Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Apr 2024, 05:55:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Astromedicina  (Pročitano 152407 puta)
29. Jul 2006, 22:58:25
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.5
Astromedicina - alternativno liječenje i znakovi zodijaka

[edited by montenegrina: zabranjeno reklamiranje drugih sajtova]

Napisala: Krešimira Gojanović

Astromedicina je grana astrologije koja ima za cilj da odgovori na pitanja kojim bolestima smo skloni, u kojim životnim periodima ćemo biti posebno osjetljivi, kakav će biti tijek naše bolesti i kako bismo potencijalnu bolest mogli ublažiti korištenjem različitih alternativnih metoda liječenja, a koje se trebaju kombinirati sa metodama klasične medicine. Naime, astrološka etika nalaže da nijedan ozbiljan astrolog ne smije klijentima savjetovati da zanemare upute svog liječnika i prekinu sa terapijom koju im je on prepisao, budući da astrolozi nisu iscjelitelji, već samo savjetodavci i astromedicina u tom kontekstu treba biti shvaćena isključivo kao pomoćno dijagnostičko sredstvo za alternativne terapeute, liječnike, ali i same pacijente.

Osnovna uloga astrologa u tom smislu je i poticanje klijenta da se suoči sa svojim stanjem na konstruktivan način i preuzme odgovornost za vlastito zdravlje. To ponekad podrazumjeva osvještavanje potisnutih emocija / princip Plutona /, prihvaćanje i ljubav spram tih zatajenih dijelova vlastite osobnosti / princip Neptuna /, viziju osobnog cilja koji se želi doseći kroz proces iscjeljivanja / princip Urana / i dosljedan napor u sprovođenju željenih promjena / princip Saturna /. Pri tom ne postoji univerzalna formula kako će netko unutar sebe probuditi i aktivirati te planetarne principe, koji u slučaju težih oboljenja mogu biti posve blokirani. Bitno je da se koristi afirmativan pristup, a u svakom primjeru treba izbjegavati bilo kakve mračnjačke prognoze, fatalizam, i sl.

Idealno bi bilo kada bi liječnici surađivali sa astrolozima, što bi u velikoj mjeri doprinjelo pronalaženju učinkovitije individualne terapije za svakog pacijenta, te bržem izlječenju, uz manje komplikacija i negativnih preobrata bolesti. Uvidom u svoju natalnu kartu također možemo i sami sebi pomoći izborom adekvatne pomoćne terapije, jer nas novi trendovi zdravog življenja upućuju na to da preuzmemo odgovornost za svoje zdravlje i aktiviramo svog tzv. " unutrašnjeg iscjelitelja ". No, i tu treba paziti što i kako izabrati, jer nije svaka terapija dobra za svakoga, naši temperamenti su različiti, pa ono što odgovara markantnim vatrenim tipovima, napr., nipošto neće biti dobro za nježnije vodene znakove.

Općenito se smatra da spori planeti, smješteni u 6. i 12. kući natalne karte, kao i njihovi tranziti kroz ova polja, ukazuju na vrstu oboljenja kojima ćemo biti skloni tijekom života, ali i na metode liječenja, koje bi nam najviše mogle koristiti. Treba gledati i vladare ovih polja, gdje su smješteni i kakav je njihov odnos sa ostatkom horoskopa.

Jupiter u ovim poljima može ukazivati na zdravstvene probleme proizašle iz gojaznosti, ali i na sretne ishode liječenja, čemu ce pridonjeti optimističan pogled na život i kontinuirano, rekreativno bavljenje sportom.

Ukoliko je u pitanju planet Saturn, realno je za očekivati da će bolesti biti izazvane lošom cirkulacijom, štetnim navikama, kao i depresivnim mentalnim obrascima. Liječenje tada treba sprovoditi temeljito i strpljivo, a korisna je i pomoćna upotreba ljekovitog bilja i recepata iz tradicionalne narodne medicine.

Uran može ukazivati na nagle, akutne bolesti, koje izbijaju kao posljedica dugotrajnih psihičkih stresova i živčane napetosti. Ovdje su dobrodošle sve metode opuštanja, poput autogenog treninga, pozitivnog mentalnog programiranja i vježbi disanja.

