Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Natalne karte poznatih ličnosti (bez komentara)  (Pročitano 44226 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Analiza Teslinog horoskopa

Kad  se pronađe tačno vreme rođenja, onda je pravo zadovoljstvo analizirati natalnu kartu bilo koje osobe. Gledajući njegovu natalnu kartu i tabelu aspekata, dobar astrolog može da vidi kao da Tesla kaže:''To sam ja''.
 
Pa kaže: ''Ja sam(Asc.) patriota (na 4 stepenu Bika-stepen koji nosi svu simboliku 4.znaka Raka), seoskog porekla (podznak Bika). Moj otac (MC) je elitni, dostojanstven ( na 17˚-stepen Lava) tradicionalan Srbin i pravoslavni sveštenik (Jarac). Strog otac, ozbiljan, odgovoran (Jarac) bio je moj najbolji učitelj i mučitelj. A, kako imam strogi spoj (Asc.u konjunkciji sa Plutonom), da otac nije bio strog, ja bih završio u nekoj krečani. Ovako samo sam se desetinu puta gotovo utopio. Tri ili četiri puta bio sam zamalo spaljeni, jedva sam izbegao da budem živ skuvan u kazanu sa vrućim mlekom (Mesec u konjunkciji sa Marsom u znaku Vage). Više puta sam za dlaku pobegao od besnih pasa, veprova i drugih divljih životinja (Sunce kvadrat Mars, fiksna zvezda Baten Kaitos na 19stepeni 56 minuta Ovna). Tri ili četiri puta su lekari dizali ruke od mog života.
 
Da nisam imao Božju pomoć (Jod - Božji prst Uran sekstil Neptun inkonjunkcija Mars) i strogog oca (MC na 17 STEPENU ZNAKA JARCA) još u mladosti bih skončao''. Otac je Teslu još od pete godine učio da mu čita misli, što pokazuje da je znao tradicionalnu tajnu nauku (MC - 17 stepenu znaka Jarca).  U vreme Teslinog rođenja bio je smiljanski paroh, kasnije gospićki prota srpske pravoslavne crkve.
 
Jednom mu je otac opalio plemićki šamar u Gospiću, kad je sedmogodišnji Tesla zgazio na haljinu  jedne naduvene ''dame'' iza koje je išao buljuk muškaraca, a ona trenutno ostala u negližeu.
 
Tesla u svojoj autobiografiji piše:
''Do osme godine, moj karakter je bio slab i kolebljiv.''
 
Njegove definicije su neverovatno precizne i istinite, a obzirom da je njegov natalni Mesec afliktovan ( napadnut) pre svega Marsom, a onda Suncem, Venerom, Jupiterom, Saturnom i Južnim Mesečevim čvorom, to slobodno u svim udžbenicima astrologije možete da unesete da Mesec vlada životnim dobom od rođenja do osme godine života.
 
Majka mu je takođe genijalna (IC na 17˚ znaka Raka) i prava majka jer je IC na prirodnom položaju (u Raku). Uz to je i lepa,jer je IC u konjunkciji sa Suncem i Venerom. U mladosti je Tesla voleo da se kocka (Pluton mu nije poništio sve osobine podznaka Bika) pa kad je jednom prilikom izgubio sav novac na kocki, došao je kući da traži novac od majke. Majka mu je smireno i dostojanstveno (IC na 17˚ Raka) dala poslednje pare i rekla: ''Evo ti. Ja znam da ćeš ti prestati da se kockaš.''
 
Ono što treba naročito istaći, jeste da je sekundarni (progresivni) Pluton čitavog života ostao na 5˚Bika, čak nije odstupao od natalnog više od dva lučna minuta, jer je u natalnoj poziciji bio stacionaran, te zato je imao stalnu podršku od strane Saturna, koji je bio u skoro egzaktnom sekstilu s Plutonom (razlika samo 1 lučni minut) i Tesli (Ascendent u konjunkciji sa Plutonom) davao sponu između duhovnog i materijalnog sveta, jer otelotvoruje načelo transformacije i regeneracije.
 
Zato zaključujući ovaj segment Tesline ličnosti može nam biti sasvim jasno zašto se predstavio portiru kao Srbin. Naime 5. stepen predstavlja nešto vrhunsko, elitno pa je Tesla dao vrhunske pronalaske (Ascendent u konjunkciji sa Plutonom) planeti Zemlji (u Biku). Iz toga se može astrološki zaključiti da znakom Bika vlada planeta Zemlja, a da je Venera suvladar.
 
Inače Tesla je imao fenomenalno pamćenje. Znao je napamet nekoliko knjiga.  Kad je jedne jeseni šetajući parkom u Budimpešti s jednim prijateljem  recitovao Geteovog ''Fausta'', ukazala mu se vizija elektromotora, koju je kasnije i realizovao. To je u suštini bilo otkriće elektromagnetnog  obrtnog polja. Poznato je da je najveće otkriće u istoriji do tada bilo otkriće točka od strane nepoznatog pronalazača, a od 12.februara 1882. godine najveće otkriće do danas jeste otkriće magnetnog točka-elektromagnetnog obrtnog polja.
 
Taj magnetni točak obrće sve vaše elektrouređaje i napaja sve potrošače električne energije na naizmaničnu struju.
 
Na natalnoj karti Nikolaja Tesle možete videti da se osim Plutona u 1.polju nalazi i Uran što takođe ukazuje ne revolucionarna otkrića u nauci. Otkriće je došlo one godine kada je primarni Uran bio u egzaktnom trigonu s natalnim  Marsom (Uran u trigonu sa Marsom13.09.1882.g. i sekundarni Mesec trigon Uran 20.02.1882.g). Astrološki rečeno struja (Uran) obrće (Mars) točak (Mars u Vagi).
 
Neki autori pišući knjige o Tesli navode da je to otkriće bilo 1892.g. što nije tačno, jer je on 1882.g. radio u Budimpešti, kada je u parku imao viziju elektromotora, zatim odlazi iste godine za Pariz, a iz Pariza 1884.g. odlazi za Ameriku u Njujork, gde je stigao s četiri centa (stoti deo dolara) u novčaniku.
 
Kada je otkrio elektromagnetno obrtno polje – magnetni točak, imao je odličnu podršku i od trigona Merkura s Jupiterom, jer je tada imao njihov sekundarni trigon 06.12.1882. godine. Takođe i tranzitni aspekti su bili povoljni (Uran retrogradni sekstil Sunce, Pluton stacionaran 09.02.1882.g. na 27˚ Bika, Jupiter sekstil Sunce 10.02.1882.g.)
 
A pogledom na tabelu natalnih aspekata  vidimo da Tesla ima Uran u trigonu sa MC i to aplikacioni, koji se odnosi na uspeh čak i slavu ličnim doprinosom u profesiji, naročito u oblasti elekrotehnike i elektronike. U svakom horoskopu, pa i Teslinom Mesec kao promisor jeste najtačniji vremenski okidač događaja, tako da je i Mesec tada bio Mesec u trigonu sa Uranom 20.02.1882.g. a tranzitni Mesec u trigonu sa Jupiterom 12.02.1882.g. Moram da naglasim da, iako Merkur neki astrolozi marginalizuju, ni jedno otkriće ili pronalazak ne mogu se dogoditi  ako nije tu umešan Merkur da pruži  podršku, iako su svi drugi aspekti pogodni. Nije čudno zašto su ga  drevni astrolozi prozvali ''krilati kurir Boga''.
 
