Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 10:42:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li kapitalizam alternativu?  (Pročitano 33082 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
 u srbiji postoji potreba za izgradnjom pa bi za arhitekte bilo dovoljno posla . medjutim , problem su visoke cene stanova . one potichu od monopolskog polozaja firmi (korupcija) i od skupog kapitala potrebnog za pokretanje proizvodnje.

drzava bi mogla da olaksha oba problema . za prvi je potrebno da se ukine "partijska demokratija" kakvu danas imamo . za drugi je potrebna promena bankarskog sistema i prelazak sa dugom opterecenog novca ,na novac kao ekvivalent ljudskog rada - odnosno na novac cije bi pokrice bile ne strane valute vec ono shto ljudi urade .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
u srbiji postoji potreba za izgradnjom pa bi za arhitekte bilo dovoljno posla . medjutim , problem su visoke cene stanova . one potichu od monopolskog polozaja firmi (korupcija) i od skupog kapitala potrebnog za pokretanje proizvodnje.

drzava bi mogla da olaksha oba problema . za prvi je potrebno da se ukine "partijska demokratija" kakvu danas imamo . za drugi je potrebna promena bankarskog sistema i prelazak sa dugom opterecenog novca ,na novac kao ekvivalent ljudskog rada - odnosno na novac cije bi pokrice bile ne strane valute vec ono shto ljudi urade .
zlato moje, pa ti to predendujes na nobela?
daj mi pojasni taj sistem gde je novac ekivalent ljudskog rada? da nije to ovaj isti sistem, radis i dobijes platu. ako odradis neki posao samo tvoje prihvacanje posla znaci da tvoj rad vredi dogovorenoj plati.
ali ako odbijes posao, i to uradi i drugi sa trzista rada, onda ista kolicina rada krece da vredi vise novca.
visoke cene stanova su rezultat birokratije kojoj zakon obezbedjuje takvo ponasanje.
sledeca stvar, srbija je palanka i primera radi, od sto cacana kojih kupe stan, 90 ih je kupilo u bg, a 10 u cacku. zasto postoji tolika traznja za stanovima u bg? ili npr. u ns? dok u drugim delovima je nema, bar ni u pribliznoj vrednosti.

uzroci losheg polozaja srpskog radnika :

1. bankarski sektor u rukama stranaca . oni nemaju interesa da ulazu u srpsku privredu , sav "zaradjeni" novac iznose napolje . usled toga , kapital je u srbiji skup ,a narochito u ova krizna vremena.

2. odsustvo proizvodnje . te gluposti kako se moze ziveti samo od trgovine vishe ni u americi ne piju vodu  Smile . mi smo mnogo siromashniji od amera ,a imamo slichan odnos sektora "usluga" i proizvodnje. medjutim ,jasno je kao dan da se usluge ne mogu pruzati ako nema onih kojima se usluge pruzaju (tj proizvodjacha) .

3. prezaduzenost . nasha vlada se ponasha kao i sve druge judeo-liberalne vlasti - nemilice troshi ,a pare pozajmljuje . time imamo 2 shtete - u rukama smo medjunarodnog jevrejskog kapitala i ne mozemo da funkcionisemo u uslovima kad je novac skup (kao danas) .

sve dok se ovo ne popravi , potraznja za radnom snagom u srbiji ce biti niska ,shto onda donosi i manju cenu rada ,vece maltretiranje radnika i.t.d.

1. novac je preskup i to nerealno. razlozi su posebna prica. sto se tice iznosenja novca, da te delimicno ispravim jer mi je to donkle profesija.
pogledaj bilanse banaka do prosle god. videces da nisu iznosile novac, naprotiv pretvarale su ga u kapital, zgrade, zemljiste, hartije od vrednosti i opremu. to ja nisam izmislio, pogledaj bilanse.
sa ovom krizom poceli su da vade novac i da divljaju sa povecanjem kamata na vec pozajmljene kredite, dodatne procene nekretnine, ... katastrofa jednom recju. da ne pominjem ogromne kamate na kredite koje nude.
cas societe general banci koja nije korigovala kamate na vec odobrene kredite.

