Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 06:11:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ovo je Moja Reč - A i Ω  (Pročitano 1235 puta)
27. Feb 2008, 12:35:16
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 
Ovo je Moja Reč - A i Ω
Jevanđelje Isusovo Hristovo otkrivenje koje svet ne poznaje

Ovo je delo koje višestruko nadmašuje sadržaj Biblije, jer sadrži autentični život, misao i delovanje Isusa iz Nazareta koga doživljavamo i kao najvećeg proroka, duhovnog učitelja i mudraca . On sam, Hrist Božji objavio nam je u ovoj moćnoj vremenskoj prekretnici - u Proročkoj reči preko Svoje proročice i učiteljice, Gabriele iz Vircburga pojedinosti Svog moćnog prisustva u Isusu iz Nazareta .
U ovom delu objavljuje nam Hrist, Spasitelj svih duša i ljudi, preko Svoje Proročke Reči, mnogo toga što je do sada čovečanstvu bilo nepoznato. Hrist nam daje jedan moćan pregled onoga što je bilo, onog što jeste, onog što će biti...
Bog ne pita da li ljudi shvataju Njegovu Reč kao čistu reč Božju. Svaki čovek može sam da čita i da izgradi svoj sopstveni sud. Tako je On objavio: "Ko to može da shvati, neka shvati. Ko hoće da ostavi, neka ostavi".

Iz sadržaja: Obilje do sada nepoznatih aspekata iz Isusovog života - Beseda na Gori, sada još protumačena i produbljena od Hrista - Osnovno o životu nakon smrti - Zakon setve i žetve kao pomoć za svakodnevnu samospoznaju - Ishrana i zdravlje po Božjem zakonu - Odricanje i fanatizam - Primena sile i prolivanje krvi su protiv Božjeg zakona - Ubijanje životinja i skrnavljenje prirode su protiv Božjeg zakona - Isusove mogućnosti i granice kod buđenja mrtvih - Nema večnog prokletstva - Preduslovi za lečenje iz Duha Božjeg - Ko su proždrljivi vuci u jagnjećoj koži - Upozorenja na zloupotrebu Hristovog imena za nehrišćanske ciljeve - Dublji aspekti braka i partnerstva pred Bogom - Čovekova slobodna volja - Doba Svetlosti koje dolazi - Zašto je Isus mogao da bude uhvaćen i razapet - Ko zna Boga u sebi, tome nisu potrebne zemaljske vođe - Carstvo mira Isusa Hrista nastaje preko ljudi koji vrše Božju volju i mnogo toga drugog .

Jevanđelje Isusovo Hristovo otkrivenje koje svet ne poznaje

1. POGLAVLJE

Obećanje o rođenju Jovana Krstitelja

Jovan Krstitelj;
Njegovo poreklo i zadatak u delu Spasenja (4-6).
Objašnjenje nemosti Zaharijine (Smile

1. U vreme Iroda, kralja Judeje, beše sveštenik jedan od roda Avijina, po imenu Zaharija, i žena njegova od kćeri Aronovih, po imenu Jelisaveta.
2. A behu oboje predani Bogu i življahu besprekorno po svim zapovestima i zakonima Gospodnjim. I ne imahu dece, jer Jelisaveta beše nerotkinja, a oboje već u dobi poodmakloj.
3. I dogodi se da on po pravilima svoje službe preuzme svešteničku dužnost. I po običajima svešteničke službe zapadne ga da uđe u hram Jehovin i kadi. A čitavo mnoštvo naroda moljaše se napolju za vreme kađenja.
4. I njemu se javi anđeo Gospodnji koji stajaše nad kadionim žrtvenikom. I uplaši se Zaharija videvši ga i spopade ga strah. No anđeo mu reče: "Ne boj se, Zaharija; jer je uslišena molitva tvoja, i žena tvoja Jelisaveta rodiće ti sina, i nadeni mu ime Jovan.
5. I ispunjen bićeš radošću i miljem, i rođenju njegovom mnogi će se obradovati. Jer će biti velik u očima Gospodnjim, i neće jesti mesa ni piti žestoka pića, i napuniće se Duha Svetoga još u utrobi matere svoje.
6. I mnogu će decu Izrailjevu obratiti Bogu, Gospodu njihovom. I on će Mu prethoditi u Duhu i sili Ilijinoj da obrati srca otaca k deci, a nepokorne mudrosti pravednika, i narod da pripremi da za Gospoda bude spreman." (Pogl. 1, 1-6)

Ja, Hrist, tumačim, ispravljam i produbljujem reč:

Ove je reči, po smislu, čuo Zaharija u svome srcu. Jer Bog i Njegovi anđeli ne govore jezikom čovekovim.
U Jovanu nije bio otelovljen heruvim božanske Volje, na Zemlji nazvan Ilija, već je duh Ilijin obasjao Jovana.
Biće koje je bilo otelovljeno u Jovanu, u Duhu je neposredni potomak heruvima božanske Volje.
I Jovan je već imao zadatak od Boga da pozove i poduči decu Izraela. Oni je trebalo da se preobrate i postanu jedan narod, kako bi primili i prihvatili Mene, kada se kao Hrist budem otelovio u Isusu. Jer Ja Sam sa njima zajedno hteo da ispunim nalog Spasenja. Ovo delo Spasenja Ja Sam i izvršio - ali ne s narodom Izraela, već sam u Bogu.
Budući da deca Izraela nisu poslušala, Božji se plan odložio. No, plan će se ipak ispuniti, jer Bogu vreme nije od značaja. Bog zove i zove sve dok deca Božja ne postanu jedan narod i ne budu ispunjavali volju Božju. Tada će Izrael i Jerusalim biti na onom mestu gde će ljudi ispunjavati Božju Volju.

7. I reče Zaharija anđelu: "Po čemu ću ja to poznati? Jer ja sam star i žena moja je vremenita." I odgovarajući anđeo reče mu: "Ja sam Gavrilo koji stojim pred Bogom, i poslan sam da govorim s tobom i da ti javim ovu radosnu vest.
8. I evo, onemećeš i nećeš moći govoriti sve do dana dok se ovo ne ispuni; onda će se jezik tvoj razvezati, da bi rečima Mojim poverovao, koje će se u svoje vreme ispuniti." (Pogl. 1, 7-8)

Ja, Hrist, tumačim, ispravljam i produbljujem reč:

Anđeo Gavrilo je heruvim božanskog Milosrđa. Nije anđeo Gospodnji oduzeo govor Zahariji, već su strah od snažnog anđelovog svetla i sumnja u ono što je video i čuo ukočili Zaharijine glasne žice. Zakon Božji ne vezuje. On ne kažnjava ni duše ni ljude, niti ih dovodi u nevolju. Sve su ovo posledice uzroka koje su stvorili ljudi sami.

9. A narod čekaše Zahariju, čudeći se što se zabavi u hramu. I izišavši ne mogaše s njima govoriti, i oni razumeše da je imao viđenje u hramu; i on im davaše znakove, i osta nem.
10. I kad se navršiše dani njegove službe, otide kući svojoj. A posle onih dana zatrudnje Jelisaveta žena njegova, i krijaše se pet meseci govoreći: "Tako mi učini Gospod u dane ove u koje pogleda na me da me izbavi od sramote među ljudima." (Pogl. 1, 9-10)

Izvor
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Interesantan im je ovaj oglas!  Smile

Bez prisile - Boga doživeti
Svakog petka
početak: 19.30 sati, ulaz: 18.00 - 19.15 sati
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 06:11:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.173 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.