A, za nas obične ljude kad neko ima jak Merkur ja kažem ima ''kliker'' za to i to, zavisno u kom je znaku i polju, i s kojom planetom pravi jake aspekte.
Pa, iako je i Tesla i sam bio obrazovan, on sva  svoja otkrića i pronalaske (videti njegovu autobiografiju ''My Inventions'') pripisuje vizijama (jasnoviđenjima), Božjoj volji i srpskom poreklu. Zbog takvog stava i iskrenog govora, imao je velike probleme sa akademskim naučnicima, koji ga dugo nisu priznavali. I treba naglasiti da su njega najviše proslavili majstori, elektrotehničari, elektromehaničari i pogonski inženjeri širom sveta govoreći za svaki transformator: '' To je Teslin transformator''. Nikada nisam čuo  ili pročitao da je neki profesor rekao: ''Teslin transformator''. A, to je zato što je on bio pre svega Srbin i pravoslavni hrišćanin. O tome se Tesla izjasnio  tako što u hrišćanstvu nalazi živu iskru koja će preobraziti savremenu nauku i dovesti do njenog oduhovljenja. On kaže : ''.... kako je duboko mudra i naučna, kako izvanredno praktična hrišćanska religija, i u kakvom upadljivom kontrastu sa drugim religijama. Ona je nesumnjivo rezultat praktičnog ogleda i naučnog zapažanja tokom vekova, dok druge religije izgleda da su proizvod samo apstraktnog rezonovanja.''
 
Ova Teslina konstatacija se u ovo naše vreme sve više  potvrđuje. Tako, neki ljudi koji posegnu za raznim sektama i drogama završe tragično.
 
Inače, svaki pravi astrolog može s natalne karte i tabele aspekata na najprostiji način tumačiti sve. Tako, ako uzmemo npr. vrh 7.polja (partner) u Škorpiji čiji je vladar Pluton na Ascendentu znači da se Tesla ''oženio'' pronalacima (transformatorom) i radionicom-laboratorijom (suvladar 7.polja Mars na 18. stepenu Vage u 6.polju. Pa, dalje, vladar 8.polja u 12.polju (Jupiter na 8 stepenu Ovna) – usamljenička smrt, vladar 9.polja u 12. (izolacija zbog ozbiljnog bavljenja naukom), itd.
 
Ali, ono što je mene nateralo da upoznam velikog naučnika-pronalazača i gospodina Nikolaja Teslu (uvek je nosio svečano odelo i u radionici – laboratoriji) jeste da su neki autori knjiga o njemu ostajali u dilemi ''da li je Nikola gurnuo svog brata Daneta niz stepenice, zbog čega je brat Dane preminuo.'' Tu postoje mnoge greške autora i u vezi toga - kada se to zbilo.
 
Neki autori pišu da je Nikolaj tada imao tri godine, neki da je imao pet godina, a Mile Dupor piše na strani 267. da je u 9.godini izgubio brata Daneta. Obzirom da vreme rođenja Nikolaja Tesle prema Miletu Duporu nije tačno, onda ni njegova analiza natalne karte nije tačna, čemu se na neki način i sam čudi obzirom na podznak (Bik). Hoću da kažem da kada nije tačno vreme rođenja, onda ne može biti ni tačna analiza natalne karte, a naročito ne mogu biti tačna predskazanja.
 
To se može zaključiti po mnogim kardinalnim događajima iz života Nikolaja Tesle, a na osnovu utvrđene natalne karte. Tako, obzirom da je natalni Saturn u 3.polju, u Raku, na najjačoj poziciji Saturna na 5.stepeni 34 minuta Raka, neminovan je događaj u vezi brata Daneta.
 
Njemu je pored ostalog, obećano samim rođenjem (natalnom kartom) aspektom Sunce kvadrat Mars - groznica, malarija, težak rad, jako zdravlje, nesreće, vatra, napad životinja, otrovi, opasni izleti.
 
Aspektom Mesec u konjunkciji sa Marsom - ozlede, groznice, nesreće, neuspeh u zadnji čas, opasno ako nema dobro domaće vaspitanje (srećom imao ga je), u lošem aspektu s Venerom (Mesec u kvadratu sa Venerom) - trovanje. Aspektom Mesec u kvadratu sa Saturnom pored drugih loših zbivanja, nagoveštena je i bolest nekoga u porodici i moguća smrt. I kao najvažnije po pitanju brata konjunkcija Meseca i Marsa s Južnim Mesečevim čvorom. Kada je neko dešavanje naznačeno planetama sa više aspekata i podržano zvezdama stajačicama (fiksnim zvezdama) onda se to mora dogoditi. Tesla u natalnoj karti ima zvezdu stajačicu Baiten Kaitos u konjunkciji sa Severnim Mesečevim čvorom. Ta fiksna zvezda je Saturnove prirode i znači pad, napad životinja. Takođe njegovo natalno Sunce je ugroženo fiksnom zvezdom Wasat na 16˚31 Raka koja takođe obećava udarce životinja.
 
I, taj tragični događaj u vezi brata će se desiti kada progresivni Mesec bude u opoziciji sa Saturnom (srmrt u porodici). Ali, nije to dovoljno, već moraju da se poklope i drugi aspekti, primarni i tranzitni. Primarni Jupiter u kvadratu sa Venerom 27.01.1863.g., i tranzitni Mesec kvadrat Venera , Mesec kvadrat Sunce, Mesec konjinkcija Mars, Mesec konjunkcija Juzni Čvor - svi su egzaktni  12.01 1863. godine.
 
Tada je brat Dane uzjahao arapskog konja, pred pravoslavnu Novu godinu, a Nikola je od radosti potrčao ka bratu, ali sa stražnje strane. Konj se uplašio i kopitom hteo da udari Nikolu. Pritom je zbacio Daneta koji se povredio i kasnije preminuo 18.01.1863.g. Mesec u tranzitu kvadrat natalni Mesec, Mesec u trazitu u opoziciji sa Venerom, Mesec u tranzitu u opoziciji sa Suncem, Mesec u tranzitu kvadrat Mars, Mesec u tranzitu u kvadratu sa severnim Čvorom- svi aspekti su bili 18.01.1863.g.  Udarac kopitom arapskog konja bio je namenjen Nikoli, ali kako je Severni Mesečev čvor natalni bio u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Baiten Kaitos i obzirom da Nikolu Teslu štiti  Božji prst, stradao je brat, a ne on. Od tada Nikola Tesla nije imao poverenje u konje, a konji su se i dalje njega plašili.

Tako, kada je u Koloradu Springsu gradio džinovsku stanicu sa visokofrekventnim transformatorom uvek je putovao iz hotela konjskim čezama, ali je pritom uvek noge držao na gotovs, spreman da iskoči. I, kada je usred  noći isprobavao visokofrekventni  transformator, tada  je u krugu od 20 km bilo svetlo jasnije nego danju, pa su konji bežali kao sluđeni.
 
Mislim da izvlačite zaključak, da konji predosećaju opasnost i da se onaj arapski konj uplašio Nikole Tesle iako je tada Nikola imao samo šest i po godina. Konji su mu se osvetili, ali tek u Njujorku kad je imao saobraćajnu nesreću 1937.god. Na njega je naleteo automobil koji je imao oko 40 konjskih snaga. Sada se snaga motora automobila  izražava u KW (kilovatima) a onda i do pre nekoliko godina se izražavala u konjskim snagama.
 
Srećom i Božjom voljom, Nikola Tesla je ostao živ, ali kako je progresivni Severni Mesečev čvor tada izašao iz orbisa zaštite od fiksne zvezde Baiten Kaitos ''konji'' su ''iskoristili'' šansu da mu se osvete, preko automobila.
 
Njegov natalni aspekt Jupiter kvadrat Saturn takođe govori da strada kao pravedni Jov, gubi čast i položaj, ali u njega veruju posle smrti i postaje simbol pobede i pravde (sudski spor u vezi patenta za radio protiv Markonija dobio je posle smrti), a svake godine stiče sve veću slavu. I kod njega se može zaključiti da horoskop živi i posle smrti.
 
