Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 01:39:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li kapitalizam alternativu?  (Pročitano 33015 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
U americi imas preko 30 miliona ljudi koji nemaju leba jesti, a nesto ne vidim da je bil gejst otvorio radna nova mesta da zaposli tih 30 miliona BESKUCNIKA nego truje africku decu sidom i ko zna kakvim bolestima preko svoje fondacije.

A sto se tice miskovica, kostica, zeptera i ostalih, oni su ljudi koji su dosli do velike love ko zna kako, kupili firme otvorili svoje markete i zaposljavaju onako kako se to radi u americi, engleskoj i ostalim drzavama.

Zato nemoj da s.res o njima nego idi i razvijaj sopstveni biznis jer ovakav si ti sistem trazio.

seronja, prvo bi trebao da znas kako stvari i sistem funkcionisu pre nego sto krenes da lupetas svakojake gluposti po forumu.
30 miliona ljudi nemaju leba da jedu? pa tebe ne treba ni komentarisati.

Ja ne shvatam koji je tvoj problem, u americi imas neverovatno puno siromasnih ljudi to je cinjenica mene mrzi retosima poput tebe dokazujem, najlakse ti je da odes na youtube i ukucas Bum Fights i odgledas ima 4 dokumetarca pa ces videti redove ulica prepune beskucnika tj nisu beskucnici zive pod satorima, sklonistima, jarkovima i ko zna gde jos se zavlace, ali ti kad gledas CNN  ne mozes da vidis realnost.

Ja ne govorim da u njima ljudi ne zive kao u loju ali 300 miliona ljudi i svi podjednako da zive to je nemoguce.
A kad kazes 300 miliona ljudi pa 30 miliona ljudi nije nista kad se zna da ih ima preko 50 miliona bez zdrastvene zastite mozes pogledati i  dokumetarc koji je napravio Majkl Moor.

Sada sam se setio, kad je pocela ova kriza, na TV su prikazali toliko su ljudi postali siromasni da su mnogi poceli da zive pod satorim, a i zna se da je u americi normalno ziveti u prikolici i sada ti palamudi o americi i njihovom retardiranom sistemu gde je normalno da covek zivi u prikolici.

Amerika ti je jedna velika buvlja pijaca......
« Poslednja izmena: 17. Jun 2009, 23:59:28 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
brate zajebi me dokumentaraca jednog najobicnijeg diletatna kao sto je majkl mur. ljudi nemaju zdravstveno samo iz jednog razloga. jer ne zele da ga placaju!
jedan moj prijtelj npr. nema zdravstveno jer kaze da tako ustedi velike pare godisnje. ali kaze da cim osnuje porodicu krenuce da ga placa. drugim recima na njemu je da odluci, hoce ili nece. ima slobodu izbora.
za razliku od nas koji moramo da ga placamo ali zato nam je usluga u zdravstvu takva da ako ti nesot fali, a pri tom nemas vezu ili ne zelis da tutkas 50e ili 100e, zapalis kod privatnog. pa ga placas i tamo i vamo.
vise mi se svidja njihova varijanta, koja usput doprinosi razvoju nauke i tehnologije, za razliku od nase koja sem korupcije i haosa ne donosi apsolutno nista.

sto se tice beskucnika i prikolicara, ne znam da li si ikada bio u americi?
da si bio i video, znao bi da ljudi tako zele da zive. prosto ne zele da rade. kada kritikuju ameriku niko vise i ne spominje te beskucnike, jer za njih drzava odvaja kao i dosta nvo organizacija i plasira pomoc preko kuhinja. oni su tamo problem kao romi u srbiji. ljudi zele tako da zive i tu nista ti ne mozes da ucinis a da ne prekrisis njihova elementarna prava. a to ne smeju da rade. ako ljudi ne zele da zive po prihvatnim centrima, ne zele da se integrisu i da rade, to je njihovo pravo.
prikolicari se dele na dve vrste, avanturisti kojima je sto stil zivota i ljudi koji kalkulisu i nalaze racun da na taj nacin ne placaju ni poreze, ni hipoteke,... sem troskova odrzavanja prikolica i goriva oni i nemaju drugih troskova stanovanja. ljudi tako stede, a cesto se medju njima nalaze i sezonci koji rade od maja do oktobra na istoku npr. a onda idu na jug. i ne zele da se vezuju u pogledu hipoteke za jedno mesto. tj. ne u odredjenom trenutku.

ko govori o americi kao dobrom i solidnom sistemu govori u smilslu dobre mogucnosti za nekog ko zeli da radi i stvara. onaj ko se izdaje za takvog amerika je raj. za neradnika..... jbg, to je sada kompleksnije. opet u americi neradnik bolje prolazi nego u srbiji. tamo bar moze povremeno da uradi nesto i da dobije solidnu kinticu, u srbiji je ta kinta smesno mala i ne motivise ga za tako nesto.

pre nego sto pljunete na tu ameriku, pokusajte da shvatite razlog zasto svi idu tamo, od intelektualaca do obicnih radnika, i to celog sveta.
upoznao sam lika francuza koji je zavrsio phd na jednom prestiznom engleskom univerzitetu na odseku za fiziku, koji se preselio sa celom porodicom prosle god. u us.
moji direktori iz korporacije su iz celog sveta, norveske, irske, nemacke, ceske,.... zasto svi ti ljudi dolaze u taj pakao?

uhvatili ste se budalastina od jeftinih dokumentaraca koji sem motiva brze zarade na alarmizmu koji je btw u americi hit, prave filozofiju. ista prica vazi i za ekologiju i toboz unistavanje planete ugljen dioksidom.

