Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 13:16:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Šta mislite?
Biblija je istina,sve u njoj je tačno.
Samo delimično je tačna
Ne znam
Pola od toga što piše je laž
Biblija i jevandjelja su osmišljena radi kontrole i manipulisanja čovečanstvom.
Neutralan/na
Idi dole
Stranice:
1 ... 87 88 90 91 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblija,istina ili laž?  (Pročitano 530524 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 22250
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Neki ufološki kultovi i sekte tvrde da je čovek "klon proizvod" vanzemaljaca i da vanzemaljci dolaze na zemlju iz tog razloga da bi čoveku podarili večni život i pomogli mu da napravi sledeći napredniji korak u svojoj evoluciji. Po njihovom tumačenju vanzemaljci nisu Bog već "drugi" bogovi koji se spominju u 5. Mojsijevoj (5. Mojsijeva 32:17). Oni navode i druga mesta u Svetom pismu gde se spominje "vojska nebeska" tvrdeći da se tu ustvari radi o vanzemaljcima.

Ove tvrdnje predstavljaju grubu zloupotrebu Svetog pisma koristeći Reč Božiju (što je slučaj u mnogim sektama), da bi opravdale svoje fantazije i izmišljotine.

Jedina bića kao mogući "vanzemaljci" mogu biti "anđeoska" o kojima Biblija govori veoma jasno I naziva ih "nebeske anđeoske vojske": "Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova." (1. Mojsijeva 2:1), što se odnosi na Božije anđele (vidi Luka 2:13.).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Mi smo nastali bioinzenjeringom. U nasem sastavu imamo cak od 1-10 procenata gena reptila. Pusti ti kultove oni su ludi.
Da li ti znas na koliko mesta sam ja nasao slike svemirskih brodova jos pre hrista. Meni biblija nikad nije bila logicna a sada i znam zasto.
Mislim da je Crkva ta koja je zloupotrebila Bibliju najvise.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@ nemam pojma ne svidjaju mi se svi ali taj koji sam citirao je definitivno najgluplji.....a mogu i ja da pricam kako je lepo kad te drugi ponizavaju i da ces zbog toga otici u raj.... kao biraj: ili ces da ustanes i pokazes ko je gazda a da odes u pakao ili ces da cutis pa da odes u raj ( sad se kao pitamo zasto ima ljudi koji su uspesni - zato sto ne okrecu drugi obraz nego ne daju ni prvi put da ih udare)... a za raj mi niko ne garantuje da postoji osim sto to tvrdi knjiga nastala na paganskim praznoverjima. samo je lepse upakovana.... sto je samo dokaz da su ljudi uvek koristili tudja iskustva da bi sami napredovali.... i da...necu da mi oprastaju ako je ljudski gresiti....kad vec hoce da mi oprosti znaci da se oprost podrazumeva i da mogu da radim sta hocu,zar ne?
Kapiram ja tebe. Ne mislim da sam išta bolji od tebe iako imam drugačije stavove.
Ovi o kojima pričamo i koji su sa osmehom preptrpeli 'tamo neke muke' - šta da ti kažem?
Oni su 3 godine bili sa Hritsom Isusom i kada su Njega ubili na krstu, pali su u očaj kao što bi i svako
tugovao za nekim ko je ubijen, plus što u tih prvih dan-dva nisu znali šta će se sledeće desiti.
A kada su ga videli Vaskrsloga .... i dodirnuli Ga ... i Njegove rane na telu ... i klopali sa Njime...
Ne čudi me njihov kasniji stav (parafraziram): "Džaba nas bijete i maltretirate - videli smo Hrista
Isusa Vaskrsloga"!

E sad, ti i ja dolazimo 2.000 godina kasnije i 2.000 km severo-zapadnije na istorisjku scenu.
I nismo živeli sa Hristom Isusom ni 3 minuta a kamoli da smo Ga dodirnuli Vaskrsloga.
Plus što su nam ubacili i lobanju da Crkva mora da bude grupa bezgrešnih (a vidi kakvi su!) i
da su oni, ti neki vernici, kroz vekove što namerno što nehotice prepravili
Sveta Pisma (iako su mnogi glavom platili da bi ih saučavali za nas) i da sva ta neka
nazovi čuda su ili produkt 'majke prirode' ili slučajnost ili splet okolnosti ili
placebo efekat ili .... sve - samo ne akt Boga Jedinoga Koji voli čoveka.