Poznato je da je Tesla imao fenomenalno pamćenje, a ipak je morao tri puta da prekida školovanje. Prvi put 1870.godine kada se u Gospiću razboleo od malarije, i preživeo lečeći se velikim dozama kinina, ali je školovanje u višoj gimnaziji u Karlovcu započeo tek iduće 1871. godine. Drugi put je prekinuo školovanje 1874.g. Tada je u Gospiću izbila kolera, a on se školovao u Karlovcu.  Po završetku IV razreda, roditelji su mu pisali da ne dolazi kući zbog vladajuće kolere, ali on je i pored upozorenja došao u Gospić. I naravno razboleo se, bio prinuđen da se leči devet meseci. Na natalnoj karti može se videti da je Sunce na 17 stepeni 49minuta Raka. Takođe su i Venera i Saturn u Raku. Obzirom da je na samom početku 1875. godine imao kvadrat i primarnog i sekundarnog Sunca s Plutonom 04.02.1875.g. to je najjače dejstvo bolesti bilo od letnjeg raspusta 1874.g. do letnjeg raspusta 1875.g., jer dejstvo  i primarnog i sekundarnog bilo kog aspekta i planeta traje skoro godinu dana pre i posle egzaktnog aspekta. *
 
Njegov natalni Mesec nema ni jedan olakšavajući (dobar) aspekt ni sa jednom planetom, čak su svi loši. Veoma je intrigantno ovde zapaziti sledeće:

    - kolera je akutna crevna bolest (znak Raka vlada crevima), toksi-infekcija
    - uzročnik kolerični ''Vibrion coma'' (grčki coma-zapeta), što simboliše polovinu znaka Raka, a kad ima dva kolerika i to gore i dole (setite se kako izgleda simbol znaka Raka), onda bi to po mom mišljenju trebalo da znači da se razmnožavaju.
    - prenosi se preko pribora za jelo, upotrebom pijaće vode i namirnicama zaraženih (zagađenih) fekalijama, bolesnika od kolere, prljavih ruku ili zagađenih predmeta.

 Zašto su se , onda, osoblje u hotelima i drugi gosti čudili kad je Tesla uvek tražio 18 platnenih salveta i brisao posuđe i tanjire sa 18 salveta ? Primetićete da se njegov natalni Mars nalazi na 18 stepenu 57 minutu Vage, u 6.polju ( zdravlje, ishrana, radionica-laboratorija, kućni ljubimci itd.) i da afliktuje Mesec, Sunce, Veneru, Neptun i Južni Mesecev čvor.
 
Dakle, mnogo loši uslovi za sve oblasti kojima vlada 6.polje. Njegovi kućni ljubimci su bili golubovi (vrh 6.polja u Vagi, Vagom vlada Venera-okruglo), koje je neobično voleo. U Njujorku, kad bi se neki golub razboleo, on ga je nosio kod lekara kao najbližeg rođaka. To se takođe vidi u horoskopu, jer Venera vlada njegovim 6.poljem (kućni ljubimci), a ona je u kvadratu s Mesecom,Marsom i Jupiterom.
 
Da li je Tesla poznavao astrologiju to se pouzdano ne zna, ali da postoji koincidencija između 18 platnenih salveta i Marsa na 18˚ Vage  to je očigledno. Čak je u hotelu u Kolorado Springsu tražio da mu daju i 18 peškira.
 
Treći put je prekinuo školovanje 1879. godine kada mu je preminuo otac. Dakle,  da li je moguće da i kod njega funkcioniše astrološko pravilo da kad je vladar 1.polja u 3.polju i kada je afliktovan, onda označava nedovršeno oficijelno obrazovanje. Vladar 1.polja (Bik) je Venera i nalazi se u 3.polju na 14˚50' Raka. Iz natalne karte se vidi da je Venera afliktovana Mesecom, Marsom i Južnim Mesečevim čvorom aplikaciono i Jupiterom separaciono, pa se može zaključiti da je Tesla u akademskom smislu bio samouk kao i Njegoš.
 
Astrološki  zaključak je da je imao nedovršeno akademsko obrazovanje. Poznata je činjenica da Tesla nije diplomirao tehničke nauke na svu sreću čovečanstva, jer kada je naučio dovoljno da može da razume vizije koje su mu se počele intenzivno javljati, napustio je studije u Pragu i počeo da radi prvo u Mariboru, pa u Budimpešti, Parizu, Strazburu i najzad je iz Pariza  otputovao u Njujork, gde ja stigao s četiri centa u džepu.
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Teslin dolazak u Beograd

 Iz  Amerike je dva puta dolazio u Evropu 1889.g. i 1892.g. Oba puta je dolazio u Liku i Slavoniju, a u Beograd je stigao brzim vozom iz Budimpešte na glavnu železničku stanicu 20.maja (01.juna) 1892.g. u 10:30 uveče, gde mu je priređen srdačan i svečan doček, ali od naroda, a ne od uobraženih akademaca. Prethodno je bio u Lici. Stigao je u Gospić jedan dan pre smrti majke, koja je preminula 17.04.1892.g. u rano jutro, srećna što je videla sina i što joj je sin već bio slavan i poznat širom sveta. Naprotiv Tesla je bio veoma utučen, pa iako je tada imao 35 godina 16.04.1892.g. uveče se jako razboleo, jer je majku mnogo voleo. U nekim knjigama, a i ondašnjim novinama je pisalo da je njegova majka Georgina Đuka Tesla preminula 16.04.1892.g. i da je sahranjena 17.04.1892.g. što sasvim sigurno ne može biti tačno, jer je 17.04.1892. bio dan Nedelja i to ne obična, već i pravoslavni  Uskrs. Ni do današnjeg dana nije utvrđen tačan datum smrti njegove majke, u vezi čega se svi biografi ne slažu s Teslinom pričom o uskršnjem snu u Gospiću 17.04.1892.g., po gregorijanskom kalendaru. Neki biografi tvrde čak da je Tesla pogrešio za jedan dan. Zato je tu astrologija da pritekne u pomoć Tesli.
 
Da proverimo tačnost vremena Teslinog rođenja u vezi s ovim događajem. Tranzitni Uran, koji ima isto dejstvo kao i da je progresivni, je u retrogradnom kretanju bio tačno na Descedentu Tesline natalne karte 17.04.1892. u 08:20 CET. Kada tranzitni Uran, naročito retrogradni, seče descedent natalne karte, onda se obavezno ako su ispunnjeni i drugi aspekti, dešavaju: smrt oca ćerkama, smrt majke sinovima, ili kriza braka i uopšte loše odluke protiv sebe. Ali, nije dovoljan samo jedan aspekt da bi se događaj desio. Tako je taj događaj bio predodređen i sledećim lošim aspektima: Tranzitni Uran opozicija Pluton 15.03.1892., tranzitni Jupiter u kvadratu sa Saturnom 08.04.1892., tranzitni Mars konjunkcija MC  12.04.1892., tranzitni Mars opozicija Sunce 13.04.1892., tranzitni Mesec opozicija Pluton 13.04.1892., tranzitni Mars kvadrat natalni Mars 15.04.1892. i najzad tranzitni Mesec u kvadratu sa Neptunom  17.04.1892. u 03:03 noću. Tada je Tesla sanjao onaj čudan san koji opisuje u autobiografiji na engleskom jeziku ''My Inventions'' pod naslovom Confuting Spiritism na strani 90. Navedena biografija nije bila prevedena na srpski jezik sve do 2005.godine, iako je, u Muzeju Nikole Tesle u Beogradu, mogla da se kupi, ali samo na engleskom jeziku.
 
Iz ovog primera se najbolje vidi da je astrologija nepogrešiva nauka, ali samo kada se zna tačno vreme rođenja natusa.
Iz Gospića posle oporavka od bolesti Tesla obilazi rođake u Lici, odlazi s ujakom Nikolajem (Petrom) Mandićem starešinom manastira Gomirje, kasnije mitropolitom SPC, za Beč. Iz Beča ide za Zagreb  gde je održao predavanje u vezi električnog osvetljenja ( a danas nema ni svoju ulicu u Zagrebu). Iz Zagreba odlazi u Varaždin, iz Varaždina u Budimpeštu, iz Budimpešte dolazi u Beograd 20.05. (01.06.) 1892.g. u 10:30 noću. O svim ovim putovanjima, zadržavanjima i delatnosti Teslinoj postoje nepobitni astrološki dokazi koje neću navoditi  jer bi to zauzelo mnogo prostora, a takođe smatram da to treba ostaviti čitaocima-astrolozima da sami uživaju i proveravaju svoje znanje.
 
