Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 23:49:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 300 301 303 304 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fitnes i bodibilding  (Pročitano 1326752 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Samsung i5700 + D880
Jebiga, bio je zicer Smile Mislim, rumunski deadlift, nemam pojma sta je to... a za ovaj obicni se nisam zezao.
IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17257
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia the best
Opasnost u teretani

Sterilizacija opreme pre upotrebe najlakši je način da se izbegnu infekcija i virusi

Posle odlaska u teretanu trebalo bi da se osećate bolje, a ne lošije. Međutim, dermatolozi kažu da su zaraze koje možemo da pokupimo u salama za vežbanje česte i da neki ljudi ne čine dovoljno kako bi ih izbegli. Poslušajte nekoliko saveta kako bi vaša sledeća poseta teretani bila što „zdravija“.

Čista oprema

Sterilizacija opreme pre upotrebe najlakši je način da se izbegnu bakterije i virusi. Ako u vašoj teretani osoblje neredovno čisti opremu, bilo bi dobro da nosite sprej ili vlažne maramice za dezinfekciju, kojima biste obrisali ručke sprava za vežbanje i tegove. Time ćete se rešiti bakterija nastalih znojenjem.

Šta nakon vežbanja

Nakon vežbanja pokušajte da što pre skinete mokru, znojavu garderobu jer je ona pravo plodno tle za stvaranje raznih bakterija. Ako vaša teretana nema tuševe ili nemate vremena da se istuširate, obavezno operite ruke. Pre odlaska u teretanu pokrite sve ranice na telu flasterom ili zaštitnim sprejom. Time ćete se zaštititi od infekcije i njenog širenja.

Nosite svoj peškir

Prostirke za rastezanje i razgibavanje koriste svi u teretani, a mnoge teretane nemaju naviku da čiste posle svakog ko ih koristi. Spužvaste prostirke upijaju znoj i pravo su leglo bakterija koje uzrokuju razne infekcije.

Higijena

Pobrinite se za to da imate pravilnu opremu za vežbanje. Patike ne bi trebalo da budu prejako stegnute, jer to može da dovede do oticanja i infekcije nožnih prstiju. Nemojte bosi hodati po svlačionici jer se tako možete zaraziti nožnim gljivicama ili nekom drugom kožnom bolešću.

Posle vežbanja pregledajte kožu. Ako primetite neku iritaciju ili osip, posetite lekara.

Izvor: Kurir 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 2003
Browser
Mozilla Firefox 2.0
po kuriru, ne valja ni izaci iz kreveta jer vreba napolju milion bakterija  Smile
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows 2000
Browser
Opera 9.25
mob
SonyEricsson w350
e htela sam da vas pitam ako mi moze neko preporuciti neke vezbe za unutrasnju stranu nogu (od prepona pa nanize),jer mi ta strana nogu nije razvijena onoliko koliko bih ja zelela....hvala...
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 935
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e51
Opasnost u teretani

Sterilizacija opreme pre upotrebe najlakši je način da se izbegnu infekcija i virusi

Posle odlaska u teretanu trebalo bi da se osećate bolje, a ne lošije. Međutim, dermatolozi kažu da su zaraze koje možemo da pokupimo u salama za vežbanje česte i da neki ljudi ne čine dovoljno kako bi ih izbegli. Poslušajte nekoliko saveta kako bi vaša sledeća poseta teretani bila što „zdravija“.

Čista oprema

Sterilizacija opreme pre upotrebe najlakši je način da se izbegnu bakterije i virusi. Ako u vašoj teretani osoblje neredovno čisti opremu, bilo bi dobro da nosite sprej ili vlažne maramice za dezinfekciju, kojima biste obrisali ručke sprava za vežbanje i tegove. Time ćete se rešiti bakterija nastalih znojenjem.

Šta nakon vežbanja

Nakon vežbanja pokušajte da što pre skinete mokru, znojavu garderobu jer je ona pravo plodno tle za stvaranje raznih bakterija. Ako vaša teretana nema tuševe ili nemate vremena da se istuširate, obavezno operite ruke. Pre odlaska u teretanu pokrite sve ranice na telu flasterom ili zaštitnim sprejom. Time ćete se zaštititi od infekcije i njenog širenja.

Nosite svoj peškir

Prostirke za rastezanje i razgibavanje koriste svi u teretani, a mnoge teretane nemaju naviku da čiste posle svakog ko ih koristi. Spužvaste prostirke upijaju znoj i pravo su leglo bakterija koje uzrokuju razne infekcije.

Higijena

Pobrinite se za to da imate pravilnu opremu za vežbanje. Patike ne bi trebalo da budu prejako stegnute, jer to može da dovede do oticanja i infekcije nožnih prstiju. Nemojte bosi hodati po svlačionici jer se tako možete zaraziti nožnim gljivicama ili nekom drugom kožnom bolešću.