Naravno da se nama nudi ista radost koju imadoše Apostoli - ako hoćemo da verujemo.
Ako nećemo.... ne moramo.
Sve što radimo - sebi radimo.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
Citat
Neki ufološki kultovi i sekte tvrde da je čovek "klon proizvod" vanzemaljaca

Sumeri, Maje, Dogoni, ... oni, valjda, nisu kultovi ni sekte. Ili jesu ??
« Poslednja izmena: 22. Apr 2008, 10:58:21 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.27
Citat
Neki ufološki kultovi i sekte tvrde da je čovek "klon proizvod" vanzemaljaca

Sumeri, Maje, Dogoni, ... oni, valjda, nisu kultovi ni sekte. Ili jesu ??
Он мисли на ове нове UFO секте и култове као што су Раелијанци. Те секте су већином глупости и немају везе са Сумерима и другима.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
A odkud znas da su vanzemaljci materijalni ??
Pa vernici u vanzemaljce non stop to govore.Kako oni imaju gene kao mi,kako jedu ljude,kako hoće zemlju da osvoje,pa da žive tu,kako se u svemiru ratuju kao u filmu Star Wars,gađaju se planetama i tome slično.I sama činjenica da im trebaju letelice govori da treba da prevaljuju prostor i vreme, da nisu Hrišćanski Bogovi u čijem svetu nema ni vremena ni prostora,i Hrišćanskom Bogu nisu potrebne letelice niti skafander da dođe na zemlju,pošto nije materijalan.
U ostalom ni jedno materijalno biće nemože da egzistira na višim nematerijalnim duhovnim razinama,a da krši i radi protiv zakona sve duha,od kojeg je stvoren.

Neki ufološki kultovi i sekte tvrde da je čovek "klon proizvod"
Pa kada sve gledaju sa materijalne strane gledišta kao što sam u predhodnom postu citirao text iz jedne knjige.
Oni neznaju da u univerzumu postoji daleko moćnija sila,sila duha i duhovnih bića,bića svetlosti koji su od visoke i moćne energije,a ne od gena i materije.