U Beogradu je Tesla boravio od 01. juna uveče do 03.juna ujutro, što praktično znači jedan dan. I on je za taj jedan dan 02.juna 1892.g. uspeo da oduševi Beograđane i da bude primljen na audijenciju kod mladog kralja Aleksandra Obrenovića. Stigao je da u pratnji više profesora obiđe Narodni muzej tada smešten u Velikoj školi, prošeta se Kalemegdanom, održi predavanje omladini u Velikoj školi. Tesla je bio dirnut i potresen priređenim dočekom od strane tadašnjih studenata.
 
Između ostalog rekao je: ''Gospodo i braćo!.... Svoju radost, koju ja ovoga trenutka osećam, ja ne umem da vam iskažem, ali se radujem što mogu ovom prilikom da pred vama, mila braćo izrazim svagda svoje najmilije zadovoljstvo, da sam bio i da vazda ostajem samo Srbin i ništa više. Dešava se gospodo, da čovek, udaljen od svoje otadžbine zanet poslom kakvim se ja zanimam, po katkad smetne s uma svoje ime, svoju narodnost i svoju otadžbinu. Ali toga, gospodo, kod mene nikad nije bilo, a nadam se da i neće i ne može nikad ni biti..... I ako ima kakve slave i zasluge za čovečanstvo, da se pripiše mom imenu, to ta počast još više pripada srpskom imenu, srpskom narodu iz čije sam sredine ja ponikao.... Ja sam kako vidite i čujete ostao Srbin i preko mora, gde se ispitivanjima bavim.''
 
U devet časova uveče, u kafani kraj Vajfertove pivare, beogradska opština je priredila veliki banket u čast gosta. Te večeri je Jovan Jovanović Zmaj prvi put u životu pročitao sopstvene stihove, pesme napisane za dobrodošlicu Nikoli Tesli. Citati su delimični i preuzeti su iz veoma korisne i dokumentarne knjige ''Nikola Tesla u Beogradu 1892.'' u izdanju Muzeja Nikola Tesla.
 
Iz Beograda je otputovao rano ujutro 03.juna 1892.g. u 05 časova CET (tranzitni Mesec u trigonu sa Uranom03.06.1892.) ovo je još jedna provera tačnosti vremena rođenja jer navedeni aspekt označava pored ostalog i putovanje.
 
O tačnosti vremena rođenja i natalne karte mogu ređati mnoge kardinalne događaje, ali ćemo uzeti događaj kada je njegova laboratorija u Njujorku izgorela sa svim uređajima i dokumentacijom prema pisanju novina 13.marta 1895.g.
 
U vezi tog događaja natalna karta obećava time što je Algol u konjunkciji s Uranom. Algol je na 24˚09' Bika a Uran na 23˚56' Bika. Orbis dejstva za Algol je čak 5˚. Kada se zapalila laboratorija 13.marta 1895.g. progresivni Uran je prešao preko fiksne zvezde Algol (Uran, primarno, 24 stepen 56 minuta Bika), a progresivni Algol na 24 stepenu 42 minuta Bika.
 
Kako zvezde stajačice (fiksne) ne mogu da ispolje svoje dejstvo,bilo ono dobro ili zlo, bez adekvatnog dejstva planeta  (njihovog položaja i aspekata), to je neophodno da postoje i aspekti planeta.
 
U ovom slučaju požara u laboratoriji, "obećano" je  natalnim aspektima :  Mars kvadrat Sunce, Mesec konjunkcija Mars, Mesec kvadrat Venera, a kako se Mars nalazi u 6.polju (radionica-laboratorija) to je sasvim izvesno da kad nastupe direktirani aspekti planeta, katastrofa (požar) je neminovan.
Primarnom direkcijom Mars opozicija Uran 04.02.1893., Sunce kvadrat Uran 10.04.1894. i progresivnom (sekundarnom) direkcijom Mesec inkonjunkcija Mesec  12.03.1895.g. otvorena je mogućnost dešavanja kroz tranzitne aspekte.
 
Pored svih navedenih dokaza o tačnosti Tesline natalne karte treba razjasniti i položaj Marsa na 18. stepeni Vage u 6. polju. Neki astrolozi smatraju 18.stepen đavolim stepenom u čemu ima istine, ali samo kada antihristi koriste izume genijalaca. Poznato je da svi genijalni ljudi uglavno imaju neku planetu na 18.stepenu zodijačkih znakova. Činjenica je da se i najgenijalniji pronalazak za čovečanstvo može upotrebi u antihrišćanske-đavolje svrhe. Tako i genijalno otkriće-točak, ako se ne koristi pravilno može biti smrtonosan (bicikl, motor, automobil, voz itd.), kada se ne poštuju pravila.
 
Čak i najbolji i najkorisniji lek ako se ne uzima pravilno i u određenim dozama može postati otrov. A, što se tiče naizmenične struje, kada je Džordž Vestinghaus u maju 1885. godine otkupio Tesline  patente naizmenične struje: dinama, transfomatore i motore, tada je izbio spor između Tesle i Edisona, koji je imao već razrađenu industriju za jednosmernu struju. Da bi dokazao narodu da je Teslina naizmenična struja opasna po život, Edison je slao svoje ljude širom Amerike koji su pokazivali na vašarima-sajmovima kako se naizmeničnom strujom ubijaju životinje najmanjim dodirom struje. Tako je praktično nastala kasnije električna stolica za izvršenje smrtne kazne u Americi, što je stvarno đavoljska stvar.
 
Tesla je uvek za sebe govorio: '' Ja sam pacifista'', iako je za vreme II svetskog rata želeći da pomogne Kraljevini Jugoslaviji otkrio i zrake smrti (Pluton). Taj pronalazak nije dao nikome u celosti, jer je video koliko bi to bilo opasno po čovečanstvo. Pa se može zaključiti da svi genijalni ljudi imaju neku planetu na 18. stepenu bilo kog znaka u Zodijaku, zavisno čime su se bavili, a na našu žalost osetili smo 1999.godine kako antihristi mogu upotrebiti rakete sa samonavođenjem i bespilotne letilice (Teslin patent sa telekomandama) za ubijanje nedužnih radnika i bezazlenih putnika. Ako  neka osoba ima konjunkciju Asc. i Plutona kao što ima Tesla, može činiti zlodela, ako nije dobro što znači strogo vaspitana. Zato je njegov otac Milutin, pravoslavni sveštenik SPC, bio njegov najbolji i najstrožiji učitelj i vaspitač (MC 17˚ Jarca).
 
U slučaju Tesle je veoma važno da Saturn i Merkur imaju dobar položaj i jake aspekte, jer je to osiguralo neophodnu disciplinu i mentalnu sposobnost za konstruktivno korišćenje raspoloživih snaga i duhovnih sposobnosti Plutona.
 
Kao što se vidi sa astrološke karte vrh 4. polja je u znaku Raka, a ta kuća određuje početke i završetke. Tesla je počeo pored ličkog potoka i crkve, a završio je pored reke Hadson nadomak Atlanskog okeana i pored crkve na Menhetnu. Na potoku je pravio turbine od pruća, a pri kraju života turbine i transformatore na Nijagari.
 
I, tako bi mogle da se pišu biografske čitave knjige o Tesli, na bazi astrologije, ali to će učiniti neki mlađi astrolog, jer Srbija ima danas najbolje astrologe u svetu. Svetski astrolozi to znaju pa zato stalno izmišljaju nove zodijačke znake, nove asteroide, pa vam tako bacaju kosmičku prašinu u oči, da ne biste videli ''drvo od lišća''.
 