Neptun sa druge strane ukazuje na to da osoba može biti veoma osjetljiva na psihičkom, kao i fizičkom nivou, te podložna infekcijama, ali i bezrazložnoj panici i hipohondriji, pa je veoma bitno da u liječniku i terapeutu pronađe izvor emotivne podrške.

Pluton ukazuje na bolesti koje se javljaju kao posljedica blokirane seksualne energije, te negativnih emocija stida i krivnje, koje je potrebno transformirati kroz intenzivan rad na sebi i osvještavanje potisnutih sadržaja, pa se preporučuje terapija sa snovima i vođenje duhovnog dnevnika.

Pri započinjanju svih kura i terapija, potrebno je voditi računa i o mjesečevim fazama, naime, tradicionalno se smatra da u vrijeme punog Mjeseca nije dobro raditi operacije, jer je povećana mogućnost krvarenja i sporijeg zarastanja rana. Razne dijete i postove najbolje je sprovoditi u vrijeme kad je Mjesec u opadanju, jer će tada oni dati najbolje rezultate, a kad Mjesec raste, onda treba sprovoditi sve kure namjenjene jačanju tijela i povećanju obrambene sposobnosti organizma.

Bolesti i alternativne iscjeliteljske metode prema znakovima zodijaka

Ovan je veoma često podložan stresu, a koji nastaje uslijed prevelikih ambicija i očekivanja vezanih za posao. Tada može patiti od jakih glavobolja, nesanice i aritmije, te je sklon upalama sinusa, raznim alergijama i akutnim groznicama. Ljudi ovog znaka prije svega bi se trebali naučiti opuštati, no klasična meditacija nije za njih pravo rješenje zbog nedostatka strpljenja i koncentracije, pa im se preporučuju sve terapije sa vježbom i gibanjem, napr. rekreativno vježbanje istočnjačkih borilačkih vještina i meditacija u pokretu.

Bik posjeduje jaku konstituciju, psihičku stabilnost i sposobnost da konstruktivno rasporedi svoje obaveze, pa neće toliko biti podložan psihosomatskim oboljenjima nastalim uslijed stresnog načina življenja, no kao veliki gurman sklon je debljanju, povišenom holesterolu i probavnim smetnjama, dok ženski pripadnici znaka mogu biti osjetljivi na mjehur i reproduktivne organe. Preporučuju mu se terapije sa čajevima od ljekovitih biljaka, kao i obavezna fizička rekreacija. Uz to, pripadnik ovog Venerinog znaka preferira lijepe boje i oblike, pa mu odgovaraju i kristaloterapija i terapija bojama.

Blizanac može patiti od posljedica nervne iscrpljenosti, kao i od bolesti uzrokovanih pušenjem, jer je osjetljiv na pluća i bronhije. Tjelesna konstitucija je krhka, lako se može razboljeti, ali se brzo i oporavlja. Koriste mu različite vježbe disanja, kretanje na svježem zraku, te vitaminski dodaci u svakodnevnoj prehrani, koja treba biti raznolika, raspoređena u manjim, ali češćim obrocima. Budući da je društven i voli mentalne poticaje, u slučaju bolesti može se uključiti u neku grupu za samopomoć, jer mu veoma koriste terapije bazirane na razgovoru i grupnom sudjelovanju svih učesnika, a koji imaju slične probleme.

Rak je sklon psihosomatskim oboljenjima, koja nastaju kad je duže vremena izložen emotivnim pritiscima i nerazumijevanju od strane okoline. Može patiti od čira i probavnih smetnji, a ženski pripadnici znaka osjetljivi su na grudi i jajnike. Treba unositi dovoljno tekućine u svoj organizam, pa mu se preporučuje terapija vodom. Kod ovog znaka je veoma važno da u slučaju bolesti dobije podršku obitelji, koja bi se trebala aktivno uključiti u praćenje terapeutskog procesa. Na njega blagotvorno može djelovati i terapija kreativnim pisanjem, kroz vođenje dnevnika emocija, unutar kojega će se suočiti sa starim zamjerkama iz prošlosti.