2. ja ovde ne insistiram na trgovini, vec na pobijanju stava da je proizvodnja sve! to je glupo. objasni mi zasto je moj posao da uvozim iz kine jeftinu robu i onda je plasiram u eu po vecoj ceni nerealan? ili sto doradjujem poluproizvode u gotove i prodajem ih u eu?
jednostavno statistika na nivou sveta pokazuje da je 80% privrednih tokova izrazeno u trgovini, dok je ostatak proizvodnja. postoji taj donekle trzisni balans.

3. izbaci judeo liberale i jevrejski kapital i ova recenica mi je na mestu.

perudji
nisam ti rekao da uvaljujes socijalizam na nacin koji si ti shvatio, vec sam mislio da si sklon socijalizmu i da imas misljenje da bi ovo tesko stanje popravili primenom takvih ideja. ja ne mislim tako. cak mislim da je to pogubno.

pricas o racionalnijoj preraspodeli bogatstva. problem je sto je bogatstvo premalo, i sto je posrednik drzava. koja zbog posredovanja kroz korupciju unistava i ono sto je ostalo.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Hahaha e Kamaro lazes samog sebe, sta si radio u americi prao sudove i cistio podove u mega marketima....

« Poslednja izmena: 18. Jun 2009, 23:24:42 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Ne mislim da socijalizam može rešiti današnje probleme u Srbiji. Ja nažalost ne vidim ni jednu snagu koja te probleme može rešti. Tačno je da je bogatstvo malo, ali ne toliko malo da bi narod živeo kao stoka, a Miškovići ( ne mislim bukvalno samo na Miškovića, već na sve slične njemu) kao kraljevi.Za razliku od tebe ne krivim državu, jer ona gotovo da i ne postoji.Sve je to udruženje građana , krupnih kapitalista. Oni u svom ponašanju nemaju državnosti. U našem slučaju bilo bi dobro za početak da profunkcionišu drčavne službe. Inspekcije i policija uopšte ne funkcionišu, a o zdravstvu, školstvu vojsci ... i da nepričamo. Rećićeš da ima korupcije.Tačno , ali ona počinje na najvišem nivo i kada bi se tamo zaustavila stala bi svuda. za to trba odlučna , pametna i požrtvovana grupa ljudi , kojima je na prvom mestu interes nacije, a Mišković na poslednjem. Danas je obrnuto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Sta u americi dzordz bush je isao u majkrosoft, wallmart, GM i ostale firme i lupao im kazne, svi vlasnici velikih kompanija su na vlast u americi isto kao i kod nas sto miskovic placa tadica da mu ovaj obezbedi zemlju na najboljoj lokaciji...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
Ne mislim da socijalizam može rešiti današnje probleme u Srbiji. Ja nažalost ne vidim ni jednu snagu koja te probleme može rešti. Tačno je da je bogatstvo malo, ali ne toliko malo da bi narod živeo kao stoka, a Miškovići ( ne mislim bukvalno samo na Miškovića, već na sve slične njemu) kao kraljevi.Za razliku od tebe ne krivim državu, jer ona gotovo da i ne postoji.Sve je to udruženje građana , krupnih kapitalista. Oni u svom ponašanju nemaju državnosti. U našem slučaju bilo bi dobro za početak da profunkcionišu drčavne službe. Inspekcije i policija uopšte ne funkcionišu, a o zdravstvu, školstvu vojsci ... i da nepričamo. Rećićeš da ima korupcije.Tačno , ali ona počinje na najvišem nivo i kada bi se tamo zaustavila stala bi svuda. za to trba odlučna , pametna i požrtvovana grupa ljudi , kojima je na prvom mestu interes nacije, a Mišković na poslednjem. Danas je obrnuto.
ti miskovica i slicne mozes resiti iskljucivo liberalizacijom i motivisanjem konkurencije da dodju u sto vecem broju.
pricu o deficitima spoljnotrgovinskog bilansa osim izmanipulisanog naroda, pominju samo miskovic i njemu slicni, medjutim istina je da je to prevazidjena prica.
spoljnotrgovinski deficit nije nuzno los pokazatelj, ali o tome drugom prilikom.
to je jedini nacin da sprecis uticaj tajkuna. prosto prepustis ih otvorenom trzistu i njihova je stvar kako ce dalje. nema smisla podilaziti im kako im to vec rade.
i drzva je kriva. ona je ktitor tih tajkuna sa svojom regulacijom.
po istom principu treba resiti i obrazovanje i zdravstvo. umesto toga oni vode totalno suprotnu politiku.