Ali, vi se ne dajte. Bez tačnog vremena rođenja i tačne natalne karte neće vam pomoći ni novi zodijački znaci, ni nove planete, ni novi asteroidi. Jer, kad su vavilonski mudraci (astrolozi) od  Istoka mogli da otkriju rođenje Spasitelja Isusa Hrista samo na osnovu vidljivih planeta, onda i mi možemo, sa ovim do sada pronađenim (otkrivenim) planetama "čitati Božiji rukopis", kako kaže srpski astrolog Nikola Stojanović u nekom od intervjua...
 
S  ovim zaključkom bih završio analizu i dokazivanje tačnosti natalne karte Nikolaja Tesle.
 
A,  astrolozima entuzijastima bih postavio pitanje: Šta je ona ženska ruka sipala u šolju s mlekom u 08:19 po njujorškom vremenu 06.01.1943.g. u hotelu ''Njujorker'' gde je Tesla stanovao i hranio se?
 
Preminuo je 07.01.1943. godine u 05 časova po lokalnom vremenu prema mojim proračunima. Dakle, njegova majka Đuka preminula je na pravoslavni Uskrs 17.04.1892.g., a Nikolaj Tesla upokojio se na pravoslavni Božić 07.01.1943.g., a vi procenite da li je to Božija volja ili slučajnost.
 
I najzad  obzirom da u natalu Tesla ima Jupiter kvadrat Saturn (slava posle smrti) i to aplikacioni, 1960. godine Međunarodni Sistem za merne jedinice usvojio je  Teslino ime za jedinicu gustine magnetnog fluksa, gde je:
 
T=Wb/m2   ili

1 Tesla = 1 Weber po metru kvadratnom.

 
Takođe na novčanici od 100 dinara Narodne Banke Srbije pored lika Nikolaja Tesle stoji navedena električna jedinica za gustinu magnetnog fluksa.
 
Takođe, kao dokaz da horoskop živi i posle smrti (Jupiter kvadrat Saturn), Tesla se iz godine u godinu sve više slavi u celom svetu, pa čak i u Hrvatskoj u poslednje vreme.
 
Slava mu večito traje


Autor teksta Srbin
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Spirala smrti

Postoji mnogo indikacija da Kenedijevi nesumnjivo nose gene koji ih navode da u životu preuzimaju, velike, rizične poduhvate, da teže avanturama i bave se potencijalno opasnim aktivnostima. Za porodicu Kenedi vezane su mnoge tragedije, koje su pratile najslavniju američku političku dinastiju. Da li govoriti o ''zloj sudbini'' koja prati porodicu Kenedi ili staviti tačku na samo porodični ''gen rizika?''
 
Poznati izrealski genetičar Ričard Epštajn, ukazuje da postoji mnogo indicija da Kenedijevi nesumnjivo nose gene koji ih navode da u životu preuzimaju velike, rizične poduhvate, da teže avanturama i bave se potencijalno opasnim aktivnostima.
 
''Onaj ko ima gen rizika treba toga da je svestan i da se bori protiv njegovog uticaja'', smatra doktor Epštajn.
 
Tragedija porodice irskih doseljenika Džozefa Patrika Kenedija i Rouz Ficdžerald Kenedi počela je kada su mislili da su se popeli na američki politički Olimp i da silaska nema. Zahvaljujući ogromnim parama koje je zaradio u bankarskim transakcijama, filmskoj industriji, trgovini nekretninama, ali i trgovini alkoholom za vreme prohibicije, Džozef Kenedi je uspeo da iziđe iz irsko-katoličkog geta Bostona i dođe do vašingstonskog visokog društva. Veoma mnogo je pomagao predsedničkom kandidatu Franklinu Delano Ruzveltu za vreme predizborne kampanje 1932. god. Ruzvelt mu to nije zaboravio i posle nekoliko važnih položaja u administraciji, postavlja ga 1937. god. za ambasadora u Londonu. Stari Kenedi je imao više smisla za pravljenje para nego za diplomatiju. Bio je dovoljno bistar da shvati da je sa njegovom političkom karijerom gotovo, ali je zauvek ostao inficiran virusom politike. Spremao je najstarijeg sina Džoa za Belu kuću. Džo je kao vojni pilot već početkom Drugog svetskog rata otišao u mornaricu i poginuo je 1944. god. u bici s nemačkim podmornicama u Normandiji.


 
Džozef Kenedi je rođen 6. septembra 1888. god u Bostonu. U trenutku njegovog rođenja na ascendentu je bio sedmi znak zodijaka - Vaga. Njegova 12. kuća je natrpana planetama i u njoj se nalazi Sunce, Mesec, Merkur i Venera. 12. kuća u horoskopu često ukazuje na manjak samopouzdanja i na izolaciju, ali Džozef je bio vrlo ambiciozan čovek, željan moći, uspeha i slave. Njegov ASC je kardinalan i time usmeren ka akciji i cilju, dok je njegov Mars, planeta energije, strasti i snage jak i snažan u sedištu u Škorpiji i u sekstilu sa Venerom, vladarem ASC, kao i u konjunkciji sa Jupiterom. Ovo je bila dobra kompenzacija za njegovu 12. kuću, ali ipak nije mogao izbeći sve osobine i probleme 12. kuće. Poznato je da se Džozef bavio nelegalnom i vrlo sumnjivom trgovinom (Merkur u 12. kući), kao i sumnjivim finansijskim transakcijama. Vladar njegove 2. kuće je Venera (novac, finansije) u 12. kući, a preko čitave 2. kuće prostire se i znak Škorpija (finansije). Džozef je bio i blizak sa mafijom, što je takođe uticaj planeta u njegovoj 12. kući. Ćerka Frenka Sinatre, Tina jednom prilikom je izjavila da joj je otac ispričao kako ga je Džozef Kenedi, otac predsednika Džona Kenedija, zamolio da posreduje kod mafije kako bi osigurao njihove glasove u vrlo važnom prvom krugu izbora u Zapadnoj Virdžiniji. Nagodba između Kenedija, Sinatre i pripadnika organizovanog kriminala, značila je da se ''moćni obraćaju moćnima''. Međutim, kada je Kenedi postao predsednik, njegov brat Robert, koji je bio državni tužioc, poveo je žestoku kampanju protiv oraganizovanog kriminala. 12. kuća uvlači osobu u odricanja i patnju, a sa Mesecom (porodica) i Merkurom (deca), planete su bile predodređene da mu ''overe'' mnoge porodične tragedije. Na vrhu njegove 5. kuće (deca) nalazi se Vodolija, dok je vladar Saturn otišao u egzil u znak Lava, što govori o smrti i tragediji (Saturn) njegove dece (5. kuća) i to u momentima slave, moći i uticajnosti (Lav). Ako se upotrebi sistem derivatnih kuća, onda je 12. kuća osma (smrt, opasnosti) od 5. kuće (deca), pa je njegova prepuna 12. kuća, ''radila'' i za 5. kuću.
 
Da li se može već u ovom horoskopu govoriti o nekom porodičnom prokletstvu? Na vrhu 4. kuće koja govori o korenima, poreklu i porodici nalazi se znak Jarac. Vladar Saturn, koji simbolizuje pretke, korene, grehove i sudbinu, loše je postavljen u muškom znaku Lava. Muška planeta u muškom znaku, dakle, prokletstvo i grehovi (Saturn) preko očeve, muške strane (Lav). U 4. kući nalazi se i Južni Mesečev Čvor i to na 28. stepenu Jarca, što je stepen egzaltacije ozloglašenog Marsa.
 
