Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 05:37:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li kapitalizam alternativu?  (Pročitano 33019 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
reciimo , nijedna firma ne moze danas da istisne microsoftov windows sa trzishta. chak ni linux ,koji je em besplatan ,em bolji , ima samo nekoliko procenata trzishta .
Takođe je čudno što Linuks ima čak 1% tržišnog udela, iako je potpuno smeće u poređenju sa Uindouzom.
Hahaha blago tebi sto mozga nemas...
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
procenjuje se da je microsoft unazadio IT industriju najmanje 5 godina .

jel unazadio time sto kupis kompjuter i dobijes operativni sitem uz njega?
jel time sto danas mozes da kupis kompjuter sa procesorom intel core 2 duo za 400e dok si pre pet godina imao slucaj da 25 puta slabiji kompjuter kupujes za 1000e?

ne dobijesh platish   Smile - osim ako ne kupish u nekoj od nashih radnji gde ti gazda instalira besplatno piracki windowz  Smile . a da je linux npr vladajuci OS zaista bi mogao da ga dobijesh besplatno.

inache , ja ne znam koliko se razumesh u procesore ,ali  mozda  si chuo za recimo chuveni Alpha RISC procesor koji je morao da bude sklonjen sa trzishta pre vishe od 10 godina iako je po brzinama dostignut tek pre jedno 4-5 godina. razlog - nije bio kompatibilan sa vladajucim OS  Smile ,odnosno za njega je bilo potrebno izdati nov OS . nishta toliko strashno ,samo bi to veoma povredilo interese chika bilija gejtsa  Smile Smile Smile

ima josh par primera gde je microsoft namerno unishtavao interesantne proizvode ,ali to nije bash za ovu temu. dovoljno je reci : kad krupan biznis postane dovoljno krupa on zeli vlast . u tom cilju spreman je da unishti i konkurenciju i zakone i moral da bi zavladao novac .  i onda na kraju sve postane dostupno za novac , dok novac ne izgubi vrednost .  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
Citat
procenjuje se da je microsoft unazadio IT industriju najmanje 5 godina .

jel unazadio time sto kupis kompjuter i dobijes operativni sitem uz njega?
jel time sto danas mozes da kupis kompjuter sa procesorom intel core 2 duo za 400e dok si pre pet godina imao slucaj da 25 puta slabiji kompjuter kupujes za 1000e?

ne dobijesh platish   Smile - osim ako ne kupish u nekoj od nashih radnji gde ti gazda instalira besplatno piracki windowz  Smile . a da je linux npr vladajuci OS zaista bi mogao da ga dobijesh besplatno.

inache , ja ne znam koliko se razumesh u procesore ,ali  mozda  si chuo za recimo chuveni Alpha RISC procesor koji je morao da bude sklonjen sa trzishta pre vishe od 10 godina iako je po brzinama dostignut tek pre jedno 4-5 godina. razlog - nije bio kompatibilan sa vladajucim OS  Smile ,odnosno za njega je bilo potrebno izdati nov OS . nishta toliko strashno ,samo bi to veoma povredilo interese chika bilija gejtsa  Smile Smile Smile

ima josh par primera gde je microsoft namerno unishtavao interesantne proizvode ,ali to nije bash za ovu temu. dovoljno je reci : kad krupan biznis postane dovoljno krupa on zeli vlast . u tom cilju spreman je da unishti i konkurenciju i zakone i moral da bi zavladao novac .  i onda na kraju sve postane dostupno za novac , dok novac ne izgubi vrednost .  Smile
a lose je kada je sve dostupno za novac?

nije mi jasno zasto taj procesor nisu prodavali uz druge operativne sisteme? gde to pise i kakvo je to pravilo da neki proizvodjac os mora da prilagodi svoj proizvod tudjem?!
sto proizvodjac procesora nije prilagodio svoj procesor windowsu?
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80

nije mi jasno zasto taj procesor nisu prodavali uz druge operativne sisteme?

gde to pise i kakvo je to pravilo da neki proizvodjac os mora da prilagodi svoj proizvod tudjem?!