Niko ne kaže da vanzemaljci ne postoje i da nisu bili na zemlji.Već da oni nisu pravi Bogovi.I oni isto samo služe duhovnom Bogu i Anđelima.
A to što su bili i živeli među plemena Maja i Sumera govori,da isključivo uspostavljaju vezu sa plemenima koji nisu nasilni,već su na višoj duhovnoj svesti.Jer Sumeri i Maje uopšte nisu bili ratoborni,niti su imali vojsku.A takođe vanzemaljci koji su živeli među njima dokazuje da nisti jedu ljude,niti su agresivni,niti imaju cilj da osvoje zemlju.Oni su bili tu da pomognu miroljubivim ljudima,a ne da izigrivaju svemoćnog Boga.
Teško poverovati da su vanzemaljci svemoćni kao Hrišćanski Bog,a nemogu sprečiti rušenje sopstvenih letelica.To apsolutno nikakvog smisla i logike nema.
« Poslednja izmena: 22. Apr 2008, 13:36:56 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
Ostavimo se vernika u ovo ili ono. Neka veruje ko u sta hoce. Mene to ne zanima. Zanima me ono sta jeste. Kako je ?? Zasto tako ?? ....
Moracu da obrazlozim neke stvari.
Nikada do sada nism porekao Tvorca. Nesto da ima, mora biti. Za mene je On jedini Bog za velikim " B ". Sve ostalo su bogovi sa malim " b ". I to da li nas neko jede, koristi za ovo ili ono, ... moze biti tumaceno pogresno. Kao sto sam koliko puta za Bibliju reko, ne da nije tacna, vec da se pogresno tumaci. I mi ne bismo mogli jesti biljke i zivotinje da nismo genetski kompaktibilni. Medjutim, ako postoji jos neka kopaktibilnost sa necim, zasto to opovrgavati. Sigurno da neko na visem stupnju razvoja, nece uzeti mene ili tebe, ili bilo kog drugog, i uz pucketanje vatrice glockati nase kosti. Sigurno da postoji suptilniji nacin preuzimanja necijih organskih sadrzaja. E sada sto mi jos glodjemo necije kosti, to cinimo jer nam je jos takav organizm. Moramo to raditi, kao bi smo izvukli energetsku vrednost iz njih. Kada nam tela budu takva da moze izvuci ili konzumrati,direktno energiju, prestace potreba za nasim respiratornim organima. Zasto se ne dozvoljava mogucnost , da vec postoji neko takav.
Zato ne obracam mnogo paznje na danasnje raznorazne izjave svugde. Ako su Sumeri kao najstarija, poznata i priznata civilizacija, pricali i ostavili nam zapise o nekome ili necemu, zasto se to odbija. Shvatam da nije sve jedno saznati da je neki pra,pra,pra, ... deda, bio stvoren da sluzi kao rob. A od tog roba sam i ja i bilo ko postao. Nije svejedno to saznati.
A onda se desi da neko ili nesto, izjavi ljudima kako su oni uzviseni. Odakle je dosao ?? Iz visih realiteta, nivoa svesnosti ?? Lako moguce. Ali ako to prihvatimo tako, zbunjuje jedna stvar, a u isto vreme i sve sto su Sumeri, Maje, Egipcani,... govorili potvrdjuje. Isus nikada nije rekao da opovrgava Stari zavet. A zasto ?? Znamo da je Biblija nastala iz raznih knjiga, ali, da je velikim delom nastala od pisanija Vavilonaca, a oni su i svoje pisanije zasnivali na Sumerima. Sta ako nam i taj Isusov postupak govori, da je sve to tacno. I da ustvari i nema razloga da nesto opovrgava, kada je ako.
Sva ostala prepravljanja, dopisivanja ili brisanja iz biblije , Njega se ne ticu. On jednostavno nije opovrgao one prave zapise.
Da li je on sin Boziji, ili sta vec,...moze biti sta hoce, sa takvim razvojem svesnosti, moci, ... bilo ko bi nam izgledao kao Bog. Bice svetlosti koje egzistira na visim nivoima, zasto ne bi bilo i to moguce ?? Zar mi ne tezimo tome ?? Pa zar i on ne poziva da se krene njegovim putem.

Zar se sve ne moze shvatiti, ej tupsoni i glupsoni, nemojte da vas pogadja sto ste stvoreni za robove, jer vi niste robovi, vec krenite za mnom, putem koji ce vam pokazati ko ste vi ustvari. Neko je samo ubrzao proces, i skrenuo vas sa pravog puta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Ostavimo se vernika u ovo ili ono. Neka veruje ko u sta hoce. Mene to ne zanima. Zanima me ono sta jeste. Kako je ??
Pa u tome je stvar.Što mi nemožemo shvatiti događaje van naše dimenzije i vremena.Pa zato izmišljamo priče koje sadrži možda 1% istine.
Pošto sve gledamo i objašnjavamo preko materijalnog gledišta,jer ako čovek nemože videti istinu,on će izmisliti laž kao zamenu za istinu.Za čoveka je bitno da ima odgovora bez obzira što je to laž.I šta ako se sve to nije odigravao na materijalnoj ravni?Šta ako onda još nije postojao materijalni ravan? Šta ako se sve to dogodilo izvan tri dimenzije i vremena? I šta ako istinski događaj može da vidi i razume samo onaj čovek,koji podigao nivo svesti izvan tri dimenzije prostora i vremena?

