Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nokia E61  (Pročitano 87753 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy 3
Odlicno!  Smile  Kako mi ponekad nedostaje moj stari Zmaj... (Cigla, digitron...).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Hehehe.  Smile
Samo da kažem da je protok podataka, za 26 minuta slušanja radia, bio oko 18Mb, pa vi sad vidite koliko se to isplati ako se nema neki free izvor. Ako se sluša preko umts-a treba planirati prodaju stana, vikendice ili krave, sad ko šta ima, za izmirenje dugova prema operateru.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Eto, dođe dan da probam, kao funkcioniše SIP sa telefona. Ja sam koristio VoipCheap od mnogobrojnih sip provajdera. Odluka je na vama. Svaki provajder daje, donekle različite pogodnosti i cijene usluga, besplatne razgovore, sms poruke itd. Ali u principu sve je to isto. Time se neću baviti, kao ni podešavanjem sip klijenta na PC-u. To je do vas, da odaberete koji odgovara najviše vašim potrebama i nema veze sa telefonima.
Ono što je bitno je da vaš symbian telefon ima wi-fi i integrisan SIP klijent.  Smiley

Predpostavimo da imate registrovan nalog kod VoipCheap-a i da sve radi o.k. preko računara. U telefonu, E61 u mom slučaju, otići u alatke-podešavanja-veza-SIP podešavanja. Tu kliknuti na opcije i kreirati novi nalog, koristeći podrazumijevana podešavanja.

Što se tiče VoipCheap parametara, oni izgledaju ovako:

-Ime profila: VoipCheap (ovo može po volji da se napiše)
-Profil servisa: IEFT
-Primarni AP: vaša Wi-Fi pristupna tačka
-Javno korisničko ime: sip:korisničko_ime@voipcheap.com
-Koristi kompresiju: Ne
-Registracija: po potrebi (bar je tako kod mene)
-Koristi zaštitu: Ne

Proksi server:

-Adresa proksi servera: sip:sip.voipcheap.com
-Područje: voipcheap.com
-Korisničko ime:   Smile
-Lozinka:  Smile
-Dopustiti sl. rutiranje: da
-Tip transporta: UDP
-Port: 5060

Registracioni server:

-Adresa reg. servera: sip:sip.voipcheap.com
-Područje: voipcheap.com
-Korisničko ime:    Smile
-Lozinka:   Smile
-Tip transporta: UDP
-Port: 5060

Izaći iz svega. Primijetićete da sada imamo kreiran sip profil koji nije registrovan. (naravno) Otići u podešavanje. Int. telefona i tu u novokreiranom nalogu dati ime i izabrati, ako već nije izabran ili ako ih ima više, naš SIP profil kojeg trenutno koristimo.

Izaći iz podešavanja i otići u povezivanje-Internet telefon. Tu trebate da vidite listu dostupnih wi-fi AP-ova a defaultni, tj. onaj kojeg smo mi odabrali za SIP klijent, ima malu zvijezdu pored sebe. Kliknuti na opcije-poveži se sa servisom i počeće povezivanje sa, u našem slučaju VoipCheap-om, preko defautnog AP-a. Kada se povežete napisaće se da je SIP profil registrovan i pojaviće se mala ikonica u gornjem desnom uglu displeja. To znači da ste povezani sa sa servisom i da možete primati i slati pozive preko vašeg SIP klijenta.

Što se tiče pozivanja fixnih telefona kao i Sip-Sip razgovora, moram priznati da me je oduševio kvalitet zvuka u slušalici. Zvučaće nevjerovatno ali meni djeluje mnoooogo bolje nego kada uputimo običan gsm poziv.
Sad, svaki SIP provajder nudi niz usluga, među kojima ima i besplatnih poziva. VoipCheap, kada uplatite nalog kod njih od recimo 5€, nudi 120 dana besplatnih poziva prema fixnim telefonima u par zemalja. Što i obilato koristim, moram priznati.  Smiley No kako rekoh, to nije tema razgovora u ovom topic-u i za pojedinosti u vezi SIP provajdera kao i podešavnja možete saznati na njihovim sajtovima.

