rakija se popila. gdje li nam se jutrom budiš ko te snenog pokriva?
Ovdje je baš sve po starom znaš kad sića natjera da pazimo, razvlačimo sve do prvoga Sjetimo se onda tebe u toplim noćima kada stari svirač onu tvoju zasvira i pjeva:
Dirli, dirli, dirlija nemoj dizat' graju para ima hadžija i za sitnu raju Tvoje lice gledamo samo na slikama daj navrati bar na tren popij jednu s nama Sjetiš li se i ti nas u toplim noćima kada stari svirač onu tvoju zasvira i pjeva: Dirli, dirli dirlija ..
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Oči tvoje boje nade zaspati mi ne daju zadnji komad mira krade ta suza na jastuku ima riječi koje bole skloni ih sa usana kada stvari krenu dole samoća krug zatvara ima nešto od srca do srca neka tanka nit koja čini naše snove a neda se dirati ti si moja rijetka ptica kako da te ostavim bez tvog tijela, bez tvog lica kao da ne postojim ima stvari koje trebaju a nikad se ne dese neke druge opet ne daju lako da se dokuče
Djevojčice, djevojke, žene noćas pjevam za vas zaljubljene znate i vi refren stari što su smislili mornari dok su širom svijeta cure ganjali daj mi, daj mi to što si godinama čuvala za svog nekog frajera on nije mogao da sačeka ja sam već odavno sve dugove izmirio sve cehove poplaćao i gubiti naučio za koga si volim te karminom napisala i reci čemu haljina kad paklena je vrućina kasno je za kajanja nema, nema, nema više vremena čitav svijet pijan je hajde samo ljubi me u julu si na moru a gdje si u decembru kada snijeg sve prekrije i kad mi treba topline sad sam se vratio sve sam luke prošao i znam, počet ćemo stariti kad prestanemo ljubiti kasno je za kajanja
Sjeti li te dah ljeta i pjesme uz gitaru kad se djeca ljube i miriše na travu još smo broj ovog kraja gužva nam je poznata beskrajna zezanja i partije pokera sve sam igre odigrao od kada si otišla vrh i dno dotakao na milion načina pamtim smijeh, tvoje suze svaka riječ zakletva niko ne zna kako peče i ledi dok ne proba Zapjevaj našu pjesmu meni i tebi riječi poznate četam te na starom mjestu tamo gdje ljubav počinje Sjeti li te miris zime očajan bez snijega januar kad se magle sive spuste i svaki dan je umoran sarajevsko kišno jutro još mi broji korake kad rijetke ptice i čistače ulice zagrle sve sam ceste prošao od kada si otišla malo sunca sačuvao na dnu starog kofera pamtim smijeh, tvoje suze svaka riječ zakletva niko ne zna kako peče i ledi dok ne proba
Sanjam, sanjam osmjeh tvoj već dugo ja želja na krilima zlatnog goluba nošena jutra, jutra vlažnih ulica vode me do tebe do tvojih zjenica i dalje Bože kako teška godina ti znaš ko je ludak na kiši ispod tvoga prozora ti znaš ko je kad telefon zvoni i ko na tvoje molim vezu prekida ti znaš čija si velika bol i ko zbog tebe pravi gluposti i drugi će tvoju ruku da čuva i drugi će tebe voljeti al' kao ja niko nikada ti znaš, ti znaš čekam, čekam, a raskrsca moj su dom ja i ti, mi smo vezani zauvijek istim snom putevi na kojima nema stanica vuku me do tebe do tvojih zjenica i dalje, i dalje Bože kako teška godina
Volio bih da si tu ove noći tako trebaš mi kao more mornaru nemam s kim nadu dijeliti dijeliti i sačuvati Volio bih da si tu noćni program je na radiju puštaju neku dragu muziku moje misli tebi putuju putuju da te pronađu Noćas zvijezde padaće jedna od njih naša je jedna nosi utjehu k'o u snu volio bih da si tu Volio bih da si tu ove noći da pričaš mi slavili bi do zore svu bi nježnost svijeta popili popili pa se ljubili
ja te nikada neću upoznati jer kad budem im'o hrabrosti blizu nećeš biti ti kao dim od cigarete kao tračak svjetlosti pred očima slike lete nose miris prošlosti zbog nje se boluje hej živote, umrijeću noćas od ljepote zaspaću noćas ja zbog nje da nikad me ne probude oko usana čiji miris čuvaš ti nije lako naći razlog da o tebi ne mislim zbog nje se boluje
ona dolazi jednostavno osjetim možda mi šapne snijeg sa grana šta mi donosi kusur od ljubavi il' malo sreće minulih dana ne znam kako al' znam ona dolazi kad suze govore istina razvaljuje i svaka riječ me obori s nogu to što si varala to bih ti oprostio al' što si mene to ne mogu tugo, tugo nesrećo nikoga nisam tako volio
Evo me, noći, stara prijateljice opet njoj ću poći niz duge puste ulice tamo gdje strahovi prestaju obraz mi grije njen dlan na njemu moje usne nestaju beskrajno sam uzdah, joj, znam Časti me noči, stara prijateljice u čašu natoči žudnju da me slomi zar nisam dovoljno gubio ko će izmjeriti bol do očaja ljubio namjerno bježao da bi se vraćao Opet mi se budi tuga, tuga najveća koju nosi snijeg s planina vjetar ravnica koga sad, joj, srce voli kaži nek' još jače boli idemo do dna tuga, ti i ja Pozdravljam te, noći, stara prijateljice i ovaj krug ću proći neće stić' me kajanje šta je ovo proljeće spram nježnih godina poziv njen me pokreće čak i s dna isto izgleda
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.