Lav spada u znakove za koje se smatra da rijetko oboljevaju od kancerogenih oboljenja, no zato su skloni bolestima srca, krvnih žila i visokom tlaku. Iz svoje prehrane trebao bi izbaciti začinjenu i masnu hranu, slatkiše i alkohol. Probleme sa kičmom moguće je ublažiti plivanjem i laganim Yoga vježbama. Veoma mu mogu škoditi dugotrajna uzrujavanja vezana uz posao i kad njegove ambicije nisu zadovoljene na pravi način, to se u velikoj mjeri odražava i na njegovo zdravlje. Tada mu može pomoći aktivno preuzimanje kontrole nad vlastitim životom, pa mu se preporučuju neke od tehnika mentalnog programiranja kao što su Ekskalibur, te vježbe kreativne vizualizacije, kombinirane sa kreativnim terapijama.

Djevica je podložna oboljenjima crijeva, stomaka i žuči, a bolesti kod nje nastaju kao posljedica zabrinutosti i perfekcionizma u poslu. Prevelika samokritičnost i sklonost melankoliji mogu uzrokovati niz psihosomatskih smetnji, pa će joj koristiti različite psihološke terapije, koje jačaju samopouzdanje i osjećaj lične vrijednosti. Kao bolesnik biti će pretjerano pedantna i potrebno joj je da u svakom trenutku bude kvalitetno informirana, jer će na taj način imati osjećaj veće kontrole nad tijekom i ishodom svoje bolesti. Od pomoćnih metoda još se preporučuje povremeni kraći post uz sokove od povrća, kao što su paradajz, cikla, celer ili čaj od koprive, a koji pomaže kod slabokrvnosti.

Vaga je veoma osjetljiva na sve stresove, a koji su povezani sa nezadovoljavajućim međuljudskim odnosima i njezino zdravlje u velikoj mjeri ovisi od njezinog raspoloženja. Može patiti od problema sa kožom, mjehurom i bubrezima, zbog čega je važno da pije velike količine tekućine, kao i da sprovodi povremene kure sa Uvinim čajem. Meditacija kombinirana sa aromaterapijom i klasičnom glazbom može joj pomoći da povrati izgubljenu ravnotežu duha i tijela, a koristi joj i kada tijekom terapeutskog procesu dobija emotivnu podršku od partnera i bliskih prijatelja. Treba izbjegavati sve vrste fizičkog prenaprezanja, a od sportova se preporučuje tenis i terapija plesom.

Škorpion je osjetljiv je na zaraze i trovanja hranom, sklon jakim temperaturama, upalama i kroničnim bolestima. Potiskivanjem svojih strahova i odbijanjem da se suoči sa vlastitim negativnim emocijama često puta može sam narušiti svoj imunitet, no isto tako je sposoban da se samoiscjeljuje kad osvijesti svoje blokade i transformira potisnute nesvjesne sadržaje. Kao bolesnik je nediscipliniran i uvjeren da bolje zna od liječnika što je za njega dobro. Više od drugih znakova sklon je alternativnim metodama liječenja, te mu se preporučuju tantričke vježbe za osvještavanje i transformaciju seksualne energije, Kundalini Yoga, kao i povremene dijete za čišćenje organizma.

Strijelac je sklon sportskim povredama, osjetljiva su mu bedra i udovi, te jetra i zuč, a ženski pripadnici znaka mogu imati problema sa celulitom. Dobro podnosi stresove i nije ovisan o mišljenju okoline, te se zbog urođenog optimizma lako oporavlja od različitih bolesti. Od sportova mu se preporučuje trčanje u prirodi, plivanje i jahanje. Dobro reagira na sve vrste istočnjačkih alternativnih terapija, kao što su akupunktura i makrobiotika. U ishrani treba izbjegavati previše začinjenu hranu, gazirane napitke, kavu i konzervirane namirnice. Također mu koristi likovna terapija, uz pomoć koje će osvijestiti i razviti svoju kreativnu energiju.

Jarac je sklon reumi, artritisu, iščašenjima i prijelomima kostiju, osjetljivi su mu zglobovi i koža, a moze imati problema i sa lošom probavom. Zbog toga mu se preporučuje da u prehranu uključi dodatke kalcija ili da konzumira više mliječnih proizvoda - kefir i jogurt. Također će mu koristiti oblozi od ljekovitih trava, sauna i terapija sa eteričnim uljima, koja se dodaju u vodu za kupanje i pomažu kod kožnih problema / napr. čajevac /. Ovaj znak ponekad može patiti od dugotrajnih depresija, koje su posljedica nezadovoljavajućih životnih uvjeta, pa mu se u tom slučaju preporučuje što više kretanja po svježem zraku, planinarenje i vrtlarenje, jer ga kontakt sa prirodom opušta i regenerira.

