Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 17:07:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 97 98 100 101 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li Boga....  (Pročitano 106419 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia Luvmya 520
nema ga. . . tu bi stvar trebalo tretirati psiholoski.  kako je Frojd lepo pokazao, to je samo projekcija arhetipske figure oca sa njegovim zabranama u kosmicke razmere.

logicki: ne moze bog da bude ni u kakvom odnosu sa svetom jer je sam pojam 'odnosa' nesto sto pripada jedino svetu kao takvom.  svet je obuhvacen nacelom razloga (kauzaliteta), ali se ne moze i sam kauzalitet odrediti nekim spoljnim uzrokom.  npr bilo bi apsurdno zapitati se zbog cega Kantovo nacelo razloga uopste vazi jer ono ne moze da se primeni izvan sebe samog.
 tako da svet naprosto - jeste, bas kao i ovo nacelo.  tu se nema kud dalje ici.

bog bi samim cinom stvaranja i uplitanja u dogadjaje na svetu vec postao nesavrsen i deo samog tog sveta, pa bi trebalo traziti i razloge njegovog postojanja ('postojanja' u ma kom smislu) i tako dalje.
Tu stvar treba tretirati racionalno, nematerijalno Bog je rec/informacija/frekvencija. Da covek nije dobio rec/Boga
nikada ne bi znao sta je levo a sta desno, sta je tamo a sta je ovde.
Bog u fizickom smislu je jedan od nas, i nijedan od nas, sem njega nece to znati.
Jel' ti mozes da dokazes da jedan covek ne postoji ?
Odnos izmedju reci i coveka je odnos izmedju Boga i coveka. Preko reci komuniciras sam sa sobom i sa
okruzenjem, bez reci komunikacija ne postoji, zato sto je komunikacija samo rec.
Trebalo bi da shvatis da se ateizam suprostavlja apsolutnoj neistini koja se zove teizam, sto znaci da Bog nije
to sto teizam govori da jeste, nista natprirodno se nece desiti, samo ce neki ljudi prestati da umiru, a drugi se nece radjati (kao sto je prikazano u filmu Children of Men ).
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Бог постоји и не меша се јер је неутралан.Дао нам је слободу избора,па ко воли нек изволи.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Srbija Srbima - Srbin za Srbina

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4294
Zastava Srpsko Kosovo i Metohija
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Bog nam dao mogucnost da sami biramo put... I naravno da postoji... I mislim da takvo pitanje dovodi u sumnju u postojanje Boga, shto mu se nece bash dopasti...
IP sačuvana
social share
Svako zashto ima svoje jebi ga...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia Luvmya 520
Бог постоји и не меша се јер је неутралан.Дао нам је слободу избора,па ко воли нек изволи.
U Bibliji pise da je Bog sve kreirao, sto je potpuno suprotno od neutralnosti.
Pa kako neko ko je neutralan moze nekome nesto da da, a drugima to nesto da neda ?
Nije na ovom forumu nedozvoljeno pricati o Bogu na osnovu citanja Politikinog Zabavnika, ali stvarno zvuci smesno, tako da kad god cujem Miki Maus govore o Bogu, samo zelim da napomenem sta pise o Bogu tamo gde je to stvarno napisano.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

i'll make him an offer he can't refuse!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 808
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
A gde to stvarno pise nesto o bogu???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia Luvmya 520
A gde to stvarno pise nesto o bogu???
U knjigama u kojima je stvarno objasnjeno sta je Bog stvarno pise nesto o Bogu.
Recimo u knjizi Jevandjelje po Jovanu stvarno pise da je Bog frekvencija koja se zove rec, pojavila se pre 6 hiljada godina i za to vreme je kroz rec kreirano sve sto vidis oko sebe, to je takozvano "Bozije Carstvo", zbog te reci, svi ljudi koji postoje su kreirani. Da nije bilo te reci, svi ljudi koji danas postoje ne bi bili kreirani, ne bi postojali narodi koji danas postoje iz kojih su izasli ljudi koji su imali svoje uloge.
" U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč. "
U knjizi Jovanovo Otkrovenje pise da niko nikada nece znati koji covek je Bog, koji je ujedno i jedini covek koji zna ko je bio njegov Sin, koga mnogi smatraju jedinim Bogom.
" A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam. "
( Jevandjelje po Mateji) " Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna Sina do Otac; niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće kazati. "

E sad, da ovo sto sam ti rekao ima stvarno smisla, ti stvarno moras da ostanes ziv, posto ako ti stvarno umres, onda nista od ovog sto ti govorim stvarno nema smisla.  Smile
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3660
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ma kakav bog,ko je taj?!
IP sačuvana
social share

http://forum.burek.com/grupa-smak-t514261.20.html
http://forum.burek.com/mangulica-t503738.80.html

Jedan jedini Ronaldo, jedna jedina neponovljiva karijera, igrac koji  je uvek odusevljavao, covek koji je vecito bio uporan ali stavio je tacku na nesto fenomenalno. Neka mu je sa srecom u penziji. =D>
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Neću da ti kažem.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3660
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
I da 'oces ne znas  Smile A i mene bas nesto ne zanima odgovor Smile
« Poslednja izmena: 07. Avg 2009, 17:08:18 od bernoldi_salieri »
IP sačuvana
social share

http://forum.burek.com/grupa-smak-t514261.20.html
http://forum.burek.com/mangulica-t503738.80.html

Jedan jedini Ronaldo, jedna jedina neponovljiva karijera, igrac koji  je uvek odusevljavao, covek koji je vecito bio uporan ali stavio je tacku na nesto fenomenalno. Neka mu je sa srecom u penziji. =D>
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Apple N73
Ma kakav bog,ko je taj?!

Moje je mišljenje da ovako nešto ne može da napiše pravi Srbin tj. neko ko za sebe kaže da je Srbin.
Ovo je odlika ovih koji "proevropski" razmišljaju i misle da su pljuvanjem Boga, pravoslavlja i svoje vjere IN.

Žalosno je što ovo napiše pripadnik naroda čija je zvanična himna "Bože pravde".
« Poslednja izmena: 07. Avg 2009, 17:16:39 od Predrag_NK_77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 97 98 100 101 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 17:07:00
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.