Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kog kablovskog operatera koristite?
SBB
Ikom
Radijus Vektor
PTT
Drugi, lokalni provider
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 143
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kablovski internet u Srbiji - Pitanja, problemi, saveti  (Pročitano 425872 puta)
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6120
30kb/s za 256 je ok... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
E koji su lopovi ovi iz Sbb.
Ja vidim na njihovom sajtu cenovnik - 512/64 - 1300 dinara. Ja se prijavim, i posle par dana dodju i prikace net i pitaju me koju cu brzinu, ja kazem 512/64, kad kaze onaj radnik: `Ta brzina ti je 2100 dinara` Smile Smile
Neznam sto je to tako, valjda je samo kod mene tako skupo.
I na kraju ja uzmem 256/128 i placam 1700 dinara mesecno Smile a brzina kad downloadujem nesto je oko 30 kb/s

A ti budi pametan pa uzmi surf paket  za iste pare i dobićeš 768(tako nešto) a za upload ćeš imati neznam-oko 80..Ili uzmeš kao ja Internet flat home SURF 1024/128 za 2150 dinara i pevaš  Smile
 SURF paketi u sbb-u su odlični.Povećanje brzine ka netu a smanjenje uploada..No big deal.
« Poslednja izmena: 18. Apr 2008, 10:46:33 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Impossible Is Nothing

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2917
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Da,ti surf paketi su bas odlicni,sad placam istu cenu 1390 valjda a duplo mi je veca brzina...e sad jedino ako ti je bas potreban upload  Smile

Ali ne mogu da se ne pozalim na to sto stalno mora da vadim kabl iz utikacnice dok ne proradi internet...ne znam zbog cega je to  Smile i drugar ima iste probleme  Smile
IP sačuvana
social share
Na svetu nista lepse,ne moze da postoji,nego sto je nasa ljubav prema Crno-beloj boji !!!
Ponos Srbije
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 2565
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b5
E koji su lopovi ovi iz Sbb.
Ja vidim na njihovom sajtu cenovnik - 512/64 - 1300 dinara. Ja se prijavim, i posle par dana dodju i prikace net i pitaju me koju cu brzinu, ja kazem 512/64, kad kaze onaj radnik: `Ta brzina ti je 2100 dinara` Smile Smile
Neznam sto je to tako, valjda je samo kod mene tako skupo.
I na kraju ja uzmem 256/128 i placam 1700 dinara mesecno Smile a brzina kad downloadujem nesto je oko 30 kb/s
pa toliko i treba da bude Smiley ali ja zato lepo uzmem i u lokal cepam 60-80kb/s Smile a ja valjda placam 1350 256/128 flat Smiley ali valjda Smile
Da,ti surf paketi su bas odlicni,sad placam istu cenu 1390 valjda a duplo mi je veca brzina...e sad jedino ako ti je bas potreban upload  Smile

Ali ne mogu da se ne pozalim na to sto stalno mora da vadim kabl iz utikacnice dok ne proradi internet...ne znam zbog cega je to  Smile i drugar ima iste probleme  Smile
iam i ja od skorije taj problem od kada su mi zamenili modem... a inache pre nisam imao Smile
« Poslednja izmena: 22. Apr 2008, 20:45:59 od dushanle »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Sta mozemo uciniti za svoj kablovski modem ?

Kao prvo.
        Predlozio bih svima da kablovski modem povezu sa svojim racunarom preko lan kabla !
        Nikako preko SBB-a pardon, USB-a !

Zasto ?
       Zato sto..
        ...ce putem USB konekcije modem preneti na racunar svako pojavljivanje elektriciteta na coaxialnom kablu
           ( udar groma na mrezu kablovske tv), to ometa stabilno
            funkcionisanje sistema.
       ...  ako racunar nije dobro uzemljen moze se javiti treperenje na monitoru.
       ...  svaka usb konekcija dodatno opterecuje racunar.
       ...  moze doci i do povremenog rsetovanja racunara...
       ...  proizvodjac kablovskog modema preporucuje lan konekciju.

Zar to nije dovoljno.

Kao drugo.

Prikljuciti modem na prvi dvograni razdelnik na dolaznom kablu u stanu ( slika ispod).

Zasto ovako ?
           Zato sto svaki razdelnik slabi signal, koji nam je preko potreban za dobro funkcionicanje interneta.
           Razdelnik 1/2 slabi po 3,5 db na svakom od izlaza,
           razdelnik 1/3 slabi po 6 db na svakom od 3 izlaza.
           Sa ovako vezanim uredjajima u kuci mi smo ostvarili najmanje gubitaka na signalu,
           od ulaznog cabla do modema.

Preporucio bih jos nesto. Ukoliko vam je coaxialni cabal predugacak od prvog razdelnika u stanu
           do modema ( 5 metara pa navise).
           Odradite sledece.
           Skratite taj kabal na nekih pola metra, tako da kablovski modem bude do prvog razdelnika u stanu.
           A modem sa kompom povezite lan cablom. ( slika dole )

Zasto ?
           Zato sto signal koji prolazi kroz  coaxialni cabal rg-6 dodatno  slabi po metru.
           ovom radnjom cete izbezi to slabljenje signala.