Smile Smile

IP sačuvana
social share
Кроз ватру и воду дигнуте главе, стазама Победе, Части и Славе!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Ma bil gejts je najveci monopolista na svetu, jel ga je evropa kaznjavala 10 puta zbog monopola, a OS bi trebalo da kosta 10 eura max  !!!!
« Poslednja izmena: 21. Jun 2009, 23:12:57 od thug_life »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11

a lose je kada je sve dostupno za novac?

nije mi jasno zasto taj procesor nisu prodavali uz druge operativne sisteme? gde to pise i kakvo je to pravilo da neki proizvodjac os mora da prilagodi svoj proizvod tudjem?!

pa loshe je dechace  Smile - jer onda postaju i ljudi dostupni za novac    Smile - pochne od kriminala , prostitucije ,nastavi se s korupcijom i onda na kraju predje u terminalnu fazu koju imamo sada . novac postaje jedino merilo svega ,dok i novac ne postane bezvredan (jaer kao shto rekoh , vrednost novca je ljudska konvencija a ne neshto urodjeno novcu  Smile )

procesori tog tipa su radili (rade ) mnogo brze ,ali bio je potreban nov softver koji bi morao da bude prekompajliran (preveden) za njih . microsoft je mogao da izda windows i za nove procesore (uz naravno odredjene nove biblioteke) ,ali to bi znachilo da bi dosadashnji softver bio zastareo i ne bi se prodavao ..... drugim rechima profit je vazniji od progresa   Smile .  i naravno , to nije jedini sluchaj .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Kamaro kad kazes "Lose je kad sve mozes da kpuis novcem" verovatno nikad nisi imao velike pare pa ni ne shvatas da je sve to bezvredno....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
Ma bil gejts je najveci monopolista na svetu, jel ga je evropa kaznjavala 10 puta zbog monopola, a OS bi trebalo da kosta 10 eura max  !!!!
evropska komisija ima takvo zakonodavstvo, pa je npr. kaznila microsoft zato sto je uz operativni sistem davala za dz i media player!
jer po tebi to ok?
kaznjavala je evrop. komisija i inbev i haineken, i ko zna koliko prozivodjaca, ali uglavnom zbog dogovorenih cena i pravljenje kartela.
kod microsofta i intela ne postoje karteli!

Kamaro kad kazes "Lose je kad sve mozes da kpuis novcem" verovatno nikad nisi imao velike pare pa ni ne shvatas da je sve to bezvredno....
pa stvarno pitam sto je to lose? ako mi se svidja nesto a i treba mi ja ga kupim! zasto je to lose.
druga je stvar da li ja njemu pridajem znacaj takav da mi unutrasnje zadovoljstvo zavisi od imanja ili nemanja novca ili da li me cin kupovine ispunajva u nekom smislu!
ako me pitas da li se sve kupiti novcem, recicu ti odmah da sam siguran da ne moze ali.... to nije razlog da mislim da novac ne valja. a da nisam imao nikada toliko velike pare da mi novac dosadi to je istina. znam po tome jer mi nikada nije dosadio!

ti kazes da windows mora da kosta 10e max, ne znam kako si dosao do te cifre, samo problem nije sto on kosta skuplje nego sto ga poklanja uz kupljeni kompjuter. zato su oni protiv microsofta!

nije mi jasno zasto taj procesor nisu prodavali uz druge operativne sisteme?

gde to pise i kakvo je to pravilo da neki proizvodjac os mora da prilagodi svoj proizvod tudjem?!

bf, drugaciji sistem ne postoji niti je postojao, a nece nikada ni postojati.
kapiram da zelis da mi kazes da se radi o revolucionarnom sofveru, ali ja te pitam ponovo zasto nisu napravili dil sa nekom drugom kompnijom i sjebu ms totalno!

Smile Smile

hoces da mi pojasnis to sto je tebi ocigledno jasno a meni nije?
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 396
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
kad krupan biznis postane dovoljno krupa on zeli vlast . u tom cilju spreman je da unishti i konkurenciju i zakone i moral da bi zavladao novac .

Zato postoje anti monopolske komisije koje su ranije u Americi solidno radilse svoj posao  Smile

profit je vazniji od progresa  Smile .  i naravno , to nije jedini sluchaj .

Naravno da nije jedini lsucaj bilo je toga i pre kapitalizma , tehnologija zazivljava i ulazi u proizvodnju tek kad se javi potreba za njom . Stari Grci su imali parnu masinu , ali je nisu koristili sem za otvaranje vrata nekog hrama posto je robovska radna snaga bila jeftinija . Beton je otkriven isto jos jaaako davno , ali nikom nije trebao .
Mehanicki kompjuter je takodje postojao u starov veku i itd. Tako je i danas - dzabe pronalak ako jos nikom ne treba .Da oni mogu nekom da masovno prodaju te ultra giga mega procesore razvio bi neko OS , ali ne mogu posto su vecina korisnika online lelemudi bas kao i mi .

