Šta ti ovdje radiš bona, tu se roka bez pardona Geler zuji na sve strane, nije ovo Hollywood „Bolje jedan dan k'o lav...“ odgovor je banalan Zar za to malo slave da imaš rupu posred glave Ideali, etika ne štite od metaka, k'o ni taj smiješni pancir Spusti glavu u rov niže, zagrli me priđi bliže U dvoje je manji strah
Oprostit ću što puno petljaš Ni jedne naše pjesme ne znaš Što se čudiš kako znamo i za Stonese Ali ono što u očaj tjera to je nada, to je vjera Koja sija iz tebe, nada u bolji svijet
OK Diane, primi mene u svoj san Ja svojeg više nemam, a čovjeku to treba Još više nego dah OK Diane, primi mene u svoj san Iza izgorjelog tenka mirno teče rijeka Jedina što tajnu zna
Šta ti ovdje radiš bona, tu se roka bez pardona Geler zuji na sve strane, nije ovo Hollywood Ti bi htjela „ekšn“ ti bi htjela pravu priču Ne može to u kafiću mirnog grada Bristola Ideali, etika ne štite od metaka k'o ni taj smiješni pancir Zato spusti glavu niže, zagrli me priđi bliže U dvoje je manji strah
Oprostit ću što puno petljaš Ni jedne naše pjesme ne znaš Što se čudiš kako znamo i za Stonese Ali ono što u očaj tjera to je nada, to je vjera Koja sija iz tebe, nada u bolji svijet
OK Diane, primi mene u svoj san Ja svojeg više nemam, a čovjeku to treba Još više nego dah OK Diane, primi mene u svoj san Iza izgorjelog tenka mirno teče rijeka Jedina što tajnu zna
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
Pamtim to kao da je bilo danas Kada je babo Atif otiš'o od nas U ruci mu piva, za reverom značka FK Sarajeva
Kazo je da mu je dosta žene i djece i kuće I da ga neka nostalgija vuče I da će se vratit' kad mu bude ćeif
A mi smo djeca čučali ispod jorgana Komšiluk vik'o Fatma bona pusti hajvana Vratit će se on samo da propije sve
Al' prođe od tad' 13 bajrama Babo Atif se ne vrati k nama Kažu da ga je kod Hadžića satr'o voz
A ja sam uletio u Faćinu raju Sverco kafu bunario po tramvaju Prodavo farmerke Mislio sam da za to imam nekog šlifa I zaboravio riječi rahmetli babe Atifa U rijetkim trenutcima kad je ovaj bio trijezan Sine, veli, ko igra za raju i zanemaruje taktiku Završit će karijeru u nižerazrednom "Vratniku" Hajd' reko...
I fakat kad murija ufati Omera I ovaj propjeva poslije dva šamara I reče o raji sve sto zna Zaboravio je bio sve zajedničke akcije Zaboravio je bio sve zajedničke derneke Zaboravio je bio kako sam njega I onog malog Dragu Dva put' spasio od belaja
I sada u miru istražnog zatvora Razmišljam o riječima rahmetli babe Atifa U rijetkim trenutcima kad je ovaj bio trijezan Sine, veli, ko igra za raju i zanemaruje taktiku Završit će karijeru u nižerazrednom "Vratniku"
Pišonju i Žugu je zovnuo na dernek jaran koji studira Rekao je "Momci nemojte belaja, tu su raja kulturna!" Amila je bila lijepa kao vila, starci su joj radili negdje u Iraku, Rekla je samo "Uđite, momci!", pa se poslije izgubila u mraku
"Pišonja", reče Žuga, "ovo mjesto mi se ne sviđa 'Ajmo radje pred "Piramidu", ima finih putera" "Odmori, Žuga, malo, matere ti, zar ne vidiš kakve su ovde trebe, Zar već poslje pete pive moraš da praviš budalu od sebe?"
Pišonja, ovo mjesto mi se ne sviđa, Niko se ne smije i čudna je muzika Pišonja, ovdje se nešto čudno događa, Sve je puno drogiranih pedera
A pišonja odmah prifura Amili kao Indijana Džons onoj u Hong Kongu Znao je, ne smije biti greške, ove fine ti odmah daju nogu Pišonja taman složi pravu priču i odsvira "Crne leptire" Kad se odnekud pojavi Žuga i poče da paranoiše
Pišonja, ovo mjesto ...
"Odmori, Žuga, malo, Tite ti, zar ne vidiš kakve su ovde trebe, Zar već poslje šeste pive moraš da praviš budalu od sebe?"
Al' negdje oko pola tri na dernek upadoše drotovi Neke frajere odmah prisloniše uza zid Amila se prestraši, kaže "Joj, stari će me masakrirati!" A onda ugleda Pišonju i pogled joj đavolski zasvjetli
"Maleni, želim nešto da ti poklonim Maleni, primi ovaj dar moje ljubavi Maleni, al' nešto moraš mi obećati Prije jutra nećeš ga otvoriti"
Jedan drot prifura Pišonji, džepove mu prebira Nadje Amilinu travu i reče "Slavko, imamo dilera!"
Pišonja reče "Drugovi, jel' se to, možda, snima neki film?" Pišonja reče "Drugovi, ja nemam ništa s tim"
Postoji jedna dimenzija nepoznata čovjeku Prostor između svjetlosti i sjenke, između nauke i praznovjerja To je dimenzija tamnih sila i perverzne imaginacije Gospodari te dimenzije nazivaju se Pklatovi
Pklatovi imaju i oči i uši i noge i ruke i ledeni dah, Samo im je dodir potpuno mek, a korak previše lak Zauzeli su cijeli naš grad i počeli sebi ljude zvat' Nisi više znao 'ko je čovjek, a 'ko je Pklat
Ubrzo su ušli u svaki naš dom i ljudima spustili zavjese Svak je mogao da vidi samo unutra, a ni'ko nije gledao napolje Na ulice su pustili bijele medvjede, čija je dlaka sjajna Došli su iz dalekog svemira, njihovo porijeklo mora ostati tajna
Mi smo Pklatovi i nemojte nam šta zamjeriti, Mi samo želimo da mislite kao mi
Između nas draga ne postoji ništa, otkako su na naša vrata kucali Ne čujemo vrisak komšinice, niti smo plin osjetili Prazne su čaše, puna pepeljara, nestaje boje, Srce kuca sporo tika-ta-tak Nema više poljupca, ni svađe, ni šamara Tvoga tijela draga ja se više ne sjećam
Mi smo Pklatovi i nemojte nam šta zamjeriti, Mi samo želimo da mislite kao mi
Iskači kroz prozor mala i bježimo odavde, U dvorište i park pa sve do kraja ulice Ja ću na drugu stranu da im trag zametnem Ti čekaj na kraju grada, neka auto bude upaljen
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.