Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li devojaka koje vole igre?  (Pročitano 42502 puta)
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia N-shurnaest
Ja tju igram LOTRO bude kad free-to-play na jesen.  Smile

« Poslednja izmena: 14. Avg 2010, 01:23:51 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7967
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
mob
Apple iPhone 4
GTA Vice City već 4 god
Znam,dosta je zajebana ona misija sa malim helikopterom sto postavljas bombu na 4 sprata u zgradi...
Al ona ga pretera  Smile

Da mi je nac jednu sto igra pes, i da je zenim odma  Smile
Ja je i dan danas ne predjos  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49973
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Samsung Galaxy S24
Evo jedan zanimljiv qzmin tekst na ovu temu.  Smile

Žene i igre

Možda su kompjuterske igre osuđene da ostanu muški kutak do kraja sveta i ostrvce posebnosti u kaleidoskopu čije se boje sve više mešaju.

Tvrda naučna činjenica je da se više žena interesuje za boks nego za kompjuterske igre. Zašto je to tako? Nisam klinički psiholog i nemam egzaktno objašnjenje, ali ću amaterski pokušati da zaronim u temu.

NewAge blend razlika između muških i ženskih interesovanja, brisanje segregacije u odevanju, interesovanjima i biranju profesije fakat je koji nikome ne treba objašnjavati. Žene direktori, devojke policajci, piloti i dizači tegova više nikome ne bodu oči, čak ni na Balkanu. Osobe suprotnog pola koje voze kola, psuju, nose pantalone i pri udaji zadržavaju svoje prezime postaju naša svakodnevica. Kratke kose, oštri pogledi, probuđena svest i glorifikacija tačke G postaju system requirements za pojam Oslobođene žene 21. veka, pôla koji više nije pasivan, koji traži i dobija ulogu adekvatnu muškoj u svim socijalno/ekonomsko/političkim sferama.

Muška i ženska zabava takođe doživljava pojmovno-faktičku fuziju, izuzev u dva segmenta od kojih je jedan logičan, a drugi donekle prkosi logici. Fudbal, kao prva i najvažnija tvrđava na ulazu u poslednju mušku enklavu, može relativno lako biti objašnjen fizikom polja sila. Grupa muškaraca koja sedi ispred televizora ili pika loptu na poljančetu generiše tribalnu mušku testosteronsku auru koja žene odbija kao komarce. Zato ovaj Alamo nikada neće pasti u šake generalice Santa Ane.

A šta ćemo s igranjem? Među decom i omladinom oba pola postoji neodoljivi poriv za igrom. Takmičarske igre i takmičarski sportovi karakterišu interesovanja oba pola, bez obzira na to da li se radi o igranju lastiša ili bacanju kamena s ramena. I devojčice i dečaci vole izazov, vole da se nadmeću i pobeđuju. Kako je onda moguće da virtuelni izazovi pred ekranom jednu stranu medalje gotovo u potpunosti odbijaju?

Svaka pojedinačna varijanta kompjuterske zabave prkosi logici polnog afiniteta koji bi trebalo da bude približan. Uzmimo za primer klasične multiplayer okršaje, bilo da se radi o trci ili pucačini za više igrača. U ovom svetu žene gotovo da ne postoje, osim nekoliko izuzetaka koji su gotovo uvek pomalo patološki. Sećam se jednog intervjua sa nekakvim female Quake 2 klanom iz Amerike: ono što su te devojke pričale pred kamerom sledilo bi krv u žilama i Sadamu Huseinu. „Želimo da uništimo muškarce, da potpuno dominiramo, da pokažemo apsolutnu supremaciju našeg pola... Da im prospemo utrobe!!!” Grupa militantnih feministkinja koja je našla kratkotrajni fix kroz kanalisanje agresije putem miša i tastature. Nisu imale opušteni, cool takmičarsko-zabavni stav. Klan se veoma brzo raspao, valjda pod težinom prosutih iznutrica koje su Amazonke imale na savesti.

U čemu je kvaka? Poznato je da žene vole da dominiraju, da vam tiho ucure u ekosistem i naruše ekvilibrijum. Po toj logici, na multiplayer sceni bi trebalo da ih ima više od dečaka! Možda mi grešimo, kanališući energiju na uzaludno napucavanje 3D modela, dok nam se u stvarnosti steže omča koje, tako umorni, nismo svesni? Možda postoji globalna, unifikovana ženska geštalt svest, koja muškarce svesno gura u rasipanje džula jer je namirenu živinu lakše staviti u tor? Možda je muški pol zaista u debeloj defanzivi, ubačen u vrtlog neobavezne kompetitivnosti koja ne ostavlja snage i vremena za kvalitetnu spoznaju sopstvenog okruženja? Nečega tu ima...

