Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ovo je forum u kome se postavljaju tekstovi i pesme nasih omiljenih pisaca.
Pre nego sto postavite neki sadrzaj obavezno proverite da li postoji tema sa tim piscem.
Ja ne znam šta treba da znaci Ta tako tugujem, O nekoj starinskoj prici Jednako umujem. Tu mirno protice Rajna, Hladno je, hvata se mrak! Na vrhu brega igra Poslednji suncev zrak. A na tom bregu se vidi lepote devojke stas; Ona sva u zlatu blista, I zlatnu cešlja vlas. Sa zlatnim cešlja je cešljem, I peva još uz to, A glas od pesme zvuci Silno i cudesno. Ladara u malom cunu Njen divlji zanosni ton; Na stene ne gleda dole, Bec gore gleda on. I sad ladaru i camcu Ja mislim da je kraj: A sve to sa svojom pesmom Ucini Lorelaj.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Da utopim dušu moju U krinove cašice, Nek krinovi pesmu zapoju Od moje miljenice. A pesma nek zuji, nek zvoni K'o poljupca njezina glas, Što mi ga nekad pokloni Divan - predivan cas.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Jedna se odroni zvezda sa svoje visine jasne! Ono je ljubavi zvezda Što tamo pada i gasne. Sa jabukova stabla padaju hrpe cveta, Vetri stižu i tim se Igraju, vesela leta. Labud ribnjakom kruži I peva, i pesma zvoni Sve tiše, i pevac beli, U grob vodeni roni. Sve je nemo i mracno! Cvet je razduvan ceo, Zgasla je zvezda i s pesmom Poton'o labud beo.
Lotovoj ruži dotuži Suncev presvetli zrak, Sagla se, skunjila se, Pa ceka da dode mrak. A dragan je mesec budi Bledanom mesecinom, A ona mu daje da je ljubi Po licu nevinom. Pa svetli, pa cveta, pa gleda Gore na dragana, Miriše, pa place, pa drkce Od jada sladana.
Plavo je more blistalo U zadnjem sjaju dana; Mi cuteci smo sedeli Kod sama ribarskog stana. I magla bi, i huknu bic, i galeb svud kružit' stade; Iz tvog oka premilog Za suzom, suza ti pade. Ja videh na ruku ti belu Drobne su suze pale, Ja kleknuh i s ruke bele Sve ispih suze male. Od onog casa pust je život moj, Duh mre u cežnjam' kobnim; Ta nesreca i žena jadna Otrova me suzama drobnim.
U obliku nejednakom Blizu tebe uvek stojim Uvek tužim i ti uvek Bol zadaješ grud'ma mojim. Kad kroz bašte mirisave Leti hodiš hodom milim, pa leptira zgaziš malog, zar ne cuješ kako cvilim? Kad uzbereš ružu koju Pa, s veseljem detinjijem rašcipaš je, zar ne cuješ Kako jecam bolom svijem? I kad ruže rašcupane Usudi se trnje koje, Pa mi meki prst ubode, Zar ne cuješ boli moje? Zar ne ciješ u mom glasu Moje muke što me guše? Nocu jecam i uzdišem Iz dubine tvoje duše.
Imaš biser, dijamante I sve za cim svet uzdiše; Ti najlepše oci imaš - Moja mila, šta ceš više? Tvoje mile, divne oci Iz srca mi izmamiše Bezbrojne i vecne pesme - Moja mila, šta ceš više? Tvoje mile, divne oci Mnogim bolom mene biše; Ti me njima upropasti - Moja mila, šta ceš više?
Na bregu, na visini, Dvore krije nocni mrak; A pod njima u dolini Zveci maca udar jak. To su braca što u jadu Ljuto dele megdan ljut. Kaži ko to bracu mladu na krvavi nagna put? Laurino oko jasno medu bracom zace boj; Oba brata ljuba strasno, Oba daju srce njoj. Al s kog ginu njene grudi? S kog je zgara plamen lud? Ne, to niko ne presudi - Macu ti izreci sud! I boj poce, sve zvek življi, Mac udara o mac jak; Cuvajte se borci divlji, Zlu kob hrani nocni mrak. O, krvava braco, jao! Jao dolo krvava! Gle, do borca borac pao, Kroz njih ljuta maca dva. - Stoleca su prošla mnoga, Mino mnogi naraštaj; Pusti dvori s visa svoga Tužno motre kobni kraj. Al još nocu senke dve Po dolini blude toj; I ponocni cas kad bije, Braca pocnu krvav boj.
Jedna crna barka Na truobni jedri put. U njoj cute poniknute Straže mrtvog, ko kam krut. Lica snena, otkrivena, leži mrtav pesnik bled; Još dva modra oka s odra U sjaj neba dižu gled. Sa dva zvoni kao boni Verenice ninfe klik, A valovi o cun ovi Lome se ko bol i krik.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.