Pogledaj malo bolje po internetu i po servisima.Videces da imas i folija koje su 100% zatamljene sa spoljasnje strane a iznutra se vidi kao da si stavio naocare za sunce.Inace daju taj neki atest da ti murija nebi skinula folije,i ako ih skine oni ce ti opet uraditi za dzabe.Veruj mi nepravim se pametan nego sam informisan!!!!
« Poslednja izmena: 17. Feb 2008, 01:32:14 od vostezmaj »
Atest ne može da ti izda firma koja ti stavlja folije,oni imaju ateste da te folije ne smanjuju vidljivost,ali to murija ne priznaje,samo atest od države sa podacima o vozilu i pečatom ustanove koja izdaje atest,a to je vrlo teško dobiti kod nas.Ja mislim da izdaju samo državnim vozilima.A po našem zakonu,vozačevo i suvozačevo staklo ne sme da se zatamni,naravno i šoferka,a sa ostalim staklima možeš da radiš šta hoćeš.
Inače,po servisima zatamnjiivanje košta oko 100 evra.
Folije koje koriste po servisima su dosta kvalitetnije od onih koje se kupuju po buvljacima,mada po boljim prodavnicama ima da se kupe i folije odličnog kvaliteta.
Sale,jel možeš da objasniš kako se zatamnjuje,u kratkim crtama.Ja sam jednom probao,pa sam zasrao extra,imao sam problema da dobro postavim,pošto sam uvek imao one mehure od vazduha,a i ivice su mi bile neravne,kako to da sprečim.Posle sam saznao da se nešto premazuje staklo,samo nisam skapirao sa čim,a i da li se posle fenom to suši,ili šta se radi??? Da li prvo isečeš foliju na dimenzije stakla,ili isečeš na malo veće dimenzije,pa posle postavljanja skalpelom skratiš???
« Poslednja izmena: 17. Feb 2008, 16:06:48 od diletant »
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti. Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."
Koliko ja znam na oprana stakla stavis sapunicu i foliju na tu "mokru" povrsinu.Onda lagano istiskas malom plasticnom spaklom te mehurice i onda susis fenom.Tako nesto...
Alo bre. tama. tamno. zatamnjivanje jebem vas nepismene. .
ma malo prsneš vodicom po staklu, pa navlačiš foliju, malo po malo, naravno, kreneš od jedne strane, plastičnom špahtlom (obično ide uz foliju) "razmazuješ", i sve to polako, upravo da ti ne bi ostao vazduh ispod. .
[Edit by crni scorpion: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjenoPravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 17. Feb 2008, 11:31:54 od crni scorpion »
Znaci najbolje je da zatamnim u nekom servisu stakla i pravac na masinski po atest...nisam znao da oni rade atest toga..kakva gluost, u sustini trebao bi proizvodjac da gatantuje za nju itd itd...
Znaci najbolje je da zatamnim u nekom servisu stakla i pravac na masinski po atest...nisam znao da oni rade atest toga..kakva gluost, u sustini trebao bi proizvodjac da gatantuje za nju itd itd...
Hvala ljudi..
Na mašinskom ćeš teško da dobiješ atest,ne znam da li je moguće uopšte dobiti atest,a čuo sam da to košta oko 50 evra.Nisam siguran.
Ma većina vozača to i nema,ustvari,samo interventna može da te cima,saobraćajci neće ništa da te pitaju i možeš da očekuješ da će češće da te zaustavljaju.Samo nemoj da budeš bezobrazan sa njima,i nema šanse da ti skinu folije.Ne skidaju oni svima folije,samo ko im je "simpatičan"
ma malo prsneš vodicom po staklu, pa navlačiš foliju, malo po malo, naravno, kreneš od jedne strane, plastičnom špahtlom (obično ide uz foliju) "razmazuješ", i sve to polako, upravo da ti ne bi ostao vazduh ispod. .
[Edit by crni scorpion: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjenoPravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
U pravu si,ja sam ispravio tamo gde sam pogrešio.
« Poslednja izmena: 17. Feb 2008, 16:03:43 od diletant »
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti. Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."
Sta sad kao najpametniji si? Sta se koj moj mesas!
« Poslednja izmena: 17. Feb 2008, 16:30:16 od Sale_S »
Sta sad kao najpametniji si? Sta se koj moj mesas!
Gde sam rekao da sam najpametniji?! A i što da se ne mešam, mislim, kada sam ja poslednji put proveravao, ovo su ovde bile diskusije? Ili imaš drugačije mišljenje? Nemaju svi 100+€ za servis+atest, a ako su već u prilici, zašto i sami da ne pokušaju da naprave?