Bez tebe moje su noci besane Bez tebe ove su ulice uske Volim te, ooo djubre volim te Bez tebe ja nisam isti vise ne Bez tebe moje su pjesme bezvrijedne Volim te, ooo djubre volim te
Tvoje su oci sasvim obicne tvoji su koraci bez proslosti usne kao djecije, lazljive, crvene
Dok odas ljudi se ne okrecu svaleri na te ne racujnaju Ruke sitne, ohole, nikog ne vole
Mirisi, haljine i pokloni, leze uz mene uz pocasti jedan krevet navik'o, naviko na dvoje
Grad je raskosan u proljece zene su prelijepe dok prolaze ali medju hiljadu ja te ne vidim
Kada sam prvi put vidio tebe, sjecam se, bio je Rim Sada u vjecnome gradu cudim se, kisa dobuje Ljudi se klone a tebi ne, nista ne moze Pred tobom rijeke i more ce da se otvore
Legenda kaze da vucice radjaju kraljice Vjerov'o nisam u sudbine i kaj, kaj, kaj, kajem se
Bolje, sve bolje bilo bi da se nismo ni voljeli Da se nikad, ljepoto, nismo vidjeli
Sve zlato ovoga svijeta ne moze da te zadrzi Ni kruna na lijepoj glavi nije ti bila po volji Ljudi se klone a tebi ne, nista ne moze Pred tobom rijeke i more ce da se otvore
Bolje, sve bolje bilo bi da se nismo ni voljeli Da se nikad, ljepoto, nismo vidjeli...
Nekada si lijepo sve govorila o meni sliku moju cuvala duboko u sebi Nekada su zene sve bile kivne na tebe kako smo se nekad silno voljeli
Oka tvoja dva, suzama ne daju da teku noc je prokleta, medena odlazim ti ja zauvijek Zuti mjesec je, neka je, prestao da gori Samo ti i samo ja neka nova lica dva to je sudbina
Znam da mrzis rastanke, gledaj me u oci minut, dva i nema me, nestajem u noci kunem ti se pjesme mi, rado cu se sjecati kako smo se nekad silno voljeli
Noci su ovdje tako ledene, oci crvene od kosave, glava ko kocka leda putuje, ti znas, dobro znas volim te. Hiljade milja od tebe sam, djele nas granice, ratovi, a ja ne mogu da zaboravim, uzalud, uzalud volim te.
Samo sklopi okice i zovi mi ime, zovi mi ime, jedan ce ludzak letjeti kroz planine, kroz planine. Samo sklopi okice i zovi mi ime, zovi mi ime, jedan ce ludzak letjeti kroz planine do tebe.
I bila jednom jedna jesen, lisce je saptalo sa stopama, magla me cuvala od pogleda, bojim se sjecanja. Noci su ovdje tako preduge, godine lijene ko stoljece, ja sklapam oci gledam jasnije, zvijezde plove tebi ljubavi.
noćima ja proklinjem telefon što me ne budi danima ja mrzim zvono što ne zvoni
sanjam te na vratima koferi u rukama graciozan hod ulaziš sa riječima volim te još kao prije mislim na nas kao prije voli te još kao prije mislim na nas
gadne riječi si po prvi put govorila iscjepala slike,poklone i moja pisma i prije si umjela da nestaneš na dva tri dana vraćala si se s kajanjem na usnama volim te još kao prije mislim na nas kao prije volim te još kao prije mislim na nas
telefon je pozvonio rodila se nova nada korak dva i ja sam tu reci,dušo,šta ti treba
čuj,stari,noćas odlazim iz ovog grada ne vjeruj u mene jer više nikad nećeš čuti volim te još kao prije mislim na nas kao prije volim te još kao prije mislim na nas
Nisam ni znao koliko te volim, dok nisi, nisi otišla. Ne vidim svijetla, ne cujem zvuke, da li još snježi il' toplo je. Bože, gdje li je? Reci joj da brinem se, i cuvaj, cuvaj je. Ona i ja a i ja i ja i ja
Ne, ne, ne, ne, ne, ne ostavljaj mene, nocas su mi ladje sve potonule ne, ne, ne, ne, ne, ne ostavljaj mene, i ne daj mi da govorim u snu.
Nisam ni znao koliko te volim, dok nisi, nisi otišla. Neku noc kasno nošena vjetrom moja je sreca nestala. Bože, gdje li je? Reci joj da brinem se, i cuvaj, cuvaj je. Ona i ja a i ja i ja i ja.
noć je kucala na vrata,a ja evo sanjam i pakao i raj i kome pripadam
sama,kažeš da si sama,torbe pune tuge,ljubavi i sreće negdje iza nas
ja želim samo da je moja boja tvojih usana i kad si tužna da svjetluca suza sa mog jastuka ja želim samo da je moja kap sa tvoga jezika i kad sam bolan da me grije tvoja ruka malena,malena
tiho,okrećeš mi leđa slušam kako misliš, govoriš dok šutiš tajne skrivene
tvoj glas,iza sedam mora doziva nam kišu ljubavi ja je nevidim
Sarajevo sta se s tobom desava Nebo moje gori, ritam topova Bila kuca u centru grada Tu je moja draga stanovala Niceg nema pepeo i dim Trazila si srce dao sam ti sve Pa ga cuvaj ako poginem
Ja iz moje Bosne ne idem Moja zemlja moji ljudi Boze ovdje su da ostarim Moja zemlja moji ljudi Boze ovdje su da ostarim
Nemoj da se bojis kada zapuca Raja nam je dole, mi smo sa njima I ja sam nekad vjerovao Neke druge pjesme otpjevao
Silna se mladost trosila Trazila si srce dao sam ti sve Pa ga cuvaj ako poginem
Ja iz moje Bosne ne idem Moja zemlja moji ljudi Boze ovdje su da ostarim Moja zemlja moji ljudi Boze ovdje su da ostarim
Neke nove himne ljudi pjevace Istoriju novu djeca slavice
A bila kuca u centru grada Tu je moja draga stanovala Ja cu novu da joj napravim
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.