Vodenjak je podložan bolestima koje nastaju kao posljedica psihičke iscrpljenosti. Razdražljiv je, burno reagira na provokacije, ponekad pretjerano nervozan i sklon neracionalnom rasipanju energije. Osjetljiva su mu koljena, a može patiti i od slabe cirkulacije, aritmije i proširenih vena. Bolesti ponekad dolaze naglo i nenadano, uz jake temperature i nejasne simptome. Ovdje se preporučuje njegovati uredan životni ritam, uz dovoljno sna i uravnoteženu prehranu. Od alternativnih metoda preporučuje se bioenergija, radiestezija, liječenje sa magnetima, kao i povremeni post sa voćem i voćnim sokovima, specijalno od grožđa i limuna.

Ribe su ponekad sklone ovisničkim oblicima ponašanja, pretjeranoj konzumaciji hrane, alkohola i cigareta, što može izazvati različite zdravstvene poremećaje. Nemirne su i izuzetno osjetljive na sve vrste stresova, sklone hormonalnim poremećajima, psihosomatskim bolestima i virozama. Bolesti se u njih uglavnom javljaju kao posljedica dugotrajnih emotivnih frustracija. Potrebni su im povremeni periodi samće i izolacije, miran i uravnotežen tempo života, a od korisnih terapeutskih metoda preporučuje im se terapija sa snovima i kreativna vizualizacija, kao i lagane šetnje po prirodi, te ukoliko su religiozne, pomoći će im i molitva. Za pozitivan ishod njihovog liječenja vrlo je bitno da imaju saosjećajnog terapeuta, u kojega će imati povjerenja.

Astromedicina i odgovorna upotreba astrologije

Kao što sam već spomenula, uloga astrologa nije liječenje, već savjetovanje i poticanje klijenta da se sa svojim zdravstvenim tegobama suoči na konstruktivan način, uz obavezan afirmativan pristup samog astrologa. Međutim, ponekad astrolozi krše ova pravila, dajući nepromišljene i površne izjave, tipa: " aflikcije Mjeseca i Saturna povezane sa zodijačkim znakom Raka donose kancerogena oboljenja. "

U gore navedenoj tvrdnji radi se o davanju negativne sugestije svim onim ljudima, koji možda posjeduju navedeni aspekt u svom horoskopu, te mislim da stručan i odgovoran astrolog nipošto ne bi smio na osnovu par uopćenih astroloških aforizama sugerirati obolijevanje od tako ozbiljnih bolesti, kao što je rak. To je bolest suvremenog načina življenja u čijem nastanku i razvoju igraju ulogu različiti faktori kao genetsko naslijeđe, zagađen okolis, nezdrava hrana i voda koju konzumiramo, štetne životne navike poput pušenja, a nije zanemariv ni onaj psihosomatski faktor, te je zbog svega nabrojanog jako teško sa sigurnošću izdvojiti specifične astrološke indikatore, koji bi ovu bolest mogli nagovjestiti. Dapace, to je i neozbiljno, astrolog bez medicinskog obrazovanja ne bi smio davati nikakve mračne prognoze, a koje mogu unijeti nemir u psihu njegovog klijenta. I sami liječnici su jako oprezni kad je ova bolest u pitanju, čak i kad je dijagnoza već potvrđena, dobro paze kako će je priopćiti pacijentu, te vode računa o njegovom psihičkom stanju. Načelno mislim da negativne sugestije ne treba davati iz dva razloga: ljudsko biće je osjetljiv psihološki mehanizam i takve sugestije se mogu zakopati u njegovu podsvijest, izazvati puno nepotrebnog stresa i straha, te samim time narušiti njegovu vitalnu sposobnost da se bori protiv bilo koje bolesti.

No, reći koju riječ o preventivi nije na odmet, ne samo kad je u pitanju rak, već i bilo koje drugo oboljenje, koje bi nas moglo zadesiti zbog nezdravih životnih navika. Također, zdrav način življenja ne bismo trebali voditi samo zbog straha od bolesti - preventiva zbog straha nije previše korisna, jer može odvesti u neurotičnu hipohondriju, strah općenito nije emocija koja bi nas trebala motivirati za bilo kakve promjene dosadašnjeg stila življenja.