« Poslednja izmena: 17. Jun 2007, 00:21:15 od andjela pizelly »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Mlađi sin Džon se takođe prijavio u mornaricu. Učestvovao je u vojnim operacijama protiv japanske mornarice u jugozapadnom Pacifiku. Japanski razarači su potopili njegov čamac, a Kenedi je sa grupom kojom je rukovodio plivao šest kilometara do malog neokupiranog ostrva gde su im meštani pružili pomoć. Dobio je najviša odlikovanja, uključujući i Crvenu značku za hrabrost, ali i tešku povredu kičme koja je ostavila doživotne posledice. Porodicu je nova tragedija zadesila 1948. god. U avionskoj nesreći nad Sredozemljem nestala je i ćeka Kenedijevih, Ketlin. Nesreća je stigla i sa druge strane, lepa, ali malo spora 18 - godišnja Rouzmeri Kenedi podvrguta je lečenju i novoj metodi u psihohirurgiji - operaciji na mozgu, takozvanoj lobotomiji. Operacija izvedena na zahtev ambicioznih roditelja za najlepšu devojku iz klana Kenedi, ali operacija je bila fatalna. Rouzmeri već četrdesetak godina vegetira u jednoj mentalnoj instituciji.

Tragedija u Dalasu, kada je 22. novembra 1963. ubijen Džon Kenedi, potresla je čitav svet. Ubistvom u Teksasu srušene su velike ljudske i političke nade liberalnijeg dela Amerike.
« Poslednja izmena: 17. Jun 2007, 00:24:10 od andjela pizelly »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
John F. Kenedi je rođen 29. maja 1917 godineJohn F. Kenedi je rođen 29. maja 1917 godine. Njegov ascendent je Vaga, isti ASC kao i kod njegovog oca Džozefa Kenedija. Pored identičnog ASC, njih dvojica imaju i Mesec u znaku Device. Vaga na ASC i vladar, Venera u Blizancima, dala mu je šarm i lepotu. U njegovom horoskopu najizraženija je 8. kuća koja simbolizuje opasnosti, strast i smrt. U ovoj kući Džon ima poredak planeta: Mars, Markur, Jupiter i Sunce. Mars je na samom vrhu 8. kuće i ova planeta ukazuje na naglu i naprasnu smrt. Džon je ubijen (8. kuća) u automobilu (Merku, 8. kuća) dok se kretao ulicama Dalasa u predsedničkoj povorci. Ubijen je u trenutku najveće slave i moći, a Sunce (moć, slava) je u 8. kući (smrt). Jupiter je takođe u ovoj kući, a on dolazi iz Džonove 3. kuće (automobil, ulica, saobraćaj) i u blizini je fiksne zvezde Algol. Pored njega, kada je ubijen, bila je i supruga Žaklina Kenedi, a vladar 8. kuće (smrt) jeste Venera (supruga) koja se nalazi u znaku Blizanaca (automobil). Uslove pred kraj života opisuje 4. kuća i ona počinje u znaku Jarca. Vladar 4. kuće, Saturn je otišao u 10. kuću (slava, moć), što govori o ''dolasku'' Džonove smrti u momentu kada bude bio na vrhu (10. kuća). Međutim, ovaj Saturn je u znaku egzila, pa mu njegov položaj i slava nisu doneli sreću, već su naprotiv prouzrokovali nesreću (Saturn u egzilu).
 
Vrh 4. kuće (poreklo, porodica) kod Džona počinje u istom znaku kao i kod njegovog oca u Jarcu. Ovaj znak u horoskopu predstavlja i njegovog oca, dok je majka predstavljena 10. kućom koja počinje u znaku Raka (majka). Prema tome i u njegovom horoskopu su uočljivi grehovi i prokletstvo (Jarac, Saturn) njegovih predaka i porodice (Saturn u Raku) i to opet sa muške strane, jer je Saturn muška planeta.
 
Džon Kenedi ima Sunce u konjukciji sa fiksnom zvezdom Aldebaran. Ona je bila jedna od četiri carske zvezde ili Čuvara Neba, kada je kao Čuvar Istoka obeležavala prolećnu ravnodnevnicu. Ova zvezda donosi slavu koju je Džon i imao, javne počasti i dobit, ali donosi i opasnost od nasilja i nasilne smrti. Ona se u njegovom horoskopu nalazi u kući koja opisuje i nasilje i opasnosti i smrt.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 

John Kenedi junior,John Kenedi junior, sin Džona Kenedija, nestao je zajedno sa avionom u kojem je bio negde iznad Atlantika. Da Amerika ima Šekspira, napisao bi tragediju o Kenedijevima, a ovako je ''Vašington post'' sažeo ovu tragičnu epizodu koje prate najslavniju američku političku dinastiju. Nestao je avion iznad Atlantika u kome je pored Džona Kenedija juniora, bila i njegova supruga Kerolin, kao i njena sestra Lorin. Pronađeni su samo delići prtljaga i aviona jednomotorca ''pajper saratoga'' koji je 38-godišnji Kenedi kupio. Kenedijevi su pošli na venčanje rođake Rori Kenedi, posmrtno rođene ćerke Bobija Kenedija, koga je za vreme predizborne kampanje za Belu kuću 1968. ubio palestinac Sirhan Sirhan. Ako je profesor Epštajn u pravu, a tezu o ''genu rizika'' koju je doneo posle dugogodišnjih istraživanja sa timom saradnika, onda je i sin Džona Kenedija nasledio od roditelja ne samo milione, slavno ime, šarm i harizmu, već i tajan gen. Izuzetno je voleo planinarenje, učestvovao je u nekoliko ozbiljnih ekspedicija, a pilotiranje mu je bilo opsesija. Uprkos protivljenju najpre majke a posle i svoje žene, upisao se u navodno najbolju školu za pilote - amatere. Doduše, posle je priznao da se samo Kerolin ne plaši da leti sa njim.
 
Strah nije bio bez osnova. Nakon tragedije, izašlo je na videlo da mladi Kenedi nije imao dovoljno iskustva, a ni dovoljno veštine, mada se ipak upustio u avanturu da poleti po izuzetno toploj i vlažnoj noći, u kojoj je vidljivost bila minimalna, u malom avionu koji nema instrumente za takve uslove letenja i u kome je vidljivost od presudne važnosti. Šta se zapravo dogodilo za sada je misterija: da li je Džon Kenedi junior izgubio kontrolu nad avionom, da li se avion pokvario? U svakom slučaju, avion je zahvatila ''spirala smrti'' i on se survao u okean.
 
Na vrhu njegove 8. kuće nalazi se znak Ovan, koji donosi naglu smrt, praćenu opasnim i nesretnim okolnostima. Vladar 8. kuće (smrt) nalazi se u 11. kući, koja je prirodni znak Vodolije i koja simbolizuje avione. Mars je u Raku u znaku svog pada, Rak simbolizuje mora i okeane, pa je i astrološka slika očigledna: smrt dolazi naglo (Ovan) u avionu (11. kuća) i to padom (Mars u padu) u okean (Rak). Mars je u opoziciji sa Saturnom i zbog ovok aspekta, sigurno je došlo do kvara (Saturn) u avionu. Rak simbolizuje meterološke uslove i vreme kao atmosfersko stanje, a sa Marsom u ovom znaku, očigledno je da je ono bilo loše. Vladar njegovog podznaka je Merkur (saobraćajna sredstva) koji se nalazi u 3. kući (putovanja) i to u znaku Škorpije (smrt). Ovo je Džonu Kenediju mlađem bilo zapisano još na rođenju. Merkur se nalazi na delu Spaljenog puta, vezanog za prokletstva i magiju. Da li je sve slučajnost?!
 
