Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Има само 12 година, а већ је постао музејски водич  (Pročitano 11522 puta)
05. Nov 2017, 21:51:15
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
Има само 12 година, а већ је постао музејски водич



За већину туриста посета неког места подразумева и обавезну посету музеју. Оне које пут одведе у Сремску Митровицу и њихов Музеј „Срема“ са богатом историјом од диносауруса до римског доба упознаће се кроз причу Алексе Теодоровића. Има само 12 година и најмлађи је музејски водич.

Овде можете видети лобању џиновског јелена мегалоцероса гиганотеуса. Ово је део доње вилице мамутуса примигенијуса мамута, а ово је део лобање бизона прискуса.

Припремила Тања Димитрић Мијаиловић

Овако са праисторијским животињама Алекса почиње своју музејску туру. Без предаха и пауза од прве до последње поставке, бројне информације и латински називи.

„Ја сам искрено изненађен како неко од дванаест година може толико много да зна о свим диносаурусима“, каже Вук Јеличић из Сремске Каменице.

За најмлађег водича одговор једноставан.

„Као четворогодишњак сам прочитао своју прву књигу и једна од првих књига је баш била о диносаурусима и како сам прочитао то је била љубав на први поглед. Није уопште било тешко али неке ствари сам морао више пута да прочитам пошто ми се понекад догоди да заборавим“, објашњава најмлађи водич Музеја Срема, Алекса Тодоровић.

Уз диносаурусе римско наслеђе Сирмијума његово је интересовање. За ученика шестог разреда музеј је и играоница и радионица. За нова сазнања увек има времена за сваког посетиоце спреман одговор.

У програму најмлађи водич је годину дана. Уз Алексу су у музеј стигли и нови млади сарадници и бројнија публика. Иако се његове туре посебно најављују, менторки је викендом најчешћа замена.

„Он је један мали генијалац који се пронашао у мојој причи о историји и о томе зна пуно. Наравно, ја попуњавам недостатке, он попуњава такође моје недостатке, а инспирише ме да радим даље“, истиче Јасмина Давидовић, виши кустос Музеја Срема и Алексина менторка.

„Још треба да научим Рим, али мало је тешко будући да се неколико царева изменило на његовом престолу и има гомила споменика које треба да се науче, а једнога лепог дана ћу веровато постати палеонтолог да идем по свету и тражим фосиле праисторијских животиња“, каже Алекса о својим плановима за будућност.

И после 70 година постојања, музеј је кажу уз Алексу постао млад. О зубима мамута или римском сунчаном сату, гости из иностраства од Алексе све сазнају на енглеском.

Izvor RTS
« Poslednja izmena: 05. Nov 2017, 21:51:43 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.