"Kada se kiše i oluje stišale budu I kreket žaba po blatnjavom putu bude utihao I kad raspjevani zvuk zvona sa katedralskog tornja nadjača i zaustavi bolnu pjesmu vjetra a aleje ponovo ožive životom proljeća Ja kliktaću nestanku svome Tada draga sigurno više neću morati čekati i po pola sata duže, Sklonjen u sijenci fenjera, prokisao do kože, tvoj korak laki. Znam, tebi se nikada žurilo nije A ja baksuz, baš u jesen se zaljubih Ali nije važno, ja evo kličem jer rekoše mi Iza svakog nestanka rođenje niče"
Znam u prošlosti jednoj Noć je odnijela dan Ali ipak ja ponekad Želim vratiti dan
Pjesma je sav život moj Pjesma smo mi, ja i ti kad kišni dani prođu ja nestat ću uz zvona zvuk
Pjevajte svi ja ću sada pustit glas Al' pjesma ta nek vječno živi nestanak taj nek bude poziv moj za sve za jedan život nov
Dan sa jutrom se rađa Vjetar odnosi noć Sunce nadanja budi Život počinje nov
Pjesma je sav život moj Pjesma smo mi, ja i ti kad kišni dani prođu ja nestat ću uz zvona zvuk
Pjevajte svi ja ću sada pustit glas Al' pjesma ta nek vječno živi Nestanak taj nek bude poziv moj za sve za jedan život nov
Pjevajte svi ja ću sada pustit glas Al' pjesma ta nek vječno živi Nestanak taj nek bude poziv moj za sve za jedan život nov Nek pude poziv moj....
"Kada se kiše i oluje stišale budu I kreket žaba po blatnjavom putu bude utihao I kad raspjevani zvuk zvona sa katedralskog tornja nadjača i zaustavi bolnu pjesmu vjetra a aleje ponovo ožive životom proljeća Ja kliktaću nestanku svome"
Njene su oči dva izvora bistra Dva jezera mirna Ogledala beskrajna i sjajna U njima se sunce svakog jutra blista A duboko negde jedino za mene Skrivena je neka slatka tajna
Te oči sjajne, vatrene i snene Najljepše tajne čuvaju za mene Te oči sjajne, vatrene i snene Najljepše tajne čuvaju za mene Te oči sjajne, vatrene i snene Najljepše tajne čuvaju za mene
E hej, samo za mene Hej, hej samo za mene
Usne rumene šapatom mi kažu To što srce želi, a rječi postaju sve bliže Svud na licu mome, poljubci su njeni I nježni i vreli dok u moju sobu Predvečerje polagano stiže
Te oči sjajne, vatrene i snene Najljepše tajne čuvaju za mene Te oči sjajne, vatrene i snene Najljepše tajne čuvaju za mene Te oči sjajne, vatrene i snene Najljepše tajne čuvaju za mene
Ej hej, samo za mene Ej hej samo za mene
Oko moga tjela svijaju se vješto Njene ruke bjele ko tanane bršljenove grane U ljubavi našoj oduvjek su bile Nemirne i smjele, privijam ih sebi Juros reče opet će da svane
Ej hej, samo za mene Ej hej samo za mene
Te oči sjajne, vatrene i snene Najljepše tajne čuvaju za mene
Ciganin sam u dnu duše Pa slobodno dišem Danas imam, sutra nemam Ne brine me moja kesa prazna Vidio sam zemlje tuđe Upoznao razne ljude Voljele me žene mnoge Ni ime im nisam znao
Prijatelju, muzikant sam Koji svijetom luta Tražeć’ snove izgubljene A neznajuć’ puta Al’ na kraju neka želja Tjera da se vratim Usne vrele da joj ljubim Da vjerujem laži
Reći ću joj tad Pokaži, pokaži mi dlan Na njemu sve piše Dal’ ista si k’o nekada Il’ ne voliš me više Pokaži, pokaži mi dlan Na njemu sve piše Dal’ ista si k’o nekada Il’ ne voliš me više
Prijatelju, muzikant sam Koji svijetom luta Tražeć’ snove izgubljene A neznajuć’ puta Al’ na kraju neka želja Tjera da se vratim Usne vrele da joj ljubim Da vjerujem laži