Džon Kenedi Junior ušao je u kolektivnu američku psihu kada je kao tragični trogodišnji dečačić stao pred kovčeg ubijenog oca i vojnički pozdravio. U mladosti je želeo da bude glumac, ali je po nagovoru majke, kao i njegove sestra Kerolajn, završio pravo i položio advokatski ispit. Vladar njegove 9. kuće (fakultet) je Venera (pravo) u znaku Jarca i u konjukciji sa Jupiterom (pravo, zakon) i Saturnom. Venera u konjunkciji sa Saturnom predstavlja nezadovoljstvo, pa je i Džon Kenedi Junior sigurno bio nezadovoljan sa izborom svoga fakulteta. Njegovo Sunce se nalazi u znaku Strelca, koji takođe simbolizuje pravo i zakon. Pravni fakultet nije završio u roku, već sa kašnjenjem, što takođe može da se vidi kroz konjukciju Venere sa Saturnom (kašnjenje). Pet godina je radio kao pomoćnik javnog tužioca u Njujorku. Nakon toga je i pored uspeha koje je doživeo kao pravnik (nije izgubio ni jedan slučaj), odlučio da promeni karijeru i pokrenuo je nezavini politički nedeljnik ''Džordž''. Na vrhu njegove 10. kuće (karijera, profesija) nalazi se znak Blizanaca (štampa, novine), a vladar Merkur je otišao u svoju prirodnu 3. kuću (štampa).
Amerika ili bar jedan njen deo, ipak se nadao da će taj verovatno najlepši izdanak porodice Kenedi, ali i šarma i stila majčine loze Buvije, ipak poći stopama svoga oca i završiti u politici. Ko zna, možda bi se taj san i ostvario da ga nije prekrila tama hladnog Atlantika. Njegova 4. kuća (preci, koreni) nalazi se u znaku Strelca (strano poreklo), a vladar Jupiter se nalazi u znaku Jarca. I njegov otac - Džon Kenedi, kao i njegov deda - Džozef Kenedi u 4. kući su imali Jarca na vrhu, a Džon junior vladara 4. kuće u Jarcu, gde je u padu (prošlost, gresi, prokletstvo)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ljudi, vodite ljubav a ne rat

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2109
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
Samsung d900
Robert de Niro, poznati filmski glumac i produncet, rođen je 17. avgusta 1943. god. Ascendent i Mesec su u vodenim i maštovitim zodijačkim znacima, a Sunce u teatralnom i talentovanom znaku Lava.
 

 
Na Ascendentu je četvrti znak zodijaka, prirodni vladar 4. kuće, odnosno Rak. Kako se radi o vodenom znaku, emocije i unutrašnji život, istaknuti su kod Roberta de Nira, što pokreće maštu, a što je posebno naglašeno jer se vladar Ascendenta (Mesec) nalazi u Ribama. Rak na Ascendentu naglašava značajnim pitanja 4. kuće u njegovom životu, što govori o velikom uticaju genetike i porodice na formiranje njegove ličnosti. Kakav je uticaj ili kakvo je nasleđe Robert de Niro dobio od svoje porodice, pokazuje 4. kuća u njegovom horoskopu. U 4. kući, Robert de niro ima Neptuna u zodijačkom znaku Vage. Odmah se možemo zapitati, šta je zajedničko Neptunu, Raku na Ascendentu i Mesecu u Ribama? Na osnovu ova tri astrološka pokazatelja, mora se izvući jedna zajednička osobina ili karakteristika, što će nam pokazati početni ili prvi smer, kao i interesovanje ove osobe. Prema tome, u ovom primeru, izražena je mašta, a koju pokreće Rak, Mesec u Ribama, kao i Neptun koji je prirodni vladar Riba, a u ovom horoskopu i dispozitor Meseca.
 
Neptun je u umetničkom znaku Vage, ali ono što je sada najznačajnije, a zbog uticaja Raka na Ascendentu ili konkretno genetskog nasleđa, Robert de Niro svoj umetnički talenat nasleđuje od svoje porodice. Dakle, Rak na Ascendentu, a Neptun u Vagi u 4. kući govore o umetničkom porodičnom nasleđu, ali i o velikom uticaju majke Roberta de Nira, na njegovo životno opredeljenje ka filmskoj umetnosti. Otac Roberta de Nira bio je slikar i vajar, a njegova majka Virdžinija, takođe je bila slikarka. Magloviti Neptun ima i svoju malefičnu stranu, što ovde utiskuje neke tajne i sakrivene okolnosti u vezi njegovih roditelja. Otac Roberta de Nira, bio je homoseksualac, što se mnogo kasnije pojavilo u javnosti i njegovoj biografiji. Pod uticajem svoje majke, a što je očigledno iz Raka na Ascendentu, Robert de Niro upisuje srednju muzičku i umetničku školu, što se može potvrdeti iz nekoliko astroloških uglova. Rak na Ascendentu budi njegov unutrašnji život, kao i Mesec u Ribama, što često opredeljuje i orijentiše ka umetničkom stvaranju. Merkur, planeta uma, intelekta, učenja, a time i obrazovanja u konjunkciji je sa Venerom, planetom umetnosti i lepote. Pozornicu, slavu i sjaj na sceni, kao i glumački talenat, obezbeđuje mu Sunce, Jupiter i Pluton u zodijačkom znaku Lava i u 2. kući koja pripada u prirodnom horoskopu znaku Bika, još jednom umetnički raspoloženom znaku.
 
U 5. kući, koja je prirodna kuća znaka Lava, što je Sunčev znak Roberta de Nira, nalazi se zodijački znak Škorpija, a ovaj glumac je svoje najbolje uloge imao u filmovima u kojima je glumio kriminalce (npr. kultni film Kum). Najbliža planeta koja aspektuje njegov stepen Ascendenta je Mesec u Ribama u 9. kući horoskopa, što mu obezbeđuje svetsku popularnost kroz filmsku umetnost. Najviša tačka u horoskopu, odnosno Mc, a koja govori ne samo o profesiji, već i o onome gde osoba želi da se najviše i maksimalno ostvari, nalazi se u zodijačkom znaku Riba. Zbog toga, Rober de Niro ulazi u ambijent umetnosti, filma, ali i producentskog zanimanja, što je ipak iza glavne scene njegovog Lava. Kroz svoj uspon, on sigurno prolazi i trenutke patnje, što je karakteristično za Ribe. Suvladar njegove 10. kuće je Mars, koji vlada zodijačkim znakom Ovna, a koji se prostire većim delom 10. kuće. Međutim, kako je Mars u Biku, on ovde nije ni borac, ni ratnik, ni vojnik, već čovek okrenut umetnosti, lepoti i zadovoljstvima.


IZVOR:     http://www.astro-house.com/robertdeniro.php

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

robertdeniro1.jpg
(52.04 KB, 498x393)
« Poslednja izmena: 07. Dec 2007, 23:58:32 od fatalan »
IP sačuvana
social share
Fatalan
Osnovno zivotno pravilo glasi:  Nema pravila
Edit by ziledin: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ljudi, vodite ljubav a ne rat

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2109
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
Samsung d900
Luj Paster

"U svetu posmatranja rizik će poslužiti samo one čiji je um spreman" -
Luj Paster
 

Poznati mikrobiolog i hemičar, Luj Paster rođen je 27. decembra 1822. god. Luj Paster je unapredio metodu vakcinacije, postavio je osnove imunologije i pronašao je vakcinu protiv besnila. Rođen je u istočnoj Francuskoj, a vrlo brzo se zainteresovao za hemiju, što je i potvrdio, studiranjem hemije, fizike i kristalografije u Parizu. Nakon studiranja, Luj Paster je postao profesor hemije na Univerzitetu u Strazburu.

