Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 00:29:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Imam mrcan problem....  (Pročitano 32781 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
Bicu konkretan i nadam se kratak!

Kada vidim grupu ljudi kako pjeva, tapse i pritom blentavo gledaju jedni u druge, blijedih zjenica i sirokog osmjeha... osjetim neobicnu neugodnost koju bih nevjesto opisao kao dizanje oluje iznutra ili se radi o srcanom pritisku...

Znate vec na sta mislim... banalan primjer: ... danaas nam je diiiivaan daaan... ili kad si sreeecan ti puckeetajj... i sl.

Mozda se problem krije u mom djetinjstvu ?

Ima li lijeka ?

psiholog , psihijatar, neuro ? Smile
Tim redom nece da omane.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
Jedno glupo pitanje... Ako vam ta drustvena konvencija (ili konvencije) smeta, zasto to ne menjate?
Eto, ispostavilo se da svi osim jedne osobe imaju otpor prema tom ponasanju...
To znaci da ... hm... bar 50% ljudi na ovim prostorima ima otpor prema tome, sto je vise nego dovoljna masa da do promene dodje... Smiley

Ili se ipak radi o onome - gde svi Turci, tu i mali Mujo? Smiley
Ne bih baš rekla da se radi o povodljivosti, već o jednostavnom poštovanju socijalnih normi u miljeu u kom se krećemo. To je deo života u civilizaciji i ponašanje koje obezbeđuje socijalnu prihvaćenost.

Mene su vaspitali da budem ''divlje'', slobodno dete, da govorim šta mislim i radim isključivo što mi se radi (a da nije na štetu drugih - podrazumeva se), pa sam opet odrastajući naučila da postoje ponašanja koja u društvu moram ispoštovati ako mi je do daljeg viđanja sa tim društvom; kao i one radnje i ponašanja koje praktikujem u tišini doma svog.

Ne vidim to kao kameleonsko ponašanje, već - as I said - prilagođavanje ponekad besmislenim i banalnim socijalnim normama. Posna slava, recimo, my worst nightmare od tih manjih događaja. Pa opet svakog januara odem, ispoštujem i krijem svoje divljaštvo tako što trepćem par sati i niko ne misli da sam čudak.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Bili mi u kaficu i bio neki nas drug sa nama. U tom kaficu se slusa neki rockic i bila je svirka u tom fazonu. E sad, drustvo ko drustvo, veseli se uz muziku, igra a on covek to ne voli previse ali eto, popricao sa nekim ljudima, malo se proveselio sa nama, popio neko pice i otisao svojim putem malo kasnije. Htedoh da kazem, ako neko ne uziva u necemu vrlo lako moze da bude tu neko vreme pa da ode. Drustvo ionako nije koncipirano da svi uzivaju podjednako u svemu. Kakvi bi mi ljudi bili kada ne bismo isli na slave, proslave, svadbe i druge dogadjaje posto ih ne volimo previse? Jednostavno, asocijalni a i vrlo losi jerbo neka proslava nije do jela i do muzike vec do same proslave i coveka koji slavi a samim tim sto ne bismo otisli znacilo bi da jednostavno ne postujemo coveka koji slavi nesto (osim naravno ukoliko je nas izostanak opravdan nekim razlozima  Smile )
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
Apple 15
Ali.. to drustveno-prihvatljivo ponasanje nije uklesano u kamenu...
Ono je kao i mnogo toga... promenljivo...
Mislim.. ako je jedna od osnova prava kao veoma rigidnog skupa pravila i to da se uskladjuje sa potrebama i razvojem drustva, zasto bi neke lakse stvari... kao sto je nacin proslave rodjendana... bile tolika kost u grlu i nesto na sta se pristaje... iz obzira prema drugima... ili sta li vec?

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
Jednostavno, ljudi su različiti, i ono što je za nekog uživancija, za drugog je noćna mora.

Evo na primer: ovaj forum i njegova pravila.
Samim tim što smo tu, dogovorili smo se da ćemo da pošujemo ta pravila.
I poštujemo ih, iako ponekad najradije ne bismo. Ali moramo, jer ona određuju naša prava i obaveze, štite nas i štite druge od nas.
Pa i pored svega toga, ima onih koji ih, namerno ili ne, krše.
I onih koji su totalno ravnodušni i na Burek i na pravila i na ovakav vid komunikacije.

Ubaciš to u neformalne ljudske odnose i učiniš ga široko rasprostranjenim i dođi ćeš na isto... I čik pa budi monstrum i ne dođi nekom na rođendan sa kim si dobra i ko ti je drag, a tebi se baš tog dana slušaju Ramonsi i nokti boje u crno.  Smile

p.s. Sve tekovine čovečanstva, pa i jezik, sklone su promenama. Zato se i držimo nekih ustaljenih pravila, daju nam sigurnost (tradicija kao dobar primer) i čine da budućnost vidimo kao izvesnu, iako ona to apsolutno nije. Smile
« Poslednja izmena: 29. Nov 2010, 13:36:09 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
Samsung Galaxy S III
Citat
‎"Why join the navy if you can be a pirate?" ~ Steve Jobs

E ovo mi se svidja 
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
Apple 15
Znaci.. sve se svodi na sigurnost i dopadljivost...

Ne mora da znaci da je moje tumacenje tacno... samo razmisljam na glas...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
Znaci.. sve se svodi na sigurnost i dopadljivost...
U nekom prEseku i prOseku... da...

Prilagođavanje... kamuflaža... Dekster.  Smile
« Poslednja izmena: 29. Nov 2010, 13:44:25 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Mislim.. ako je jedna od osnova prava kao veoma rigidnog skupa pravila i to da se uskladjuje sa potrebama i razvojem drustva, zasto bi neke lakse stvari... kao sto je nacin proslave rodjendana... bile tolika kost u grlu i nesto na sta se pristaje... iz obzira prema drugima... ili sta li vec?

Zato sto se ne svidja svakome sve a kada bi odstranjivali sve sto nam se ne svidja postajali bi sebicni i asocijalni. Postoji naravno sloboda licnog izbora ali neki put je jednostavno ne mozemo toliko slobodno primenjivati. Ustvari, mozemo ali bi nas odvelo u nesto sto mozda ne bi bilo toliko dobro po nas
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
Apple 15
Ali, ovde se ne radi o svemu i svacemu, vec o jednom obliku, izlolovanom problemu, ljudskog ponasanja... pri cemu... opet... postoji dovoljno veliki broj onih kojima se taj vid ponasanja ne dopada...
Znaci... postoji zajednicka tacka preseka u ponasanju koju mnogi smatraju neprihvatljivom...

Ne govorim ja o svemu sta nam smeta... ovde je iznesena konkretna situacija...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 00:29:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.