Citat
I mi ne bismo mogli jesti biljke i zivotinje da nismo genetski kompaktibilni. Medjutim, ako postoji jos neka kopaktibilnost sa necim, zasto to opovrgavati.Sigurno da neko na visem stupnju razvoja, nece uzeti mene ili tebe, ili bilo kog drugog, i uz pucketanje vatrice glockati nase kosti.
Pa o tome govorim.Ako čovek jede meso životinja,ne znači da će i Kineza ili crnog Afrikanca gledati kao hranu.To se nije desilo ni kod zaostalog pećinskog čoveka,a ne kod jedne napredne civilizacije.Bilo koliko da je kompabitilan bio sa mojim genom,ja nikada nebi gleda na Kineza i Afrikanca kao hranu,a još manje da jedem vanzemaljce.

Citat
Ako su Sumeri kao najstarija, poznata i priznata civilizacija, pricali i ostavili nam zapise o nekome ili necemu, zasto se to odbija. Shvatam da nije sve jedno saznati da je neki pra,pra,pra, ... deda, bio stvoren da sluzi kao rob. A od tog roba sam i ja i bilo ko postao.
Ja ne odbijam zapise Sumera.Ali šta ako te spise pogrešno tumačimo,kao što kažete da je Biblija pogrešno tumačena? Šta ako su oni davali samo dobre savete za kvalitetan život!?

Citat
Zar se sve ne moze shvatiti, ej tupsoni i glupsoni, nemojte da vas pogadja sto ste stvoreni za robove, jer vi niste robovi, vec krenite za mnom, putem koji ce vam pokazati ko ste vi ustvari. Neko je samo ubrzao proces, i skrenuo vas sa pravog puta.
Mi na Zemlji smo robovi zla koji nas ograničava u daljem razvoju.Sama činjenica da nas je Isus tražio da krenemo za njim, govori tome.A cilj koji on postavio nikako nije materijalni cilj,materijalno savršenstvo.Ono što on nama nudi je izvan vremena i prostora,i svega što jesu i predstavljaju vanzemaljci o kome pričate.

« Poslednja izmena: 22. Apr 2008, 15:22:50 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
Dokle vise da objasnjavam jedno isto ?? Zar je toliki problem razumeti ono sto pisem ??

Ko kaze da se ne mogu shvatiti dogadjaji van prostora i vremena ?? Dovoljno je razumeti prostor i vreme, pa shvatiti na dalje. Da covek nije stvoren da razume ne bi napredovao, ne bi shvatao i razumevao tajne prirode i univerzuma. Ne bi mogao zmisliti postojanje cestica i krenuti u potragu za njim. A dok je krenuo u potragu , on je razmisljanjem, u svojoj glavi sredjivao i potvrdjivao ili odbacivao mogucnosti. Da je coveku nedostupno takvo vidjenje, za mnoge stvari danas ne bi znali.
Covek kada nesto izmslja, ne izmislja samo u okviru ove realnosti. Da je tako ostali bi na poznavanju 3 prostorne i jedne vremenske dimenzije. Covek iako ih ne vidi razmislja i uvodi u svoje matematicke proracune jos 7 prostornih dimenzija, pa dolazi do teorija kojim sve vise objasnjava svet oko sebe. To nije samo materijalno glediste vec prelazi u proces energetskog razmisljanja. Polako se postaje sve vise svesniji i okrenutiji tom energetskom. Mi smo sada vezani za materijalni realitet. Sve vise smo svesniji da se i on zasniva na energiji. Da je ta materija, ustvari energija koju tako vidimo.
Sta bi bilo da nasa percepcija nije samo na ovo nama poznato ogranicena ?? Pa pogledaj samo visi nivo. Dodaj samo jednu dimenziju, i dobices variabilnost prostora a time i materije. Materija koju sada vidimo, ovakvu kakva je, u 4D moze nam se pokazati kao energetski objekat, koji u sebi ima jos neceg zaostalog iz 3D-a. Koja ce nam onda percepcija biti potrebna ?? Za nas u 3D-u je zvuk samo cujan. A sta ako je u 4D-u i vidljiv ?? Sta onda ?? Sta ako budem u 4D-u mogao videti energetsk naboj zvuka koji izlazi iz necijh usta ??