Pozivanje drugog internet telefona, bar u E61, najlakše je regulisati ako u imeniku ukucamo njegov SIP broj i dovoljno je samo pritisnuti zelenu slušalicu, dok smo povezani sa SIP nalogom i automatski će se uputiti internet poziv.  Wink

Ovi parametri se mogu upotrebiti u bilo kojem drugom SIP uređaju a ne samo symbian telefonu. O podešavanjima drugih SIP provadera kao i njihovim uslugama i cjenovnicima možete se raspitati na njihovim sajtovima. Eto nadam se da je bar malo pomoglo nekome ko "kuburi" sa SIP podešavanjima telefona.  Smiley

P.S. Veliku zahvalnost dugujem korisniku @neske78, koji mi je dozvolio da "divljam" sa njegovim nalogom dok svoj nisam podesio kako treba. Pozz druže i svako dobro.   Smile

Izvor
« Poslednja izmena: 17. Maj 2008, 14:37:54 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 399
Zastava Pancevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
HTC Tytn II
Pozdrav drugari. Telefon mi se ponasa cudno u poslednje vreme, tj. sam od sebe se zakuca i nista ne mogu da mu uradim,sem da izvadim bateriju.
Nekad se zakuca kad hocu da udjem u neki folder iz glavnog menija, a jutros mi je zakuco kad je alarm trebao da zvoni.

Bas pocinje da nervira....
Hteo sam da vas pitam, da li da mu uradim master reset, ako je telefon skidan sa orange mreze, posto ima onaj logo kad se pali?
To me najvise interesuje,da li sme da se radi master reset, ako je telefon skidan sa mreze, tj. da li ce se i to vratiti, pa da opet mora da se flashuje,dekodira? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
kovac... Ima li telefon azerty tastaturu??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 399
Zastava Pancevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
HTC Tytn II
Yes, jel to problem?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Nije nikakav problem.  Smile
Samo pitam, pošto je navala u zadnje vrijeme tih, E61 sa azerty tastaturama i sa Orange mreže.

Ako telefon zapinje i blokira mislim da bi format telefona i memorijske kartice riješio stvar. Možeš slobodno da radiš format. Naravno da će i poslije formata da ti ostane Orange mreža.  Smile

Ja bih ti preporučio da smakneš taj Orange fw. Vrati se par stranica nazad, tačnije ovdje: http://forum.burek.com/index.php/topic,111839.470.html , pa pogledaj. Simeonn je imao isti telefon kao tvoj i riješio je problem i "nabacio" original Nokia FW.  Smile

P.S. Napravi backup imenika i nekih važnijih stvari prije nego bilo šta počneš čačkati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 399
Zastava Pancevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
HTC Tytn II
ok, hvala, uradicu format, samo sam se bojao da ne bude kasnije da nece da prihvati domacu  sim karticu il nesto slicno, posto nisam imao ranije telefon koji je skidan sa mreze.

Hvala druze! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Pa pazi trebalo bi... Ja sam imao TIM 6630 i preživjela je bar 1000 formata.  Smile Smile

Formatiraj telefon i karticu. Zna da se desi da je izvor problema, neki nekompatibilan program ili igra instalirana na kartici.

Backup imenika ne zaboravi.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 399
Zastava Pancevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
HTC Tytn II
Pozdrav! Uradio sam update telefona, tj. flashovo ga,kao sto je objasnjeno i sve je super, osim sto nece ni jedan program da snimi,
kaze certificate error, a te programe sam sasvim normalno snimao pre flashovanja.

Ne mogu ni X-plore da snimim,pa da mogu da odradim varijantu da sam sign-ujem na telefonu... Moze neka pomoc?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.097 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.