Single player svet sledi ista pravila. Poznato je da žene vole da čitaju knjige, da idu u bioskop i pozorište, posećuju književne tribine ili gledaju serije iz Venecuele. Zašto se onda na prste mogu izbrojati ljubiteljke kvalitetnih RPG naslova sa vrlo dobrom književnom podlogom ili klasičnih avantura koje izazivaju um i osećaj za lepo? Argument da su kompjuteri previše komplikovani ne stoji u potpunosti jer takvih igara ima i na konzolama. Fenomen Simsa i njegove planetarne aklamacije među ženama i nije nikakav fenomen: onaj ko je pravio ovakvu interaktivnu varijantu Burde, sa akcentom na šopingu i međuljudskim odnosima, išao je toliko niz dlaku ovoj ciljnoj grupi da uspeh i nije mogao da izostane.

Možda je sve ovo i dobro. Magija na ovom svetu ionako nestaje, a sveopšte uprošćavanje svega ima za posledicu sve veće sivilo. Možda su kompjuterske igre osuđene da ostanu muški kutak do kraja sveta i ostrvce posebnosti u kaleidoskopu čije se boje sve više mešaju. Ako ne možemo da sprečimo da žene postanu taksisti, kosmonauti i sveštenici (u Velikoj Britaniji, bože sakloni), uvek možemo da pobegnemo tamo gde nas ne razumeju. A gde će nama zbog tog nerazumevanja biti drago.

Ah, tko će rešiti misteriju spola!

izvor: SK
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.13
mob
Nokia 1800
Sećam se ovog teksta  Smile

Dobar  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Стратегија су кева Smile
Kadafi ne znas pravopis, mrs u cosak cigane Smile Smile

Kod mene mislim da nema puno njih da igraju "te vrste" igara... u vreme dok sam isao u osnovnu sve su igrale igre tipa Sims, Kres, pa onda onaj zec kako se zove... sve nesto tako. Znam jednu koja je "huligan" pa igra igre tog tipa Smile

A i jebo vas bre WoW, to nije igra, to je nesto drugo Smile uz svo postovanje onima koji igraju to ali ja ne vidim tu svrhu nikakvu... mislim, ne razumem se ja u tu igru ali kapiram da je fora da imas neke heroje Boga pitaj sta jos i kao skupljas poene i levele i ostale kuracpalac napitke Smile znam isto da mogu valjda i da se prodaju ti heroji za po par stotina jevrova Smiley 1 jos ako ima zaludnih pa da kupe to e onda stvarno ono Smile

I da, u potpunosti razumem devojke koje ne igraju rpg igre ili tome slicno. Da se razumemo, nije strasno nista i ako se odigra nesto tog tipa ali to je isto kao kad bi mi igrali igre sto rekoste tipa "branje cveca"... i ja sam kao klina igrao Sims, jebiga...

I ne znam sta je tu strasno (neko rece) sto devojke igraju vise igre koje imaju pricu od igara tipa "trci i pucaj"? I ja vise preferiram takve igre, sto rece neko, da znam zasto sam ga ubio...

Mene zanima da li ima devojaka koje igraju igre tipa Hitmena i tome slicno? Smile

IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Samsung 
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

I da, u potpunosti razumem devojke koje ne igraju rpg igre ili tome slicno. Da se razumemo, nije strasno nista i ako se odigra nesto tog tipa ali to je isto kao kad bi mi igrali igre sto rekoste tipa "branje cveca"... i ja sam kao klina igrao Sims, jebiga...

Izvini, zasto?  Smile Sta su to kao, muske igre, ne kontam. ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Smile
Smile

Izvini, zasto?  Smile Sta su to kao, muske igre, ne kontam. ?
Nisi me razumela. Nisam rekao da postoje muske i zenske igre ali logicno je da, primera radi, muskarac vise preferira igre da kazem "nasilne" a devojke nesto drugo. Isto kao sto na primer devojke uglavnom vole da igraju odbojku a muskarci fudbal  Smile to je primer samo pa tako i kod igrica... pa podeljeni smo nekako majku mu Smile
Ali opet, sve je to generalno gledano... nikako ne mogu ponaosob da govorim jer ima i devojaka koje se razlikuju od one druge polovine istih Smile ali opet kazem, ne vidim nista cudno u tome da devojka igra bilo koju igru kojoj to "nije pripisano", pod znacima navoda Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49973
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung Galaxy S24
Ako se za jednu igru moze reci da je igra vise zenska nego muska publika onda je to definitivno "The Sims". Ne sjecam se da li ima jos sta...  Smile
« Poslednja izmena: 29. Okt 2010, 18:46:38 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1912
Zastava Kotor
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia E71
danas sjedim u kafic(uglavnom svi koji tu dolaze se znamo,drug mi radi tamo i sl) i sad sjedimo i pricamo o svemu i svacemu i krenula neka prica za Assassin's Creed ovaj novi kad vidis cura pored nas ulece u pricu i pita kad izlazi to Smile, ja vec u soku jel obicno najdalje da sam stigao je u vezi simsa Smile...uglavnom uletjeli u neku pricu i ispade ona hardcore gamer.Presla prakticno svaki rpg, ubija se od Knights of Honora i sl....odusevio sam se Smile.Uglavnom znao sam da ih ima al eto do danas ne upoznah nijednu,....dje se krijete Smiley
IP sačuvana
social share

Cowards die a thousand deaths, while heroes die but once...unless they are playing video games in which case the heroes die a lot too.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.