dobro se zapitajte zasto neke od najvecih korporacija stoje iza toga.

radis imas, ne radis nemas. sto zaradis tvoje je, ako ti neko to uskrati tu je drzava koja ce te zastiti. tvoja prava su neprikosnovena, ali ne ocekuj da ce te iko izdrzavati samo zato sto si siromasan.

to vam je tako, a alternativa tom sistemu je ovo sto smo mi imali i imamo!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Amerika ti je jedna velika buvlja pijaca......
@thuglife,sad si ga naljutio...
« Poslednja izmena: 18. Jun 2009, 01:07:07 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Ljudi govore da ne mogu da plate osiguranje, ali ti si opet okrenuo kako tebi odgovara ne mogu vise da pricam o tome.

Problem je sto taj sistem ne valja, valjace dok ima drzava poput iraka i avganistana gde kradu naftu kao u II Svetskom ratu kad je Hitler hteo da porobi Rusiju i obezbedi naftu tako amercki predesenici porobljavaju arapske drzave i preteci kradu naft a oni koji hoce slobodno da zive njih ubijaju i unistavaju, to je taj sistem o kome ti pricas.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Problem je sto taj sistem ne valja, valjace dok ima drzava poput iraka i avganistana gde kradu naftu kao u II Svetskom ratu kad je Hitler hteo da porobi Rusiju i obezbedi naftu tako amercki predesenici porobljavaju arapske drzave i preteci kradu naft a oni koji hoce slobodno da zive njih ubijaju i unistavaju, to je taj sistem o kome ti pricas.
tacno!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
Ljudi govore da ne mogu da plate osiguranje, ali ti si opet okrenuo kako tebi odgovara ne mogu vise da pricam o tome.

stvarno?
onda lepo proguglaj i ako te vec interesuju murove gluposti, pogledaj imovinsku kartu tih ljudi. imas na netu dobru srpdnju o tim likovima koji uzimaju hipoteku koju ne mogu da plate itd.
zaradili bi tako sto bi kupili kucu od $500k pa bi placali rate jedno godinu i po da bi je posle prodali sa $700$. a u medjuvremenu kao nemaju da plate zdravstveno koja je naspram svega drugog najmanja cifra. cena zdravstvenog je u potroskackoj korpi manja od cene hrane.
to mogu da pricaju krembilima. to je isto kao kada bi meni dozvolili da npr. ako imam platu od 40k dinara kupim stan u centru bg od 140k eura, a rata mi bude 400eura. i onda se ja pojavim i pocnem da kukam kako zivim u siromastvu.
oni imaju problem sa nekim siromasnijim delovima zbog velikog prisustva ilegalaca iz meksika i juzne amerike koje tolerisu na svojoj teritoriji i koji u medjuvremenu srede zeleni karton, pa i drzavljanstva. ti ljudi su najprostija radna snaga, nepismeni su, ne znaju jezik,.... i sta sada da im covek radi? da im obezbedi onaj koji radi i stvara preko poreza sigurnost?
drugo, na zalost neke americke drzave donele su zakon o obaveznom placanju osiguranja, npr. masacusets gde sam ja ziveo ima takav zakon. tamo svi moraju da imaju osiguranje.

to sa naftom i naftnim poljima ne govori mnogo o tome kako ameri zive i kvalitetu pravnog poredka u samoj americi.

hkj, dok se ti igras nekog geopolitickog experta baci se malo u analizu kako bi svet izgledao kada bi arapi  i ostali muslimani drzali naftu na svojim prostorima bez suvlasnistva sa nekim sa zapada.
pa bosnjaci bi danas imali granicu kod uzica, a cena nafte bi bila bar tri puta veca.

palamudite o stvarima za koje i nemate predstavu kako funkcionisu!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Dobro veze ja nemam, ti si najpametniji, ameri su toliko dobri da pomazu razvitku bagdada tako sto ce ga prvo sravniiti skroz sa zemljom, poubijali su do sada 500 000 ljudi ubijaju ih jos i kad ih uniste skroz onda mogu da kazu da su uveli demokratiju i time su dokazali koliko je kapitalizam i demokratija u americi uspesna....

Tim terorom po svetu dokazuju samo da nemaju nikakav pravni sisitem u drzavi...
« Poslednja izmena: 18. Jun 2009, 02:30:14 od thug_life »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
Dobro veze ja nemam, ti si najpametniji, ameri su toliko dobri da pomazu razvitku bagdada tako sto ce ga prvo sravniiti skroz sa zemljom, poubijali su do sada 500 000 ljudi ubijaju ih jos i kad ih uniste skroz onda mogu da kazu da su uveli demokratiju i time su dokazali koliko je kapitalizam i demokratija u americi uspesna....
ne, komunisti su pokazali da je njihov sistem u raznim varijantama, ukljucujuci i danasnju koja je na snazi u srbiji uspesan!
pucamo od srece, prosperiteta, nataliteta, kulturnog razvitka, razvoja nauke.....
tolike godine egzibicionizma i toliko krvi i gladi i sada mi ti guraj pod nos pricu o alternativama kapitalizma!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
e mucenice, gde sam ja hvalio komunizam ili podrzavam?
« Poslednja izmena: 18. Jun 2009, 02:32:08 od thug_life »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
bilde, sta je alternativa kapitalizmu?
komunizam i njegove varijante?

ako pljujes kapitalizam reci sta je to dobra i postojna njegova alternativa!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 01:39:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.