Pa da li je onda to materijalno i 3D razmisljanje ?? Da se jos malo pozabavimo njime.

Razmisljnje i vezivanje za sadasnjost i sadasnja znanja i shvatanja, vodi u corsokak. Pa samim tim i misljenja i razmisljanja o Sumerima, da li nas neko gricka ili ne, ...
I oni koje Sumeri opisuju, zasto se drzi da su ostali na tom stepenu razvitka ?? Od tada, te periode koji oni opisuju, prosle su desetine i stotine hiljade godina. Ti koje oni opisuju imali su tada jednu tehnologiju. Zar je moguce da nisu uznapredovali ?? Jel' samo covek napreduje. ako je nama potrebno na ovom nivou svesti, u ovom realitetu, da konzumiramo energetsku vrednost, sadrzanu u nekoj materiji, ko kaze da neko to nije vec prevazisao ?? Svako u svom realiteetu koristi resurse koje mu taj realitet i oni nizi pruzaju. Prelaskom u neki visi realitet, zasto bi nam bilo vise potrebno konzumiranje energije preko nekih materijalnih posrednika.
Zar ne bi smo apsorbovali direktno energiju ?? Zasto se to osporava nekom drugom ?? Nije sve jedno, razmisljati o tome, ali neko ko je na visem stupnju, naravno da ce koristiti resurse svog i nizih nivoa.
Da li ste culi za " energetski vampirizam " ?? Za ljude koji se slobodno moze reci da su " energetski vampiri ". Sigurno ste i Vi bili u drustvu sa nekim takvim. Koliko puta Vam se desilo da ste u drustvu sa nekim, da taj ni rec ne progovori, ali nakon njegovog odlaska, Vi ste iscrpljeni, slomljeni,... kao da je neko isisao sav energetski potencijal iz Vas. Pa o tome pricam, a ne o grickanju kostiju. Za nekog na visem nivou, je nebitno nase misljenje, njemu je bitna nasa energija, energija naseg realiteta, i onih jos nizih.
Da li je bitno coveku, sta zivotinje i bilke misle, dok ih sa slascu gricka ??
Zasto onda ostavljati Sumerske bogove da su retardi i prestali sa svojim razvojom ?? Sumeri, Maje Egipcani, Dogoni, ... svi oni su nam ostavili zapise o njima. Na nama je hocemo li se pomiriti sa time sto oni opisuju ili ne.

Koliko sam puta podvlacio identicnost izmedju Sumera i Biblije. Koliko puta da ponovim, da je Stari zavet delom prepiska Sumera.

Sumerski zapis:

" Pomiješaj srce gline
Iz dubina zemlje
Upravo iznad Abzua -
I daj joj oblik.
Ja cu dovesti dobre, mudre mlade bogove
Koji ce ju uciniti ispravnom. "

Zapis iz Biblije:

" I Jahve, Elohim, oblikuje Adama
Od gline
I u nosnice mu udahne dah života,
I Adam se pretvori u živu dušu. "

Sta je tu razlicito ??
Zar je tesko zapitati se kako i zasto ?? Zar je tesko razmisliti i pitati se, ako su bili odlicni matematicari, astronomi, ...

" Kada se Kraljevstvo spustilo s Nebesa,
prvo je stolovalo u Eridu.
U Eridu
A.LU.LIM postade kralj; vladao je on 28.800 godina
A.LAL.GARje vladao 36.000godina.
Dva vladara vladaše 64.800 godina. "

jel' moguce da su i ovde pogresili ?? Tesko.
Ili ovde"

" Nakon Eridu,
Svoje Kraljevstvo preselio je u Bad-1ibira.
U Bad-1ibira
EN.MEN.LU.AN.NA vlada 43.200 godina;
EN.MEN.GAL.AN.NA vlada 28.800godina.
Božanski DU.MU.ZI, Pastil; vlada 36.000 godina.
Tri kralja vladaše 108. 000 godina. "

ili u ovom popisu:

Alulim -8 x 3 600 = 28.800
Alalgar -10x 3 600 = 36.000
Enmenluanna -12 x 3 600 = 43.200
Enmengalanna -8 x 3 600 = 28.800
Dumuzi -10x 3 600 = 36.000
Ensipazianna -8x 3 600 = 28.800
Enmenduranna -6 x 3 600 = 21.600
Ubartutu -5 x 3 600 = 18.000

Tesko, zaista tesko. Da grese, zaso bi pisali 8x3600 ii 10x3600 ili, ...
Jednostavno sto su nam ostavili zapis da orbita planete bogova, traji 3600godina, a 8 ili 10,... su godine koje bi tamo prosle. Za te bogove njihova godina je nasih 3600 godina.

A kada se sve preracuna, dolazimo do cifre, koju i danasnja nauka potvrdjuje. Da je covek, ovaj danasnji, nastao pre 350.000 do 450.000 godina. Odjednom. Kao da je postavljenj ovde.

Pa da li je onda to materijalno i 3D razmisljanje ??

Tesko je prihvatiti rec, rob. Stvarno tesko, ali u samom Sumerskom Ep-u o stvaranju, stoji i ovo:

" Ja cu stvoriti ponizno primitivno bice;
Covjek ce mu biti ime.
Stvorit cu primitivnog radnika;
On ce biti zadužen u službi bogova,
Kako bi se oni mogli odmarati. "

Ali sumeri ne kazu da smo iz nebuha stvoreni, vec unapredjeni, ubrzani u svojoj evoluciji. Praljudi, na koje je stavljena " slika bogova ", po njihovim zapisima su ovako izgledali:

"Njegovo cijelo tijelo je runjavo od dlaka,
Obdarenje vlasima poput žene...
Ne poznaje ljude niti zemlju;
Odjeven je poput onoga sa zelenih polja;
Travom se hrani s gazelama;
S divljim zvijerima on se gura
Na pojilu;
S bicima koja vrve u vodi
Njegovo srce uživa."

Ali Biblije ne kazuje i ovo:

" Dokje prisutna Božica radjanja,
Neka Božica raðanja oblikuje potomstvo.
Dok je Majka Bogova prisutna,
Neka Božica Radjanja oblikuje Lulu;
Neka radnik iznese naporan rad bogova.
Ona neka stvori Lulu Amelu,
On neka nosi jaram."

-----------------------------

"Ja cu pripremiti kupku za procišcenje.
Neka se jednom bogu pusti krv...
Od njegovog tijela i krvi,
Neka Ninti izmiješa glinu. "

-----------------------------

" Ninti".broji mjesece.,.
Sudjenih deset mjeseci oni su navijestili;
Došla je gospa cija ruka otvara.
Pomocu..,ona je otvorila utrobu.
Njeno lice je zasjalo od užitka,
Njena glavaje bila pokrivena,.
...nacinila je otvor,'
ono što je bilo u utrobiie izašlo "

-------------------------------

"Ja sam stvorila!
Moje ruke su ga stvorile!"

-------------------------------

Zar ovo ne lici na zavet Biblijskog boga coveku :

" U glini, bog i covjek ce biti združeni,
pomireni u jedinstvu
da bi do kraja vremena
tijelo i duša
koji su u bogu dozrijevali -
ta duša bude združena krvnim srodstvom;
kao svoj znak život ce proglasiti.
Kako ovo ne bi bilo zaboravljeno,
Neka "duša " bude združena krvnim srodstvom."

Sta onda sa svime ovime ??

Ako su tada bili u mogucnosti da to urade, koliko su do danas napredovali ?? Jel' im i dalje potrebni robovi ?? Ili energija ?? Sta ako su dosli do tog stepena, za kojim mi danas tezimo ??

