Svaki put se zamislim i uhvati me jad Kad prošetam kroz ono što je nekad bio grad Shvatam zašto ljudi sada mahom odlaze i sele Jer ne mogu više da gledaju podvrnute pele Koji ne samo da su oko zgrade počupali svijeće Več na isto mesto sa prozora pobacali smijeće Al avaj šta ćeš s asvaltom teško se barata Vala teže su mi od granata poslijedice rata Nego da pogledamo malo život s one ljepše strane Pa da vidimo šta nam sada rade nove gradske dame Eto, priđem jednon mrak izgleda, pođem gradsku priču Al ne čuje me kod nje u glavi još goveda riču Samo ne da me to zbunit ide ona stara žvaka Trznem ključeve od merdže i gutu, to uvijek šljaka U sobi je dok je skidam ovlašdirnem dojke Ona odma zastenjala ko da rađa trojke Dok se ja sa kondomom borim , nezan gde ću prije Ma nisam ga ni stavio kaže jao koliki je Pred zoru bi isti kondom bio većodavno pun čorbe I ko bi ga tad menjo dok smo još u žaru borbe Ili šta da pukne ta me misao zatalasa A ona konta evo ga, pa će iz sveg glasa "ne u mene molim te, ne u me živ bio" "e jebi ga kasno, ja već drugi pristavio"
Tike*TiKe*Tačke Nema više vraćke
Mada je situacija u gradu vesela do bola Ipak eto postajemo svijetska metropola I to u onoj sferi koja se nas najviše tiče A kako evo videćemo baš iz ove priče Probudim se jutros nešto sam sa sobom prisan Navršilo se sedam dana kako ništa nisam Primiće ga neka valjda, pa nije gubav Da ne zamaram desnicu moju prvu ljubav Hara sida sine čujem ko da kaže mama Svugde mu je bolje vala nego u gaćama Picnem se i izađem u normalno doba Kozara je malo dijete sami grob do groba U to mi se iz gaća začuje hijena: "pusti nivo samo napred, nužda zakon mijenja" pošto mi mali nije gadljiv a povraćanju je sklon u daljnoj priči da je lakše zvaćemo ga on pridjem jednoj mrak izgleda, brzo smišljam priču na odijeći joj etikete urlaju i viču samo cipela joj ko grob za bebu dal je to u redu a on: "razvila se devojka možda je na dedu" kako miješa pridigla bi i osrednjeg slona da miješa beton već bi bio za zgradu od betona ima korak ja trčkaram u meni sve kuha noge joj se protegle sve do sredjeg uha joj nju oderat nešto kontam baš bio bio sevap a on: "šta oderat, pojeo bi joj govno kao ćevap" "drago mi je ja sam Mića", a ona se smijuška "drago mi je Dušica a zovu me Duška" pita s kim živim, jesam blizu, mora u WC "s mamom", rekoh, ona pita imamo li dijece uletesmo unutra, kontam finoću prelijeći ni vrata nije zatvorila a piški stojeći mahinalno pomislim vidi ovog šupka a on: "možda je koš zatezala pa koka joj do pupka" zgrabim je za kosu i vrisnem: "šta je ovo kučko" a ona: "osjećam se kao žena, ustvari sam muško" maznem je za koku u ruci Dugouško Duško
Tike-Tike-Tačke, Nema više vraćke Tike tike tačke U, jebem ti život
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Ispricacu vam kako je nastalo Zikino kolo kakvo kolo, ko ga ne bi vol'o bilo je to davno na brdovitom Balkanu zaljubio se neki Zika u Komsinicu stanu i ne bi tu nikakvih problema ni bilo jer Zikino ocijukanje i njoj bese milo al' tu se javio onaj problem stari on je njiva velika, a njen posed mali to ustvari ocu njenom pocelo da smeta jer on nece obicnog, siromasnog zeta stara, bogami stasita, se vrcka kad seta za svakog muskarca idealna meta i mada kod zike bjese posed mali to mu nije smetalo muski da navali al' u njoj ista recenica svaka: "Nemoj, Ziko, molim te, videce me tata" oce ona i Zile u sumu i u selo preko ali otac ne pusta je nikad daleko dojadila Ziki ta igra macke i misa "ma, imacu je" - rece, "vala, ko oca sisa" jednog dana kad svi bijahu u polju na radu njih se dvoje, bogami, razbaskarili u hladu dovija se Zika, poljubio bi je slatko ali i sam zna - nece ici lako u to se seti kad rekla mu je baka: "samo ti navali, sine, pretvara se Stanka" poljubi je Zika filmski, al osjeca dramu kad u to se seti, u ustima zaboravio je slamu ispljunu je, pa nastavi minut oko vrata a ona ce: "nemoj, Ziko, videce me tata" zahuktalo se, i ne cuje, raskopcava bluzu ma ne bi vala sada stao, pa taman u cuzu u to se na svjetlost dana ukazase grudi "U... ti boga!" sama rece, "danas nema ljudi" i Stana se izgubila, za muskost ga hvata a sve vice: "nemoj, Ziko, videce me tata" rek'o bi joj, ali krklja, u grlu mu stalo nek' ubije, vala, brate, samo bi jos malo na suknju se okomio, otima se Stana duplo golo vec sjevnulo u po bela dana a Ziki se pomracilo, ne zna ni gdje cilja a ona se sve namjesta, sta ti radi, sta cilja upro Zika, nema vise ni kapija ni vrata a Stana ce: "nemoj, Ziko, videce me tata, ta-ta-ta-ta..."