sto se tice pozrtvovanih ljudi u vidu male grupe, mogu samo da ti kazem da je jadno drustvo koje se oslanja na taj koncept. jednostavno tih ljudi nema. a i da ih ima verovatnoca da oni vode sve ovo je gotovo nikakva. tako da je to losa ideja. nema tu mnogo mozganja. samo rez i gotovo.

narod po tvom zivi kao stoka. medjutim, laz je da je iko gladan. radi se o tome sto mnogi zive ispod ocekivanog proseka. onako kako prilici evropljaninu na pocetku 21. veka.
zive ljudi danas mnogo bolje nego sve ove godine pre! ali su im ocekivanja veca, sto je i normalno.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Hahaha evo ga kamaro specijalac, pre neki dan rasim ljajic govori kako ljudi leba nemaju da jedu ovaj ovde prica kako imaju samo sto hoce vise Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
to je jedini nacin da sprecis uticaj tajkuna. prosto prepustis ih otvorenom trzistu i njihova je stvar kako ce dalje. nema smisla podilaziti im kako im to vec rade.

Otvoreno tržište ne rešava samo po sebi probleme, značaj dobrog planiranja od strane države stvara preduslove za uvećanje bogatstva svih društvenih slojeva. Treba videti kako su krajnje brižljivo planirani gradovi na tom razvijenom zapadu, upravo da bi to što se gradi bilo vrednije. Ideja da su kompanije jedna drugoj suprotstavljene u neprestanoj trci za kupce je laskanje tim kupcima. Kompanije takođe planiraju i pri tome se između sebe konsultuju. Mi smo u Beogradu imali po šest konkurentskih trafika na istom mestu, pa niko nije spuštao cenu žvakama i čokoladicama. Trafikanti naprave dogovor, kamo li velike firme. To što su Rusi uzeli NIS a FIAT Zastavu nije haotična trka po otvorenom tržištu Srbije, već dogovor velikih kompanija. To što u npr mobilnom ima konkurencija, ali to ne obara bitno cenu, kompanije se dogovore.

Dobra država treba da podilazi svima koji bi tu hteli da ozbiljno posluju, da poljube dupe ruku svakome ko je spreman da unese kapital, otvori dobro plaćena radna mesta, i plati porez državi.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Само једно да разјаснимо (за сада)

Citat
2. na osnovu cega ti naplacujes njima takav porez? mislim, koji je pravni osnov? extra profit?

Наравно да је реч о екстрапрофиту. Ту је проблем што би то требало бити једнократно, а већ је једном "урађено". Наводници јер је платио само Богољуб. Дакле, исправљање неправди. То би у принципу могла да уради само нека ревизионистичка власт, рецимо напредњаци. Можда и ове демократе, али под условом да је Динкић држан 250км од Владе. Све друго би било чисто лицемерје - јер што нисте то радили после пуча 2001.  Smile
Иначе, није много прошло од фамозних деведесетих, отприлике се зна која су се средства могла стећи без обимнијег кршења закона или њихове злоупотребе...

Праг од 10 милиона је гистро арбитраран. Ја нисам економски стручњак, а ни стручњак то не би могао тек тако да одреже. Требало би проверити све билансе. И да ли би тај порез био баш 5%. Можда и 3%, не знам...