Prema položajima planeta u natalnoj karti, vezano uz 6., 12. i 8. kuću horoskopa, klijentu treba savjetovati neki oblik zdravog načina življenja, koji bi uključivao i sportsku aktivnost, koja bi mu najviše odgovarala, također i način prehrane, kao i neku od pomoćnih alternativnih metoda. Također se može savjetovati preventivno uzimanje vitamina, no tu treba poznavati dotičnu materiju, jer neki vitamini mogu biti i štetni ako se uzimaju u prevelikim količinama. Treba biti oprezan i kod savjetovanja drastičnih promjena načina prehrane, kao što je napr. ortodoksno vegeterijanstvo. Kod djece vegeterijanaca uočeno je da su niži rastom od svojih vršnjaka, a uzrok za to moglo bi biti pomanjkanje D vitamina i vitamina B skupine, posebno B2 i B12, koji se nalaze u namirnicama životinjskog porijekla, te željeza, kalcija i cinka, kao i nekih aminokiselina.

U svemu ovome važno je zapamtiti da astrolog koji se bavi astromedicinskom dijagnostikom nikad i ni pod kojim uvjetima ne smije savjetovati klijentu da zanemari savjete svog liječnika ili promjeni terapiju koju mu je on propisao ! Postupajući na ovaj način, odgovorno i promišljeno, astrolozi mogu doprinjeti tome da astromedicina postane ozbiljna disciplina, lišena nestručnog šarlatanstva.
« Poslednja izmena: 30. Jul 2006, 18:39:43 od montenegrina »
IP sačuvana
social share
[linkovi nisu dozvoljeni u potpisu]
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Ja nisam neki strucnjak ali vecina horoskopa se slaze da zapravo skorpion ima samo jednu izrazito slabu tacku - polni organ ( ne salim se )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice


Future is to those who believe into beauty

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 704
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens mc60
Ovan - Infektivne bolesti kod Ovna su retke, kao i one hronične. Njegove slabe tačke su: glava, oči, zubi, stomak i bubrezi. Najbolji lek za Ovna je dubok san.

Bik - Zbog svoje usporene prirode Bikovi reaguju na bilo koju bolest ali poseduju jaku pasivnu otpornost. Prema najstarijim astrološkim predanjima najranjivije tačke na telu Bika su: grlo, dušnik, jadnjak, creva i bešika.

Blizanci - Skloni krajnostima, Blizanci često miniraju svoj organizam preteranim uživanjem duvana i drugih stimulansa, koji veoma često podstiču nesanicu. Najranjivije tačke na telu su: organi za disanje, ramena, ruke, šake, nervni sitem i organi za varenje. Mogu pokazati sklonost ka reumatizmu i alergijama.

Rak - Kad se govori o zdravlju Rak spada u najosetljivije znake. Njegovi organski poremećaji su često posledica emocija, a bolesti vode poreklo od poremećaja nervnog sistema. Zato se može desiti i kad nije organski predodredjen za stomačne tegobe i oboljenja jetre, da pokazuje odredjene preosetlivosti ovih organa. Najslabije tačke su: stomak,jetra, žuč, bronhije,vene. Na rodjene u ovom znaku veliki uticaj imaju mesečeve mene, koje deluju na karakter, ali i na fizičko stanje.

Lav - Za osobe u ovom znaku bito je da ne rasipaju svoje energiju. Slabe tačke su: srce, cirkulacija, kičmeni stub i ledjni mišići. Zato moraju da uspore ritam života.

Devica - Slaba tačka Devica je pre svega nervni sitem. Nervoza dok Devica može stvoriti stomačne tegobe, ali i pokrenuti niz drugih simtoma koji od Device mogu stvoriti hipohodrika. Device takodje imaju veliko nepoverenje u lekare i često traže ‚‚drugo mišljenje‚‚.