Jel' zivot zaista tako crn Dal' svako isto je kaznjen za grijeh Il' to je samo moja zla cud Reci ne
Dal' svako isto osjeca bol Dal' svako kad pati zeli da mre Il' to je samo moja zla kob Reci ne
REF -----
Samo kad' si voljen i kad volis sve ti sja Idi od kakve srece im'o sam ja Al' zbog malog grijeha sudbina sad' vraca I sad je ostalo samo da kazem Zbogom ljubavi
Dal' svaciji rastanak boli k'o moj Dal' svakom poslije ugasne sve Il' to je samo moja zla kob Reci ne
Jel' prva ljubav ukleta stvar Dal' samo tuga ostaje od nje Il' to je samo moja zla cud Reci ne
REF ---
Samo kad' si voljen i kad volis sve ti sja Idi od kakve srece im'o sam ja Al' zbog malog grijeha sudbina sad' vraca I sad je ostalo samo da kazem Zbogom ljubavi
Jel' zivot zaista tako crn Dal' svako isto je kaznjen za grijeh Il' to je samo moja zla cud Reci ne
Dal' svako isto osjeca bol Dal' svako kad pati zeli da mre Il' to je samo moja zla kob Reci ne
REF -----
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
Nudio sam joj sebe i htio sve da dam al ona ko mangup uf, nije valjda, zar nosio joj cvijeće i sve uljudan i fin al odbila me odmah kaže vidi kučkin sin probo sam na pamet na poeziju i to al nije ni ona frajer kaže to nije ni fol na kraju joj saznah za rođendan moj zadnji adut je to pružim ruku i poljubim je vatreno
To je ono pravo kaže nisi loš to je ono pravo i sad hoće stalno još ( i sad stalno sad stalno hoće još)
Dovijo sam se vala i to nije laka stvar i šta da još pokušam više ne znam ni sam glumio sam školarca bio i apsolvent al prozrela me odmah vala ima pravi zent i viceve sam pričo kažu u tome sam as ni smijala se nije možda u sebi al ne na glas na kraju saznam za rođendan moj zadnji adut je to pružim ruku i poljubim je vatreno
Nikad više dušo moja nemoj biti zla kad neko hoće ljubav da ti da nikad više dušo moja ne odbijaj sve što ti nudi onaj koji voli te
Pomenuh joj i lovu ma mogu joj kupit sve fino je to kaže al hoće i pedigre ........stvar milicija odmah bre ćale mi general keva direktor škole valjda loše glumim kaže nisi ti tako fin dođe mi da je pljusnem i da to bude zadnji čin ipak saznah za rodjendan moj zadnji adut je to pružim ruku i poljubim je vatreno
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
Kroz ambise padam, nigdje dna Okuke me trzaju iz sna Jutro je i jedva gledam, bunovan i snen Pitam gdje smo al' svi cute Otvaram prozor i shvatam isti tren Grudi reze ostar zrak Srce kuca brze, to je znak, Stigli smo, znam
Ni kroz maglu prizor nije stran Kamen pored puta dobro znan Cekam tablu, kad ce vise, koji joj je vrag SARAJEVO na njoj pise I svaki put u srcu drhtaj drag Nista vise nije vazno sad Srce kuca snazno, To je moj grad
Panoramu s brda vec vidim svu Minareti prvi vec su tu Obalom poneko sece Svugdje sanjiv muk Carsijom prve ptice lete Budi ih zvono, tramvaja dragi zvuk U kaficu predah tako rad Ukus kafe opet prija, To je moj grad To je moj grad To je moj grad
Smij se, smij se i kad bi plakati htio Smij se, na rubu kad bi propasti bio Ti spreman si svakom da das Za tudje boli ti uvijek si mor'o da znas
Smij se, smij se i kad sve je gore neg' prije Smij se, jer tvojih suza nista vrijedno nije Ti platio si svaciji ceh Od razocarenja u ljude je zamro tvoj smijeh
REF.: Doc' ce i tvoj dan, Ima smisla to cekanje svo Ostvarices i ti svoj san Mada dugo si cek'o na to Izgubices svaku svoju bol Zasto da tvoj zivot bude gori od mog
Zato ti kazem Smij se, smij se i kad bi plakati htio Smij se, i kad tvoj zivot bi najgori bio Ipak, neko pamti tvoj trud Svakom kad si treb'o, ti bio si drug
Smij se, smij se i kad samo tuga se nudi Smij se i samo istrajan budi Jer niko nije rodjeni peh Na kraju ce i tvoje lice ozariti smijeh
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.