Btw . Ekonomija treceg rajha i nije bila takva kako je ti zamisljas to je vise bilo u SSSR .
Za vreme dok je Hjalmar Sljacht bio ministar finansija postojao je klasican kenzijanizam drzava je veceom javnom potrosnjom digla agregatnu traznju i pospesila ekonomiju . Posle je bio military kensiasnism gde je vojna industrija pre svega vukla traznju , kad im je ponestalo sirovina morali su da grenu na cehoslovaku . Inace i tokom rata im je ekonomija bila manje drzavno kontrolisana neko na primer Engleska , pad proizvodnje za opste potrebe je bio manji nego drugde , zato je i oporavak bio efikasniji uprkos vecim razaranjima .
IP sačuvana
social share
Predsedniče Obama, okreni se ka nama.                    Mi smo se kuražili, sami k***c tražili.
Pogledaj nas, garavi, mi smo dobre naravi.                 Molimo te, leba ti, nemoj nas i ti j****i.  
Nas su Srbe jebali i kad nisu trebali.                           Vi ste, crnci, kurati, nećemo izdržati!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
[quote author=BaraceObamaPoduvajGaNama link=topic=445217.msg7244352#msg7244352

Zato postoje anti monopolske komisije koje su ranije u Americi solidno radilse svoj posao  Smile

anti-monopolske komisije su sastavljene od ljudi  Smile Smile sa rastom uticaja kapitala ,on polako preuzima i uticaj u medijima (npr u americi danas su svi krupniji mediji u rukama jevrejskih magnata  Smile ) , u zakonodavstvu i u izvrshnoj vlasti . vremenom se od anti-monoplskih zakona doshlo do " too big to fail"   Smile Smile

Citat
Naravno da nije jedini lsucaj bilo je toga i pre kapitalizma , tehnologija zazivljava i ulazi u proizvodnju tek kad se javi potreba za njom . Stari Grci su imali parnu masinu ,

to sa starim grcima i betonom nije bash tachno , medjutim ovde se radi o tehnologiji za kojom je postojala potreba . microsoft je zahvaljujuci svom uticaju uspeo da ubedi hardverske firme da je ne podrzavaju ,a softverske firme da ne prave softver za nju.

a kako ? pa jednostavno , zamislite shta bi znachilo za jednu firmu da se "odjednom"  Smile ustanovi da njen proizvod nije bash kompatibilan sa windowsom  Smile Smile

Citat
Btw . Ekonomija treceg rajha i nije bila takva kako je ti zamisljas to je vise bilo u SSSR .
Za vreme dok je Hjalmar Sljacht bio ministar finansija postojao je klasican kenzijanizam drzava je veceom javnom potrosnjom digla agregatnu traznju i pospesila ekonomiju . Posle je bio military kensiasnism gde je vojna industrija pre svega vukla traznju , kad im je ponestalo sirovina morali su da grenu na cehoslovaku

kenezijanizam zahteva deficit ,a ekonomija 3.rajha sde nije zasnivala na deficitu nego na novcu prema velicini ekonomije. kenezijanizam uglavnom ne fukcionishe ,dok je model 3.rajha bio najuspeshniji dosad u istoriji ,shto se tiche izlaska iz krize.

militarizam (vojni izdaci) 3.rajha su bili u istoj ravni kao izdaci britanije ,francuske ili SSSR u to vreme - za danashnje vreme mozda preveliki ,ali tada normalni . problem cehoslovachke nije imao veze sa sirovinama (jer ih ona nije imala u tolikoj meri) vec sa sudetskim nemcima ,a to je pricha za drugu temu .

Citat
. Inace i tokom rata im je ekonomija bila manje drzavno kontrolisana neko na primer Engleska , pad proizvodnje za opste potrebe je bio manji nego drugde , zato je i oporavak bio efikasniji uprkos vecim razaranjima .

da .

pa stvarno pitam sto je to lose? ako mi se svidja nesto a i treba mi ja ga kupim! zasto je to lose.

i onda na kraju dodje dotle da ti postane normalno kad te neko pita poshto tvoje d..e na pola sata  Smile . cista biznis transakcija .  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 05:37:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.