Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 14:29:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ilustratorski opus u 2008. godini  (Pročitano 2163 puta)
31. Dec 2008, 12:43:10
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Evo i kraja godine i ja bih voleo da ove svedem makar ono što sam objavio u uradio u zadnjih nekoliko meseci. Odnosi se na ilustracije koje sam objavio ovde kod nas na forumu ali su u suštini bili namenjeni stranom tržištu.

Jul- u Francuskoj je izašlo posebno izdanje Aero Žurnala  o avionu Bf109G/K. Izdanje je na preko sto strana i ima pedeset mojih profila u boji. U isto vreme je izašao i časopis Replik sa mojim člankom o maketi Fokera Dr.I i u okviru mog članka na četrnaest strana je bila i jedna strana sa profilima u boji.

Avgust- britanski časopis SAMI je objavio moje profile u boji aviona SAAB Draken na jednoj strani. Sam članak je bio puni dokaz mojih ilustratorkih mogućnosti jer u trenutku kada sam dobio ugovor sa tom izdavačkom kućuom časopis je već bio u pripremi za štampu i urednik iako me je prvi put sreo, dao mi je poverenje da spremim materijal za članak. Na opšte zaprepašćenje ja sa spremio materijal i isporučio za tri dana, znači od otvaranja foldera u računaru za taj avion [nisam ništa imao pre toga], istraživanja materijala, rad na osnovnoj ilustratorskoj postavci pa do isporuke pet profila sa potpisima.

Septembar- časopis Aero Žurnal iz francuske objavljuje prvi u seriji mojih profila na zadnim koricama. Profili predstavljaju avione Hoker Hajnd iz Afganistana, Kertis H-75 iz Argentine, Hoker Hariken iz Australije i Devoaten D.520 iz Bugarske. U pitanju je serija pod nazivom Cocardes du monde 1936 - 1945 a čiji je cilj da se kroz profile aviona obrade sve države sveta i oznake na njihovim avionima. U isto vreme je u Britaniji izašao časopis SAMI i u njemu čak dva članka sa mojim profilima u boji. Prvi je o avionu Suhoj Su-22 sa dve stranice pod mojim profilima i drugi članak o avionu Meseršmit Me210 i 410 sa mojim profilima u boji.

Oktobar- u Britaniji izlazi SAMI sa dve strane profila u boji aviona B-57 gde su predstavljeni različiti korisnici i verzije ove letelice i naravno najrazličitije maskirne šeme bojenja. U istom časopisu je u delu namenjen pismima čitaocima objavljen moj profil aviona Meseršmit Bf108 u sklopu odgovora gospidinu Dž. Vokeru koji se zanimao za bojenje tog aviona. Francuski časopis Aero Žurnal objavljuje novi set profila na zadnjim koricama i ovog puta to su Bf109E iz Bugarske, belgijski Feri Betl, Kertis Rajt CW-19R iz Bolivije, Kertis P-40N brazilskog vazduhoplovstva i kanadski Nort Ameriken Harvard II.

Novembar- časopis iz Britanije SAMI objavljuje dve strane sa profilima u boji aviona Lokid Vajking. Na moju žalost jedan profil sadrži grešku. Do nje je najverovatnije došlo tako što je jedan sloj ostao sakriven prilikom slepljivanja ilustracije pa je profil ostao bez crno panle prtiv blještanja u crnoj boji.

Decembar- časopis SAMI objavljuje moje izvinjenje čitaocima zbog greške na profilu i objavljuje ispravljen profil u boji. Najbolje od svega je to što izgleda da niko nije primetio tu grešku osim mene. Ali osim toga u časopisu je iazašao članak o avionu  Nort Ameriken Fjuri sa dve strane profila u boji. Tek kad je sve to izašlo ja sam našao u gomili knjiga jednu koju sa nabavio skoro u Holandiji sa odličnim fotografijama tog aviona. Kasno Marko na Kosovo stiže...

Francuska- časopis Aero Žurnal objavkljuje decembarski broj sa profilima u boji aviona Nort Ameriken AT-6 iz sastava čileanskog vazduhoplovstva, Micubiši A6M5 koji su koristili Kinezi, Kornel PT-19 iz Kolumbije, Gramen JRF-5 kubanskog vazduhoplpovstva i na kraju danski Foker D.XXI.

Britanije- časopis MAM, iz iste izdavačke kuće koja objavljuje SAMI, objavljuje članak o ratu između Indije i Pakistana 1965- 1971. Na četiri i po strane je objavljeno dvadeset tri profila u boji u kome su predstavljene letelice korištene od obe zaraćene strane.

Klasična umetnost- osim digitalnih radova ja sam uradio jedno deset crteža olovkom i svi su oni našli novi dom kod stranih vlasnika a osim toga slično je završio i jedna moja slika u ulju, sada je u inostranstvu i izložena u jednom muzeju.

Novogodšnii kup- posebna čast i zadovljstvo mi je bilo što sam u okviru Burek Ekipe radi na grafičkoj podršci takmičenja koji su osmislili, spremili i sproveli naši vrli maketari čije predivn radove imamo prilike da vidimo na forumu Burek. Samo to dešavanje je proglašeno za najbolje ikad urađeno kod nas a meni je posebna čast sto je jedan od plakata koje sam ja dizajnirao za to takmičenje- ukraden!!! To je najbolji kompliment koji neki ilustrator može da dobije jer niko neće da ukrade nešto što je loše i bezvredno.

I za kraj da napomenem da sam sredinom decembra isporučio sam materijal za novu knigu o Hoker Hanteru a čije izlaženje se očekuje početkom 2009.

Želim vam sve najbolje i nadam se dobrom druženju i u 2009. godini!

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Burek.jpg
(132.35 KB, 800x800)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
SonyEricsson C702i
 Smile Smile Smile

Nek si ti nama Ziv i Zdrav i da iduce godine objavis pa bar duplo vise...odnosno onoliko koliko mozes da postignes da uradis Smile

I zelim ti jos jednu stvar a to je Naslovna strana knjige o Hunteru  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
Свака част Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Svaka cast  Smile Smile Smile , uspesna godina, zelim ti da ti naredna bude jos uspesnija Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Ko visoko leti nisko pada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1196
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 6267
Pridruzujem se cestitkama sa zeljom da naredna godina bude jos uspesnija i produktivnija  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft:  Link uklonjen
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
 Smile Smile Hvala i ujedno da vam pozelim Srecnu Novu Godinu  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
Nekaveje.zip (2187.75 KB)
« Poslednja izmena: 31. Dec 2008, 15:53:57 od pilot »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
UNIX
Browser
Opera 9.62
mob
Samsung SGH-E630
Svaka čas'  Smile
Au bre pilot, poznatiji si po svetu nego kod nas  Smile

Nego, srećna Nova godina i da bude još uspešnija  Smile
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Aj, haj, haj, veselo, veseeeelooooo! Odh ja sada Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
od uvek sam znao da ti kriješ mnogo talenata........samo tako dalje..... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
 Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 14:29:35
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: ajs opus godini

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.199 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.