Vaga - Najslabije tačke Vaga su : Bubrezi, nadbubrežne žlezde i urinarni putevi. Trebaju da pripaze na proširene vene. Vaga bi trebala da se posveti sportu i da upražnjava dijete jer čiste organizam od otrova i pružaju odbranu od infekcija. Vage vole da eksperimentišu sa novim načinima lečenja. Većina se dobrovoljno podvgaraju, s odličnim rezultatima masažama, dijeti i vrelim kupkama koje su za njih najidealniji način da se duže održe u formi.

Škorpija - Najslabije tačke su: trbuh, genitalije, bešika, zglobovi, nos, moždane opne i grlo. Škorpije se često prepuštaju ekscesima i neurednom životu, a morale bi da se čuvaju duvana i alkohola, kao i da ne preteruju sa umirujućim i nadražujućim sredstvima.

Strelac - Po pitanju zdravlja Strelac je optimista i nikada se preterano ne zabrinjava. Ako i navuče neku bolest ona je kratka i akultna. Polaže poverenje u prirodno lečenje. Slabe tačke: bokovi, mišići, jetra, žuč. Sklon je prelomima i dijabetezu.

Jarac - Može dugo ostati mlad, ali mora da dozira napore i umereno koristi svoje izvaredne fizičke sposobnosti. Slabe tačke: kosti, zglobovi, organi za varenje,koža. Može patiti od žučnih i bubrežnih bolova.

Vodolija - Slaba tačka Vodolija je nervni sitem. Krajnja osetnjivost na promene vremena i atmosferske oscilacije. Ostale slabe tačke: listovi, vene, cirkulacija krvi i same bolesti krvi. Preterano uzbudjenje kod Vodolija može izazvati nesvesticu, stomačne tegobe ili jake glavobolje.

Ribe - Zdravlje zavisi od ambijenta u kome žive. Stalno se pribojavaju bolesti i zaraza i uvek su spremne da posumljaju da se teško obolele. Slabe tačke:stopala, pete, stomak, srce, creva. Ove osobe često posežu za stimulansima i sredstvima za smirenje bez konsultacije lekara. Jedini lek za njihove boljke jeste san.

:wave:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Da podznak mi je Jarac,pocele su mi krckati koscice... :-k
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik


Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 234
OS
Windows XP
Browser
Avant Browser Nepoznat
mob
Samsung D500
Ovo je jako zanimljiva i važna tema a kako nas večina stigne pregledati samo prvih nekoliko evo ja ću postaviti prvo pitanje.

Sterilitet  ...velika većina mojih poznanika ima ovaj problem(kao i ja) .  Koji aspekti mogu upućivati na ovaj problem? :-k

P.S.Moja karta je u indexu karata :chuckel:
« Poslednja izmena: 07. Okt 2006, 21:04:56 od andjela pizelly »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Kada Sa loše aspektuje Ve

Ali naravno treba se pogledati celokupna situacija....ako me Andjela ne preduhitri (a volela bih da to učini, kako ja ne bih lupila neku glupost) pogledaću sutra detaljnije... :flower:
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Maki za astromedicinu,ipak treba neko mnogo stucniji od pocetnika da tumaci,nadam se da ce se Sasa,javiti :-k

Iskreno,astromedicinom se nisam,nikada  bavila, iako sam u astrologiji 7 godina(realno moze se magistrirati na faxu za taj period),nebih se usudjivala davati tu komentare,ostavljam zato,ovu oblast za sada,nekom strucnijem od mene :chuckel:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 60
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Pa ja sam Grtalici napisao PM ali se još nije izjasnila po pitanju njega????

Znači za konkretne odgovore potrebno je navesti kakve su pretrage rađene , zatim o kakvom se konkretno problemu radi ( lječnički nalaz) i od kada problem datira odnosno kad je nastao, zatim karta supruga ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik


Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 234
OS
Windows XP
Browser
Avant Browser Nepoznat
mob
Samsung D500
Saša...kopam po papirima kako bih ti dala točne podatke...ali sam pronašla temu ovdje pa sam ponovila na neki način pitanje , jer bi voljela da i drugi učestvuju u ovoj temi :D
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Saša...kopam po papirima kako bih ti dala točne podatke...ali sam pronašla temu ovdje pa sam ponovila na neki način pitanje , jer bi voljela da i drugi učestvuju u ovoj temi :D
Ti si pravo srce,tako cemo i mi da ucimo,nesto o astromedicini :flower:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Apr 2024, 05:55:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.