« Poslednja izmena: 22. Apr 2008, 22:05:59 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Globalno zagrevanje se ubrzava:
Propast, odmah ili posle

Upravo objavljeni rezultati istraživanja ukazuju da bi tropske šume ubuduće mogle povećavati količinu ugljen-dioksida u atmosferi i time ubrzati efekat staklene bašte u globalnim klimatskim promenama. Tokom dvadeset godina demonstracija, parlamentarne borbe, propagandnih kampanja, javnih upozorenja i poziva na obustavu ili smanjenje emisije ugljen-dioksida, ekološki aktivisti širom sveta učinili su samo malo više od ništa.

Ovo je deo događaja koji opisuje Biblija kao propast ove civilizacije koji se ubrzano odigrava.
Da smo mi deca vanzemaljaca,zašto njima nije stalo da spasu ljude od kataklizme? Vernici u vanzemaljce pričaju kako tajnoj vladi predavali tehnologiju vanzemaljaca za hiper pogon,antigravitaciju,dematerijalicaciju i ostala čuda iz naučne fantastike,a kako nisu dali tehnologiju za prečišćavanje vazduha da izbegnemo kataklizmu i stradanje dece vanzemaljaca,ako smo uopšte njihova glupava,smotana deca.
Kao mi ljudi navodno imamo tehnologiju koji pripitomio snage svemira,a ovamo nemogu pripitomiti jedan običan tornado,ili vetrić.Dvesta kilometara od mene vetar čupao krovove,podigao stražaru sa stražarom,i bacio ga 100metara dalje.Na istom mestu vetar ili da kažem tornado po prvi put u Evropu, dizao nadgrobne ploće od nekoliko tona.U Americi čitava sela nestaju od naleta tornada.I gde je sada ta ljudska tehnologija da sve to kontroliše,ili gde je sada vanzemaljska tehnologija o kojem se toliko priča.Činjenice jasno govore da mi ništa nismo dobijali od vanzemaljaca,jer je sve to laž.
Kao čovek gleda izvan 3 dimenzije i prostora,a činjenice govore da nemože videti dalje od svog nosa,kada prouzrukuje posledice katastrofe i svog istrebljenja.Ako već vide izvan prostora i vremena,kako neviđaju da klimatske promene strahovito utiču na magnetno polje zemlje.Takođe velika premeštanja Zemljine mase,jako remeti magnetno polje Zemlje,pošto sve funkcioniše na bazi magnetizma u svemiru?Gde su im oči koji vidi izvan prostora i vremena? Kako da im vanzemaljci nisu rekli da su putanje nekih planeta u našem sunčavom sistemu već malo promenjene,što još Zemaljski instrumenti nemogu registrovati.Što im to nisu rekli vanzemaljci kada već tajna vlada komunicira sa njima,ili kako to ljudi koji vide izvan tri dimenzije još to nisu uočili?
To što su Sumeri opisali to je raskrsnica pra događaja,kada jedan deo nas odlučila do potpune kristalizacije materijalne forme što se manifestovao kroz pojavu pećinskog čoveka u materijalnom svemiru na materijalnom planetu Zemlji,a drugi deo ostao u toj formi u drugoj dimenzij, kojoj su danas takozvani vanzemaljci.I po tome su oni naša braća o kojoj pišu Sumeri,a ne po genetskoj osnovi,jer u njihovoj dimenziji vanzemaljaca,nepostoji genetska struktura kao naša.Genetska struktura nastala usled kristalizacije našeg nematerijalnog bića u pradavnim vremenima.
I kako Sumeri mogli to razumeti kada osim materije nisu ništa videli,a ono što im je rečeno od strane braća vanzemaljaca,pogrešno razumeli i tumačili.Nisu znali za paralelne nematerijalne,delimično zgusnute dimenzije odakle potičemo.Pa ceo događaj opisali sa materijalne tačke gledišta.
Da pećinski čovek nije otrkio gvožđe,dali bi današnja vozila razumeli da su od gvožđa.Ne.Oni bi opisali da su to vozila od kamena.Isto su Sumeri događaje opisali upoređujući sa stvarima sa Zemlje.Zato ceo događaj samo odraz istine.
« Poslednja izmena: 23. Apr 2008, 12:39:38 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 87 88 90 91 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 13:16:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.