Pa ako vec imas varijantu koja funkcionise, zasto ne dokupis 1/2 dodatna tp link uredjaja? :-k
To mi je jedna od varijanti, pa sam zato pitao kako najbolje da ih međusobno povežem a da prijemni uređaji uvek budu na istom subnet-u, što sada nije slučaj. Ako ova WDS fora bude radila kako treba, možda i tako rešim... Mada, sa kvalitetnijom opremom računam da problem mogu da rešim "za sva vremena".
Samo me još jedna stvar zanima u vezi WDS, ako već budem kupovao još koji TP Link... Da li svi sekundarni ruteri moraju direktno da budu u dometu primarnog i da proširuju domet na taj način, ili mogu npr. da postavim primarni, pa onda sekundarni koji proširuje domet primarnog, a onda neki treći koji bi proširivao signal sa sekundarnog rutera (jer mu je primarni predaleko)... Ako sam dobro dočarao... Vidim da se u podešavanjima WDS-a on vezuje za SSID, a ne za određeni uređaj, pa mi je logično da može i ova druga varijanta, što bi mi više odgovaralo.
Npr. sada recimo idem kroz prostor i pričam preko Vibera. Telefon mi, čim izađe iz dometa jednog od rutera na koji sam nakačen, naravno prekine vezu, a onda dok se nakači na sledeći, promeni IP adresu itd, moram ponovo pozivati, što u nekim situacijama zna da živcira, posebno ako su u pitanju neki hitni i važni razgovori. Pa još ako moram ponovo da izađem iz dometa tog drugog rutera... Ludnica. Treba mi varijanta da IP adresa ostaje, i da telefonu nije bitno na koji se ruter kači, nego da kompletan prostor "gleda" kao jednu veliku mrežu, kaoda postoji jedan mnogo jak ruter koji sve to pokriva.
« Poslednja izmena: 07. Sep 2015, 11:48:50 od QuadDamage »
Ta druga varijanta o kojoj pricas bi teoretski trebala da radi, "bridzujes bridzovanu vezu." Ali mi nije jasno zasto to vec nisi probao kad imas vise uredjaja, ja sam i mislio da si tako vec postavio stvari.
Probaj onda tako sa postojecim uredjajima. Al ako to stuca, bolje da ti ipak uzmes ovo sto lerr predlaze.
WDS teoretski radi i sa bridzovanim LAN-om... teoretski... nisam probao sa TP Linkovima.. Inache, moraju da budu u dometu ako nemash LAN... Fora je u tome shto sad po N wifi standardu, on na mestu slabog signala moze da odradi superpoziciju talasa sa dva uredjaja... Kad imash WDS onda nema promene IP adrese.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.