Reći ću joj tad Pokaži, pokaži mi dlan Na njemu sve piše Dal’ ista si k’o nekada Il’ ne voliš me više Pokaži, pokaži mi dlan Na njemu sve piše Dal’ ista si k’o nekada Il’ ne voliš me više Pokaži, pokaži mi dlan Na njemu sve piše Dal’ ista si k’o nekada Il’ ne voliš me više
U svome malenom stanu Večernja svjetla pališ I dobru kafu sada Možda drugom spremaš Često se pitam u sumrak Da li bar nekad žališ Što me više nemaš što me više nemaš
Onog tužnog proletnog dana Bili smo loše volje Mnoge smo uvrede rekli Do tada ne rečene Sad mi se čini draga Bilo bi mnogo bolje Da si pored mene Da si pored mene
Pozovi me na kafu sada Ako si tužna ili sama Došao bih da te čuvam Jer znam da te plaši tama Pozovi me na kafu draga Za ovu noć il život cjeli Suviše te volim i nikom više nikad Ne bih dao da nas djeli Suviše te volim i nikom više nikad Ne bih dao da nas djeli
Onog tužnog proletnog dana Bili smo loše volje Mnoge smo uvrede rekli Do tada ne rečene Sad mi se čini draga Bilo bi mnogo bolje Da si pored mene Da si pored mene
Pozovi me na kafu sada Ako si tužna ili sama Došao bih da te čuvam Jer znam da te plaši tama Pozovi me na kafu draga Za ovu noć il život cjeli Suviše te volim i nikom više nikad Ne bih dao da nas djeli
Pozovi me na kafu sada Ako si tužna ili sama Došao bih da te čuvam Jer znam da te plaši tama Pozovi me na kafu draga Za ovu noć il život cjeli Suviše te volim i nikad više nikom Ne bih dao da nas djeli Suviše te volim i nikom više nikad Ne bih dao da nas djeli Suviše te volim i nikom više nikad Ne bih dao da nas djeli
Moj put je cudna prica U kojoj ti i ja nismo sami Ja nisam kao drugi Sto daju mnogo kad nekog zele
I nije sve tako kao nekad sto smo htjeli Za bolje se nisam ja
Prazne noci a beskrajni dani Proci ce nam vrijeme a jos ne znamo O tome sta nas ovim putem vodi Prazne zelje a beskrajni snovi Proci ce nam vrijema a jos ne znamo O tome sta nas tamo negdje ceka
Prazne noci, prazne zelje Prazne noci a beskrajni dani Proci ce nam vrijeme a jos ne znamo O tome sta nas ovim putem vodi
Moj put je cudna prica U kojoj ti i ja nismo sami Ja nisam kao drugi Sto daju mnogo kad nekog zele
I nije sve tako kao nekad sto smo htjeli Za bolje se nisam ja
Prazne noci a beskrajni dani Proci ce nam vrijeme a jos ne znamo O tome sta nas ovim putem vodi Prazne zelje a beskrajni snovi Proci ce nam vrijema a jos ne znamo O tome sta nas tamo negdje ceka
Prazne noci, prazne zelje Prazne noci a beskrajni dani Proci ce nam vrijeme a jos ne znamo O tome sta nas ovim putem vodi O tome sta nas ovim putem vodi
Ruze sto joj dadoh tad bol su znale srca mog Volio sam samo nju, sanjao snove samo o njoj Otisla je, odnijela sve Tuzan mi je zivot bez nje
Ljubav sto smo znali mi nije nam rekla da doci ce dan Kad suze na lijepom licu tom vratiti nece izgubljeni san Otisla je, odnijela sve Tuzan mi je zivot bez nje
Draga, gdje si sad, ja cekam te jos Vrati mi ljubav staru ne mogu bez nje Samo, samo ti u srcu si mom Jer ludo te, ludo volim, o vrati se
Draga, gdje si sad, ja cekam te jos Vrati mi ljubav staru ne mogu bez nje Samo, samo ti u srcu si mom Jer ludo te, ludo volim, o vrati se
Ruze sto joj dadoh tad bol su znale srca mog Volio sam samo nju, sanjao snove samo o njoj Otisla je, odnijela sve Tuzan mi je zivot bez nje
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.