Posle vežbanja pregledajte kožu. Ako primetite neku iritaciju ili osip, posetite lekara.

Izvor: Kurir

haha vec zamisljam onako ulazis u teretanu i prskas sprej i brises vlaznim maramicama svaku spravu ili teg sa kojim radis..... u najmanju ruku bi pozvali cike u belim odelima da te odvedu na dalja ispitivanja   Smile
isto onda moze da ti kaze ne diraj nista na ulici rukom a da pre toga ne obrises vlaznom maramicom..

e htela sam da vas pitam ako mi moze neko preporuciti neke vezbe za unutrasnju stranu nogu (od prepona pa nanize),jer mi ta strana nogu nije razvijena onoliko koliko bih ja zelela....hvala...

pa imas one dve sprave za to... sad bas ne znam naziv ali ima ih sigurno u tvojoj teretani... znaci onako jedna je rasiris noge i kao skupljas, pritom stavis opterecenje, a na drugoj spravi je isto tako samo sto se opterecenje aktivira kao siris noge a ne kad ih skupljas... nadam si da si shvatla o kojim spravama se radi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 221
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.25
mob
SonyEricsson P910
moze li mi neko objasniti kako se radi deadlift  Smile i koja je razlika izmedju njega i rumunskog deadlift-a

Ima:
- obicno mrtvo dizanje gde rade donja ledja i noge
- Sumo deadlift gde je akcenat na nogama i donjim ledjima
- Rumunski ili deadlift sa ukrucenim nogama - gde je akcenat na gluteusu i donjim ledjima.
Mozda je najlakse poceti sa sumodeadlift-om.

Nadji film: Milosa Sarceva - noge, ili knjigu Stuart McRobert - Weight Training Techniques gde je sve lepo objasnjeno sto se tice tehnike.

Opasnost u teretani

Čista oprema
Šta nakon vežbanja
Nosite svoj peškir
Higijena

Sve su u pravu Smiley
Nije veliki trosak, obrisati par puta svlacionicu u toku dana, u wc-u imati tecni sapun i papir i kod kardio-sprava staviti dezinfekciono sredstvo na spricanje i papir pa kad zavrsis sa vezbanjem obrises spravu... i uvece usisati i prebrisati sprave dezinfekcionim sredstvom.
Jedino sto to vlasnike teretane ne interesuje puno Smiley
« Poslednja izmena: 20. Feb 2008, 19:36:53 od j00j4nt200 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Impossible Is Nothing

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2917
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
po kuriru, ne valja ni izaci iz kreveta jer vreba napolju milion bakterija  Smile
sama novina kurir mi je grozna,uzasno smrdi na olovo
IP sačuvana
social share
Na svetu nista lepse,ne moze da postoji,nego sto je nasa ljubav prema Crno-beloj boji !!!
Ponos Srbije
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows 2000
Browser
Opera 9.25
mob
SonyEricsson w350
pa imas one dve sprave za to... sad bas ne znam naziv ali ima ih sigurno u tvojoj teretani... znaci onako jedna je rasiris noge i kao skupljas, pritom stavis opterecenje, a na drugoj spravi je isto tako samo sto se opterecenje aktivira kao siris noge a ne kad ih skupljas... nadam si da si shvatla o kojim spravama se radi  Smile

a,da skontala sam....ali mislim da nisi skontao,jos uvek ne idem u teretanu,pa mitrebaju neke vazbe za "kod kuce"...
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 935
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e51
pa imas one dve sprave za to... sad bas ne znam naziv ali ima ih sigurno u tvojoj teretani... znaci onako jedna je rasiris noge i kao skupljas, pritom stavis opterecenje, a na drugoj spravi je isto tako samo sto se opterecenje aktivira kao siris noge a ne kad ih skupljas... nadam si da si shvatla o kojim spravama se radi Smile

a,da skontala sam....ali mislim da nisi skontao,jos uvek ne idem u teretanu,pa mitrebaju neke vazbe za "kod kuce"...

axa....
pa mozda ono legnes na bok i dizes jednu nogu gore dole....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Macka na poklon!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 490
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung x510
@c@ther!nee  radi iskorake u stranu, mozes da radis bocna provlacenja, polucucnjeve sa sto sirim raskoracnim stavom, mozes da se oslonis na zid ledjima i da se spustis u polucucanj, sto siri raskoracni stav,i da budes u izometrijskoj kontrakciji vise serija po 30s itd. Npr. flase vode od 1,5l mogu da ti sluze kao dodatno opterecenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 300 301 303 304 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 23:49:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.234 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.