Kao trece.
       Pre prvog  razdelnika staviti galvanski izolator ( slika ispod).
       Galvanski izolator ce odvojiti vasu coaxialnu mrezu u stanu ili u kuci od svih
       pojavljivanja elektriciteta ili struje u coaxialnom cablu.Prosto receno ako se pojavi preveliki napon u kablu
       prvo ce on izgoreti. Sacuvali ste sve uredjaje koji su vezani za coaxialni cabal,
       ostaje vam da ga zamenite i to je to.
       Nadam se da se vama to nije desilo, da vam neki uredjaj u kuci crkne iz tih razloga.
       Ako vam se ovo i desi, nikako ne mozete kriviti  isp.
       Jer on na svojoj mrezi ne radi, ne koristi struje velike jacine koje mogu da nanesu stetu vasim uredjajima.
       To se moze dogoditi udarom groma na obliznjim instalacijama kablovske televizije  ( sto je visa sila ), ili nestrucno rukovanje
       kucnim ili stanskim strujnim instalacijama..
       Sa ovom pasivnom komponetom bi ste izbegli sve ove potencijalne probleme !

Kao cetvrto.
       Ako u stanu imate uticnicu na koju je prikljucen cablovski modem.
       Vi je skinite i bukvalno nastavite kabal koji dolazi iz zida na kabal koji odlazi u modem.
       Naravno, ovo morate profesionalno da odradite sa alatom,
       u suprotnom sacekajte tehnicka lica isp-a da to odrade.
       Zasto demontirati uticnicu ?
       Zato sto je vasu uticnicu za tv signal verovatno montirao  ( nestrucno lice ) u najboljem slucaju neki ELEKTRICAR  ili BOSANAC.
       Zato sto u Srbiji se koriste skroz nekvalitetne uticnice, uticnice koje jesu za
       kablovsku tv, al ne i za kablovski internet koji zahteva povratni smer.

Evo jednog klasicnog primera kako se vezuju uticnice u Srbiji ( slika dole ).

Sa ovako vezanom uticnicom vi od svog kablovskom modema ne mozete nista ocekivati.
       Takodje ne mozete kriviti svog isp za lose funkcionisanje kablovskog interneta ukoliko su vam ovako odradjene instalacije,
       jer on sgurno nije ovako odradio vasu stansku ili kucnu instalaciju.

Postoje multimedijalne uticnice koje su pravljenje za kablovski internet + ktv. (slika dole)
       Al oko toga je najbolje konsultovati se sa svojim isp-om.

I kao peto.
       Ukoliko u svojoj kuci ili stanu imamte pojacalo signala . Potrebno je obavestiti isp-a o tome.
       Kako bi isp pre uvodjenja kablovskog interneta nasao zashodno resenje ( potrebno je zaobici pojacalo signala).
       Zasto je potrebno zabici pojacalo signala ?
       Zato sto za rad kablovskog interneta je potrebno pojacalo koje funkcionese u oba smera...
       Vase pojacalo, ukoliko ga imate ce samo blokirati signale koje vas modem salje.

Nazalost ovo je sve sto mozemo da uradimo za svoj kablovski modem.
       Nadam se da ce ovo biti od velike pomoci, jer vidim da ovde imamo mnogo korisnika kablovskog interneta.

« Poslednja izmena: 30. Okt 2008, 11:50:52 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 2565
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b5
u ja nisam imao net jedno 3-4 dana Smile Smile Smile crko sam bio... i na kraju kad su se smilovali da dodju uzeli mi modem i tek sutra mi doneli novi... i od tad me zeki Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 92
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
SonyEricsson K610i
Da li neko koristi turbo prepaid uslugu SBB-a?
IP sačuvana
social share
O Suzana ja volim Partizana lalalalalalalalalalalalalalajavascript

Edit by SerbianFighter: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 30
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
problem sa konekcijom SBB.Pre neke 2 nedelje dosao je decko iz kablovske instalirao mi modem.internet je normelno radio 5-6 dana,bez uplate iikakvog paketa (kao probni nekoliko dana,tako su mi rekli).posle toga uplatio sampaket FLAT Home Surf 512/64.posle toga kada se konektujem pokaze mi brzinu 10Mbits i mogu da otvorim samo stranicu home.sbb.co.yu,i nijednu drugu,ni google.Zvao sam kaze da je paket uplacen, i da nemam konekciju.konekcija je ista kao sto je i bila.Stvarno neznam sta da radim.ako neko moze da mi pomogne...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
problem sa konekcijom SBB.Pre neke 2 nedelje dosao je decko iz kablovske instalirao mi modem.internet je normelno radio 5-6 dana,bez uplate iikakvog paketa (kao probni nekoliko dana,tako su mi rekli).posle toga uplatio sampaket FLAT Home Surf 512/64.posle toga kada se konektujem pokaze mi brzinu 10Mbits i mogu da otvorim samo stranicu home.sbb.co.yu,i nijednu drugu,ni google.Zvao sam kaze da je paket uplacen, i da nemam konekciju.konekcija je ista kao sto je i bila.Stvarno neznam sta da radim.ako neko moze da mi pomogne...

Edit by okno : Nema potrebe da ide tamo, i ovde cemo ustanoviti  u cemu je problem.
« Poslednja izmena: 08. Sep 2008, 18:45:23 od okno »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Google Chrome 0.2.151.0
Klikni na ovaj link pa na status. Zatim slikaj tu stranicu i zalepi ovde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 143
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.139 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.