Што се тиче Светске владе, тако би се бар знало ко је одговоран. Не би имали актуелну ситуацију константних двоструких стандарда где једно важи за Израел, друго за Србију. За ову тему је битно да без глобалне координације ресурса се сви можемо подавити или погушити. То је можда утопија, али шта имамо? Па погледајмо како килаво иде овај протокол из Кјота, рецимо...
Сама технологија неће решити проблеме. Зна се она чувена парабола како ножем можеш сећи хлеб, или резати вратове. Али технологија углавном већ постоји - за спречавање глобалног загревања, обезбеђивање довољне количине хране, елиминисање многих болести...
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
bilde, sta je alternativa kapitalizmu?
komunizam i njegove varijante?

ako pljujes kapitalizam reci sta je to dobra i postojna njegova alternativa!

Bas si bilde, ja ne pljujem kapitalizam zasto bi ga pljuvao kad mi porodica ima privanu firmu i ne zavisim od nekog miskovica kao sto ti zavisis pa ti su ti svi krivi od tita do miskovica, mozda nisi dovoljno inteligentan ili si tard  ali to su tvoje privatne stvari i necu da zalazim.

Ja kad govorim o americkom kapitalizmu gde se spominje njihovo bogatstvo gde ljudi poput tebe zive u iluzijama kako tamo ljudi zive 10 puta bolje od nas, oni jednostavno zive kao robovi, rade po 12 sati dnevno pri tome ako zakasne mogu da popiju otkaz i to da se ni ne pitaju nista i zasto se buniti protiv miskovica, covek radi po americkom sistemu a to si trazio zato  Smile

pre nego sto pocnes da pricas o americi prvo idi tamo, radi barem 6 meseci i onda mi dodji i prodaj muda za bubrege. nisi izasao iz evrope i pricas mi o americi! Smile
zakaznio sam u toj americi na posao, nisam dobio otkaz, niko mi ni rec nije rekao.
zivi se mnogo puta bolje nego ovde.
primanja daleko veca, posla ima dosta, jeftinija hrana nego u srbiji, stanovanje kao gajba u bg, auto i gorivo mnogo jeftiniji,  jedino sto mi je bilo skuplje su cigare koje sam placao preko sedam dolara.
za male pare iznajmis avion, brodic, .... uzivanje na nivou. slobodnog vreme sam imao sasvim dovoljno, i za tenis, i za izlaske, ....
to je ta iluzija, bilde!!! samo sto je to realnost!
ja ne zavisim ni od miskovica,a ni od tate i mame, tako da nisam nikakv degenerik koji lupeta gluposti i prica stvari sa kojima u zivotu nije bio u dodiru kao ti. izdrzavam sebe od sopstvenog rada a nadam se da cu u buducnosti i zdrzavati i svoju porodicu posto je osnujem.

dosao mi u posetu brat iz amerike prosle nedelje...evo,upravo sedi pored mene i crkava od smeha na tvoj post...jedino sto si tacno napisao je za cigarete i gorivo a sve ostalo je laz
hrana je jeftinija nego u srbiji ali samo ako se hranis pomijama i smecem...ako hoces da jedes kvalitetno moras mnogo skuplje da platis...tako mi bar buraz kaze...a naravno da njemu vise verujem nego tebi
stan je jeftiniji u americi nego u bg ali ako zivis u svinjcu ili nekoj supi sa pacovima od pola metra
buraz mi kaze da radi 12 sati svaki dan i 8 sati subotom da bi mogao koliko toliko da plati kiriju i da ima da se prehrani...naravno,nije zasnovao porodicu i jos ne razmislja o tome jer je nemoguce da je izdrzava sa tako malim primanjima...kaze da je prosle godine bilo dosta bolje ali da je ova godina katastrofa...inace,radi u firmi koja se bavi proizvodnjom namestaja
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 10:42:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.