U horoskopu Luja Pastera očigledna je dominacija elementa zemlje, jer se čak osam planeta nalaze u zemljanim zodijačkim znacima (Sunce, Merkur, Venera, Mars, Uran i Neptun u Jarcu i Saturn i Jupiter u Biku). Dominacija zemlje, opredeljuje Luja Pastera ka nauci i naučnim istraživanjima, a izražena 3. kuća u horoskopu, koja je prirodna kuća Blizanaca, govori o velikoj intelektualnosti i opredeljenju ka intelektualnom radu. Njegovo intelektualno opredeljenje potvrđuje i položaj Meseca u zodijačkom znaku Blizanaca. Ascendent je u zodijačkom znaku Vage, a vladar Venera je fizički postavljena u intelektualnoj 3. kući, što određuje smer i interesovanje ličnosti. Vladar Ascendenta-Venera u konjunkciji sa Uranom, govori o njegovom istraživačkom radu, okrenutosti ka nauci i konkretno fizici, dok njena konjunkcija sa Neptunom, govori i o radu u oblasti hemije. Konjunkcija Sunca i Merkura u Jarcu govori o praktičnom i egzaktnom umu i intelektu koji se ostvaruje u istraživanju u oblasti hemije, jer je i Sunce i Merkur u konjunkciji sa Neptunom.
 
Luj Paster je postavio teoriju da su mikroorganizmi odgovorni za pojavu bolesti kod ljudi, što je kasnije dovelo do pomaka i u medicini. Stelijum u znaku Jarca, kao i konjunkcija vladara Ascendenta i Sunca sa Neptunom, govore o istraživanjima koja su kasnije otvorila vrata savremenom dobu u medicini. Luj Paster je proizveo prvu vakcinu protiv besnila, a vakcina je prvi put uspešno primenjena na devetogodišnjem dečaku Jozefu Majsteru koga je izgrizao besni pas. Na Mc-u, nalazi se zodijački znak Lav, koji daje solarni upliv, a time slavu i moć kroz intelektualni rad, jer je Sunce kao vladar 10. kuće otišlo u 3. kuću gde formira konjunkciju sa Merkurom, koji vlada 9. kućom viših znanja i fakulteta, a Luj Paster je bio poznati i eminentni profesor na Univerzitetu u Strazburu. Kako je Sunce i u konjunkciji sa Neptunom, njegova profesije nije tipično "lavovska" koja traži pozornicu i divljenje, već se stapa sa Neptunom, odnosno donosi slavu i uspeh u izolaciji, iza reflektora Sunca, a takav ambijent pogoduje istraživačkim radovima u oblasti nauke.
 
Luj Paster je umro 28. septembra 1895. god. u blizini Pariza od posledice moždanog udara, kada je sekundarna Venera, koja je vladar njegovog Ascendenta formirala kvadrat sa natalnim Uranom. U natalnoj karti postoji konjunkcija Venere i Urana, pa je sekundarna Venera svojim kvadratom u 1895. god. samo pokrenula ono što je već bilo nagovešteno u natalnoj karti. Konjunkcija Venere i Urana u 3. kući govori o jednom genijalnom umu koji se dokazao u oblasti nauke, o umu koji je mogao da gleda samo u budućnost, ali Uran, a posebno što je u konjunkciji sa vladarem Ascendenta, doneo je Luju Pasteru i niz moždanih udara.
Izvor

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

luj-paster1.jpg
(56.55 KB, 498x393)
IP sačuvana
social share
Fatalan
Osnovno zivotno pravilo glasi:  Nema pravila
Edit by ziledin: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ljudi, vodite ljubav a ne rat

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2109
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
Samsung d900
Če Gevara


Če Gevara je rođen u zodijačkom znaku Blizanaca, dok je Ascendent, takođe u znaku vazdušnog elementa i muškog polariteta. Kada se govori o polaritetu, onda se može primetiti da je i Mesec u Ovnu, znaku muškog polariteta, što povezuje istim značenjem Ascendent, Sunce i Mesec. Vodolija na Ascendentu govori o originalnosti, nezavisnosti i revolucionarnom duhu, a što se izražava kroz raznovrsnu i intelektualnu prirodu, jer je Sunce u Blizancima, kao i kroz borbeni karakter, jer je Mesec u zodijačkom znaku Ovna.

Jedan od vladara Vodolije ili njegovog Ascendenta je Saturn, koji se nalazi u 10. kući slave, uticajnosti i moći, a koja mu je u principu donela teškoće, zbog esencijalne prirode Saturna, koja je malefična. Kako je Saturn u zodijačkom znaku Strelca, teškoće su izražene kroz inostranstvo, strance, ali i kao posledica njegove filozofije. Ova planeta formira trigon sa Marsom u Ovnu, koji se u ovom znaku nalazi u sedištu i zbog toga je izražen kvalitet ove planete. Kako se sada govori o Marsu, zbog njegove esencijalne prirode, mi sada imamo jedan energičan, borben i ratni karakter, što govori o borcu, vojniku, ali i lekaru, što je Če Gevera i bio. Mars vlada 10. kućom, koja se sada ponavlja, jer smo je prvi put uočili preko položaja Saturna u 10. kući, što govori o slavi, ali kroz ambijent i simboliku Marsa, odnosno kroz borbu, uniformu, vođstvo, opasnosti i rat. Mars je u konjunkciji sa Mesecom u Ovnu, što govori o borcima na strani naroda, jer je u ovom horoskopu Mars kvalitetan i jak, pa uz Meseca, on stoji i bori se uz narod. Ova planeta ima trigon sa Neptunom u Lavu, što opisuje lekarsku profesiju, ali i vojnika koji se zbog trigona, lako i uspešno prerušava i krije, međutim Mars je i u zlokobnom kvadratu prema Plutonu u zodijačkom znaku Raka, koji govori o stradanju. Planeta intelekta i razumevanja nalazi se u zodijačkom znaku Raka, što mu daje patriotsku crtu, kao i zainteresovanost za domovinu i narod. Kako je Merkur u konjunkciji sa Plutonom, ovakvo razmišljanje donosi nesreću, zlo i na kraju stradanje.
Uran je drugi vladar njegovog Ascendenta, a ova planeta privlači rizične, nagle, buntovne i avanturističke poteze. Uran je simbol revolucije, što je bio i Če Gevara, a kako se nalazi u borbenom Ovnu, on je svoju revoluciju sprovodio kroz rat i gerislku borbu. Ako upotrebimo astrosimboliku, onda će Uran u Ovnu biti revolucionar u uniformi i sa oružijem. Kako Uran formira kvadrat prema Merkuru, što opisuje prepad, naglo prekinutu komunikaciju ili nedovršetak započetog, a zbog iznenađujućeg momenta i kako Merkur vlada 8. kućom koja simbolizuje smrt u ovom aspektu se ogleda smrt Če Gevare, ali i bliska povezanost sa ovakvom sudbinom, jer je energija 1. kuće povezana sa energijom 8. kuće. Sunce se nalazi u 5. kući horoskopa, što ga povezuje sa politikom, a koju ostvaruje preko buntovničke i revolucionarne Vodolije i preko gerilskog i borbenog Ovna. Položaj njegovog Sunca zbog položaja u 5. kući ima potrebu za pozornicom gde će postati slavan i poznat, a njegova pozornica je bila revolucija u Ascendentu Vodolije, kao i bojno polje u Marsu, Uranu i Mesecu u Ovnu. Energičan i borben duh utisnuo mu je i sekstil između Sunca i Marsa, a slavu i popularnost u narodu obezbedio mu je sekstil između Meseca i Sunca.
Sunce, planeta vitalnosti i životne energije oštećeno je i ima pretnju od malefičnog Saturna, a čija je nepovoljnost još jače izražena jer je vladar nepovoljne 12. kuće, što u ovom slučaju postaje pretnja i opasnost po život od strane tajnih neprijatelja i tajnih službi, što je u simbolici 12. kuće i to prvenstveno iz inostranstva, jer je Saturn u zodijačkom znaku Strelca. Neptun u Lavu, govori o izdaji u vrhu, kao i o izdaji onih koji se nalaze blizu moćnih ljudi.


Izvor

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

chegevara.jpg
(52.64 KB, 498x393)
IP sačuvana
social share
Fatalan
Osnovno zivotno pravilo glasi:  Nema pravila
Edit by ziledin: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Muzej srpskog jezika :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.